Ultima editie tiparita in format pdf

În luna ianuarie, poliţiştii locali de la Serviciul Circulaţie au aplicat 275 sancțiuni contraventionale, în valoare de 62.550 lei


Principalele activități efectuate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, în cursul lunii ianuarie 2023, au constat în asigurarea fluenței circulației rutiere și pietonale în zona Halelor Centrale, str. Cuza-Vodă, str. Jurnalist Gabi Dobre, str. C. D. Gherea, Bd. Republicii și în zona Gării de Sud, precum și în zonele în care s-au efectuat revizii la sistemul de semaforizare.
De asemenea, au fost desfășurate acțiuni pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile O.U.G. privind oprirea, staţionarea, accesul interzis, Hotărârile de Consilu Local privind circulaţia şi staţionarea microbuzelor şi autobuzelor, privind masa maximă, privind interzicerea parcării autoutilitarelor, inclusiv vehicule care intră în categoria remorcă/ semiremorcă, în parcările de reședință și de domiciliu, se declară într-un comunicat de presă primit la redacţie, emis de către Poliţia Locală Ploieşti.
..Citeste mai departe..

Reținuți de polițiști pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe

Duminică, 23 octombrie a.c., în jurul orei 6:15, polițiștii din cadrul Poliției orașului Băicoi au fost sesizați de către un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Cocorăștii Mislii, despre faptul că în timp ce se afla în incinta unei societăți de alimentație publică, din oraș, ar fi fost agresat de un alt bărbat.
Din verificări a reieșit faptul că, în jurul orei 4:30, timp ce se aflau în incinta localului, între apelant și un alt bărbat în vârstă de 31 de ani, din orașul Popeni a izbucnit un conflict verbal, care ulterior a degenerat, acesta din urmă fiind lovit de apelant, moment în care, în altercație a intervenit un al treilea bărbat în vârstă de 50 de ani, tot din orașul Plopeni.
..Citeste mai departe..

I-au prins jandarmii că transportau ilegal lemne şi s-au ales cu amendă de 3.000 de lei!

Jandarmeria Prahova informează că, pe timpul desfășurării misiunilor specifice în perioada 17-23 octombrie a.c., jandarmii prahoveni au constatat 3 transporturi ilegale de material lemnos.
Astfel că pe raza județului Prahova au fost depistate trei persoane care transportau material lemnos cu ajutorul unor vehicule, acestea neavând asupra lor avizul de însoțire al materialului lemnos, așa cum este reglementat în Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
Cu sprijinul Ocoalelor Silvice Ploiești și Câmpina a fost calculat un volum inițial al întregului materialului lemnos, acesta fiind de 3,16 metri cubi, speciile salcâm și stejar, ce a fost ridicat în vederea confiscării și predat către Ocoalele Silvice.
..Citeste mai departe..

Reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea unei infracțiuni de lovire sau alte violențe

În data de 18 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești au reținut un bărbat din municipiu, bănuit de comiterea unei infracțiuni de lovire sau alte violențe, faptă comisă la data de 14 octombrie a.c.
În fapt, la data de 15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către un bărbat, despre faptul că amicul său, un bărbat în vârstă de 32 de ani, în cursul serii precedente, în timp ce se afla în incinta unei societăți de alimentație publică din municipiu, ar fi fost agresat de către un alt bărbat, pe motiv că bărbatul de 32 de ani apela, în mod repetat, la mila clienților din societatea comercială.
..Citeste mai departe..

Două persoane au decedat în urma unui accident rutier ce a avut azi dimineaţă, în zona localităţii Păuleşti!

În această dimineaţă, pe DN 1, în zona localității Păulești, județul Prahova, s-a produs un grav accident rutier.
Au fost implicate două autoturisme, acestea intând în coliziune la intersecția cu DJ 155.
În urma impactului, două persoane au decedat.
Circulația rutieră este restricționată pe prima bandă a sensului de mers Brașov - Ploiești, valorile de trafic fiind în creștere, anunţă Poliţia Română, prin centrul infotrafic

..Citeste mai departe..

Percheziţii la sediul unei instituţii publice!

Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals

În dimineaţa zilei de 11 octombrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la sediul unei instituții publice, la sediul a două instituții financiare și la domiciliile a două persoane, toate în municipiul Ploiești, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals. Totodată, vor fi puse în aplicare 23 de mandate de aducere!
..Citeste mai departe..

Cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală

Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere

În dimineaţa de 12 octombrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub atenta supraveghere a Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la sediul unei societăți comerciale din comuna Telega și la domiciliul unei persoane domiciliată în aceeași comună, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.
..Citeste mai departe..

Un individ aflat în arest la domiciliu este acum cercetat pentru furt calificat şi pentru evadare!

Dacă era în arest la domiciliu, ce supraveghere s-a făcut asupra sa din moment ce a reuşit să scape? Incredibil!

Luni, 10 octombrie a.c., în jurul orei 17:15, polițiștii din cadrul Poliției orașului Plopeni au fost sesizați de către administratora unei societăți comerciale din comuna Vâlcănești, despre faptul că în urmă cu puțin timp o persoană necunoscută ar fi pătruns în incinta societății sustrăgând o sumă de bani.
Din verificările efectuate de către o echipă operativă a Poliţiei a rezultat că, la ora 17:00, un bărbat ar fi pătruns în societate și profitând de neatenția agentului economic, ar fi sustras din casa de marcat 900 de lei.
..Citeste mai departe..

Amenzi în cartierul Radu de la Afumați pentru lipsa contractelor de salubritate

Începând cu luna august a.c., polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întreprins o serie de acțiuni prin care au fost verificați proprietarii din cartierul Radu de la Afumați cu privire la deținerea contractelor de salubritate încheiate cu operatorul autorizat.
În urma unui număr de 130 controale efectuate, polițiștii locali au întocmit 52 de somaţii prin care le-au comunicat proprietarilor obligativitatea pe care o au de a încheia contract cu operatorul autorizat în municipiul Ploiești, în vederea preluării deșeurilor menajere și asimilabile acestora, în caz contrar urmând să fie sancționați contravențional.
..Citeste mai departe..

Ăsta da ghinion pentru un conducător auto!

A fost surprins, de către un echipaj de poliţie, făcând schimb, la volan, cu soţia.
Bărbatul conducea fără a avea avea acest drept, iar când a văzut maşina poliţiei a decis să o lase pe soţie la volan. Dar şi poliţia a văzut... scena, aşa că...!

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Mihai Bravu, din Ploieşti, în data de 9 octombrie, au observat, în jurul orei 8:15, un autoturism al cărui conducător auto a oprit cu aproximativ 150 de metri până în echipajul de poliție, iar de la volanul autoturismului a coborât un bărbat și în locul acestuia s-a urcat o femeie.
..Citeste mai departe..

Doi bărbați au fost reținuți pentru infracțiuni rutiere

Sâmbătă, 8 octombrie, în jurul orei 2.30, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe DN1, pe direcția de deplasare Brașov către Ploiești, conducătorul unui autoturism ar fi manifestat un comportament agresiv în trafic.
Sosiţi la faţa locului, poliţişti au reușit identificarea și ulterior depistarea autoturismului în cauză, pe DN1 pe Centura de Vest a municipiului Ploiești în dreptul KM. 63.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7