Și, totuși, politica este în sport.. de mai mult timp!!

Publicat pe 2023-09-14 21:28:38Mihail Marinescu

Dublu standard aplicat în cazul „politicii din sport”. 
S-au inflamat unii când au văzut că scria pe un banner „Kosovo e Serbia”, afirmând răspicat că „politica nu are ce căuta în sport, pe stadioane”! Care politică? 
De ce nu folosiți această frază și când se permite a se afișa, pe stadioane, simbolurile LGBTQ sau când se cerea a se sta în genunchi pe motiv că „Viața negrilor contează”! Aveau sau au legătură cu fotbalul aceste ideologii? 

Când s-a decis excluderea echipelor rusești din competițiile internaționale nu a fost o decizie politică? 

Sportul este folosit de politic, de mai mult timp, pentru a transmite mesaje, dar nu numai mesaje, însă s-a adoptat poziția mutului, făcându-se scandal numai când apar mesaje naționaliste! Ups!

Ce mare tărăboi a ieșit la meciul de fotbal al României împotriva Kosovo ca urmare a afișării, de către un grup de suporteri români, a unui banner pe care scria „Kosovo e Serbia”! Același grup de suporteri, la meciurile naționalei de fotbal, mai obișnuiește să afișeze și binecunoscutul banner „Basarabia e România”! Deranjează aceste mesajele naționaliste? Hm!
Și ce mare scandal s-a făcut pe marginea acelui banner legat de Kosovo, de mai se avea un pic și se oferea, pe tavă, scorul de 3-0 pentru Kosovo, dacă FIFA suspenda partida. Am rămas uimiți de ce arbitrul a oprit meciul. 
Pentru ce, pentru că scria pe acel banner Kosovo e Serbia? Și ce dacă scria așa, că doar nu era vreun mesaj rasist, ci doar unul ce amintește de Istorie. Și în niciun caz nu e un mesaj politic. 
Păi da, că imediat ieșiră deontologii să afirme că „Politica nu are ce căuta în fotbal”! Și cât de înverșunați erau toți care rosteau așa ceva. 
Da, corect politica nu are ce căuta în sport, dar uite ce repede vă inflamați voi când apare ceva ce nu convine cerințelor globaliste. 
Dacă politica nu are ce căuta în sport, atunci de ce forurile internaționale, organizațiile care conduc fotbalul, FIFA și UEFA, au permis și încă mai permit a se afișa, pe stadioane, simboluri ale ideologiei LGBTQ (știți voi, aia cu transexualitatea)? Asta tot despre fotbal este? Nu e politică? 
Când banderolele de căpitan de echipă au culorile curcubeu tot despre fotbal este vorba? 
Când s-a decis ca echipele din Rusia și, mai nou, din Belarus să nu mai fie primite în competiții internaționale nu este politică? Răspundeți, voi ăștia de vă lamentați acum față de ce scria pe acel banner. FIFA și UEFA nu au luat decizii politice în cazul suspendărilor echipelor rusești? 
Apropo, când se stătea în genunchi pe motiv că „Viața negrilor contează!” tot despre fotbal era, domnilor de la FIFA și UEFA? 
Ce le sare.. muștarul unora când apare un adevăr spus sau scris pe undeva! 
Dublu standard, asta faceți voi, cei ce afirmați acum că „Politica nu are ce căuta în fotbal”. 
Doar se vede cum sportul a ajuns să fie precum o extensie a politicii, cam peste tot în lume. 
Așa că nu mai vă ascundeți după niște lozinci rostire la TV, că vă faceți de râs! 
De ce nu ați fost atât de vehemenți și în alte situații, precum cele enumerate mai devreme?