„Stop Violența! Trăiască armonia!”


Mesajul proiectului educațional care unește tinerii în spiritul păcii și al prieteniei
                                                         sau
Un exemplu de succes în educația pentru pace și prietenie!

Într-o lume care are nevoie de armonie și înțelegere, ediția a V-a a proiectului C.P.E.E.R.I. 2024, „Stop Violența! Trăiască armonia!”, a reunit sute de copii și adolescenți din întreaga țară și din Republica Moldova în spiritul prieteniei și al toleranței. Organizat în trei secțiuni distincte, proiectul a invitat participanți din toate categoriile de vârstă, de la preșcolari la liceeni, să își exprime creativitatea și viziunea asupra unei lumi mai pașnice. 
În cadrul Secțiunii I, „Culorile toamnei în luminile prieteniei și-ale armoniei”, copiii și tinerii au fost provocați să transpună prin pictură, desen și colaj frumusețea toamnei și legăturile profunde de prietenie. 
Lucrările artistico-plastice au reflectat atât bucuria copilăriei, cât și importanța unor relații bazate pe respect reciproc și colaborare.
..Citeste mai departe..

Medalii de argint şi de bronz, 17 premii și mențiuni la Fizică și Astronomie, cucerite de elevi ai Colegiului ,,Ferdinand I” din Măneciu

Elevi din toată țara au participat, în perioada 3-7 ianuarie 2023, la Tabăra Națională de Fizică, Astronomie și Astrofizică, „Marin Dacian Bica”, organizată la Voroneț, în judeţul Suceava.
Tabăra a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Societatea Știinţifică „Cygnus” – centru UNESCO, în parteneriat cu Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.
La finalul taberei de pregătire, au fost organizate trei concursuri naționale, de fizică, astronomie și astrofizică. Tabăra și concursurile sunt înscrise în calendarul Ministerului Educației în acest an școlar.
Aproximativ 200 de elevi de toate vârstele, împreună cu profesorii lor, veniți din toate județele țării, au lucrat împreună în cele 12 ateliere organizate în cadrul taberei – Astroclub, Prejuniori începători, Prejuniori avansați, Juniori începători, Juniori avansați, Seniori începători, Seniori avansați, Performanță și Mentori (olimpicii internaționali și elevi recunoscuți pe plan național).
..Citeste mai departe..

Minimarket-uri şcolare în cadrul unui proiect în care sunt implicate 10 unităţi de învăţământ din judeţul Prahova

În luna decembrie 2022, în județul Prahova, grupul țintă format din elevi de clasa a VIII-a de la 10 unităţi școlare din judeţul nostru, participante în proiectul Zest4edu – O nouă perspectivă în educație – au realizat, în cadrul activităților de educație antreprenorială, produsele Handmade în vederea realizării Minimarket-ului școlii de care aparțin.
Proiectul durează până în luna mai 2023. Manager de proiect este prof. Ilona Rizea, iar prof. Maria Gheorghe se ocupă de două discipline în cadrul proiectului, de Educaţie pentru cetăţenie şi de Educaţie antreprenorială.
..Citeste mai departe..

Elevi, profesori, nu sunteți obligați să purtați masca și nici să vă lăsați controlați cu termometrul la intrarea în școală!

Nu vă lăsați păcăliți și manipulați de niște ordine sau de ceea ce vedeți și auziți pe la TV-uri mainstream, pentru că măsurile de așa zisă prevenție au caracter de RECOMANDARE, nu de obligație!
Nu există cadrul legal pentru a vă obliga să vă lăsați din nou supuși, cum s-a întâmplat în 2020-2021.

Elevii se întorc luni, 9 ianuarie, la cursuri, însă din nou sunt stresați cu știri, cu informați și cu „măsuri” de așa zisă prevenție luare ca urmare a unui număr mare, zic oficialii, de cazuri de viroză!
Ceea ce trebuie să conștientizați, oameni buni, este că toate măsurile acestea, luate acum, sunt cu caracter de RECOMANDARE, nu sunt obligatorii. Ori recomandarea nu înseamnă obligație, nu înseamnă supunere!
..Citeste mai departe..

    9 10 11 12