Părinți, ce le răspundeți copiilor când vă întreabă: „De ce nu avem și noi, în Ploiești, luminițe?”


Ați privit vreodată chipul unui copil atunci când vede că se aprind luminițele din oraș, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă? 
I-ați privit vreodată expresivitatea? 
I-ați văzut vreodată bucuria și uimirea din ochii săi? 
De ce și pentru ce există atâtea motive invocate în legătură cu lipsa iluminatului festiv din Ploiești? De ce această ignoranță, domnilor politicieni? Este impardonabil ce se întâmplă, acum, în Ploiești. 
Să vezi niște oameni maturi, politicieni, cum dau nunii vina pe alții și fiecare susținând că el are dreptate... așa ceva e penibil. 
În majoritatea localităților din țară au fost montate, încă de la începutul lunii noiembrie, ornamente luminoase pentru sărbătorile de iarnă și există deja un clasament cu care localitate oferă cele mai frumoase lumini, însă Ploieștiul a rămas la coadă, cu niciun ornament montat...!
..Citeste mai departe..

Program special cu publicul la SPCLEP Ploiești, în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie 2023

Primăria municipiului Ploiești informează cetățenii că Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Ploiești, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2023, va funcționa după următorul program special cu publicul: 

Serviciul Stare Civilă: 
- 30 noiembrie: 9.00 - 12.00, doar activități privind înregistrarea deceselor;
- 1 decembrie: închis; 
- 2 decembrie: 9.00 - 12.00 - doar activități privind înregistrarea deceselor și oficiere căsătorii programate.
..Citeste mai departe..

Premiu de 2.000 de lei pentru pictura considerată ca fiind „cea mai bună din cadrul Salonului de toamnă”

În cadrul Salonului de Toamnă, organizat de către Filiala Ploiești a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Primăria Ploiești a premiat una dintre lucrările expuse pe simezele Galeriei de Artă, din Piața Victoriei nr.4. 
Este vorba despre lucrarea intitulată „Vara la pădure”, autoare fiind pictorița Camelia Profirescu, care a reușit ca, prin culorile expuse cu sensibilitate pe pânză, să ne mai amintească ceva din farmecul verii, anotimpul redat cu atâta emoție de cunoscutul artist plastic ploieștean. 
Reprezentanții Primăriei municipiului Ploiești au oferit câștigătoarei, în cadrul ceremoniei găzduită de Galeria de Artă Ploiești, premiul în valoare de 2.000 de lei, însoțit de o diplomă și un frumos buchet de flori
..Citeste mai departe..

Proiect de extindere a rețelei de apă potabilă și branșamente pe strada Fabricilor

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, propune Consiliului Local al Municipiului Ploiești un proiect de extindere a rețelei de apă potabilă și branșamente pe strada Fabricilor. 
„Dezvoltarea și reabilitarea tuturor cartierelor din municipiul Ploiești este esențială pentru asigurarea condițiilor optime de trai și de reducere a discrepanțelor teritoriale şi sociale dintre acestea. În momentul de față, locuitorii de pe strada Fabricilor primesc apă potabilă, zilnic, cu cisterna. 
De aceea, în contextul dezvoltării urbane, propun consilierilor locali un proiect de extindere a rețelei de apă potabilă și branșamente pe strada Fabricilor”, a declarat Volosevici.
..Citeste mai departe..

Trafic rutier restricționat în zona Movila Vulpii, între orele 22:00-04:00!

În noaptea de 11/12  noiembrie a.c., în intervalul orar 22.00 - 04.00, pe DN1, zona Movila Vulpii, pe banda nr.1 a sensului de mers Brașov către București, traficul rutier va fi restricționat pentru efectuarea de lucrări la trecerea la nivel cu calea ferată, km CFR 2+399( linia 311 Buda-Slănic). 
Poliția recomandă conducătorilor auto să manifeste răbdare și să respecte semnalele polițiștilor rutieri
..Citeste mai departe..

Căldură doar pentru școli!

Pentru apartamente, însă, ca să se beneficieze de căldură, cică trebuie ca asociația de locatari să depună cerere către Termo Ploiești! 
Ce regulă mai e și asta? Ups! 

Începând de miercuri, 18 octombrie, unitățile de învățământ preuniversitar din Ploiești vor avea căldură în calorifere. Anunțul a fost făcut de Primăria Ploiești, care a dispus operatorului S.C. Termo Ploiești S.R.L. furnizarea energiei termice în unitățile de învățământ ploieștene pentru asigurarea condițiilor optime necesare derulării actului educațional. 
Totuși, ploieștenii din apartamente nu beneficiează de căldură decât dacă asociația de proprietari face o solicitare scrisă către Termo Ploiești, anunță Primăria!
..Citeste mai departe..

Cum se circulă în Breaza, cu ocazia desfășurării „Târgului Tradițional de Toamnă”!

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova ne informează că, în perioada 11-15 octombrie 2023, în intervalul orar 12:00 - 23:00 (11 octombrie), respectiv 08:00-23:00 (12-15 octombrie), cu ocazia evenimentului ,,Târgul Tradițional de Toamnă", circulația rutieră va fi închisă pe străzile Ocinei și Vasile Alecsandri. 
Astfel, rutele ocolitoare vor fi: strada Sunătorii - strada Erou Colonel Popovici - strada Victoriei - strada Caraiman, respectiv strada Republicii - strada Armoniei - Strada Ocinei
..Citeste mai departe..

Polițiștii prahoveni, la „Sinaia Forever”!

În weekendul 29 septembrie- 1 octombrie a.c., cu ocazia Festivalului „Sinaia Forever”, polițiștii prahoveni au fost prezenți, printre cetățeni, pentru evitarea unor incidente nedorite. 
Astfel, polițiștii au transmis participanților la eveniment o serie de recomandări pentru ca aceștia să nu devină victime ale unor infracțiuni: să nu răspundă la provocări cu violență, să respecte normele de conviețuire socială, să aibă grijă de bunurile personale, să nu lase bunuri la vedere în autovehicul, să își asigure autovehiculele, precum și alte recomandări necesare în contextul acestui festival. 
Printre activitățile desfășurate, prin Laboratorul de Siguranță Rutieră, cei mici s-au bucurat de activități informativ-preventive, menite să îi ajute în familiarizarea acestora cu indicatoarele rutiere și regulile elementare de circulație pe drumurile publice.
..Citeste mai departe..

Între 2 și 4 octombrie, restricții temporare de circulație pe DN 1, Pod Valea Conciului - Posada!

În perioada 2-4 octombrie a.c., între orele 08.00-18.00, pe Drumul Național 1, la km 113+800, Pod Valea Conciului - Posada, se desfășoară lucrări de frezare și asfaltare. 
Astfel, se vor institui restricții temporare de circulație, semnalizate corespunzător. 
Polițiștii rutieri vor desfășura activități pentru asigurarea fluenței traficului în zona respectivă, ne anunță IPJ Prahova

..Citeste mai departe..

Ce trebuie să știți despre acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie, aferente sezonului rece 2023 – 2024!

Puteți depune cereri începând de luni, 3 octombrie

Primăria municipiului Ploiești, prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare, informează cetățenii municipiului Ploiești că, începând cu data de 3 octombrie 2023, demarează activitatea de înregistrare a documentației necesare pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie, aferente sezonului rece 2023 – 2024.
Ajutorul respectiv este acordat populației, în conformitate cu Legea 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.
Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pentru un singur sistem utilizat pentru încălzirea locuinței, pe perioada sezonului rece și numai pentru locuința de domiciliu sau, după caz, de reședință.
..Citeste mai departe..

Trei zile de Festival și de circulație rutieră blocată în Ploiești!

În acest sfârșit de săptămână, în Ploiești se desfășoară o nouă ediție a Festivalului “Alfabetul Conviețuirii”, în organizarea Municipalității Ploieștene, alături de Uniunea Elenă din România și Ministerul Culturii. Festivalul se deschide vineri, de la ora 16:00, odată cu Parada costumelor tradiționale! Ne mirăm că nu s-a inclus și acum vreun marș al șhaormei...! 
Pe scena festivalului, amplasată în parcarea dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ – intrarea B, vor evolua formații și ansambluri folclorice. În cadrul acestui eveniment se va amenaja și o zonă de „street food”, adică mâncare pe stradă, că suntem în România și normal este să folosim cuvinte românești, domnilor organizatori.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4