Un nou scandal în Educație, provocat de obligativitatea semnării „contractului educațional” de către părinți!


Avocat Marina-Ioana Alexandru oferă o soluție pentru a se evita consecințele grave ce pot să apară dacă se refuză semnarea contractului este să se menționeze: "Semnez pentru că sunt amenințat/ă cu amendă dacă nu semnez, iar semnătura și acordul meu nu sunt liber consimțite." 

Asociația Alianța Părinților din România, împreună cu Asociația JADL - Asociația Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților pregătesc atacarea juridică a „acestei catastrofe” (n.r. „contractu educațional”) 

Odată cu sunetul clopoțelului ce a anunțat începerea unui nou an școlar, iată că a început să fie obligatoriu, pentru părinți, să semneze un așa zis „Contract Educațional”! 
Până acum era fără statut de obligație, însă de acum cică da, este obligatoriu să fie semnat acel act! Ce ciudat! Păi de ce să semnezi contract cu Școala? Ce, ești angajatul Școlii sau care e treaba? Te plătește Școala, ca părinte? 
Școala este obligatorie? Da! Și, atunci, de ce să obligi oamenii să semneze așa ceva, un contract? Și mai se vine și cu pedepsirea celor ce nu semnează! Eiiii, așa ceva este inadmisibil! 
Doamnelor și domnilor care vă aflați în conducerea Învățământului românesc, să știți că așa ceva este nu este prea în ordine. Avocați bine cunoscuți în spațiul civic au luat deja atitudine față de ceea ce cere Ministerul Educației și au ieșit public să-și declare îngrijorarea cu privire la contractul educațional.
..Citeste mai departe..

Polițiștii prahoveni, activități preventive în două unități de învățământ din Mizil

Miercuri, 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei ai Biroului Siguranță Școlară Prahova și cei ai Poliției orașului Mizil au desfășurat acțiuni preventive în cadrul Liceului Teoretic „Grigore Tocilescu” și în cadrul Școlii Gimnaziale „Sfântul Nicolae” din orașul Mizil, atât cu copii din ciclul primar, clasa I, cât și cu copii din ciclul liceal, clasa a IX-a, în total participând la aceste activități aproximativ 150 de elevi. 
În acest context, au fost purtate discuții privind importanța respectării regulilor în incinta unităților de învățământ, rolul procesului de învățământ în formarea tinerilor și consecințele care pot surveni în urma comportamentului școlar deviant sau a abandonului școlar, formele de violenţă, bullying/cyberbullying, dar și aspecte privind riscurile la care se expun prin folosirea articolelor pirotehnice.
..Citeste mai departe..

Dăruind vom fi mai buni!

Elevii Liceului Tehnologic „1Mai” Ploiești cred în magia Crăciunului ocazionată de Nașterea Domnului Iisus Hristos și, în egală măsură, și în mitul Moșului! 
Pe lângă variatele activități Secret Santa desfășurate la nivelul claselor, pe lângă tradiționalul Spectacol de Crăciun pe care elevii îl pregătesc pentru cadrele didactice și colegii lor, învață să dăruiască! 
În cadrul proiectului „Moș Crăciun pentru toți”, coordonat de director profesor Camelia Neacșu, director adjunct profesor Vica Vicol și profesor Mihaela Contescu, elevi și diriginți de la clasele 9B, 9E, 9P2, 10 A, 10 B, 12 A au donat și au pregătit pachete pentru cei 18 elevi de gimnaziu înscriși în Centrul de zi Casa Alexandra din cadrul Organizației Umanitare Concordia.
..Citeste mai departe..

A 5-a ediție a Târgului de Crăciun la Colegiul „I.L. Caragiale” Ploiești

Ieri, 21 decembrie, la Colegiul I.L. Caragiale Ploiești a fost organizat un grandios Târg de Crăciun, cel mai mare de pană acum, evenimentul aflându-se la cea de-a 5-a ediție. 
La acest frumos eveniment au fost invitate și handbalistele de la Activ Prahova Ploiești, care s-au întreținut jovial cu elevii colegiului, au făcut poze și au apreciat produsele prezentate de aceștia, dulciuri și obiecte cu specific de sezon confecționate manual. 
Amfitrioni din partea Colegiului au fost d-na director Laura Pandelache și profesor Eli Toma, care au fost gazde primitoare, interacționând cu sportivele, cu antrenorul Dragoș Dobrescu și bineînțeles cu presa locală, invitată și aceasta la Târg
..Citeste mai departe..

O nouă activitate de educație rutieră susținută de polițiști în unități de învățământ

Gazdă a fost, de data aceasta, Liceul Tehnologic „Sf. Apostol Andrei”, din Ploiești, activitatea bucurându-se de participarea a cel puțin 180 de liceeni

Polițiștii prahoveni, prin Serviciul Rutier, cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Biroului Siguranță Școlară, în colaborare cu Asociația Trafic Rutier în Siguranță si Academia „Titi Aur” au desfășurat vineri, 8 decembrie a.c., activități preventiv-educative la Liceul Tehnologic „Sf. Apostol Andrei”, din Ploiești.
..Citeste mai departe..

Polițiștii prahoveni sunt alături de elevi, pentru un Viitor Fără Umbre

În perioada 20-24 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară au desfăşurat activităţi informative pentru prevenirea consumului de droguri, în cadrul Proiectului educativ de prevenire a consumului de droguri ,,Viitor fără umbre” la nivelul unităților de învățămant din mediul rural și urban, din județ. 
Astfel, prin intermediul a 10 activități, aproximativ 300 de elevi cu vârste cuprinse între 14și 17 ani, dar și 19 cadre didactice au beneficiat de prezența polițiștilor din cadrul Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, care au prezentat aspecte ce țin de factorii favorizanți ai consumului de droguri, tipul de consum și etapele acestuia, creșterea nivelului de conștientizare a riscurilor asociate consumului de droguri legale și ilegale, semnele consumului de droguri și metode de intervenție.
..Citeste mai departe..

O zi altfel la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova!

Ieri, 23 noiembrie a.c., a fost o zi diferită pentru polițiștii prahoveni, care au primit cu încântare vizita unui grup de copii în sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova (IPJ), pentru a-i cunoaște, copiii colorând ziua cu râsetele și cu bucuria lor. 
„Noi suntem cei care vizitează unitățile de învățământ, care prin polițiștii Biroului Siguranța Școlară, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, și nu numai, desfășurăm activități pentru prevenirea victimizării minorilor, fie ei mai mici sau mai mari, în diferite unități de învățământ din județ, însă de această dată, am fost noi vizitați de peste 25 de preșcolari ai Grădiniței Dumbrava Minunată, din municipiul Ploiești.
..Citeste mai departe..

Amenințare cu acte de violență într-o școală din Ploiești

Ceartă între două eleve..! Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești și cei ai Biroului Siguranța Școlară Prahova au fost sesizați marți, 21 noiembrie, de către un cadru didactic al unei unități de învățământ din municipiu, despre faptul că o minoră ar fi fost amenințată de o alta, cu acte de violență. 
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din verificări, stabilindu-se faptul că la data de 20 noiembrie a.c., unei minore în vârstă de 11 ani, din comuna Târgșoru Vechi, i-ar fi fost trimise înregistrări audio care conțineau amenințări cu acte de violență, de la o altă colegă, tot de 11 ani, din comuna Sângeru.
..Citeste mai departe..

Activități ale IPJ Prahova dedicate elevilor din Școlile Gimnaziale „Principesa Maria” și „George Enescu” din Sinaia

Pe parcursul zilei de ieri, 16 noiembrie, polițiștii orașului Sinaia au desfășurat activități informativ-preventive la Școlile Gimnaziale „Principesa Maria” și „George Enescu”, unde au fost prezenți peste 120 de elevi din clasele primare dar și cadrele didactice. Prevenirea implică o colaborare strânsă între polițiști și comunitatea școlară. 
Prin intermediul acestor acțiuni, polițiștii doresc să încurajeze comportamente responsabile în rândul elevilor și să le furnizeze cunoștințe esențiale despre regulile de circulație.
..Citeste mai departe..

Poliția prahoveană, în... acțiune la Școala Gimnazială Liliești!

Au avut loc activități informativ-preventive în fața a cel puțin 240 de elevi

Polițiștii Serviciului Rutier, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului de Ordine Publică au desfășurat marți, 14 noiembrie, activități informativ-preventive la Școala Gimnazială Liliești, unde au fost prezenți peste 240 de elevi din clasele 0-IV, dar și cadrele didactice. 
Polițiștii au prezentat, pe înțelesul micuților, teme precum: siguranța în unitățile de învățământ, în mediul familial, în spații recreaționale, siguranță rutieră, dar și aspecte privind disparițiile minorilor, mesaje fiind adaptate în funcție de vârsta beneficiarilor
..Citeste mai departe..

Bucătărie-Educație-Sănătate-Tradiție (Proiect BEST)

Cu bucurie și entuziasm, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești se pregătește să deschidă porțile unui nou capitol în dezvoltarea educațională a instituției. Miercuri, 8 noiembrie, la ora 11:30, va avea loc inaugurarea oficială a spațiului recent amenajat al cantinei școlare, un moment care va rămâne în amintirea elevilor, profesorilor și comunității școlare deopotrivă. Proiectul "BEST (Bucătărie-Educație-Sănătate-Tradiție)" reprezintă o inițiativă cu adevărat specială, ce a primit o finanțare semnificativă în valoare de 115.184 de lei. 
Această finanțare generoasă a fost obținută în urma participării la concursul de proiecte „Fondul Prahova pentru Educație – ediția a II-a”, un program de finanțare privată.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7