A început Dictatura rutieră!
Publicat pe 2024-07-18 16:37:09 | Mihail Marinescu |

Sunt păstrate cam același reguli din perioada „epidemiologică”, numai că schimbară denumirea testelor și motivul pentru care să te supui testelor, acum spunându-se că sunt pentru depistarea anumitor substanțe interzise! Și ești obligat să faci acest act medical, chiar și atunci când dai examen pentru obținerea permisului auto!
Testele pot da rezultate fals pozitive! Ce te faci, atunci, domnule polițist? Păi puteți să vă alegeți, de exemplu, cu plângeri penale din partea conducătorilor auto, cum se întâmplară după perioada când acordați amenzi, ilegale, celor ce nu purtau masca pe față. Și tot o OUG era și atunci! Aha! Interesant!
Duceți-vă să controlați oamenii de droguri la granițele țării și să verificați și TIR-urile ce vin din Ucraina!
Vă interesează „siguranța rutieră”? Dar atunci când auziți manele date tare din casetofoanele din mașini, de ce nu interveniți? Muzica ascultată tare de șoferi nu poate să afecteze siguranța rutieră? Hm!
Vă aduceți aminte cum, în „perioada epidemiologică”(!) oamenii au fost supuși unor reguli dictatoriale, în care li s-a condiționat accesul în instituții, săli de sport, magazine? Și cum erai obligat să faci fie test așa zis anti covid, fie să te vaccinezi cu serurile experimentale?
Ei bine, noua OUG pe teme rutiere nu este departe de ce se implementa atunci. Și, ca și atunci, se invocă faptul că este pentru binele tău tot ce se face, „pentru creșterea siguranței rutiere” în cazul de față!
Da, siguranță, dar nu prin a alunga prezumția de nevinovăție, de a condiționa dreptul la liberă circulație și dreptul la muncă pe baza unui test. Unde vreți să ajungem în stilul acesta?
Păi vă dați seama că dacă fac așa ceva pe drumurile publice, asupra șoferilor - amatori și profesionști - ar putea să se extindă măsura și asupra pietonilor! Păi nu? Și tot așa se afirmă, același slogan ca și în „plandemie”: „Tot ce face este pentru siguranța ta și a celorlați”!
Care siguranță, cea în care mă obligi să fac un act medical?
Pardon, Constituția României nu poate să fie modificată de un OUG! Drepturile omului nu pot fi călcate în picioare în halul ăsta, guvernanți!
Așadar, vedem limpede că măsurile dictatoriale din „plandemie” continuă, numai că a fost schimbată denumirea și motivul testării!
Dacă vreți, într-adevăr, să nu mai fie aduse droguri în România, păi atunci întăriți paza la granițe și să controlați și TIR-urile cu număr de Ucraina, nu să îi transformați pe toți participanții la trafic „posibili suspecți” și să-i supuneți voi la testele alea care pot da și rezultate fals pozitive!
Polițiștilor, ce ați pățit în urma amenzilor aplicate celor care nu purtau masca în „plandemie”? Vă dădură unii cetățeni în judecată, că le-ați încălcat drepturile. Asta vreți și de acum înainte, să vă alegeți cu plângeri penale?
Chiar nu vedeți că această instituție este folosită, ca de altfel și altele, ca să fie terorizată populația și să se implementeze Marea Dictatură? Când veți deschide ochii?
* Miercuri, 17 iulie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, au organizat și desfășurat, în municipiul Ploiești, o acțiune ce a avut drept scop informarea participanților la trafic cu privire la ultimele modificări în domeniul legislației rutiere.
Într-un comunicat de presă emis de către IPJ Prahova se afirmă că polițiștii rutieri au prezentat conducătorilor auto aparatele drugtest și etilotest folosite în activitățile curente derulate în trafic și au oferit recomandări specifice pentru prevenirea evenimentelor negative.
Mda, ca și cum s-ar spune „români, iată cu ce vă vom teroriza în continuare”! Ne terorizează unii cu manele date la maxim din casetofonul mașinilor, dar vedem că asta, stimați polițiști, nu vă interesează, că eventual se supără minoritatea pe voi și e de nu se poate!
Chiar așa, muzica ascultată tare din mașini nu afectează siguranța rutieră? E, cum e treaba?
Parcă văd că mi se cere, iar, să fac sesizare! Învățați să vă autosesizați, stimați polițiști!
Bun, revenim la acțiunea polițiștilor prin care conducătorii auto au fost informați cu privire la O.U.G. nr. 84/2024 și O.U.G. nr. 97/2024, ce au multe, multe critici și ar fi mari șanse să fie abrogate.
Sunt folosite sloganuri precum „protejarea vieții, integrității corporale și sănătății persoanelor care participă la traficul rutier”, „creșterea siguranței rutiere”!
Păi ce vă spuneam mai devreme, exact ca în „plandemie”, texte ca să te convingă, cetățene, că este bine cu dictatura!
Nu, nu este bine! Nu poți invoca „siguranță” și „protejare” prin a călca în picioare Constituția României și Drepturile Omului!
Unde mai este prezumția de nevinovăție?
Mâine, poimâine, o să ni se spună că nu mai putem să ieșim din case decât dacă facem nu știu ce test antidrog sau naiba știe ce mai inventează și se spune tot așa: „Este pentru siguranța tuturor”! Asta ar suna a Comunism, nu a Democrație!
Iată textul primit de la Poliție! Citiți și uimiți-vă!
„În cuprinsul acesteia, legiuitorul a reglementat faptul că toți conducătorii vehiculelor, cu excepția celor trase sau împinse cu mâna, instructorii auto atestați să efectueze instruirea practică a persoanelor pentru obținerea permisului de conducere, precum și examinatorul autorității competente în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, după caz, sunt obligați să se supună testării în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive ori a concentrației de alcool în aerul expirat, la solicitarea polițistului rutier.
De asemenea, a fost extins cadrul de aplicare a măsurii administrative de retragere a permisului de conducere în situațiile în care conducătorul unui autovehicul, titular de permis de conducere, refuză să respecte obligația legală de a se supune testării, în vederea stabilirii consumului de substanţe psihoactive ori a concentraţiei de alcool în aerul expirat, la solicitarea poliţistului rutier, deși este identificat în trafic având:
a) sancțiuni contravenționale aplicate, în mod repetat, în ultimii 3 ani, pentru săvârșirea contravenţiei de conducere sub influența băuturilor alcoolice;
b) a fost condamnat definitiv pentru infracţiuni privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, a consumat alcool sau alte substanțe psihoactive ulterior producerii unui accident de circulație, a refuzat sau s-a sustras de la prelevarea de probe biologice, a săvârșit infracțiuni privind traficul şi consumul ilicit de droguri;
c) în vehicul recipiente ce pot conţine băuturi alcoolice şi care prezintă urme de consum sau substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive;
d) un comportament nefiresc, care poate fi generat de consumul de băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive.
În urma noilor modificări legislative, conducătorii auto care refuză testarea cu aparatele din dotare, fie drugtest, fie etilotest, sunt conduși la unități medicale specializate, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței, existenței sau inexistenței substanțelor interzise sau alcoolului în sânge, iar, față de aceștia este luată măsura administrativă de retragere a permisului de conducere.
Retragerea permisului de conducere în cazul acestui refuz încetează, iar șoferul primește permisul înapoi, dacă rezultatul analizei probelor biologice atestă lipsa în organism a alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
Prin O.U.G. nr. 97/2024 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul siguranței rutiere a fost reglementat și termenul de restituire a permisului de conducere.
Astfel, instituțiile medico-legale realizează analizele toxicologice în vederea constatării prezenței sau absenței substanțelor psihoactive în organism sau a alcoolului în sânge a mostrelor biologice recoltate de la persoanele care refuză sau nu pot să se supună testării pentru stabilirea consumului de substanțe psihoactive ori a concentrației de alcool în aerul expirat sau de la persoanele testate cu un mijloc tehnic certificat care a indicat prezența în organism a unor substanțe psihoactive și comunică rezultatul acestora către structurile Poliției Române solicitante în termen de maximum 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice.
Permisul de conducere retras se restituie în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive sau a alcoolului în sânge, după caz, ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.
Orice persoană testată cu un mijloc tehnic potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care nu are obligația de a se supune recoltării mostrelor biologice, poate solicita polițistului rutier să i se recolteze mostre biologice în cadrul unităților sau instituțiilor medicale competente, în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge.
În cuprinsul procesului-verbal întocmit de polițist, titularul permisului de conducere poate opta pentru a-i fi comunicat rezultatul buletinului de analiză toxicologică prin email sau telefonic, având următoarele variante de a intra în posesia documentului:
- ridicarea de la sediul Serviciului Rutier pe a cărui rază teritorială s-a reținut permisul de conducere;
- ridicarea de la sediul altui Serviciu Rutier decât cel pe a cărui rază teritorială s-a reținut permisul;
- înaintarea la o adresă de corespondență, prin servicii poștale, furnizată de titularul permisului.
Menționăm că prevederile legislative sunt aplicabile testărilor efectuate începând cu data intrării în vigoare a O.U.G. nr. 84/2024, respectiv 29 iunie 2024, iar termenul de 72 de ore curge de la data de 15 iulie 2024, data intrării în vigoare a O.U.G. nr. 97/2024.
În concluzie, testarea reprezintă doar un indiciu în ceea ce privește posibilitatea ca acel șofer să fi consumat substanțe interzise. Tocmai de aceea sunt recoltate probe biologice, la o unitate medicală, iar rezultatul acestora reprezintă probă în ceea ce privește existența sau inexistența substanțelor interzise.
Măsura administrativă de retragere a permisului de conducere își urmează regimul juridic, reglementat de Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ.
Prin mecanismele juridice prevăzute, legislația rutieră are drept scop protejarea unor valori fundamentale, precum viața, integritatea corporală și sănătatea tuturor persoanelor participante la trafic sau aflate în zona drumului public, care trebuie să primeze în fața unei singure persoane care pune în pericol pe ceilalți.
Persoanele în cauză se pot pune în pericol, atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic, având în vedere faptul că efectul unor substanțe poate reduce capacitatea și timpii de reacție.
Siguranța rutieră este responsabilitatea fiecărui participant la trafic. Prin respectarea regulilor și adoptarea unui comportament preventiv și responsabil, putem contribui cu toții la reducerea numărului de accidente și la protejarea vieților omenești!”
Ce duios, ce frumos se aranjează totul ca într-o poleială!
Dictatură în toată regula aici!
Duceți-vă la granițele țării să controlați dacă nu mai vreți drogăreală!