Polițiștii cercetează o doamnă învățătoare pe motiv că aceasta ar fi tras de păr un elev! Ups!
Hm, cei care acum sunt trecuți de 50 de ani știu foarte bine că, atunci când erau elevi, primeau și palme și lovituri cu rigla de lemn peste mâini de la profesori și, ce să vezi, nu mai zicea nimeni nimic! Și era disciplină și civilizație, nu ca acum...!
Polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Drajna au fost sesizați, la data de 1 octombrie a.c., în jurul orei 13.30 de către o femeie, din comuna Măneciu, cu privire la faptul că fiul său ar fi fost agresat fizic de către învățătoarea sa, în timpul orelor de curs.
Din verificările efectuate, a rezultat faptul că învățătoarea, de 65 de ani, la data de 16 septembrie, l-ar fi tras de păr pe copil din cauza atitudinii pe care a avut-o cu privire la evaluarea la matematică.
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă
..Citeste mai departe.. Așa ceva nu trebuie promovat în Grădina Maicii Domnului, în România!
Simbolul LGBTQ, curcubeul, prezent pe o imagine postată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova cu prilejul Zilei Mondiale a Educației! Opriți-vă din a mai promova ideologii ce nu țin de tradiția creștină! Astăzi, 5 octombrie, este stabilită ca fiind Ziua Mondială a Educației! Ar fi multe de comentat pe marginea subiectului referitor la cum a ajuns sistemul educațional, mai ales de vreo 3 ani de zile, dar nu asta facem acum, ci vă arătăm cum s-au gândit unii să evidențieze că astăzi, 5 octombrie, este Ziua Mondială a Educației ..Citeste mai departe.. | Proiect PNRAS la Școala Gimnazială Drăgănești, activități dedicate creșterii calității în educație!
Începând cu anul școlar 2022-2023, Școala Gimnazială, Comuna Drăgănești, din județul Prahova, este beneficiara unui grant în valoare de 756.783 de lei în cadrul PNRAS (Programul National pentru Reducerea Abandonului Școlar), parte a PNRR. Prin acest program, care se va încheia odată cu sfârșitul anului școlar 2025-2026, se urmărește diminuarea riscului de părăsire timpurie a școlii, fenomen ce a luat amploare cu precădere în rândul școlilor din mediul rural. Se dorește, astfel, implementarea mecanismului MATE, ce are ca rol colectarea de date în timp real și identificarea elevilor aflați în situații de risc.
Scopul principal al programului este sprijinirea acestor elevi pentru parcurgerea și finalizarea cu succes a studiilor, prin desfășurarea unor activități specifice la nivelul instituției. ..Citeste mai departe.. |
Noi apariții editoriale în interesul elevilor!Consemnăm noi apariții editoriale ale profesorilor de matematică, Petre Năchilă și Cătălin Năchilă, la Editura Noamina Pitești.
Astfel, cei interesați au la dispoziție: - „130 de teste pentru grupele de excelență și admitere în clasa a V-a”; - „Probleme pentru cercurile de matematică , clasa a VI-a”; - „Probleme pentru cercurile de matematică , clasa a VIII-a”; - „Teste pentru Evaluarea Națională”; - „Algebra pentru toți, clasa a XI-a;
- Algebra pentru toți, clasa a XII-a”. De asemenea, în curs de apariție se află „Teste pentru examene de Bacalaureat - M1 -mate-info ..Citeste mai departe.. | Un ONG cu finanțare internațională și-a propus să le vorbească elevilor despre „traficul de persoane”, în clădirea Inspectoratului Școlar Județean Prahova! Oau!Despre așa ceva, Poliția și „serviciile” ar fi în măsură să vorbească, nu ONG-uri ce au... rezonanțe „sorosiste”! Inspectoratul Școlar Județean Prahova ne anunță că, în perioada 2-3 octombrie 2023, în intervalul orar 10.00-14.00, la sediul său, se vor organiza ateliere de lucru cu elevi liceeni, având ca temă informarea și conștientizarea riscurilor traficului de persoane.
Este avansată și o cifră de elevi care vor participa la acest eveniment, anume 100, spunându-se că este vorba despre un proiect intitulat „Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul - AntiTrafic (STOP-AT)”, program finanțat, atenție!, de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE 2014- 2021 ! Citești și te uimești! ..Citeste mai departe.. |
Poliția transmite: Stop consumului de substanțe psihoactive, pentru un ,,Viitor fără umbre”!
Foarte bine, dar în Discoteci și în Cluburi de noapte efectuați astfel de activități, domnilor polițiști? Unde este probabilitatea de a se întâmpla ceva..., în școală sau în cluburi de noapte? Poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Polițiilor stațiunilor Sinaia și Bușteni au desfăşurat miercuri, 27 septembrie, o serie de activităţi informativ-preventive în unitățile de învățământ de pe raza stațiunilor Bușteni și Sinaia, în contextul lansării Proiectului educativ de prevenire a consumului de droguri ,,Viitor fără umbre”, ne informează IPJ Prahova. ..Citeste mai departe.. | Nu, nu este Revoluție, ci prima zi de școală... în Ploiești!
Nici dacă nu știai că azi, pe 11 septembrie 2023, se începe școala, sigur ți-ai fi dat seama de asta văzând câte mașini sunt bară la bară prin oraș, mai ales pe străduțele din preajma unităților de învățământ. Ai fi zis că a ieșit ploieșteanul să facă Revoluție, așa de multe mașini erau în orele dimineții! Ne răsfățăm să ducem copiii la școală, cu mașinile! Păi, dacă tot avem mașină, de ce să nu o folosim? Ce contează că este aglomerație și că se pierde foarte mult timp în trafic, important este să te vadă colegii de clasă că sosești la școală cu mașina, nu cu troleul, ca...! Offf, ce ți-e și cu cu mândria asta...! ..Citeste mai departe.. |
A fost lansată campanie de informare și prevenție ”Fumatul nu te face mare!”
Protocolul de colaborare ce stă la baza acestei campanii a fost parafat la sediul Ministerului Educației! Așadar, iată că puteți face și lucruri utile! Recent, la sediul Ministerului Educației s-a semnat un protocol de colaborare în vederea demarării Campaniei de informare și prevenție a consumului de tutun și a utilizării dispozitivelor electronice de furnizare a nicotinei în rândul elevilor, „Fumatul nu te face mare!”. Prima campanie de informare și prevenție care abordează ambele modalități de furnizare a nicotinei va demara în București și presupune întâlniri ale elevilor și părinților, în unități de învățământ preuniversitar, cu echipe mixte, formate din specialiști ai instituțiilor semnatare. ..Citeste mai departe.. | „Bucătărie-Educație-Sănătate-Tradiție”, la „I.L. Caragiale” PloieștiColegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești se numără printre cele 11 instituții câștigătoare ale ediției a doua a apelului de proiecte ale Fondului Prahova pentru Educație, încheiat la 17 iulie 2023. Și acest al doilea apel de proiecte, privat, de finanțare, coordonat de către Fundația Comunitară Prahova, finanțat de către o companie în domeniul petrolier, cu contribuția unor societăți comerciale are ca obiectiv susținerea proiectelor educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din Prahova în beneficiul elevilor prahoveni. ..Citeste mai departe.. |
“Tendințe moderne în educația parentală - arta de a fi părinte”, la Şcoala Gimnazială Drăgăneşti - Grădiniţa DrăgăneştiLa Şcoala Gimnazială Drăgăneşti - Grădiniţa P.N. Drăgănești, din comuna Drăgănești, judeţul Prahova, s-a desfăşurat, în perioada ianuarie – iulie a.c., în parteneriat cu Primăria Comunei Drăgăneşti, Concursul Regional înscris în C.A.E.R. nr. 24954/06.02.2023, pagina 50, poziția 1255 intitulat “TENDINȚE MODERNE ÎN EDUCAȚIA PARENTALĂ - ARTA DE A FI PĂRINTE”. La proiect au participat:26 unități școlare (școli și grădinițe), 47 cadre didactice, 122 copii (preșcolari și elevi din învățământul primar), din 7 județe participante: București, Buzău, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Tulcea și Prahova.
În data de 20 mai 2023, la Şcoala Gimnazială Drăgăneşti - Grădinița Drăgănești, s-a desfășurat activitatea Concurs creație artistico - plastică (desen, pictură, colaj) cu tema “Dialogul și participarea familiei”. Au fost expuse 122 de lucrări înscrise în concurs, lucrări ale preșcolarilor și elevilor din învățământul primar din județul Prahova și județe participante la nivel național. ..Citeste mai departe.. | Polițiștii prahoveni, în mijlocul copiilorÎn perioada 10-14 iulie a.c., polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară și cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive în taberele pentru copii, dar și în cadrul școlilor de vară din județul Prahova. Astfel, polițiștii au pregătit, pentru copii din tabăra de la Azuga, ateliere de informare pe diferite teme preventive, în cadrul cărora au fost purtate discuții educative și au fost desfășurate activități distractive, la care cei mici au participat activ, fiind curioși și implicați. Totodată, în cadrul unei activități din localitatea Lipănești elevii au avut ocazia să urce în autospecialele de poliție, să descopere o mică parte din elementele din dotarea polițiștilor. ..Citeste mai departe.. |
3 4 5 6 7 8 9 |