Ultima editie tiparita in format pdf

Polițiștii prahoveni, la datorie și cu ocazia minivacanței de 1 iunie și Rusalii, pentru siguranța cetățenilor


Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a luat măsuri pentru ca în următoarele zile să se intensifice activitățile pentru prevenirea faptelor antisociale și a incidentelor grave, având în vedere că pentru mulți români, de astăzi și până luni, începe minivacanța de 1 Iunie și Rusalii.
Efectivele poliției vor fi pregătite în orice moment să intervină în sprijinul cetățenilor, fie că se află într-o situație de urgență ori de risc sau sunt victime ale unei infracțiuni.
În perioada 1-5 iunie a.c., la nivel județului Prahova, în dispozitivele de ordine publică, vor fi mobilizați, zilnic, în medie aproximativ 200 de polițiști, anunță IPJ Prahova. Aceștia vor avea în atenție cu precădere zonele și traseele unde de obicei în astfel de perioade ale anului ne așteptăm la un flux mai mare de oameni.
..Citeste mai departe..

O nouă etapă de montare de camere de supraveghere în Ploiești!

Primăria Municipiului Ploiești continuă implementarea sistemului de monitorizare video la nivelul platformelor gospodărești destinate colectării deșeurilor menajere și al locurilor de joacă din oraș.
Municipalitatea consideră că asta este metoda prin care să descurajeze actele de vandalism și depozitarea deșeurilor în locuri nepermise.
Municipalitatea ploieșteană a încheiat cu S.C. M&M Computers S.R.L. contractul de lucrări Proiectare și execuție „sistem de supraveghere video pentru puncte de colectare a deșeurilor și alte puncte nevralgice din mediul urban al Municipiului Ploiești-etapa III”.
..Citeste mai departe..

V-aţi distrat de Zilele Municipiului Ploieşti?

Sărbătoarea a trecut, ne întoarcem la grijile cotidiene...!

Au fost trei zile de sărbătoare în Ploieşti cu ocazia Zilelor Municipiului! Zile şi seri pline de activităţi diverse organizate pentru a onora cum se cuvine această sărbătoare.
Au fost şi mulţi nervi, din partea conducătorilor auto, care au fost obligaţi să suporte aglomeraţia, ocolind zona centrală a oraşului şi circulând pe străduţele din vecinătate, pentru că circulaţia a fost deviată, lăsându-se astfel centrul civic în totalitate pentru petreceri, cu tot cu stradă...!
..Citeste mai departe..

Haos în centrul Ploieştiului!

Maşini bară la bară, claxoane, nervi, înjurături, risc de producere accidente rutiere – totul din cauza deciziei de a se închide circulaţia rutieră pe Bulevardul ce traversează centrul civic!
De ce nu aţi organizat Zilele Ploieştiului tot în locul în care aţi organizat Târgul de Crăciun şi Orăşelul Copiilor?

Acesta pare să fie... preţul pe care îl plătiţi, ploieşteni, pentru trei zile de sărbătoare – ambuteiaje, nervi la volan, claxoane după claxoane, înjurături, mult combustibil consumat, ambreaje uzate, plăcuţe de frâne uzate, risc de a se produce accidente rutiere!
Asta pentru că s-a decis ca circulaţia rutieră să fie oprită prin tot centrul civic al oraşului, automobiliştii fiind nevoiţi să o ia pe alte căi ocolitoare, pentru că se organizează Zilele Ploieştiului!
..Citeste mai departe..

Fântânile arteziene au... prins culoare!

Se ţin luminile aprinse doar acum, în sărbătoare, de Zilele Ploieştiului sau....?
În urmă cu ceva timp ni se stingea lumina pe Bulevard, spunându-se că este „pentru a salva Planeta”, iar acum se pun lumini la fântâni! Ce fracturi de logică în rândul celor ce susţin teoria cu „încălzire globală”!

Ploieştiul arată bine, în centrul civic, cu fântânile arteziene luminate, dar oare cum o să arate Ploieştiul fără Spital Judeţean de Urgenţe?

Urmează trei zile de sărbătoare în Ploieşti, asta pentru că se organizează o serie de activităţi cultural artistice dedicate Zilelor Municipiului Ploieşti.
Municipalitatea s-a pregătit pentru un asemenea eveniment instalând leduri în fântânile arteziene, ce luminează în diferite culori odată ce se lasă întunericul. Nu ar fi rău dacă şi pe timp de zi ar funcţiona aşa ceva!
..Citeste mai departe..

Cinste şi Onoare eroilor români!

9 mai este data când România sărbătorea Ziua Independenţei de Stat, proclamată în anul 1877, urmare a declanşării Războiului de Independenţă al României, parte a Războiul ruso-turc din anii 1877 – 1878.
La începutul anului 1877, vasală Imperiul Otoman, România era silită să recunoască suveranitatea otomană, să plătească un tribut anual şi să accepte stăpânirea Porţii în Dobrogea, la gurile Dunării, iar independenţa ţării devenise un ideal al tuturor românilor.
Astfel, izbucnirea Războiul ruso-turc în aprilie 1877, a reprezentat ocazia ideală pentru a profita de contextul internaţional în realizarea independenţei României.
În aprilie 1877, România a semnat convenţia cu Rusia prin care permitea armatei ruse să treacă pe teritoriul ei şi să ocupe linia Dunării până la gura Oltului.
..Citeste mai departe..

Şi asfaltul când aveţi de gând să-l turnaţi? Aşa lăsaţi trotuarele de pe „Ştefan cel Mare”?

Atenţie, pietoni, cum circulaţi pe acele trotuare (pe ce a mai rămas din ele)! Riscaţi să vă rupeţi gleznele!

Uitaţi-vă şi voi, oameni buni, cum arată trotuarele de pe Strada "Ştefan cel Mare", în Ploieşti!
Bun, a fost nevoie a se schimba nişte ţevi, însă după această lucrare vedem că s-a limitat în a se pune doar un strat de ciment care, iată, că nu este la nivelul trotuarului, fără a se veni cu finisare prin a se turna asfalt şi să existe, în sfârşit, nivelate trotuarele.
Pur şi simplu te poţi împiedica sau da gleznele peste cap când păşeşti pe aşa ceva. Şi trebuie să circuli pe acolo, că doar nu poţi merge pe stradă...!
Vedeţi, ploieşteni, că lucrările de schimbare a ţevilor, cablurilor au ajuns pe undeva prin spatele Tribunalului, şi unul din trotuare este necirculabil!
..Citeste mai departe..

Mai trecem şi noi strada?

Unul dintre cele mai enervante semafoare din Ploieşti se găseşte şi la trecerea de pietoni din faţa Halelor Centrale!
Stai zeci de minute până se schimbă culoarea semaforului din roşu în verde, pentru pietoni şi uitaţi-vă şi la această imagine, surpinsă în această dimineaţă de vineri, 21 aprilie, câtă lume era strânsă aşteptând ca semaforul... inteligent să le permită a trece strada, pe la locul permis de lege!
Chiar dacă semaforul respectiv este prevăzut cu un sistem, pe senzori, ca să se vină în sprijinul pietonilor, ei bine acel sistem ba funcţionează, ba nu funcţionează, iar când cică funcţionează tot mai stai să aştepţi minute bune până... percutează sistemul!
..Citeste mai departe..

Mocirla din centrul Ploieştiului!

Priviţi această imagine! Chiar dacă vă dă impresia că este de pe o gârlă să ştiţi că nu, nu este de acolo, ci se găseşte foarte aproape de centrul Ploieştiului, la capătul străzii „Vasile Lupu” – sens de mers spre centru, la câţiva paşi de sediul Primăriei şi al Colegiului Naţional „Al.I. Cuza”!
Ploieştenii, cei aflaţi mai între două vârste, ştiu că acolo existau nişte locuinţe, case, dar au fost demolate şi a rămas un teren... gol.
Mai parchează unii maşinile acolo, dar când este uscat...!
Când plouă mai mult, acolo se acumulează băltoace de ai zice că ai nimerit într-un loc uitat de lume!
Mda, punem panseluţe în curţile instituţiilor, dar când te uiţi un pic mai în spate vezi mocirlă...!
..Citeste mai departe..

Ultima activitate din acest an din cadrul proiectului „Atelierele de Paşti”

Atelierele de Paști – proiect pe care Primăria municipiului Ploiești îl derulează în parteneriat cu Casa de Cultură „I.L.Caragiale”, Teatrul „Toma Caragiu” și unitățile de învățământ preuniversitar din Ploiești, a derulat, astăzi, 6 aprilie, ultima activitate din acest an.
Micuții elevi, animați de bucuria și nerăbdarea participării la o activitate care le stimulează creativitatea, ingeniozitatea și îndemânarea, au ascultat cu atenție și au urmat, conștiincios, indicațiile pe care artiștii plastici, aflați în mijlocul lor, le-au oferit celor prezenți.
..Citeste mai departe..

Programul transportului public local în perioada Sărbătorilor de Paști

Având în vedere zilele libere la nivel național din perioada 14 – 17 aprilie, pentru Sărbătorile Pascale, transportul public local de persoane va fi asigurat astfel:
- în zilele de 14 și 15.04.2023, după programul unei zile de sâmbătă;
- în zilele de 16 și 17.04.2023, după programul unei zile de duminică.
De evidenţiat că traseele 1, 2, 22/22barat, 401 și 402 vor avea orarele corelate cu programele marilor magazine din zonele deservite de aceste linii, anunţă S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești
..Citeste mai departe..

1 2 3 4