Ultima editie tiparita in format pdf

Atenţie şoferi, poliţia rutieră vă urmăreşte!


În noaptea de 24 spre 25 septembrie a.c., în intervalul orar 22.30-1.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești au continuat acțiunile pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor, dar și pentru combaterea comportamentului agresiv în traficul rutier.
Astfel, în cadrul activităților au fost controlate 34 de autovehicule și au fost efectuate 12 testări cu aparatul etilotest.
De asemenea, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, conform OUG nr.195/2002 pentru încălcări ale normelor rutiere, dintre care:
- Comportament agresiv în traficul rutier: 5 cazuri;
- Încălcare marcaj continuu: un caz;
- Dispozitive neomologate: două cazuri;
- Folii neomologate: un caz;
- Alte abateri OUG nr.195/2002: 4 cazuri.
Valoarea sancțiunilor s-a ridicat la 7.525 de lei.
În cadrul acțiunii, a fost constatată și o infracțiune la regimul rutier.
Totodată, au fost reținute 6 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
..Citeste mai departe..

Reținuți pentru furt de bijuterii

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea de furt calificat, după o sesizare a unui cetăţean din Ploieşti ce acuza că i s-a furat, din apartament, 400 de grame de bijuterii din aur

La data de 7 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Pentru Combaterea Furturilor din Locuință au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară în municipiul Ploiești, la domiciliile a doi bărbați bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.
În fapt, la data de 14 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secției nr.3 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către un bărbat din municipiul Ploiești despre faptul că în cursul nopții de 13 spre 14 iunie a.c., i-ar fi sustrasă, din locuință, cantitatea de aproximativ 400 de grame de bijuterii din aur. Prejudiciul total cauzat este de 120.000 de lei.
..Citeste mai departe..

120 de sancțiuni contravenționale acordate de poliţiştii prahoveni cu ocazia unor controale efectuate asupra conducătorilor auto

La data de 6 iulie a.c., în mai multe intervale orare, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfășurat 4 acțiuni punctuale, în municipiul Ploiești și pe drumurile naționale din județ.
Activitățile au avut ca obiectiv prevenirea și combaterea criminalității stradale, modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prevenirea infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului, dar și pentru verificarea legalității transportului de persoane în regim taxi.
Astfel, au fost legitimate peste 300 de persoane, au fost controlate peste 250 de autovehicule și 6 societăți comerciale au fost verificate.
..Citeste mai departe..

Accident rutier la intrare în Urziceni, soldat cu rănirea a două persoane

Pe DN2, București-Buzău, la intrare în municipiul Urziceni, județul Ialomița, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme.
Eveniment s-a soldat cu rănirea a două persoane, ce sunt evaluate medical la fața locului.
Traficul rutier este oprit pe sensul către București, circulându-se alternativ în cealaltă direcție, anunţă Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, sursă care precizează că, în curând, traficul o să revină la normalitate în scurt timp
..Citeste mai departe..

A fost prins sustrăgând vin dintr-o autocisternă!

Să se transporte alcool cu autocisterna... oau!

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova au surprins, marţi, 5 iulie, în flagrant, o persoană de sex bărbătesc, în timp ce sustrăgea cantitatea de 50 litri de vin dintr-o autocisternă oprită într-o parcare amenajată din apropierea unui parc industrial.
Astfel, conducătorului auto i-a fost întocmit act de sesizare, iar bunurile folosite la săvârșirea faptei precum și cantitatea de vin sustrasă au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.
..Citeste mai departe..

La volan, deși se aflau sub influența alcoolului sau având dreptul de a conduce suspendat!

În dimineața zilei de, 3 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești- Biroul Rutier, în timp ce desfășurau activități de identificare a conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv au depistat, în trafic, în jurul orelor 7:15, respectiv 10:30 doi conducători auto care conduceau, deși se aflau sub influența alcoolului. Astfel, în jurul orei 17:15, pe strada Ștrandului, polițiștii au efecuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat.
Cu ocazia legitimării, polițiștii au constatat faptul că bărbatul în vârstă de 45 de ani, din comuna Tomșani, emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
..Citeste mai departe..

Piaţa neagră a ţigărilor, din nou în actualitate!

Cu oczia unei percheziții domiciliare la persoane bănuite de producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal, poliţiştii au descoperit și ridicat: 1.860 de kilograme de tutun mărunțit, 992 de kilograme de frunze de tutun, 28.534 de țigarete confecționate artizanal, 6 aparate pentru confecționarea țigaretelor, 3 mașini industriale pentru tocat frunze de tutun, 5.100 de etichete autocolante inscripționate, 2 laptopuri, 1 DVR, telefoane mobile, precum și înscrisuri utile cauzei.

Prejudiciul total estimat, momentan, este de 1.969.080 de lei
..Citeste mai departe..

S-a ales cu dosar penal pentru că vindea articole pirotehnice fără a se deţine autorizaţie de comercializare pentru astfel de produse!

Polițiștii Secției nr.1 de poliție Ploiești au organizat și executat, pe 27 iunie, o acțiune în zona Gării de Sud, a Cartierelor 9 Mai și Radu de la Afumați, Sala Sporturilor Olimpia, dar și în zona centrală a municipiului, pe linia descurajării elementelor infracționale, pentru prevenirea infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului și combaterea consumului de droguri sau a substanțelor interzise, precum și a fenomenelor cu impact stradal.
Conform unui comunicat de presă, poliţiştii au legitimat, în intervalul orar 17.00-20.00, 60 de persoane, au controlat 30 de autovechicule și au verificat 3 societăți comerciale.
Astfel, au fost aplicate 22 sancțiuni contravenționale, 12 dintre acestea conform Legii 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
..Citeste mai departe..

Reținut de polițiști pentru săvârșirea a patru infracțiunii de furt și furt calificat

Uitaţi, stimaţi cetăţeni, de ce este bine să sesizaţi Poliţia atunci când se întâmplă ceva, pentru că, prin astfel de fapte, se pot prinde şi depista mai uşor răufăcătorii şi vă puteţi implica pentru ca în localitatea dumneavoastră să existe un climat de siguranţă. Un exemplu în acest sens este şi ceea ce urmează să citiţi în continuare.
Aşadar, la data de 27 iunie a.c., la sediul Poliției orașului Plopeni s-a prezentat o femeie din oraș, care a sesizat faptul că în noaptea de 25 spre 26 iunie a.c., bicicleta fiului său ar fi fost sustrasă de pe scara blocului, fiind lăsată de aceasta în locul respectiv, la data de 25 iunie, în jurul orei 23:00.
..Citeste mai departe..

Atenţie la propaganda despre amprenta de carbon!

Acum, dintr-o dată, nu mai se poate cu carbonul ăsta, dar până azi cum de s-a trăit pe Pământ?
A, nu mai există atâta vegetaţie care să ofere aer respirabil? Păi şi cine este vinovat pentru asta?

Se spune că maşinile electrice ar reprezenta viitorul! Ei na! Dar ştiaţi că s-a inventat, de mai mulţi ani, motor de maşină ce funcţionează doar cu apă? Ăsta trebuie să fie viitorul, domnilor!

Aţi sesizat, probabil, cum prin diverse canale mediatice a început a se face campanie, mai bine zis propagandă, în ce priveşte poluarea Planetei cu emisii de carbon!
Domne, că trebuie să se reducă din diverse obiceiuri ale omului, mâncatul cărnii, circulatul cu automobilul pe carburant, că altfel e nasol şi se poluează Planeta..! Da, păi ăsta este ordinul de la Bruxelles, să se bage în capul oamenilor ideologii de genul ăsta, care nu au legătură cu realitatea.
..Citeste mai departe..

Cu controlul asupra conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă și persoane

Chiar în prima zi din luna iulie, între orele 5:30 şi 10:00, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au desfășurat, pe străzile Democrației, Ștrandului, Găgeni, precum și pe Șoseaua Vestului, acțiuni de verificare a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă și persoane.
Astfel, pentru nerespectarea prevederilor legale privind masa maximă admisă și transportul de persoane cu microbuze sau autobuze (cu excepția autovehiculelor S.C. TCE S.A.) fără autorizație de circulație eliberată de Primăria Municipiului Ploiești, utilizarea altor terminale, circulația autovehiculelor pe alte trasee și oprirea în alte stații decât cele stabilite de Consiliul Local, au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.500 lei
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7