Ultima editie tiparita in format pdf

Pavaj nou în Ploieşti


Să vedem şi cât o să reziste sub presiunea rolelor celor care se strâng seară de seară să facă jonglerii, că mai ales din această pricină s-a deteriorat şi pavajul vechi, fiind văzute multe bucăţi sparte ,

Iată o nouă... faţă a zonei pietonale situată între Galeriile Comerciale şi Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti!
După câteva luni în care au avut loc lucrări de reamenajare şi modernizare, zona pietonală respectivă arată frumos, dar era şi firesc să fie aşa din moment ce s-a dorit o reamenajare a locului cu pricina, fiind îndepărtat vechiul pavaj, ce era foarte deteriorat, şi punându-se în loc noi plăci.
..Citeste mai departe..

Primarul Andrei Volosevici, achitat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție

Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploiești, a fost achitat definitiv astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care a fost trimis în judecată de către DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă în legătură cu finanţarea echipei FC Petrolul Ploieşti şi atribuirea unui contract. Asta după ce, în decembrie 2019, Volosevici fusese achitat de prima instanță - Curtea de Apel Ploiești -, iar decizia a fost atacată
..Citeste mai departe..

S-a suspendat acțiunea de executare silită al TCE Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești a făcut demersuri la Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) pentru deblocarea conturilor S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești. Municipalitatea a achitat deja o parte din sumele restante și, astfel, s-a suspendat acțiunea de executare silită a societății amintite, care înregistra o datorie de 28 de milioane de lei către A.N.A.F. Astfel, primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, îi asigură pe salariații S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești că își vor primi drepturile salariale, în cursul zilei de luni, 17 ianuarie 2022.
..Citeste mai departe..

Brazi aruncaţi pe stradă precum punga cu gunoi!

Ce grijă avem de mediul înconjurător!

După ce au fost împodobiţi, după i s-au pus beculeţe, după ce s-au aşezat cadouri sub ei şi au contribuit la continuarea obiceiului pentru Sărbătoarea de Crăciun, brazii sunt, apoi, aruncaţi pe stradă aşa cum sunt aruncte pungile cu gunoi! Şi tot omul care, astăzi, caută tot felul de motive ca să justifice schimbările de climă, dar se şi vaită că e poluare!
Ţinând cont de căte defrişări au avut loc în România, ar trebui să existe o lege prin care să se interzică, pe o perioadă de ceva ani buni, tăierea de copaci de orice fel şi să se treacă la sădirea de vlăstare în zonele lăsate stepă de către unii bogătaşi influenţi din Europa.
Permitem tăierea copacilor, după care ne văităm că este aerul irespirabil pe timp de vară, efectul de seră, dar facem şi programe în care arătăm ce grijă avem noi de Planetă prin închiderea minelor sau a unor centrale electrice, toate astfel de programe înghiţind mulţi bani publici. Când, de fapt, cheia pentru rezolvarea problemei climatice ar putea fi în a nu mai permite defrişări şi de a sădii cât mai mulţi copaci
..Citeste mai departe..

Virgiliu Nanu este noul prefect de Prahova

Virgiliu Daniel Nanu este noul prefect al județului Prahova, aceasta fiind propunerea PSD după formarea noii majorități parlamentare și a noului Guvern.
Nanu, care îl înlociește în funcție pe Cristian Ionescu, este fostul șef al Oficiului pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară Prahova

..Citeste mai departe..

Lucrări la zonele verzi din Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești, prin S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L., continuă activitățile de întreținere și înfrumusețare a zonelor verzi din oraș. În această perioadă, se desfășoară lucrări de plantare material dendrologic, tăieri de corecție, pregătire teren, strângere și ridicare resturi vegetale, în cartierele ploieștene.
..Citeste mai departe..

Administratorii de condominii nu mai pot desfășura activitatea fără atestate

Începând cu anul 2022, administratorii asociațiilor de proprietari vor putea să își exercite atribuțiile doar dacă fac dovada absolvirii unui curs de calificare administrare condominii și în baza unui atestat eliberat de Primăria municipiului Ploiești. Prin această măsură se dorește intrarea în legalitate a administratorilor de condominii astfel încât, în perioada imediat următoare, reprezentanții municipalității vor efectua o serie de controale, prin aparatul său de specialitate, în vederea evitării neregulilor care pot apărea în activitatea administratorilor asociațiilor de proprietari.
..Citeste mai departe..

Primăria Ploiești face sondaj pentru demolarea blocului 7 etaje

Primăria Municipiului Ploiești a lansat un sondaj de opinie cu tema “Sunteți de acord cu demolarea blocului «7 Etaje»?” Inițiativa are ca scop consultarea opiniei publice cu privire la amenajarea, în zonă, a unei esplanade pietonale, menită să repună în valoare cele trei monumente istorice-simbol ale Ploieștiului: Palatul Culturii, Catedrala “Sf. Ioan Botezătorul” și Halele Centrale, așa cum au fost ele gândite și proiectate de celebrul arhitect Toma T. Socolescu. Prin repunerea în legătură a acestor monumente, într-un cadru arhitectural și peisagistic unic, Ploieștiul va putea fi adus, din nou, pe harta orașelor atractive din punct de vedere turistic.
..Citeste mai departe..

154 de autorizaţii de construire eliberate în Prahova

În luna octombrie 2021, în judeţul Prahova, s-au eliberat 154 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creștere cu 18,5% faţă de octombrie 2020.
Autorizaţiile eliberate pentru clădiri rezidenţiale din judeţul Prahova, în luna octombrie 2021, deţin o pondere de 3,6% din totalul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale din România, ceea ce ne conferă într-un clasament naţional din totalul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale locul 8. În luna octombrie 2021, din totalul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale, 23,4% au fost eliberate în mediul urban şi 76,6% în mediul rural.
Înmatriculările de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris (conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului) în judeţul Prahova, au fost în luna octombrie 2021 în număr de 4
..Citeste mai departe..

Colindători la ședința Consiliului Local Ploiești

Grupurile de colindători, care au trecut pragul Primăriei Ploiești, au adus colinda strămoșească, plină de semnificație și trăire creștină, în fața conducerii municipalității și a reprezentanților Consiliului Local Ploiești reuniți în ședința festivă de la finalul acestui an. 
 Într-o atmosferă de sărbătoare, colindele au răsunat, în sediul instituției, bucuria Nașterii Domnului fiind vestită de Corul Filarmonicii “Paul Constantinescu” împreună cu binecunoscutul interpret de operă, contratenorul Cezar Ouatu.
..Citeste mai departe..

Primăria Ploiești va amenaja un nou loc de joacă pe Aleea Someș

Noul spațiu de relaxare destinat copiilor se va integra armonios în peisajul urban și va fi realizat cu sprijinul companiei INSPET Ploiești. În prezent, a fost predat amplasamentul către executantul lucrărilor. Noul loc de joacă va fi pavat cu covor din tartan și va fi dotat cu mobilier urban specific (bănci, pubele, gard metalic). 
 De asemenea, va include un complex de joacă, hintă lemn, carusel tip platformă, jucării pe arc, balansoar pe arc - 2 m - cu figurine, balansoar pe arc - 3 m - cu figurine 3D, cățărătoare cu plasă, bară antrenament fitness, masă șah. Valoarea totală a investiției va fi de 257.595 lei.
Primăria municipiului Ploiești va continua să deruleze lucrări de modernizare, dar și să dezvolte parteneriate similare, în vederea creșterii, la nivelul comunității locale, a numărului locurilor de joacă sau zonelor de agrement, moderne și sigure
..Citeste mai departe..

1 2 3