Ultima editie tiparita in format pdf

Evenimente importante ce au avut loc pe 3 februarie


1828 - S-a născut scriitoarea Elena Ghica, cunoscută sub numele de Dora D Istria (m.1888).
1859 - S-a născut Hugo Junkers, celebru constructor german de avioane (m.03.02.1935).
1890 - Premiera piesei „Năpasta”, de I.L.Caragiale, cu Grigore Manolescu, Constantin Nottara, Aristizza Romanescu.
1892 - S-a născut istoriograful Gheorghe I. Brătianu (m.1953).
1908 - Se constituie Partidul Conservator Democrat, sub conducerea lui Take Ionescu.
1914 - S-a născut Florin Dimitriu, compozitor şi violonist. 1925 - S-a născut actorul Ştefan Mihăilescu-Brăila (m.19.09.1996). 1929 - La sala Eforie, are loc premiera filmului „Iancu Jianu”, de Horia Igiroşanu, primul din seria dedicată de regizor haiducilor noştri.
1932 - Conferinţa generală pentru dezarmare de la Geneva, la care participă 63 de state, inclusiv România.
1941 - S-a născut Ştefan Iordache, actor de teatru şi film („Cel mai iubit dintre pămînteni”, „Oglinda”, „Glissando”, „Ciuleandra”, „De ce trag clopotele, Mitică?”, „Pruncul, petrolul şi ardelenii”, „Înghiţitorii de săbii”, „Bietul Ioanide”), (m.14.09.2008).
1944 - S-a născut Petre Anghel, poet, prozator şi eseist
..Citeste mai departe..

Conducătorii României consideră că „egalitatea de gen” (homosexualitatea, transexualitatea) trebuie să fie „angajament naţional”!

Lupta împotriva sărăciei, lupta împotriva majorării preţurilor, lupta pentru pace trebuie să fie „angajament naţional” domnilor, nu ideologiile ce promovează dereglările sexuale ale unora!

Să-i auzi pe şeful Guvernului şi pe preşedintele ţării vorbind laudativ despre „egalitatea de gen” este ceva horror!
Îţi faci semnul crucii şi spui „Doamne fereşte”!
S-a făcut astfel de declaraţii la Conferința internațională „Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”.
Oare ei ştiu ce înseamnă lozinca asta, „egalitate de gen”? Ştiu ce se ascunde în spatele ei?
Dacă ei nu ştiu, tu, române creştin, trebuie să ştii că înseamnă homosexualitate, lesbianism, transexualitate!
..Citeste mai departe..

Aşa ceva nu prea vă arată televiziunile mainstream!

Bucureşti, octombrie 2022, Marșului Apărătorilor Credinței din România, cu o participare de 10.000 de oameni de toate religiile, ca să arate „progresiştilor” că „ideologia de gen” nu are ce căuta pe acest pământ al unei ţări creştine şi nici în creierii copiilor români!

Faceţi diferenţe dintre acest eveniment creştin şi un marş al LGBTQ!

Tot felul de ideologii imorale încearcă să acapareze minţile oamenilor, să pună stăpânire pe societate. De ceva ani, iată că şi în România se tot pistonează cu astfel de apucături, în care dereglările sexuale ale unora să fie privite ca şi ceva firesc! Dar, problema este că această „nouă nomalitate” se doreşte a fi implementată şi în şcoli, ca „omul de mâine” să fie deja... formatat cu noile ideologii! Doamne fereşte!
..Citeste mai departe..

Speranţe pentru ca supremaţia Constituţiei să fie redobândită

Modificările aduse asupra Legilor Justiţiei, pe masa Curţii Constituţionale!
Avocatul Poporului şi-a făcut datoria, iar acum este rândul judecătorilor CCR să demonstreze că au tărie de caracter şi că respectă Constituţia!

Avocatul Poporului a sesizat astăzi, 20 octombrie, Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la neconstituționalitatea eliminării abaterii disciplinare constând în nerespectarea deciziilor CCR și ale ÎCCJ din proaspătul adoptat Statut al judecătorilor și procurorilor (art. 271 din L 612/2022).
Avocatul Poporului a luat cunoştinţă de aşa ceva datorită implicării unor parlamentari şi a unor avocaţi, care au depus sesizare la Instituţia Avocatul Poporului cu gândul, evident ca Renate Weber - cea care deţine funcţia de Avocat al Poporului, să sesizeze Curtea Constituţională despre acele documente ce fac atingere la Statutul judecătorilor şi la Constituţia României. Cinste parlamentarilor patrioţi care i-au convins şi pe alţi parlamentari să semneze pentru a se face sesizare către Avocatul poporului! Cinste avocaţilor care au conceput textul sesizării pentru Avocatul Poporului! Fără implicarea acestora, lucrurile deveneau foarte complicate pentru Justiţia din România!
..Citeste mai departe..

Iluzia cu Schengen-ul!

Ce mai vor străinii să ia de la noi pentru a ne accepta în Schengen?

La doar o zi după ce au votat în Senat ca judecătorii să nu mai fie obligaţi să mai ţină cont de deciziile CCR, politicienii aveau să umple paginile lor de Facebook cu informaţia cum că România mai are un pic şi o să fie primită în Spaţiul Schengen, de parcă acest Schengen ne-ar scăpa de ratele de la Bănci sau de preţul uriaş al facturilor la energie electrică!

S-a umplut ieri, 18 octombrie, Facebook-ul de postări ale unor politicieni care anunţau, cu mare fast, că România o să fie acceptată în spaţiul Schengen!
Atâta propagandă şi atâtea autolaude de ziceai că ar fi descoperit vreo mină de aur şi că ar trebui ca poporul să le fie recunoscător!
..Citeste mai departe..

De ce nu ies românii în stradă?

Franţa, Italia, Germania, Olanda, Austria sunt ţări în care oamenii ies în stradă să protesteze împotriva creşterii de preţuri şi a austerităţii impuse de la vârful Uniunii Europene.
Şi nu ies doar câteva zeci sau sute, ies cu zecile de mii în stradă! La noi, în România, pe ici pe colo mai răsare câte un protest cu câteva zeci de persoane şi asta basta!
Când s-a dorit a se face un miting mai mare au fost băgate oaresce „fitile” între organizatori special pentru a compromite esenţa unui protest împotriva guvernanţilor.
..Citeste mai departe..

Români, apăraţi-vă Constituţia!

Ministrul Justiţiei vrea să elimine obligativitatea ca judecătorii să mai ţină cont de deciziile Curţii Constituţionale, argumentând că „aşa cere Uniunea Europeană”!

Ştiţi ce înseamnă asta? Atac asupra Suveranităţi şi Independenţei României! Înseamnă încălcarea Statului de Drept!

Acţiune civică demnă de toată lauda a unor cetăţeni cu simţ de răspundere şi patrioţi astăzi, 17 octombrie.
În cele mai multe dintre municipiile reşedinţă de judeţ, cetăţenii au trecut pe la sediile partidelor parlamentare şi au depus o petiţie cu scopul de a-i determina pe „aleşii locali” să nu voteze cu „da” pentru proiectul ce modifică Legile Justiţiei, proiect ce curprinde şi un articol referitor la decizia judecătorilor, care să nu mai fie în funcţie de ce hotăreşte Curtea Constituţională!
..Citeste mai departe..

Judecătorii şi procurorii pot face parte, în continuare, din ONG-uri! Ba mai mult, pot să fie şi şefi ale acestor organizaţii!

Este sau nu influenţată dreapta judecată?

ONG-urile sunt peste tot în România! Oau!

Comisia juridică din Parlamentul României a respins astăzi,13 octombrie, amendamentul de la art. 206, din modificările legilor Justiţiei, care interzicea judecătorilor şi procurorilor să facă parte din orice ONG, anunţă avocat Elena Radu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Iată cum... sună acel articol 206: „Judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor sunt liberi să organizeze sau să adere la organizaţii profesionale locale, naţionale sau internaţionale, în scopul apărării drepturilor şi intereselor lor profesionale şi pot fi membri ai societăţilor ştiinţifice sau academice, precum şi ai oricăror persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial, putând face parte din organele de conducere ale acestora”! Oau!
..Citeste mai departe..

Vor asculta sau nu parlamentarii români de „recomandările” de la UE privind economia cu 15% pentru energia electrică?

Se vrea a se reduce limita de consum de la 300 kw la 255 kw pe lună! Cine depăşeşte acest barem, plăteşte preţul pieţei pentru energie!

Acceptaţi, români, austeritatea, în condiţiile în care România este ţară producătoare de energie, nefiind dependentă de import?

În această săptămână, la Camera Deputaţilor, se discută OUG-ul care va determina valoare facturilor la energie pentru această iarnă.
După ce au fost un pic pe la Bruxelles, evident pentru a asculta ordine, politicienii aflaţi la conducere în România au declarat că noi, românii, trebuie să economisim 15% din energia electrică, aşa că au scăzut limita de cosnum de la 300 kwh/ lună la 255 kwh/ lună!
..Citeste mai departe..

Aberaţia cu trecerea în online a învăţământului românesc pe motiv de economie la energia electrică!

Când elevul stă acasă, în online, nu consumă curent electric? Atunci, unde este vorba despre economie?

A, se încearcă încărcarea facturii pentru consumatorii casnici? Aha!

Cine vrea solidaritate, să fie aşa la el acasă, nu să impună ca poporul să plătească „taxă de solidaritate”, că nu este poporul vinovat pentru deciziile eronate luate de unii lideri europeni!

Este incredibil cum se strofoacă unii să convingă populaţia că este „criză energetică” în România şi cum se agită ei să promoveze economia la curent, tot aşa cum promovau şi restricţiile dictatoriale impuse pe marginea „situaţiei epidemiologice”! Se tot aude că elevii vor fi nevoiţi să se întoarcă la online, într-un program în care o săptămână vor veni la şcoală, cealaltă vor sta acasă, în online! De ce? Păi cică este pentru a se face economie la energia electrică! Cum, mă? Bezna minţii!
..Citeste mai departe..

Reîncepe „nebunia” cu repartitoarele montate la calorifere

Care pare să fie şmecheria cu montarea repartitoarelor moderne! Din moment ce se prevede că vor exista contoare cărora să li se facă citirea de la distanţă, îţi dai seama, omule, ce monitorizat vei fi!

Se vorbeşte şi despre „contoare intleligente”, care să aibă capacitatea să îţi oprească livrarea de curent şi de căldură dacă se depăşete un anumit prag!

Lozinca „progresiştilor” pentru „omul viitorului”: Nu vei avea nimic, dar vei fi fericit”! Doamne fereşte! Toleraţi aşa ceva, români?

Dacă vă mai aduceţi aminte, în urmă cu ceva ani, exista un interes, din partea unora, de a se obliga cetăţenii ce locuiesc la bloc să deţină repartitoare la calorifere. După puţin timp, măsura a fost retrasă, fiind socotită ilegală. Ei bine, acum, în 2022, guvernanţii au revenit la ideea de a-i obliga pe oameni să îşi monteze repartitoare la calorifere, până la 31 decembrie 2022! Păi ori e legal, ori e ilegal? Ce babilonie!
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6