Ultima editie tiparita in format pdf

Atenţie şoferi, poliţia rutieră vă urmăreşte!


În noaptea de 24 spre 25 septembrie a.c., în intervalul orar 22.30-1.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești au continuat acțiunile pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor, dar și pentru combaterea comportamentului agresiv în traficul rutier.
Astfel, în cadrul activităților au fost controlate 34 de autovehicule și au fost efectuate 12 testări cu aparatul etilotest.
De asemenea, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, conform OUG nr.195/2002 pentru încălcări ale normelor rutiere, dintre care:
- Comportament agresiv în traficul rutier: 5 cazuri;
- Încălcare marcaj continuu: un caz;
- Dispozitive neomologate: două cazuri;
- Folii neomologate: un caz;
- Alte abateri OUG nr.195/2002: 4 cazuri.
Valoarea sancțiunilor s-a ridicat la 7.525 de lei.
În cadrul acțiunii, a fost constatată și o infracțiune la regimul rutier.
Totodată, au fost reținute 6 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
..Citeste mai departe..

5 percheziții la firme și persoane fizice în județ

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova - Serviciul de Investigare a Criminalități Economice efectuează, astăzi, 5 percheziții, în județ, la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale, bănuite de înșelăciune și abuz în serviciu. Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este de aproximativ 90.000 de euro, în acest caz două mandate de aducere urmând a fi puse în executare.
..Citeste mai departe..

Dosare penale pentru ...alcool la volan

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri prahoveni au acționat pe principalele artere rutiere din județ, scopul controalelor fiind acela de a reduce riscul rutier și de a preveni evenimentele rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau sub influența substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive. 
Ieri, au fost opriţi în trafic şi testaţi cu aparatul etilotest 547 de conducători auto, iar în cazul a 14 dintre aceştia aparatul a indicat valori pozitive (în 5 situaţii valorile afişate au impus întocmirea unor dosare de cercetare penală, iar în 9 situaţii au fost aplicate sancţiuni contravenționale şi a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice)
..Citeste mai departe..

Bărbat reținut 24 de ore după ce a fost depistat în trafic având substanțe psihoactive în sânge

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a fost depsitat în trafic, de către polițiștii de la Serviciul Rutier din Prahova, după ce a consumat substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. Noaptea trecută, în localitatea Bucov, pe DN1B, în jurul orei 01:30, polițiștii Serviciului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din Ploiesti. În urma testării cu aparatul Drugtest, acesta a indicat un rezultat pozitiv, indicând prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.
..Citeste mai departe..

CCR a decis că Legea dării în plată, în varianta îmbunătățită în 2020, este constituțională!

Cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a României a respins ca neîntemeiată excepţia de neconstituţionalitate a Legii nr. 52/2020 în ansamblul ei.
Este vorba despre actul normativ care modifică şi completează Legea nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite (pe scurt: Legea dării în plată).
Legea dării în plată a fost apărata la CCR de catre avocaţii Alexandra Ianul şi Gheorghe Piperea
..Citeste mai departe..

Renate Weber, revocată din funcţia de Avocat al Poporului!

S-a îndeplinit, azi, o mare dorinţă a celor de la guvernare, anume să o revoce din funcţia de Avocat al Poporului pe doamna Renate Weber.
Practic, instituţia Avocatul Poporului a fost printre puţinele instituţii care au luat partea poporului român faţă de încălcările drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, fapte comise prin ordine decise în perioada aşa zisei „pandemii”.
Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat, miercuri, 16 iunie, cu 247 de voturi pentru și 32 de voturi contra proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.
Majoritatea pro-revocare a fost formată din PNL-USR-UDMR.
PSD a anunţat că va ataca decizia la CCR
..Citeste mai departe..

Primarul din Ciorani a fost arestat preventiv, alaturi de alti 15 inculpati!

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, şi alţi 15 inculpaţi din dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020 au fost arestaţi preventiv, azi, prin decizia Tribunalului Prahova. 
Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că magistraţii de la Tribunalul Prahova au admis contestaţia formulată de procurori faţă de decizia Judecătoriei Ploieşti, care a dispus anchetarea în libertate a celor 17 inculpaţi reţinuţi în dosar şi au dispus arestarea preventivă a 16 dintre ei, inclusiv a primarului de la Ciorani, Marin Voicu. 
 În cazul celui de-al 17-lea inculpat s-a dispus măsura arestului la domiciliu
..Citeste mai departe..

Avocaţii se pregătesc să atace, în Instanţele din fiecare judeţ din ţară, prelungirea Stării de alertă!

Aceştia consideră că prelungirea stării de alertă este absolut nejustificată și că încalcă drepturile și libertățile cetățenești

„Prelungirea stării de alertă a fost făcută ca să se poată lua aceste măsuri discriminatorii pentru a determina cât mai multă lume să se vaccineze”, declară avocatul Alexandru Muşătoiu

Comnform deciziei CCR din 8 iunie a.c., Starea de alertă încetează să mai fie coordonată de la centru, de la Guvern, şi ea, starea, poate să fie oprită de către factorii locali – prefecturi, primării.
Până când edilii se vor decide să renunţe la Starea de alertă (dacă o vor face!) un grup de avocaţi din ţară vor să coopteze câte un avocat din fiecare judeţ pentru a ataca simultan, în 42 de instanțe, ultima hotărâre a Guvernului care a prelungit, din nou, starea de alertă.
Avocații consideră că prelungirea stării de alertă este absolut nejustificată și că încalcă drepturile și libertățile cetățenești, scrie national.ro
..Citeste mai departe..

    20 21 22 23