Fii informat, alege inspirat!

Publicat pe 2024-02-10 17:46:35Mihail Marinescu

Activități, ale polițiștilor, menite să contribuie la creșterea nivelului de siguranță în școli 

Măcar să le rămână ceva în cap elevilor și să nu mai asistăm la tot felul de fapte oribile comise de către aceștia: fumatul în curțile școlilor și utilizarea de cuvinte obscene în spațiul public,. printre altele!

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, și Inspectoratul Școlar Județean Prahova au lansat, pe 30 ianuarie a.c. Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației.
În acest context în perioada 5-9 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova-Biroului de Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii dar și cei ai Poliției Municipiului Ploiești, Poliției orașului Bușteni și Serviciului Rutier, au desfășurat o seria de activități menite să contribuie la creșterea nivelului de siguranță în școli, dintre acestea menționăm: Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” Ploiesti, Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” Municipiul Câmpina, Colegiul Național „Grigore Moisil” Bușteni, Școala Gimnazială ,,Andrei Mureșanu" Ploiești, Școala Gimnaziala „Sfinții Împărați" Balta Doamnei, Grădinița cu Program Prelungit nr. 28 Ploiești. 
Polițiștii au avut, alături cadrele didactice, au abordat subiecte precum prevenirea violenței (Campanie „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”) sau consumul de substanțe interzise (Campanie „Viitor fără umbre”) dar și siguranța în traficul rutier. 
Totodată, de menționat este și faptul că, în data de 9 februarie a.c., la Colegiul „Ion Kalinderu” din Bușteni, a avut loc un cerc pedagogic al coordonatorilor de programe și proiecte care a avut ca temă de dezbatere „Strategiile adecvate de luptă împotriva comportamentelor neadecvate ale adolescenților-violența, bullyingul, consumul de substanțe și traficul de persoane”, la care au participat polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Prahova. Scopul activităților desfășurate de către polițiști, în această perioadă, este acela de a asigura un mediu propice pentru dezvoltarea armonioasă a elevilor, neumbrit de violență sau substanțe interzise, informează IPJ Prahova. 
Bun, să vedem și dacă elevilor le rămâne ceva în cap după toate aceste activități ale polițiștilor, ca să nu fim nevoiți să consemnăm și în continuare fapte oribile comise de elevi, cu ar fi fumatul în curțile școlilor și utilizarea de cuvinte obscene în spațiul public!