Ultima editie tiparita in format pdf

Evenimente importante ce au avut loc pe 3 februarie


1828 - S-a născut scriitoarea Elena Ghica, cunoscută sub numele de Dora D Istria (m.1888).
1859 - S-a născut Hugo Junkers, celebru constructor german de avioane (m.03.02.1935).
1890 - Premiera piesei „Năpasta”, de I.L.Caragiale, cu Grigore Manolescu, Constantin Nottara, Aristizza Romanescu.
1892 - S-a născut istoriograful Gheorghe I. Brătianu (m.1953).
1908 - Se constituie Partidul Conservator Democrat, sub conducerea lui Take Ionescu.
1914 - S-a născut Florin Dimitriu, compozitor şi violonist. 1925 - S-a născut actorul Ştefan Mihăilescu-Brăila (m.19.09.1996). 1929 - La sala Eforie, are loc premiera filmului „Iancu Jianu”, de Horia Igiroşanu, primul din seria dedicată de regizor haiducilor noştri.
1932 - Conferinţa generală pentru dezarmare de la Geneva, la care participă 63 de state, inclusiv România.
1941 - S-a născut Ştefan Iordache, actor de teatru şi film („Cel mai iubit dintre pămînteni”, „Oglinda”, „Glissando”, „Ciuleandra”, „De ce trag clopotele, Mitică?”, „Pruncul, petrolul şi ardelenii”, „Înghiţitorii de săbii”, „Bietul Ioanide”), (m.14.09.2008).
1944 - S-a născut Petre Anghel, poet, prozator şi eseist
..Citeste mai departe..

Legea „egalităţii de şanse”, o lege inutilă şi stupidă, care se poate interpreta în fel şi chip, netezind drumul către ideologii periculoase!

Parlamentarii români au votat ieri, 12 decembrie, o lege extrem de controversată, nedorită mai ales de către partea naţionalistă, suveranistă, o lege aberantă şi foarte intrepretabilă, anume Legea "egalităţii de şanse"!
De la "egalitate de gen" s-a modificat în "egalitate de şanse", însă degeaba, că egalitatea între femeie şi bărbat, din punct de vedere al drepturilor era deja prevăzută în Constituţie, la Art. 16, alin. 3.
Cam aşa cum au modificat şi în cazul Învăţământului Legea "Educaţiei sexuale" în Legea "Educaţiei sanitare"! Ce şmecherie!
Ce au votat, acum, parlamentarii este ca o portiţă deschisă către ideologia LGBTQ, aia a promovări transexualităţii, homosexalităţii, lesbianismului, promovare nu numai în rândul persoanelor majore ci şi în rândul copiilor!
Ce rost ar mai fi avut ca o asemenea lege a egalităţii de gen să fie supusă la vot şi votată cu atâta ardoare „pentru” din moment ce, după cum se vede, şi din punct de vedere practic femeile sunt cot la cot cu bărbaţi în foarte multe domenii de activitate? Este clar că „aleşii locali”, fie din voinţă, fie din nebăgare de seamă, au favorizat, prin votul lor o trecere către ideologia LGBTQ, ceea ce este cum nu se poate de prost pentru o ţară ca România, creştin ortodoxă!
..Citeste mai departe..

Monedă din argint cu tema „90 de ani de la nașterea lui Fănuș Neagu”

Începând cu data de 12 decembrie a.c., Banca Naţională a României va lansa, în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema „90 de ani de la nașterea lui Fănuș Neagu”.
Moneda este confecţionată din argint, are o valoare de 10 lei, diametru – 37 mm, greutate 31,103 g, cant dinţat, anunţă Banca Naţională printr-un comunicat de presă. Aversul monedei redă casa memorială Fănuș Neagu, un fragment din romanul „Îngerul a strigat”, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2022”.
..Citeste mai departe..

Mare Sărbătoare creştină şi naţională astăzi, 30 noiembrie, Sfântul Andrei, Ocrotitorul României

La mulţi ani celor care îşi serbează onomastica!

Astăzi, 30 noiembrie, este mare sărbătoare creştinească, Sfântul Andrei. Sfântul Sinod al Biserici Ortodoxe Române a hotărât, în anul 1995, ca sărbătoarea Sfântului Andrei să fie însemnată cu cruce roşie în calendarul bisericesc, iar în anul 1997 Sfântul Andrei a fost proclamat „Ocrotitorul României”. Ziua de 30 noiembrie a fost declarată sărbătoare bisericească naţională, iar din 2012, această zi a devenit zi de sărbatoare legală în care nu se lucrează!
Cei care îşi cheamă angajaţii la muncă în aceste zile de sărbătoare riscă amenzi uriaşe, cu excepţia magazinelor, mai ales a celor comercializează produse alimentare!
Cea mai cunoscută tradiţie legată de Sf. Andrei este cea a grâului pus la încolţit, grâul fiind considerat un simbol al belşugului, sursă a vieţii, pentru că din grâu se face pâinea – aliment de bază al omului.
..Citeste mai departe..

Romsilva oferă, spre vânzare, peste 30 de mii de pomi de Crăciun în sezonul sărbătorilor de iarnă

Pentru sezonul din acest an al sărbătorilor de iarnă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin unitățile sale teritoriale, oferă cel puţin 30 de mii de pomi de Crăciun.
Din cei 30.594 de pomi de Crăciun puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 21.814 bucăți, adică aproape 75%, sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 8.780 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă, anunţă Romsilva într-un comunicat de presă.
Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare în acest an sunt din specia brad, 22.295, în timp ce restul de 8.299 de bucăți sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase.
..Citeste mai departe..

25 noiembrie, Ziua internaţională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

La data de 25 noiembrie a fiecărui an este marcată, la nivel internațional, Ziua pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.
Cu această ocazie, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova informează opinia publică despre faptul că instituția implementează, în calitate de partener local al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”
În scopul prevenirii și intervenției în situații de abuz, în acord cu obiectivul general al proiectului, în structura DGASPC Prahova funcționează un serviciu social de tip Locuință Protejată, un Cabinet de Consiliere Vocațională și Grup de Suport pentru victimele violenței domestice, ne informează DGASP Prahova într-un comunicat de presă.
..Citeste mai departe..

S-a modificat data limită pentru obligativitatea montării repartitoarelor la calorifere. Aceasta este 31 decembrie 2023!

Senatul României a intervenit asupra textului iniţial conceput de Guvern şi, astfel, în loc de 31 decembrie 2022, apare acum 31 decembrie 2023, conform răspunsului primit de la Avocatul Poporului în urma unei Petiţii formulate pe speţa respectivă.

Proiectul de lege este acum la dezbatere în Camera Deputaţilor şi nu se pot pune în practică prevederile decât după publicarea în Monitorul Oficial. Aşadar, nu există, încă, un cadru legal pentru a-i obliga pe oameni să îşi monteze repartitoare!

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României, nr.130/2022, prin care populaţiei i se impunea montarea obligatorie a repartitoarelor la calorifere până la 31 decembrie 2022, a nemulţumit multă lume, mai ales că vorbim, totuşi, despre o atinge asupra dreptului la proprietate.
..Citeste mai departe..

35 de ani de la revolta braşovenilor împotriva austerităţii ce era impusă de conducerea de atunci a României

Acum, în 2022, din nou austeritate, dar este linişte...! Deocamdată!

Pe 14 noiembrie s-au împlinesc 35 de ani de când au apărut primele semne de curaj ale românilor la adresa regimului totalitar de atunci. Se întâmpla la Uzina Steagul Roşu, din Braşov, muncitorii revoltându-se pe motiv că primise doar jumătate de salariu, dar şi împotriva condiţiilor de trai, cerând căldură, mâncare, lumină... .
Revolta acelor muncitori avea să reprezinte scânteia aprinsă în perspectiva evenimentelor din decembrie 1989.
Da, în anii 80, Nicolae Ceauşescu, preşedintele României, impunea austeritate în rândul românilor, pentru ca România să-şi achite datoria externă către FMI şi Banca Mondială, lucru care s-a şi reuşit în 1989.
România a fost singura ţară din lume care reuşise să-şi achite în totalitate datoriile externe, record care dăinuie şi acum!
La scurt timp după ce a reuşit să achite datoriilor, Nicolae Ceauşescu avea să fie ucis cu sânge rece chiar în ziua de Crăciun, 25 decembrie 1989!
..Citeste mai departe..

CCR a votat, azi, împotriva CCR!

În nicio ţară europeană nu se întâmplă cu justiţia ce se întâmplă în România!

Cum poţi, ca magistrat al CCR, să votezi împotriva Constituţiei României?

Pentru ce să mai se plătească salariile în mii de euro pentru aceşti judecători ai CCR dacă ei au ales să nu mai se ţină cont de ceea ce tot ei decid? Pur şi simplu, CCR a ales autodesfiinţarea, prin respingerea sesizărilor de neconstituţionalitate a modificărilor asupra Legilor Justiţiei! Vom vedea cum magistraţi, în Instanţă, vor ţine cont de ce vrea UE, nu de ce spune Constituţia României! Bezna minţii!

Judecătorii Curţii Constituționale au respins astăzi, 9 noiembrie, ca fiind inadmisibile, sesizările depuse de mai mulţi parlamentari din opoziţie, dar şi de Avocatul Poporului cu privire la cele trei legi ale justiției adoptate de Parlament.
..Citeste mai departe..

Uite aşa se forţează apariţia „crizei energetice” în România: Parlamentarii au votat pentru limitarea producţiei sistemului energetic, prin închiderea de mine şi termocentrale!

Vă vine să credeţi că românii îşi fac singuri rău?

Practic, în nicio ţară nu se întâmplă ce se întâmplă în România, ca parlamentarii să voteze pentru limitarea capacităţii de producţie în sistemul energetic! Asta au făcut azi parlamentarii români, au votat împotriva voinţei poporului! Au votat împotriva independenţei energetice a României!
Este bezna minţii să faci aşa ceva în condiţiile în care avem în jur de 1.000 de kw pe care deja îi importăm pentru a ne asigura necesarul şi, mai ales, că vine iarna, când consumul energetic este şi mai mare.
Prin acest vot, politrucii nu au făcut altceva decât să conducă România spre „criza energetică”, oarecum cerută de la Bruxelles prin tot felul de Rezoluţii în ce priveşte „poluarea”!
..Citeste mai departe..

Pe 9 noiembrie, CCR are de luat o decizie istorică!

Ce fel de justiţie vom avea după 9 noiembrie?


Miercuri, 9 noiembrie, Curtea Constituţională a României (CCR) are în agendă să soluţioneze obiecțiile de neconstituționalitate cu privire la modificările aduse de coaliţia de guvernământ asupra Legilor justiţiei.
Reamintim faptul că, pe 20 octombrie, Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională a României cu privire la neconstituționalitatea eliminării abaterii disciplinare constând în nerespectarea deciziilor CCR și ale ÎCCJ din proaspătul adoptat Statut al judecătorilor și procurorilor (art. 271 din L 612/2022). Acesta ar fi unul dintre cele mai grave lucruri aduse respectivelor legi modificări ce fac atingere Statului de Drept, independenţei actului de justiţie, Suveranităţii ţării.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5