Ultima editie tiparita in format pdf

Începând din această lună, pentru părinţii ploieşteni, stimulent financiar pentru nou-născuți, în cuantum de 2.000 lei


Banii se acordă doar o singură dată fiecărei familii

Primăria Municipiului Ploiești informează că, începând din această lună, se va acordă un stimulent financiar pentru nou-născuți, în cuantum de 2.000 lei pentru nou – născut, dar nu oricum, dragi ploieşteni, ci în baza unor condiţii, printre care şi cea ca părinţii copilului să nu aibă datorii faţă de bugetul local! Bun, dar când nu se asigură condiţii optime de trai şi administraţia locală este datoare cu oferirea unui climat termic normal în apartamente, cum e treaba?
Să concepi şi să creşti copii în frig? Hm! În comunicatul Primăriei se spune că noul stimulent financiar va fi acordat din bugetul local al municipiului Ploiești, prin intermediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești (A.S.S.C.), conform prevederilor Hotărârii nr. 45/01.02.2023 a Consiliului Local Ploiești privind acordarea stimulentului financiar pentru nou – născuți. Astfel, părinții nou-născuților după data de 1 februarie 2023, din municipiul Ploiești, pot depune cererile pentru obținerea stimulentului financiar pentru nou – născuți, la Serviciul Prestații Sociale din Ploiești din cadrul A.S.S.C., care are sediul în Piața Eroilor, nr.1A.
..Citeste mai departe..

Primarul Andrei Volosevici, suspect de infarct cu tensiune arteriară mare!

Acesta a fost la spital, pe 31 ianuarie, iar în ziua următoare avea să se întoarcă la Primărie

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a acuzat o stare de rău din cauza creşterii tensiunii arteriare, motiv pentru care a fost nevoit să ajungă la spital, pe 31 ianuarie. Informaţia a fost făcută chiar de primar, pe 1 februarie, în faţa consilierilor locali adunaţi la şedinţă.
„Vreau doar să explic lipsa mea de ieri, atât de dimineață la Grupul Operativ, cât și după-amiază la ședința. Nu a fost lipsă de respect față de dumneavoastră. Ieri m-am simțit foarte rău și la 13.30 am fost la Spitalul Elias, suspect de infarct și cu tensiune 18 cu 10. Vă dați seama că s-a schimbat perspectiva asupra modului în are tratez problemele.
Lucrurile pe care am considerat că ar trebui modificate, le – am spus colegilor. Am vrut să explic deoarece nu este corect ca primarul Andrei Volosevici să nu participe la ședințe”, a declarat primarul.
..Citeste mai departe..

Se merge înainte cu proiectul referitor la construirea unei săli de sport moderne la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti

Dar Sala de sport de la Şcoala „Sf. Vineri” când o să fie gata?

Autoritatea publică ploieșteană a depus, la Compania Naţională de Investiții S.A., solicitarea pentru includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Săli de Sport” a obiectivului de investiție - Construire sală de educație fizică școlară la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiești.
Ulterior, acest obiectiv de investiție a fost introdus pe Lista sinteză a subprogramului „Săli de sport”, autoritatea de implementare fiind Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Naţională de Investiții S.A.
În urmă cu câteva zile, Primăria Municipiului Ploiești a predat Companiei Naționale de Investiții S.A. terenul unde se vor executa lucrările pentru construirea viitoarei săli de sport a Colegiului Economic „Virgil Madgearu”.
..Citeste mai departe..

S-a aprobat punerea în exploatare a instalației TAG (Turbină de Gaz) de la CET Brazi! În sfârşit!

În cursul acestei zile, 13 ianuarie, a avut loc și întâlnirea Consiliului de Administrație al S.C. Termo Ploiești S.R.L, care a aprobat, în unanimitate, demararea de urgență a procedurilor necesare pentru punerea în exploatare a instalației TAG (Turbină de Gaz) de la CET Brazi, în condiții tehnologice de siguranță, utilaj care permite optimizarea capacității de producție și livrare a energie termice din oraș, mai ales că, în prezent, există deja o exploatare la limită a Cazanului de Apă Fierbinte (CAF) 2.
În sfârşit!
Dar ce nu s-au mişcat lucrurile mai devreme şi a fost nevoie să treacă o jumătate de iarnă?
Ploieştenii, însă, vor să fie siguri că nu mai vor tremura de frig în case, mai ales noaptea, că pe timpul nopţii caloriferele sunt reci, domnilor, ceea ce este nefiresc şi inuman!
..Citeste mai departe..

Cât mai tremurăm de frig în aparamente?

Lăsaţi furnizorii şi luaţi gaz direct de la sursă, fără costuri exagerate! De ce să se plătească pentru propriile resurse naturale?

Mda, pare că se tot înrăutăţeşte situaţia privitoare la încălzirea apartamentelor în Ploieşti. Să te trezeşti dimineaţa şi să constaţi că al tău calorifer este mai mult rece decât călduţ este horror!
Chiar nu se gândeşte nimeni că sănătatea populaţiei este pusă în pericol? Parcă nu am fi toţi oameni!
Se obligă a se sta în frig, după care autorităţile se arată îngrijorate cum că „este epidemie de gripă, de viroze”! Păi cum să nu fie când se oferă căldură cu... linguriţa. Dacă se poate numi căldură...!
..Citeste mai departe..

Ploieștiul, întors în anii 80! Căldură și apă caldă din când în când!

Domne, tot apar, acum, „avarii” la instalațiile care au funcționat fără probleme zeci de ani!
Și uite așa se ajunge a se face economie, cum dorește UE, cum dorește Guvernul Ciucă! Ce concidențe!
Stăm pe un sol bogat în resurse naturale și ne văităm că nu e gaz? Ar trebui să avem gaz pe gratis, că este al nostru, din pământul nostru, nu al altora! Am ajuns să plătim pentru propriile nostre resurse?

După ce a fost repus în funcțiune CAF 2, de la CET Brazi, în urmă cu trei săptămâni, poate vă aduceți aminte ce întrebam, anume „oare pentru cât timp o să funcționeze?”
Ei bine, iată că nu a durat decât vreo trei săptămâni și Ploieștiul este nevoit să aibă din nou caloriferele reci, spunându-se, bineînțeles, că este din pricina unor avarii!
Mda, nesfârșitele „avarii” din Combinatele și Termocentralele din România!
..Citeste mai departe..

Atenţie, copii! Pe 23 decembrie, pe străzile din Ploieşti, circulă Caravana lui Moş Crăciun!

Vineri, 23 decembrie, se desfăşoară o nouă ediție a Caravanei „Tirul lui Moș Crăciun”, în organizarea Primăriei Ploiești, în parteneriat cu Teatrul „Toma Caragiu” și Filarmonica „Paul Constantinescu”.
Evenimentul se va desfășura în intervalele orare 10.30-13.30, respectiv 16.30-19.30. Copiii pot să îl vadă pe Moș Crăciun în cadrul caravanei magice, care va circula în orașul nostru pe următoarea rută: Hipodrom - Gara de Sud – B-dul Independenței – Centru – B-dul Republicii, cu întoarcere în sensul giratoriu de la Carrefour, Șoseaua Vestului cu întoarcere la Lidl Vest, retur Șoseaua Vestului, Șoseaua Nordului, strada Găgeni, strada Gh. Doja, strada Apelor, strada Mihai Bravu, B-dul Independenței, Gara de Sud, Hipodrom
..Citeste mai departe..

Programul de sărbători al Serviciului Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor

Primăria Municipiului Ploiești informează că Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor (S.P.L.C.E.P.) va funcționa după un program special, în perioada 24-26 decembrie 2022, respectiv în intervalul 1-2 ianuarie 2023, astfel:

Serviciul stare civilă:
- 24 decembrie 2022 - program 9.00 - 12.00 - se asigură doar înregistrarea deceselor;
- 25 decembrie 2022 - închis;
- 26 decembrie 2022 - program 9.00 - 12.00 - se asigură doar înregistrarea deceselor;
- 31 decembrie 2022 - program 9.00 - 12.00 - se asigură doar înregistrarea deceselor;
- 1 ianuarie 2023 – închis;
- 2 ianuarie 2023 - program 9.00 - 12.00 - se asigură doar înregistrarea deceselor.

Serviciul evidenţa informatizată a persoanelor:
- 24-26 decembrie 2022 şi 1-2 ianuarie 2023 este închis
..Citeste mai departe..

Cu colindul la Primărie!

În spiritul Crăciunului, la Primăria Ploieşti au sosit, astăzi, 19 decembrie, grupuri de colindători preşcolari şi elevi din unităţile şcolare din municipiu.
Aceştia au susţint câteva momente artistice tematice, primarul Andrei Volosevici mulţumindu-le pentru urările pline de bunătate, candoare și voioșie.
În această perioadă premergătoare Crăciunului, Primăria Municipiului Ploiești primește grupurile de colindători ale școlilor și grădinițelor din oraș.
În cursul acestei zile, la sediul Primăriei Municipiului Ploiești au sosit micii colindători ai Grădiniței cu program prelungit „Sfântul Mucenic Mina” și ai Școlii Gimnaziale „Toma Caragiu”
..Citeste mai departe..

Vineri, 16 decembrie, sună sirenele în Ploieşti!

Se verifică dacă sirenele de alarmare funcţionează normal, asta după ce, în urmă cu câteva luni s-a renunţat la un astfel de exerciuţiu.... Atunci, era vorba de o verificare ce se întindea pe o durată de două săptămâni, însă acum se spune că o să dureze doar câteva secunde!

Pentru data de 16 decembrie este anunţată a avea loc o acţiune de verificare a sirenelor de alarmare a populaţiei, în Ploieşti.
Vor fi acționate individual o parte din sirenele de alarmare a populației, pentru intervale scurte de timp (câteva secunde)., anunţă Primăria Municipiului Ploieşti.
Semnalele de alarmare a populației sunt următoarele: alarma aeriană, alarma la dezastre, prealarma aeriană și încetarea alarmei.
..Citeste mai departe..

Copiii sunt așteptați să împodobească Brăduțul de Crăciun de la Zoo!

În Parcul Memorial „Constantin Stere” din Bucov este programat a se desfăşura duminică, 18 decembrie, un eveniment deosebit destinat copiilor.
Este vorba despre împodobirea Brăduţului de Crăciun de la Zoo, eveniment organizat de Primăria Municipiului Ploiești și Administrația Parcului Memorial „Constantin Stere”.
Activitatea va avea loc începând cu ora 11.00, la Foișorul din incita Grădinii Zoologice, copiii fiind așteptați să împodobească cu entuziasm Brăduțul de Căciun, asistaţi de către părinţi şi bunici.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4