21 noiembrie - Intrarea Maicii Domnului în Biserică


Astăzi, 21 noiembrie, este mare Sărbătoare în marea familie a creștinătății - Intrarea Maicii Domnului in Biserica. 
Cu această ocazie vă îndemnăm să ne unim gândurile pentru sănătate, pentru pace, pentru valorile noastre creștine și naționale! 
Să fim mai buni, mai înțelegători și să avem compasiune și empatie pentru cei din jurul nostru! 
Doamne ajută

..Citeste mai departe..

Se lansează, în circuit numismatic, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România

Banca Naţională a României va lansa, începând cu data de 12 iunie a.c., în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România.
Moneda este din argint, are o valoare nominală de 10 lei, forma ei este rotundă, titlu de 999‰, diamentrul de 37 mm, greutatea 31,103 g, are cant dinţat şi calitate proof.
..Citeste mai departe..

O monedă din aur şi alta din argint cu tema 175 de ani de la Revoluţia Română de la 1848

Începând cu data de 29 mai a.c., Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur și o monedă din argint cu tema 175 de ani de la Revoluția Română din 1848.
Valoare nominală, pentru moneda din 100 lei, iar a celei de argint este de 10 lei. Moneda din aur are diametrul de 21 mm, greutatea 6,452 g, iar cea din argint are diametru de 37 mm şi o greutate de 31,103 g.
Ambele au cant zimțat şi calitate proof.
Aversul monedei din aur redă monumentul Eroilor Pompieri din București, stema României, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „100 LEI” și anul de emisiune „2023”.
..Citeste mai departe..

Suntem în Lumi diferite!

Lupta civică din ţările aflate în centrul şi vestul Europei nu se compară sub nicio formă cu cea de pe lângă Dâmboviţa, cum nici cea de aici, de pe lângă Dâmboviţa nu se compară cu cea din Occident!
Dar, care luptă civică la noi, în România? Sunt doar câţiva care chiar luptă pentru drepturile omului şi pentru dreptate şi adevăr, că în rest ori fac gălăgie special ca să deruteze oamenii, fie după un timp o dau la întors...! Că de sindicate nici nu poate fi vorba, că s-a văzut şi în 2020-2021 că niciun sindicat din aceasta considerat mare nu a ieşit în stradă pentru a apăra Constituţia şi drepturile şi libertăţile fundamentale şi de a protesta împotriva discriminărilor, segregărilor, împotriva dictaturii sanitare impuse de clasa politică!
..Citeste mai departe..

Monedă din argint cu tema 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu

Începând de astăzi, 24 aprilie a.c., Banca Naţională a României lansează, în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu.
Moneda este confecţionată din argint, are o valoare nominală de 10 lei, titlu - 999‰, este în formă rotundă, cu diametru de 37 mm, are o greutate de 31,103 g., cant zimțat şi calitate proof.
Aversul monedei prezintă o mașină de scris care a aparținut poetului Nichita Stănescu și titlurile volumelor publicate de acesta, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”.
Reversul monedei prezintă portretul și semnătura lui Nichita Stănescu, o poezie scrisă de acesta și inscripția ,,NICHITA STANESCU 90 DE ANI DE LA NASTERE”.
..Citeste mai departe..

Absolvenți ai școlii de poliție, încadrați în structurile de poliție prahovene

Şeful promoției aprilie 2023 al celor două școli de agenți de poliție, de la Câmpina şi de la Cluj, este un prahovean, agent de poliție Roberto Burlacu, din orașul Comarnic

A fost o zi cu emoții la Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, unde, începând cu data de 10 aprilie a.c., 77 de agenți de poliţie și-au început cariera de polițiști.
Cei 77 de agenți debutanți de poliție, promoția aprilie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr Câmpina”, au fost repartizați, în funcție de media obținută la absolvire, în structurile operative ale Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, în mediul urban și rural.
..Citeste mai departe..

Pas cu pas spre marea Dictatură! Acceptaţi aşa ceva, cetăţeni?

Se are în vedere a se impune control total şi asupra modului în care se deplasează oamenii în oraşe, interzicându-se utilizarea maşinilor personale, dar se vor introduce restricţii asupra unor zone, pentru, zice guvernul, a se îmbunătăţii calitatea aerului! Oau! De parcă aerul ar fi ceva static. Nu, aerul circulă, datorită curenţilor atmosferici şi nu stă pe loc! Vai, vai, unde vă sunt cunoştinţele de bază?

Bazându-se pe lipsa de reacţie a cetăţenilor, cei care sunt denumiţi „aleşii neamului” continuă, aproape nestingheriţi, să implementeze dictatura în societatea românească, pentru a se alinia la „standardele europene”, cum zic ei!
După „episodul” cu „situaţia epidemiologică” – care se dovedeşte că a fost pus în scenă şi pentru a testa reacţiile oamenilor faţă de obligaţia de a sta în casă timp de două luni de zile, faţă de segregări şi discriminări, faţă de încălcarea grosolană a Constituţiei României, faţă de constrângerile, prin unele locuri, privind vaccinarea cu serurile experimentale, a urmat prezentarea într-un mod festiv a inteligenţei artificiale.
..Citeste mai departe..

O monedă din aur şi alta de argint vor fi lansate având ca temă 100 de ani de la adoptarea Constituției României Mari!

Începând cu 24 martie a.c., Banca Naţională a României va lansa, în circuitul numismatic, o monedă din aur și o monedă din argint cu tema 100 de ani de la adoptarea Constituției României Mari.
Aversul monedei din aur redă cupola palatului Adunării Deputaților din București, în perioada interbelică, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „500 LEI”, stema României și anul de emisiune „2023”.
Aversul monedei din argint redă cupola palatului Adunării Deputaților din București, în perioada interbelică, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2023”.
..Citeste mai departe..

Respectaţi-ne Suveranitatea şi Independenţa ţării!

Nu vă bateţi joc de luptele strămoşilor, care şi-au dat viaţa pentru ca România să devină o ţară suverană, liberă şi independentă!
Nicio entitate internaţională nu are dreptul să se amestece în treburile interne ale ţării! E clar?

Mai este România Stat Suveran şi Independent? Dacă da, atunci cum de se permite unor instituţii internaţionale să transmită ordine cu cât trebuie să fie sau să nu fie majorate pensiile, cât să fie salariul minim, cât curent să consumăm, câtă apă să consumăm, cât gaz să consumăm? Ce este babilonia asta?
Să fie clar pentru toţi politicienii români, care permit unor ONG-uri şi instituţii internaţionale să-şi bage... nasul în treburile noaste, că România are Constituţie şi în cadrul Constituţiei, chiar în primul Articol, se specifică faptul că România este Stat Suveran şi Independent, în niciun caz că am fi o regiune, o anexă a altei ţări!
..Citeste mai departe..

Trei ani de la declanşarea Dictaturii sanitare în România!

Se împlinesc, iată, trei ani de când România a aplicat scenariul groazei, al „Dictaturii sanitare”, asta din pricina conducătorilor ei de atunci, din 2020. În urmă cu trei ani, experimentul supunerii era pus în practică şi la noi, decretându-se Starea de urgenţă! Practic, populaţia a fost închisă în case, ca şi cum oamenii ar fi fost arestaţi la domiciliu, toate magazinele închise, şcolile închise, totul arăta de parcă ţara ar fi fost nepopulată.
Doar cei cu „declaraţie” aveau voie să iasă din casă, ducându-se la servici după un traseu standard, de la care nu aveau voie să se abată, iar pe la toate colţurile de stradă întâlneai echipaje ale in
stituţiilor de forţă! Pe jandarmi şi pe poliţişti nu-i mai... lovea covidul, numai populaţia trebuia să stea închisă în casă! Interesant! De asemenea, politicienii au avut tupeul să se ia şi de mass-media şi să atragă atenţia că toate informaţiile legate de ce se întâmplă trebuie să vină dintr-o singură sursă, adică de la stat.
..Citeste mai departe..

Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieți forestieri și va regenera peste nouă mii de hectare fond forestier în campania de împăduriri de primăvară

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieți forestieri și va regenera 9.643 hectare fond forestier proprietatea publică a statului în cursul campaniei de împăduriri de primăvară.
Din acestea, pe 6.766 hectare vor fi efectuate regenerări naturale, iar pe 2.877 hectare, regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri, se anunţă într-un comunicat de presă emis de către Romsilva.
Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, în fondul forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.997 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe alte 537 de hectare. Cele mai mari suprafețe de fond forestier regenerate natural în campania de împăduriri de primăvară sunt administrate de Direcția Silvică Suceava, 858 hectare, urmată de direcțiile silvice Bacău, cu 580 de hectare, și Arad, cu 420 hectare.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5