Dacă nu-ți plac manelele, atunci ești considerat „rău”, „rasist” și acuzat de discriminare? Unde am ajuns?

Publicat pe 2024-06-17 11:54:48Mihail Marinescu

Poliția a pus repede de o Campanie în valoare de, atenție, aproape 3 milioane de euro, pentru „conștientizare” și „educare” a populației cu privire la „discriminarea etniei rome”! Cum? 
Au locuri speciale în școli și se vorbește despre „discriminare” și „ură”? 
Suntem obligați să aplaudăm manelele? Incredibil așa ceva! 

Atunci, în numele „diversității” culturale, la concertele de manele să cânte și Metalica, Scorpions, Holograf, Angela Similea etc! Cum s-ar reacționa? 

Pentru copiii ce nu au ce mânca, pentru oamenii străzii nu se găsesc banii aceștia, dar pentru alții da! 

Dragă, Poliție, dar în perioada 2020-2022, în „plandemie”, unde erai când cei care se opuneau „măsurilor sanitare” dictatoriale au fost segregați și discriminați? Atunci de ce nu ați pus de o campanie?


Mare supărare mare pe unii că un manelist a fost huiduit și fluierat pe scena unui show în care se cânta un alt gen de muzică! Păi nu au fost nemulțumiri cu privire la rasă, ca să vă apucați să catalogați lumea ca fiind „rasistă”, ci din cauză că spectatorii au plătit ca să vadă și să audă un anumit gen de muzică, nu manele. 
Păi cum ar fi ca la concertele de manele să își facă apariția, pe scenă Angela Similea, Corina Chiriac, Holograf, Compact și să cânte din repertoriul lor? E, cum ați reacționa? Păi vedeți, măi! 
Dacă o tot dați cu „diversitatea”, atunci diversitate să fie, „frățioareeee”!
Peste tot, zi de zi, auzi manele! La TV sunt programe și emisiuni de la care nu lipsesc maneliștii. 
Pe stradă, bagă băieții manele la volum ridicat în mașinile luxoase, lasă geamurile jos, ca să audă toată populația muzica lor specifică! Și există tupeul a se spune că românii sunt rasiști? Unde este rasismul? 
Unde este rasismul și unde este discriminarea etniei rome când în școli, în licee, în facultăți, în instituții militare SUNT PREVĂZUTE LOCURI SPECIALE PENTRU ROMI? Unde este discriminare în România?
Păi este, dar împotriva majorității, că majoritatea nu are locuri speciale! 
Dar, ce să vezi, se găsiră Poliția să pună de o „Campanie pentru prevenirea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu”, ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc - PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021! Fantastic așa ceva! 
Bine, nu se stipulează că ar fi vorba despre acel eveniment, cel cu fluierăturile, dar este ușor de bănuit că de acolo a pornit toată treaba asta cu „campania”, pentru că a venit prea repede, la câteva zile de la evenimentul cu pricina, în care unii s-au considerat discriminați! 
Și ce repede se mișcară Poliția! 
Măi, dragă Poliție, dar în 2020-2022, în „plandemia” inventată, când cei care se opuneau dictaturii sanitare au fost discriminați, segregați, condiționându-se accesul și la Sănătate și când se făceau experimente medicale pe oameni cu seruri, unde erai, dragă Poliție? 
De ce nu v-ați sesizat, polițiști, și atunci, că s-au comis o grămadă de infracțiuni penale la adresa populației? 
Unde erai, Poliție, că nu am văzut pe nimeni să fie nici măcar amendat pentru că a segregat? 
Cum să se sesizeze când și polițiștii erau printre cei care terorizau populația cu privire la purtatul măștilor și erau părtași la încălcarea drepturilor omului?
Ei na, dar acum, când este vorba despre o etnie, iată ce repede se acționează! Și cum se acționează, cu o campanie prin care majoritatea să fie educată cu privire la discriminare! 
Adică, majoritatea este needucată? Păi tocmai această campanie este cea care jignește și discriminează, prin ceea ce promovează. 
Cică „să descurajăm ura”, se spune pe un afiș al campaniei!
Care ură? Cum vine asta, dacă există o majoritate care nu suportă acel gen de muzică înseamnă „ură” și „discriminare” și „rasism”! Helooo!
Dacă etnia romă are locuri rezervate în unitățile de învățământ înseamnă ură? 
Campania în sine poate să incite la ură! Chiar nu v-ați gândit la asta? 
Când au un eveniment în familie, se apucă etnia să instaleze orchestra în curte și să ne oblige pe noi ceilalți să le ascultăm gemetele de la microfon, ca să audă tot orașul! Ca ce chestie să fim noi obligați să le ascultăm gălăgia? Răutatea unde este, în cazul de față, dragă Poliție? 
Vin noaptea prin parcuri și fac o gălăgie de nedescris, plus că vorbesc și urât! Dar, dacă le spui ceva ești socotit „rasist”! 
Păi o campanie pentru educarea lor ar fi trebuit!
Într-o Democrație, majoritatea este cea care conduce și care emite legi, nu minoritatea! Sau nu mai suntem în Democrație?
Când minoritățile, oricare ar fi ele, ajung să aibă mai multe drepturi respectate decât majoritatea, atunci nu mai este Democrație, ci Anarhie! 
Cei care au un anumit standard în ale Istoriei știu foarte bine că acesta este unul dintre principiile așa zisului „progresism european”, ca minoritățile să fie cele care decid, nu majoritatea! 
Și să vezi cât costă această campanie: „Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%”. 
Ce repede se găsiră aproape 3 milioane de euro? 
Pentru copiii care nu au ce mânca, pentru oamenii străzii, pentru cei cu venituri mici nu se înghesuie nimeni cu milioanele de euroi, dar pentru combaterea „discriminării” împotriva unora da! Ehe! 
Dragă, Poliție, păi în ritmul acesta poate primiți ordine ca nu cumva să-i mai amendați pe romi, că puteți să fiți acuzați de „discriminare” sau de „rasism”!
Concluzia: cei care au fluierat la acel concert nu au fluierat pe motiv că ar avea ură împotriva etniei, ci pentru că până și aici, la un spectacol de muzică pop, se aud manele! De aici și până a se pune etichete nerealiste și de a se consuma 3 milioane de euro pe o campanie este cale lungă!
Apropo, dar Poliția se sesizează dacă maneliștii nu-și achită taxele și impozitele? Să plătească din banii lor campania! 

* Iată, mai jos, conținutul comunicatului Poliției despre această campanie: „Campanie Pentru Prevenirea Infracțiunilor Cu Mobil Discriminatoriu 
Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu. O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc - PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021. Astfel, în perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională de informare, pentru prevenirea infracțiunilor motivate de ură, prin intermediul mijloacelor de informare în masă și social media, pentru a facilita diseminarea mesajelor împotriva infracțiunilor motivate de ură, în special împotriva minorității rome. În cadrul campaniei, au fost realizate un spot video, unul radio, un afiș, precum și mai multe postări în social media, toate având ca principală temă, combaterea discriminării. Mesajul acestor materiale este acela de a crește gradul de conștientizare a populației, la nivel național, în domeniul infracțiunilor motivate de ură, precum și promovarea unei culturi a toleranței în societate, sloganul campaniei fiind „STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!” În cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc - PDP 3”, un interes deosebit a fost acordat dezvoltării capacităților de investigare atât ale structurii centrale specializate în investigarea infracțiunilor motivate de ură sau prejudecată, cât și ale ofițerilor de poliție cu atribuții similare, de la nivelul județelor sau subunităților de poliție din municipiul București. Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate. Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare. Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.”