Ultima editie tiparita in format pdf

În luna ianuarie, poliţiştii locali de la Serviciul Circulaţie au aplicat 275 sancțiuni contraventionale, în valoare de 62.550 lei


Principalele activități efectuate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, în cursul lunii ianuarie 2023, au constat în asigurarea fluenței circulației rutiere și pietonale în zona Halelor Centrale, str. Cuza-Vodă, str. Jurnalist Gabi Dobre, str. C. D. Gherea, Bd. Republicii și în zona Gării de Sud, precum și în zonele în care s-au efectuat revizii la sistemul de semaforizare.
De asemenea, au fost desfășurate acțiuni pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile O.U.G. privind oprirea, staţionarea, accesul interzis, Hotărârile de Consilu Local privind circulaţia şi staţionarea microbuzelor şi autobuzelor, privind masa maximă, privind interzicerea parcării autoutilitarelor, inclusiv vehicule care intră în categoria remorcă/ semiremorcă, în parcările de reședință și de domiciliu, se declară într-un comunicat de presă primit la redacţie, emis de către Poliţia Locală Ploieşti.
..Citeste mai departe..

Cel puţin 180 de abateri în trafic sancționate de polițiștii rutieri

Pe 12 noiembrie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au aplicat 183 de sancțiuni contravenționale, au reținut 13 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, au organizat și desfășurat, la data anunţată, o acțiune în sistem integrat împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Brașov pentru reducerea riscului rutier pe DN1 E60 și DN1 A.
..Citeste mai departe..

Le-a intrat Poliţia în casă!

Au fost puse în aplicare șapte mandate de percheziție domiciliară asupra unor indivizi bănuiți că ar fi comis diverse fărădelegi

În dimineaţa zilei de 9 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Ploiești, la persoane bănuite de furt calificat, distrugere și lovire sau alte violențe.
9 tineri cu vârstele cuprinse între 13 și 17 ani au fost conduși la sediul unității de poliție, în vederea audierii, în prezența reprezentanților legali.
..Citeste mai departe..

Prinşi de poliţişti, în flagrant, când tăiau arbori dintr-o pădure din Măneciu

Sâmbătă, 5 noiembrie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii Secției de poliție rurală Drajna au depistat în flagrant două persoane, în timp ce tăiau material lemnos dintr-o pădure din comuna Măneciu.
Din verificări, a reieșit că un bărbat în vârstă de 40 de ani și un minor de 15 ani, ambii din comuna Săcele ar fi tăiat mai mulți arbori din specia fag, dintr-o pădure din satul Cheia, o parte din materialul lemnos fiind încărcat într-o autoutilitară.
La fața locului s-a prezentat și un reprezentant al Ocolului Silvic Măneciu care a stabilit că în autovehicul se afla 0,4 metri cubi material lemnos, iar pe sol alți 0,3 metri cubi, întreaga cantitate fiind lăsată în custodie acestuia.
..Citeste mai departe..

Agresiuini verbale şi fizice pe fondul consumului de alcool! Poliţia i-a reţinut pe bătăuşi

În data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Plopeni au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, cu privire la faptul că vărul său ar fi fost agresat.
Din cercetări, a reieșit faptul că vărul apelantei, un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Dumbrăvești, în dimineața zilei de 6 noiembrie s-ar fi deplasat împreună cu un bărbat în vârstă de 33 de ani la târgul săptămânal din orașul Băicoi, unde au consumat băuturi alcoolice la o terasă din zonă.
La un moment dat aceștia au părăsit incinta unității, întâlnindu-se cu alți doi bărbați, cu vârstele de 32, respectiv 41 de ani, iar în urma unui conflict verbal, pe fondul consumului de alcool, aceștia din urmă au fost loviți cu pumnii și picioarele de către cei doi bărbați de 20, respectiv 33 de ani, ulterior părăsind zona într-o direcție necunoscută.
..Citeste mai departe..

Au fost prinşi furând „diamantele Pământului”, din fondul cinegetic „25 Feleacu”!

De curând, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, pe timpul unor acțiuni de prevenire în zona montană, au depistat două persoane, de cetățenie română și italiană, asupra cărora au fost găsite trufe negre, supranumite și „diamantele Pământului”, acestea fiind culese în mod ilegal din fondul cinegetic „25 Feleacu”.
În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că cele două persoane au recoltat în mod ilegal, în total aproximativ 1,650 kilograme de trufe negre din fondul cinegetic, cu ajutorul unor câini special antrenați pentru a căuta această specie de produse nelemnoase, având în vedere faptul că 1 kilogram de trufe negre ajunge la câteva sute de euro.
..Citeste mai departe..

Accident pe „Republicii”, în Ploieşti!

În noaptea de duminică spre luni, 7 noiembrie 2022, în jurul orei 3.10, un echipaj auto din cadrul Biroului Ordine Publică II a observat un autovehicul care se deplasa cu viteză pe Bulevardul Republicii spre zona de nord a municipiului.
În dreptul intersecției cu strada Andrei Mureșanu, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, avariind două autoturisme parcate în apropiere.
Din autovehiculul care a produs accidentul au coborât două persoane de sex masculin și una de sex feminin, care au părăsit locul faptei. Polițiștii locali au procedat la urmărirea suspecților, două dintre persoane fiind depistate pe strada Gheorghe Șincai și aduse la locul faptei. În urma legitimării, a fost identificat numitul R.A, de 28 ani, cu domiciliul în Ploiești, precum și numita P.N.I, de 20 ani, cu domiciliul în București.
..Citeste mai departe..

Ce au păţit conducătorii auto care au fost depistaţi că nu respectă anumite reguli impuse de municipalitate

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice a desfășurat, în această dimineaţă, 4 noiembrie, acțiuni de control pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care efectuează transport de persoane cu microbuze sau autobuze fără autorizație eliberată de Primăria Municipiului Ploiești, precum și pentru utilizarea altor terminale, circulația autovehiculelor pe alte trasee și oprirea în alte stații decât cele stabilite la nivelul municipiului.
Totodată, verificările au avut în vedere și circulaţia autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în zonele de restricție reglementate de municipalitate, fără a deţine autorizaţie de acces valabilă.
..Citeste mai departe..

Câtă inconştienţă pot avea unii!

Conducea maşina pe drum public fără a deţine permis şi mai era şi sub influenţa alcoolului!

În timp ce rula pe DJ 101 M, un autoturism a început să se abată de la direcţie de deplasare şi avea să pătrundă pe acostament. Incidentul a fost observat de un echipaj al Secției Rurale de Poliție Bălțești şi, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că şoferul, în vârstă de 43 de ani, din comuna Bălţeşti, nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat!
Astfel, în baza probatoriului administrat, față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente.
..Citeste mai departe..

Reținut pentru furt de parfumuri şi bijuterii din inox!

Dacă şi bijuteriile din inox au ajuns să fie furate....! Sunt vremuri grele, oameni buni, asta ar trebui să dea de gândit autorităţilor şi să nu mai scumpească viaţa românilor!

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au reținut, pe 25 octombrie a.c., o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În fapt, la data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 9.00, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, administrator al unei societăți comerciale din municipiul Câmpina, cu privire la faptul că i-au fost sustrase din incinta unității mai multe parfumuri, dar şi bijuterii din inox. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 800 de lei.
..Citeste mai departe..

A venit cu sabia în centrul oraşului!

Aşa au ajuns puştanii să se distreze?

Un puştan în vârstă de 16 ani a vrut el să facă pe grozavul şi a venit în centrul Ploieştiului, pe 25 octombrie, cu o sabie!
Ghinionul lui a fost că cineva a sesizat Poliţia, de fapt un echipaj auto din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, aflat în zona Pieței Centrale.
Echipajul respectiv a solicitat sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului Ordine Publică II, care s-au şi prezentat la faţa locului.
Poliţiştii au depistat şi identificat persoana în cauză şi i-au luat acestuia sabia, care avea o lungime de 40-45 cm.
Numitul G. C., în vârstă de 16 ani a fost predat pe bază de proces-verbal Secției de Poliție nr. 1 Ploiești, în vederea continuării cercetărilor, anunţă Poliţia Locală Ploieşti
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6