Ultima editie tiparita in format pdf

Atenţie şoferi, poliţia rutieră vă urmăreşte!


În noaptea de 24 spre 25 septembrie a.c., în intervalul orar 22.30-1.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești au continuat acțiunile pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor, dar și pentru combaterea comportamentului agresiv în traficul rutier.
Astfel, în cadrul activităților au fost controlate 34 de autovehicule și au fost efectuate 12 testări cu aparatul etilotest.
De asemenea, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, conform OUG nr.195/2002 pentru încălcări ale normelor rutiere, dintre care:
- Comportament agresiv în traficul rutier: 5 cazuri;
- Încălcare marcaj continuu: un caz;
- Dispozitive neomologate: două cazuri;
- Folii neomologate: un caz;
- Alte abateri OUG nr.195/2002: 4 cazuri.
Valoarea sancțiunilor s-a ridicat la 7.525 de lei.
În cadrul acțiunii, a fost constatată și o infracțiune la regimul rutier.
Totodată, au fost reținute 6 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
..Citeste mai departe..

L-ați văzut?

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, a fost dat dispărut după ce a plecat e acasă și nu a mai dat niciun semn, nerăspunzând la telefonul mobil!

La data de 7 august a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul postul lui de Poliție Sângeru au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că soțul său BOLOAGĂ GHEORGHE, în vârstă de 53 de ani, din comuna Lapoș a plecat de la domiciliu și nu mai răspunde la telefonul mobil.
Semnalmente: 70 de kg, constituție atletică, înălțime circa 1.65 m, păr șaten, scurt, față ovală, fără semne particulare ori tatuaje. La momentul plecării purta o salopetă cu imprimeu de camuflaj, șapcă albă și încălțăminte sport albă.
Persoanele care pot oferi detalii despre bărbatul în cauză sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau cea mai apropiată unitate de poliție
..Citeste mai departe..

Condiții de ploaie, dar nu plouă! Care să fie cauza?

Există vreun interes ca în anumite zone să existe secetă, tocmai pentru a se compromite recoltele de grâu, de porum? Criza climatică sau criza conștiinței?

Cerul este plin de nori, vântul nu bate, dar de plouat nu plouă! Straniu, foarte straniu! Și nu este prima dată când se întâmplă acest lucru în această zonă de țară!
În Vestul României, ploua cu... găleata sâmbătă, 30 iulie, și se anunța și pentru S-E că o să plouă toată noaptea (30-31 iulie) și toată ziua de 31 iulie, dar, după câteva picături rătăcite, nu s-a mai întâmplat nimic.
Aplicațiile meteo indicau ploi neîntrerupte pentru noapte și zi, dar mai nimic nu avea a se întâmpla până la ora când scriem acest material. Cine știe, poate de acum încolo să vină și pe aici ploaia!
..Citeste mai departe..

Au tăiat ilegal arbori şi s-au ales cu dosare penale

Marţi, 26 iulie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au depistat pe raza comunei Bănești, 3 bărbați cu vârstele de 18, 23, respectiv 56 de ani, din comuna Valea Doftanei, în timp ce tăiau mai mulți arbori din punctul Ciuperceasca.
Din verificări, a reieșit faptul că bărbații ar fi tăiat în total 17 arbori, diferite specii cu ajutorul a două motofierăstraie.
Cantitatea de material lemnos rezultată în urma tăierii a fost predată în custodie pădurarului sosit la fața locului, iar motofierăstraiele au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori
..Citeste mai departe..

Infracțiuni în trafic

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier-Poliția municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau, pe 26 iulie, activități de supraveghere și control al traficului rutier în zona comunei Gorgota au oprit, pentru control, pe DJ 101 E, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 56 de ani, din comună.
S-a constatat că respectivul conducător auto emana halenă alcoolică, aşa că a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
..Citeste mai departe..

Percheziții domiciliare la persoane bănuite de furt calificat

În dimineaţa datei de 27 iulie, polițiștii Biroului de Combatare a Furturilor din Locuințe din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară în municipiu și în comunele Valea Călugărească, Berceni și Târgșoru Vechi, la persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale.
Au fost fost conduși la sediul unității de poliție, în vederea audierii 13 bărbați, cu vârstele cuprinse între 20 și 40 de ani.
Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada februarie - iulie 2022, persoanele bănuite ar fi sustras în repetate rânduri cabluri electrice din cupru atât montate, cât și nemontate, precum și materiale feroase și neferoase, din incinta unor hale industriale și șantiere în lucru.
..Citeste mai departe..

Week-end cu 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 39.000 de lei aplicate în urma unei acţiuni ale IJP Prahova

Au fost vizate anumite zone din Ploieşti, Plopeni şi Slănic

Sâmbătă, 23 iulie a.c., în mai multe intervale orare, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, au fost organizate mai multe acțiuni pe raza Secției nr. 1 de Poliție Ploiești, Polițiilor orășenești Plopeni și Slănic, precum și pe raza Secției de Poliție Rurală Valea Doftanei.
Acțiunile au avut drept obiective prevenirea și combaterea faptelor antisociale, descurajarea elementelor infracționale, prevenirea și combaterea criminalității stradale, precum și verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare, cu accent pe combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
..Citeste mai departe..

Ce sancţiuni a mai acordat Poliţia rutieră în urma abaterilor constatate pe şoselele prahovene!

- Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Azuga, în timp ce desfășurau, în seara datei de 23 iulie, în jurul orei 18:30, activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Ritivoiu, din stațiune au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani, din oraș.
Ca urmare a faptului că, la înmânarea documentelor, bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge! În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
..Citeste mai departe..

S-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea comisă de copilul său!

Dosarul a fost deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de însușirea bunului găsit și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Polițiștii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești au reușit duminică, 17 iulie, identificarea unui minor în vârstă de 14 ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de însușirea bunului găsit și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.
Mai exact, polițiștii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către o femeie despre faptul că a primit pe telefonul mobil mai multe mesaje potrivit cărora, în cursul nopții ar fi fost efectuate două tranzacții financiare de pe cardurile sale bancare, constatând astfel că și-a pierdut portofelul personal.
..Citeste mai departe..

A fost reţinut pentru furt calificat, bănuit că ar fi sustras 360 de litri de combustibil din rezervorul unui autocamion!

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina

âPolițiștii din cadrul Poliției orașului Băicoi au pus în executare, pe 16 iulie a.c., un mandat de percheziție domiciliară, în comuna Florești, la locuința unei persoane bănuite de furt calificat. În fapt, în noaptea de 14 spre 15 iulie a.c., persoana bănuită ar fi sustras 360 de litri de combustibil din rezervorul unui autocamion, ce se afla parcat în incinta unei societăți comerciale din orașul Băicoi. În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate mijloace materiale de probă.
..Citeste mai departe..

Reținut pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe

Individul respectiv s-a ales şi cu dosar penal


Duminică, 10 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Valea Călugărească au reținut, pentru 24 de ore, o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.
În fapt, la data de 9 iulie a.c., în jurul orei 4.30, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat, despre faptul că ar fi fost agresat, de către o persoană, pe care nu o cunoaște.
Din cercetări a reieșit că, bărbatul în vârstă de 47 de ani, din orașul Mizil, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DN1B a oprit în dreptul unei unități comerciale, din comuna Albești Paleologu, pentru a-și cumpăra ceva produse alimentare.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6