1 septembrie- Ziua Jandarmeriei Rurale


Mai este, oare, Jandarmeria în slujba siguranței cetățeanului, în condițiile în care populația a fost terorizată în perioada așa zis "epidemiologică"?


Prima zi de toamnă marchează o filă importanta în istoria Jandarmeriei Române. În anul 1893, regele Carol I promulga prin Decretul Regal 2919, "Legea asupra Gendarmeriei rurale“ care printre altele, prevedea ,,instituirea unui corp de pază şi ordine cu structură militarizată în toate localităţile rurale din ţară". 
Înființarea acestei structuri subordonată Ministerului de Interne, chiar dacă exista deja o Jandarmerie aflată în subordinea Ministerului de Război, a marcat începerea procesului de modernizare a forțelor de ordine, în contextul în care 80 % din populație locuia în mediul rural și era nevoie de o instituție care să vegheze la respectarea legii, în toate colțurile țării. Jandarmeria Rurală a funcţionat neîntrerupt până în anul 1949, dobândind un binemeritat loc în conştiinţa poporului român, fiind totodată menționată în documente ca parte la toate marile evenimente sociale, economice, politice şi militare care au avut loc în România, în acea perioadă.
..Citeste mai departe..

Ce spune Ministrul de Interne despre alegerile comasate din 9 iunie!

Ministerul de Interne a emis o declarație de presă referitoare la alegerile comasate , europarlamentare și locale, declarație pe care o publicăm în întregime: 
"Așa cum știți campania electorală pentru alegerile din data de 9 iunie a început în urmă cu 30 de zile și s-a încheiat oficial astăzi la ora 7.00, deci de la acel moment sunt interzise acțiunile de promovare electorală, precum lansarea, afișarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip. 
Persoanele care continuă acțiunile de campanie electorală pot fi sancționate cu amendă cuprinsă între 1.400 și 2.000 de lei. Efectivele MAI au avut ca principale atribuții menținerea și asigurarea ordinii și liniștii publice la nivelul întregii țări pentru desfășurarea în condiții de siguranță și legalitate a campaniei electorale. 
În cazul înregistrării unor sesizări cu privire la producerea unor incidente electorale, s-a intervenit rapid pentru verificarea circumstanțelor și luarea de măsuri față de persoanele care nu au respectat normele legale.
..Citeste mai departe..

Atenție, a fost anunțată o unealtă, numită „Recal”, care odată instalată în Windows, prin actualizare automată, poate să vă facă „screenshot-uri” în mod automat cu tot ce găsește, în acel moment, pe ecran!

Fie că ești la birou și lucrezi cu date personale, fie că ești acasă și de uiți la divertisment, totul o să fie arhivat, prin capturi foto, în mod automat! 
Chiar dacă se spune că totul se arhivează local, ce te faci dacă pici victima hackerilor? 
Și de ce să ai nevoie de „Recal” din moment ce există la tastatură o tastă cu care putem noi să ne facem capturi cu ce vrem și când vrem?

V-ați gândit vreodată cum ar fi ca al vostru PC sau laptop, care utilizează Windows 11, să facă „screenshot-uri” cu tot ce se află pe ecran în acel moment, în mod automat, fără ca voi să apăsați pe vreo tastă? 
Fie că desfășori o activitate profesională, fie că pui o parolă, fie că te uiți la un video sau la o poză, indiferent ce faceți se face o captură foto și se arhivează! Unde!
..Citeste mai departe..

14 Mai, Ziua de Comemorare a martirilor români uciși în închisorile comuniste!

Conform Legii, ziua de 14 Mai trebuia să reprezinte Ziua de Comemorare a martirilor români uciși în închisorile comuniste, dar, din păcate, în Parlamentul României a fost loc, pe 14 mai 2024, doar pentru a se evoca prietenia (am găsit o exprimare mai diplomatică) față de un stat străin! 
Și s-a organizat și ședință comună pentru așa ceva! 
Doar la sfârșit, președintele de ședință avea să ceară a se ține un Moment de Reculegere pentru victimele din închisorile comuniste! La sfârșit, deși așa ceva trebuia la început, că este vorba despre fapte din țara noastră, totuși
..Citeste mai departe..

Respectați-ne Istoria!

Datele istorice nu pot să fie modificate! Nimeni nu are dreptul să ne falsifice Istoria, să ne „mute” datele istorice de pe o zi pe alta! Și, totuși, iată că asta se întâmplă în România, de vreo doi ani! 
Da, este vorba despre Ziua Independenței de Stat a României, ce a fost proclamată, în Cameră, pe 9 mai 1877, documentul fiind citit de către Mihai, Kogălniceanu, premierul de atunci al României. 
Moțiunea referitoare la actul de Independență tot pe 9 mai a fost votată de către parlamentarii de atunci. 
Data de 10 mai nu are nicio relevanță despre Ziua Independenței! Dar, despre asta am mai discutat și ieri. 
Chiar dacă pe unii în deranjează adevărul, el, adevărul, trebuie spus!
..Citeste mai departe..

9 mai, Ziua Independenței României!

În data de 9 mai 1877, Mihail Kogălniceanu a citit, în Cameră, documentul prin care se proclama Independența României! Data de 10 mai este legată de Ziua Monarhiei, nu de altceva! 

În urma participării Principatului României la Războiul Ruso-Turc, din anii 1877–1878, țara noastră și-a obținut independența față de Imperiul Otoman, alături de Serbia și Muntenegru. 
La data de 9 mai 1877, Mihail Kogălniceanu a proclamat Independența României, cu un discurs susținut în Cameră (Parlamentul de atunci al României). 
În numele Camerei, C.A. Rosetti, președintele Camerei, rostește următoarele cuvinte: „Camera mulțumită de esplicările guvernului asupra urmărilor ce a dat votul eĭ de la 29 Aprilie anul curent, ia act că resbelul între România și Turcia, că ruperea legăturilor nostre cu Porta și independența absolută a României au primit consacrarea lor oficiale”.
..Citeste mai departe..

HRISTOS A ÎNVIAT!

Lumina Sfântă a Învierii Domnului Isus Hristos să vă binecuvânteze sufletele și să vă determine să luați decizii înțelepte, spre binele semenilor creștini! 
Sănătatea și generozitatea să vă însoțească tot timpul! 
Să vă rugați și pentru pace! 
Doamne ajută
..Citeste mai departe..

Sala aproape goală când s-au citit „informările” în domeniul militar ale președintelui României, deși era vorba despre o ședință reunită a Camerelor Parlamentului României!

Președintele nu are voie să decidă, de capul său, ca România să fie angrenată în fel de fel de „operațiuni” militare! Poporul nu contează, Parlamentul nu contează într-un Stat de drept? 

Tranzitarea țării cu „materiale” donate de Estonia către Ucraina pare foarte ciudată, pentru că transportul respectiv ar putea să aibă o rută mai normală, mai scurtă, fără să fie vorba de România!

Este incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României și cum este Constituția încălcată de la cel mai înalt nivel! 
Ei bine, „informările” și „solicitările” în domeniul militar ale președintelui României, Klaus Werner Iohannis, au fost citite azi, 23 aprilie, unei săli aproape goale! Nu erau decât vreo 10-15 parlamentari în acel timp în sală și, totuși, vorbeam despre o ședință reunită a celor două Camere ale Parlamentului
..Citeste mai departe..

Am scăpat, de data aceasta!

Președintele Iohannis cere Parlamentului să-i voteze „informările” cu tematică militară, ceea ce ar putea reprezenta un pericol pentru pacea din România! 

În cazul în care acestea vor fi aprobate... numai Dumnezeu ne mai poate scăpa de război! Se bagă, în continuare, bățul prin gard! 

Îi găsiră pe militarii străini să efectueze diverse „operațiuni” în Marea Neagră! 
Dar duceți-vă să faceți așa ceva în Oceanul Atlantic și/ sau în Oceanul Pacific! De ce taman în Marea Neagră și la granița cu Rusia? Iar militarii ucraineni să se instruiască la ei în țară, nu pe teritoriul României ca să devină România o țintă pentru dușmanii lor!

Rugați-vă pentru PACE
..Citeste mai departe..

Se lansează o monedă din aur și alta din argint cu tema „200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu”!

Pe 17 aprilie 2024, Banca Națională a României lansează, în circuitul numismatic, o monedă din aur, o monedă din argint și o monedă din tombac cuprat cu tema „200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu”.
Moneda din aur are valoarea nominală de 500 de lei, formă rotundă, diametrul de 35, greutatea de 31,103 g., cant neted. 
Cea din argint are valoarea nominală de 10 lei, formă rotundă, diametrul de 37, greutatea de 31,103 g, cant dințat. Aversul monedei din aur prezintă o imagine de epocă a casei părintești a lui Avram Iancu, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „500 LEI”, stema României și anul de emisiune „2024”
..Citeste mai departe..

4-5 aprilie 1944! Zilele când Bucureștiul și Ploieștiul au fost bombardate de aviația anglo-americană!

Istoria nu trebuie uitată! Nicio autoritate nu pomenește despre acel masacru! De ce? 
Au murit oameni nevinovați! Nu merită pomeniți?

Astăzi este 4 aprilie! Știți ce a fost pe 4 aprilie 1944? 
Ei bine, atunci a început bombardarea României de către aviația anglo-americană! Prima a fost luată la țină capitala, București, după care, o zi mai târziu, pe 5 aprilie 1944, bombele americane aveau să se năpustească asupra Ploieștiului! 
Conform historia.ro, au fost folosite 230 de bombardiere escortate de 180 de avioane de vânătoare în operațiunea „the marshalling yards of Ploesti, Romania”.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6