Ultima editie tiparita in format pdf

Evenimente importante ce au avut loc pe 3 februarie


1828 - S-a născut scriitoarea Elena Ghica, cunoscută sub numele de Dora D Istria (m.1888).
1859 - S-a născut Hugo Junkers, celebru constructor german de avioane (m.03.02.1935).
1890 - Premiera piesei „Năpasta”, de I.L.Caragiale, cu Grigore Manolescu, Constantin Nottara, Aristizza Romanescu.
1892 - S-a născut istoriograful Gheorghe I. Brătianu (m.1953).
1908 - Se constituie Partidul Conservator Democrat, sub conducerea lui Take Ionescu.
1914 - S-a născut Florin Dimitriu, compozitor şi violonist. 1925 - S-a născut actorul Ştefan Mihăilescu-Brăila (m.19.09.1996). 1929 - La sala Eforie, are loc premiera filmului „Iancu Jianu”, de Horia Igiroşanu, primul din seria dedicată de regizor haiducilor noştri.
1932 - Conferinţa generală pentru dezarmare de la Geneva, la care participă 63 de state, inclusiv România.
1941 - S-a născut Ştefan Iordache, actor de teatru şi film („Cel mai iubit dintre pămînteni”, „Oglinda”, „Glissando”, „Ciuleandra”, „De ce trag clopotele, Mitică?”, „Pruncul, petrolul şi ardelenii”, „Înghiţitorii de săbii”, „Bietul Ioanide”), (m.14.09.2008).
1944 - S-a născut Petre Anghel, poet, prozator şi eseist
..Citeste mai departe..

Cu ochii pe barajele lacurilor de acumulare!

CNSU ordonă unor ministere să verifice starea tuturor barajelor!

Doamne fereşte ca nu cumva să declare „Mentenanţe” şi la baraje, că uite aşa se poate provoca mult mediatizata „criză energetică”. Diversiune sau nu?

CNSU (Comitetul Naţional al Situaţiilor de Urgenţă) decide ca toate barajele lacurilor de acumulare să fie supuse, urgent, verificărilor!
Măsura cu verificarea barajelor vine după ce, la Roşia Montană, cică s-ar fi fisurat ceva pe acolo, pe la barajul lacului de acumulare Tăul Mare şi era neapărat nevoie să fie locuitorii evacuaţi!
..Citeste mai departe..

România se revoltă!

Începând cu 2 octombrie, Românii ies în stradă să protesteze împotriva politicii de austeritate, împotriva celor care înstrăinează resursele strategice ale ţării! Românii scandează că îşi vor ţara înapoi!


Românii dau semne că nu mai tolerează derapajele guvernanţilor ce conduc la scăderea alarmantă a nivelului de trai şi iată că au anunţat proteste de amploare în Bucureşti, începând cu ziua de duminică, 2 octombrie.
..Citeste mai departe..

Atenţie asupra modificărilor aduse Legilor Justiţiei! Pot să afecteze Suveranitatea României!

Regulamentele de la UE, prioritare în faţa Constituţiei? Oau!
Acum nu se mai încalcă Statul de Drept, măi protestatari din 2017-2018?


Mai vă aduceţi aminte, români, cum prin anii 2017, 2018 erau nişte unii are protestau vehement cum că este încălcat Statul de Drept odată cu unele modificări asupra Legilor Justiţiei?
Ei bine, unii dintre cei care strigau atunci de mama focului se află, acum, la putere şi, ce să vezi, modifică ei Legile Justiţiei!
Dar nu oricum, ci cu nişte Articole care pur şi simplu te îngrozesc şi te fac să te întrebi dacă România mai este ţară sau a devenit altceva!
..Citeste mai departe..

Aşa se forţează apariţia „crizei alimentare”!

Nişte indivizi, care se dau drept „vegani”, cer desfiinţarea fermelor de animale în România! Dar cu ce vă deranjează prezenţa fermelor? Vă obligă cineva să mâncaţi carne şi să beţi lapte natural? Nu! Atunci cu ce drept obligaţi voi omenirea să fie ca voi?

Sunt atâtea şi atâtea probleme în societate şi tu de apuci să ieşi în stradă pentru a cere interzicerea fermelor de animale, lăudându-te că eşti vegan, este bezna minţii!
Păi ce, măi ONG-işti, vă oblligă cineva să mâncaţi carne? Vă interzice cineva să fiţi vegani? Nu! Atunci de ce obligaţi ca acest popor creştin ortodox să devină ca voi, să mănânce ceea ce voi declaraţi că mâncaţi?
Pur şi simplu nu are sens, nu are logică subiectul protestului vostru de duminică, din Piaţa Victoriei!
Vă plac insectele, gândacii, greierii, lăcustele? Serios, mă? Chiar ar fi interesant să le dăm ăstora de au protestat duminică, împotriva fermelor de animale, o farfurie cu gândaci, să vedem dacă vor mânca aşa ceva, că la teorie vedem că stau bine!
..Citeste mai departe..

Lux pentru ei, austeritate pentru popor!

În timp ce preţurile au luat-o razna la toate utilităţile şi la produsele alimentare de bază şi populaţiei i se cere să facă economie, că cică e „criză”, senatorii au votat pentru majorarea indemnizaţilor şi sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ (președinte, miniștrii, parlamentari, primari, președinți de consilii județene și locale)

Una se spune şi alta se face, cam aşa am putea cataloga gestul demnitarilor de a-şi majora cu 25% indemnizaţiile şi sporurile! Pe 21 septembrie, Senatul României a votat pentru majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ.
..Citeste mai departe..

Unii cu „solidaritatea”, alţii cu „mentenanţa” şi uite aşa oamenii sunt... sfătuiţi să sufere chiar mai rău decât până în decembrie 1989!

Solidaritatea pare doar o „umbrelă” pentru austeritatea impusă de la vârful Uniunii Europene

Să nu se uite nici de discriminări, de segregări şi nici de experimentele medicale pe oameni, ce au avut loc în 2020-2021!

Conducătorii României ar trebui să dea dovadă de bărbăţie şi să iasă din retorica de la Bruxelles, altfel....!

Se vorbeşte despre introducerea a tot felul de restricţii în privinţa consumului de curent electric, de apă, de gaze, exact despre ce circula, prin diverse canale media, în urmă cu mai bine de 10 ani că se va întâmpla cu omenirea, conform Agendei ONU 2030! Atunci se spunea că sunt „teorii ale conspiraţiei”, dar uite că suntem contemporani cu aceste schimbări şi chiar ar fi absurd a se mai spune că sunt doar „teorii”!
..Citeste mai departe..

Câtă normalitate mai este în România?

Cei care vă îndrumau să vă spălaţi de mii de ori pe mâini, să nu vă contaminaţi, acum vă îndeamnă să staţi nespălaţi, să faceţi economie la tot!

Într-o Românie ce pare că o ia pe o cale a „normalităţii” anormale şi a „ educaţiei” needucate, populaţiei i se spune, direct, că trebuie să stea în frig în case, să facă economie la apă, la lumină, la gaze!
Indirect, românului i se transmite că trebuie să se întoarcă la Comunism, la restricţiile din perioada regimului de până în decembrie 1989! Asta este „noua normalitate”!
Aceasta este faţa acestui globalism impus pentru Europa!
..Citeste mai departe..

29 august, Tăierea capului Sfântului Ioan Botezatorul

Pe 29 august este prăznuită Taierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Creştinilor li se cere să postească în această zi şi să nu se asemene lui Irod, cel care a ordonat să i se taie capul lui Ioan Botezătorul pentru a avea parte de un dans provocator din partea Salomeei.
Din Evanghelie se cunoaşte că Irod, la un ospăţ prilejuit de sărbătorirea zilei de naştere, a tăiat capul Sfantului Ioan Botezătorul, la cererea Irodiadei.
În acea vreme, Sfantul Ioan era întemniţat în castelul lui Irod de la Maherus. Ioan îl critica pe Irod pentru traiul lui nelegiuit cu Irodiada, care era soţia fratelui sau. În ura ei de moarte, Irodiada a sfătuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase şi plăcuse oaspeţilor, dar şi lui Irod, sa ceară de la acesta capul lui Iona Botezătorului ca răsplată
..Citeste mai departe..

8 septembrie, Nașterea Maicii Domnului

La mulţi ani celor ce poartă numele Maria, Mariana, Marian, Marina!


Bisericile catolică și ortodoxă sărbătoresc astăzi, 8 septembrie, Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor și ca Sfânta Maria Mică.
Este o zi de Sărbătoare creștină, care prăznuiește nașterea Fecioarei Maria, mama lui Isus Hristos Mântuitorul.
În fiecare Biserică se ţin slujbe dedicate acestei importante Săbători, Fecioara Maria fiind foarte iubită şi apreciată pentru misiunea încredinţată de Dumnezeu, de a purta în pântece şi de a da naştere pe Fiul Domnului.
Astăzi, 8 septembrie, creştinii le urează „La mulţi ani” celor ce poartă numele Maria, Mariana, Marian.
Este un nume cu rezonaţă creştină, un nume ce îndeamnă la bunătate, la modestie, la iubire necondiţionată
..Citeste mai departe..

Propaganda „pandemiei” şi a restricţiilor s-a transformat în propaganda frigului şi a lipsei igienei corporale!

De la „Poartă mască, arată că-ţi pasă” s-a trecut la „Nici eu nu mă spăl! Salvez Planeta”!


Când „regimul comunist” de până în decembrie 1989 obliga oamenii să stea în frig, în întuneric, raţionalizând aproape totul, nu era bine şi Occidentul critica vehement aceste măsuri, dar acum, când acelaşi Occident, prin vocea conducerii Consiliului Europei, îndeamnă guvernele să aplice măsuri de reducere a consumului de curent, de apă, de gaze, iată că apar unii care nu numai că laudă, dar sunt şi susţinători ai acestui... curent „progresist european”! Doamne fereşte! În ce hal a ajuns Europa!
Se spunea că, în Dimensiunea a IV-a, normalul devine anormal şi anormalul devine normal! Domne, iată că parcă aşa ar sta lucrurile şi acum, văzând cum se manifestă „maşinăria” de propagandă.
Cum te poţi lăuda, în public, pe Facebook, că nu mai te speli? Se motivează că e pentru binele Planetei! Păi şi ce are Planeta cu spălatul tău?
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7