Ultima editie tiparita in format pdf

Şantier pe Strada „Nicolae Titulescu” din Ploieşti!


Strada „Nicolae Titulescu” din Ploieşti, ce se face legătura dintre B-dul Republicii şi Strada Malu Roşu, este supusă unor lucrări de decopertare şi asfaltare.
În aceste condiţii, stimaţi conducători auto, dar şi pietoni, vă îndemnăm să fiţi prudenţi când circulaţi prin zona respectivă!
Există marcaje rutiere, cu limitare de viteză, cu indicatoare de ocolire, aşa că fiţi atenţi la trafic!..Citeste mai departe..

Să vezi şi să nu crezi! Drapelul României nu se mai află pe catargul din faţa Palatului Administrativ Ploieşti!

Se mai găsesc, în schimb, cele ale Consiliului Europei şi a NATO! Ups!


Pe cele trei catarge montate în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti erau aşezate, în mijloc, Drapelul Naţional al României şi steagurile Consiliului Europei şi al NATO!
Ei bine, astăzi, 24 iunie 2022, Drapelul României nu se mai afla pe catargul aferent, rămânând doar celelalte două, ce aparţin ale unor organizaţii internaţionale, nu ţări! Totuşi, ce caută steagul NATO aici? Este Palatul Administrativ bază NATO? Adăposteşte Palatul Administrativ vreun birou NATO? Care e treaba? 
..Citeste mai departe..

Parcul Municipal Ploiești Vest este monitorizat video permanent

Primăria Municipiului Ploiești a amplasat un sistem video de monitorizare în locul de agrement amintit, ca o soluție avansată și modernă de securitate, Parcul Municipal Ploiești Vest fiind astfel monitorizat 24 de ore din 24, siguranța ploieștenilor, descurajarea actelor de vandalism și de tulburare a ordinii și liniștii publice fiind prioritare pentru municipalitate. 
 Sistemul de supraveghere video include, în prezent, 11 camere video mobile, cu alimentare solară, dispozitivele respective fiind amplasate în zonele importante de acces pentru public, asigurând o rază vizuală amplă.
..Citeste mai departe..

Ploieșteanca Elena Sofia Luscan, ajunsă la centenar

La împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani, doamnei Elena Sofia Luscan i s-a oferit, astăzi, Diploma de aur, acordată de municipalitatea ploieșteană.
În semn de apreciere și respect, față de experiența și povestea de viață a doamnei Luscan Elena Sofia, reprezentații Primăriei Municipiului Ploiești s-au deplasat la domiciliul sărbătoritei, spre a îi oferi un frumos buchet de flori, tort și o diplomă aniversară, precum și un dar, în valoare de 2000 lei.
Cei prezenti au transmis gândurile pline de admirație și respect, exprimate în numele tuturor ploieștenilor

..Citeste mai departe..

Primul autobuz electric a ajuns azi la Ploiești

Primul autobuz electric, achiziționat de către Primăria Ploiești în cadrul proiectului “Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice 12 m” marca SOR model NS 12 full electric, a ajuns, astăzi, la sediul S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești, urmând ca, săptămânal, până la începutul lunii august, să ajungă câte un autobuz, din lotul celor 9 autobuze incluse în proiect. 
 Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e, Obiectivul specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, în parteneriat cu MDLPA. 
 În cadrul acestui proiect s-au achiziționat trei stații de încărcare rapidă și nouă stații de încărcare lentă, la această oră fiind montate, la Depoul T.C.E. Ploiești din strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, cele 9 stații lente și una rapidă.
..Citeste mai departe..

Tichete sociale la Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești, prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, informează cetățenii că acordă ajutor persoanelor fizice care beneficiază de sprijin material sub formă de tichete sociale emise pe suport electronic. Personalul Serviciului Protecția Copilului și Familiei din cadrul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești primește cererile și declarațiile pe propria răspundere a persoanelor fizice, care urmează să beneficieze de sprijin material sub formă de tichete sociale emise pe suport electronic, prevăzute la art. 9 alin. (4) din Ordonanța de urgență nr. 63/09.05.2022, respectiv din partea familiilor cu copii care nu beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, dacă îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. c) și d) din ordonanță, după cum urmează: familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.
..Citeste mai departe..

Se montează noi plăci pe scările de la Casa de Cultură a Sindicatelor

Sperăm să nu le mai vopsiţi şi pe acestea!

Au început, în sfârşit, lucrările de renovare a scărilor de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti! Mai bine zis de înlocuire a plăcilor din marmură, alea care mai erau, nişte bucăţele sparte.
Vă mai aduceţi aminte cum, în urmă cu ceva ani, scările din plăci de marmură erau vopsite în culoare albastră, bine, nu prea semăna a albastru, că după câteva zile se decolorase şi era un fel de cenuşiu...! Au fost vopite cu ocazia prezenţei la Ploieşti a cuiva care vroia să-şi lanseze cartea şi la Ploieşti, că doar era campanie electorală! Era o carte ce avea titlu ceva despre nişte paşi.... !Ups!
Să spunem, totuşi, că acele plăci din marmură au fost deteriorate şi de indivizi care se strângeau seară de seară acolo şi făceau jonglerii cu bicicletele, cu rolele, cu plăcile. Să vedem cât o să dureze până când nu se vor sparge şi noile plăci, asta dacă autorităţile nu vor lua măsuri împotriva acelor indivizi
..Citeste mai departe..

Recenzori la Ploiești

Pentru buna desfășurare a Recensământului populației și locuințelor în teritoriu, cercetare statistică complexă și de anvergură, este necesară completarea numărului de recenzori la nivelul municipiului Ploiești, motiv pentru care Primăria a anunțat cum pot cetățenii sprijini acest proces. 
Astfel, persoanele interesate să desfășoare activitatea de recenzor sunt rugate să depună o cerere în acest sens, la Registratura Primăriei Municipiului Ploiești (Piața Eroilor, nr. 1A - parter).
Pentru relații suplimentare, persoanele interesate pot apela numărul de telefon 0244/516052
..Citeste mai departe..

Bulevardul Independenței se închide pentru Zilele orașului Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației a hotărât închiderea circulației rutiere pe Bulevardul Independenței, pe tronsonul cuprins între Statuia Vânătorilor (sensul giratoriu de la Gara de Sud) până la sediul Conpet, începând de vineri, 20 mai 2022, ora 00.30 și până luni, 23 mai 2022, ora 05.00. Decizia a fost luată în vederea desfășurării, în condiții optime de siguranță, a Zilelor Orașului Ploiești, eveniment organizat de Primăria Municipiului Ploiești.
..Citeste mai departe..

Zilele orașului Ploiești

Zilele Orașului Ploiești se vor desfășura în perioada 20-22 mai 2022. O nouă ediție a acestui eveniment mult așteptat al comunității ploieștene se va desfășura pe îndrăgitul Bulevard al Castanilor (Bulevardul Independenței), în acest weekend. Primăria Municipiului Ploiești organizează Zilele Orașului Ploiești, o sărbătoare importantă a orașului nostru, unde ploieștenii pot petrece timp frumos cu familia sau prietenii și se pot bucura de concerte, spectacole, târg cu produse handmade și workshop-uri, expoziție de pictură, lansări de volume ale autorilor ploieșteni.
O parte dintre aceste evenimente, la care vor putea participa ploieștenii, vor fi organizate și în alte locuri din Ploiești. Concertele și spectacolele programate în cadrul actualei ediții a Zilelor Orașului Ploiești vor fi organizate pe scena ce va fi amenajată pe Bulevardul Independenței, în fața Monumentului Vânătorilor de la Gara de Sud.
Așadar, muzica și voia bună ne vor însoți în acest sfârșit de săptămână, pe scena amintită urmând să evolueze și bine-cunoscuții artiști Lidia Buble, Vunk și Irina Rimes.
..Citeste mai departe..

Continuă amenajarea zonelor de agrement și a spațiilor verzi din Ploiești

Municipalitatea ploieșteană continuă programul de amenajare și înfrumusețare a zonelor de agrement și a spațiilor publice verzi din oraș. Personalul S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. derulează, în această perioadă, și lucrări de vopsire a bordurilor care delimitează spațiul verde de partea carosabilă, în sensuri giratorii, scuaruri și aliniamente, pentru o mai bună vizibilitate a acestora. De asemenea, se intervine pentru igienizarea bazinului lacului din Parcul Regele Mihai I al României.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4