Ultima editie tiparita in format pdf

În luna ianuarie, poliţiştii locali de la Serviciul Circulaţie au aplicat 275 sancțiuni contraventionale, în valoare de 62.550 lei


Principalele activități efectuate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, în cursul lunii ianuarie 2023, au constat în asigurarea fluenței circulației rutiere și pietonale în zona Halelor Centrale, str. Cuza-Vodă, str. Jurnalist Gabi Dobre, str. C. D. Gherea, Bd. Republicii și în zona Gării de Sud, precum și în zonele în care s-au efectuat revizii la sistemul de semaforizare.
De asemenea, au fost desfășurate acțiuni pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile O.U.G. privind oprirea, staţionarea, accesul interzis, Hotărârile de Consilu Local privind circulaţia şi staţionarea microbuzelor şi autobuzelor, privind masa maximă, privind interzicerea parcării autoutilitarelor, inclusiv vehicule care intră în categoria remorcă/ semiremorcă, în parcările de reședință și de domiciliu, se declară într-un comunicat de presă primit la redacţie, emis de către Poliţia Locală Ploieşti.
..Citeste mai departe..

A acroşat, cu autoturismul, un pieton şi a fugit de la locul faptei!

Conducătorul auto avea să fie identificat, după câteva zeci de minute, de poliţişti, care l-au reţinut pentru 24 de ore, că l-au depistat şi cu alcool, după testarea cu aparatul etilotest.

În dimineața zilei de ieri, 7 ianuarie a.c., în jurul orei 07.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați despre faptul că pe Drumul Național 1, în comuna Românești, un bărbat, în calitate de pieton, ar fi fost acroșat de un autoturism, ulterior acesta din urmă continuându-și deplasarea fără a opri.
În urma impactului, pietonul în vârstă de 46 de ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
..Citeste mai departe..

Doar 5 sancțiuni contravenționale aplicate pentru activități pirotehnice ilegale?

Păi în tot Ploieștiul răsună petardele și se mai dă și cu artificii, la foc automat....!
Mai patrulați și prin cartiere, domnilor polițiști!

Polițiștii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești au organizat și desfășurat ieri, 29 decembrie, o acțiune în baza planului național „FOC DE ARTIFICII”, în vederea verificării legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, precum și pentru descurajarea elementelor infracționale și combaterii fenomenelor cu impact stradal.
În cadrul acțiunii au fost legitimate 30 de persoane, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991 cu ocazia constatării unor fapte antisociale.
..Citeste mai departe..

13 decembrie cu ghinion pentru doi şoferi! Au făcut accident, pe „Republicii”

Unul dintre şoferi a părăsit locul faptei!

Marți, 13 decembrie a.c., în jurul orei 18:40, pe Bulevardul Republicii, din Ploieşti, mai exact în apropierea sensului giratoriu de la Caraiman, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Au fost implicate două autoturisme, unul dintre şoferi, însă, preferând să plece de la locul faptei până să vină poliţiştii. Doar şoferul taxiului implicat în accident a rămas pe loc.
Un echipaj auto din cadrul Biroului Ordine Publică II, care se afla în patrulare pe Bulevardul Republicii, a observat producerea accidentului rutier şi, cu ajutorul unui martor ocular, poliţiştii au reuşit să identifice autoturismul care fugise de la locul faptei.
..Citeste mai departe..

Controale în mijloacele de transport în comun – 21 de sancțiuni în valoare totală de 6.640 lei

În perioada 1 noiembrie – 12 decembrie 2022, polițiștii locali din cadrul Birourilor de Ordine Publică au participat, împreună cu lucrătorii din cadrul T.C.E. Ploiești, la un număr de 20 acțiuni de control desfășurate în mijloacele de transport în comun, fiind legitimate și sancționate 583 persoane.
Polițiștii locali au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.040 lei, conform Legii nr. 61/1991 (cinci amenzi în valoare de 3.500 lei), H.C.L. Ploiești nr. 34/2019 (două sancțiuni în cuantum de 500 lei) și O.U.G. nr. 97/2005 (două amenzi în valoare de 40 lei).
..Citeste mai departe..

Priviţi, aici, culmea tupeului!

Tocmai ei, care se ocupă de blocat roţi maşinilor parcate ilegal, o comit şi iată cum au parcat maşina, pe trecerea de pietoni! Ar trebui să vă blocaţi singuri roţile...!

Măi, dar vouă, celor care vă ocupaţi de blocat roţi şi de ridicat maşini parcate ilegal, cine să vă blocheze roţile şi, eventual, să vă şi ridice maşina parcată pe trecerea de pietoni? Este vorba despre trecerea de pietoni de lângă clădirea Palatului Culturii, partea unde îşi desfăşoară activitatea Curtea de Apel.
Se „colindă” prin oraş pentru a se „vâna” autoturisme parcate ilegal, însă ce să vezi că tocmai ei, care fac asta, producând un stres în plus cetăţenilor, nu respectă legislaţia ce le-o invocă altora că o încalcă!
Hai să vedem dacă, în speţa de faţă, se sesizează factorii în drept să vă sancţioneze şi pe voi
..Citeste mai departe..

90 de conducători auto au fost depistaţi, pe drumurile naționale din județul Prahova, încălcând regimul legal de viteză

În zilele de 19, respectiv 20 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri prahoveni au desfăşurat, pe drumurile naționale din județ, acţiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin combaterea utilizării telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitiv de tip ,,mâini libere”, precum și pentru nerespectarea limitei legale de viteză.
Acţiunea a avut drept scop reducerea evenimentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului mobil la volan și de nerespectarea limitei legale de viteză.
În urma activităților desfășurate au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 195/2002R în valoare totală de 61.500 lei.
..Citeste mai departe..

Accident pe DN 1, la Otopeni!

Dacă aveţi drum spre Bucureşti sau din Bucureşti spre Ploieşti, trebuie să ştiţi că, în urmă cu puţină vreme, a avut loc un accident rutier pe DN 1, în zona Otopeni.
Au fost implicate două autovehicule, în urma impactului rezultând rănirea ușoară a unei persoane, aceasta deplasându-se către spital.
Circulația rutieră este restricționată pe benzile 1 și 3 ale direcției Otopeni-București, desfășurându-se doar pe cea de-a doua, valorile de trafic fiind ridicate pe ambele sensuri de mers, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române
..Citeste mai departe..

A furat motocicleta din curte!

Polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Blejoi au reținut duminică, 20 noiembrie, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Bucov, bănuit de furtul unei motociclete în valoare de aproximativ 2.000 de euro, faptă comisă în cursul aceleiași zile.
În fapt, în dimineața zilei de 20 noiembrie, în jurul orei 06:30, tânărul ar fi pătruns în curtea locuinței unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Bucov și ar fi sustras o motocicletă care se afla în proximitatea locuinței.
Cu ocazia depistării tânărului, motocicleta a fost recuperată și restituită persoanei vătămate.
Astfel, în baza probatoriului administrat, față de tânăr a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente, în vederea luării unei alte măsuri preventive.
..Citeste mai departe..

A tamponat-o la spate!

Sâmbătă, 19 noiembrie, pe strada „Alexandru Vlahuţă”, din Ploieşti, s-a produs un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale.
Sesizaţi de cele întâmplate, polițiștii s-au deplasat la fața locului şi din verificări, a reieșit faptul că un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Berceni, în timp ce se deplasa pe strada cu pricina a intrat în coliziune cu autoturismul care circula înaintea sa, condus de o femeie. În urma impactului, nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale, cum am mai anunţat.
Pentru că bărbatul în vârstă de 51 de ani emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
..Citeste mai departe..

Doi indivizi au fost reţinuţi pentru furt calificat

Joi, 17 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Urlați au reținut doi bărbați bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, faptă săvârșită la data de 10 noiembrie a.c.
În fapt, la data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 14:30 cei doi bărbați, sub pretextul vânzării unor covoare au pătruns în locuința a doi bătrâni din comuna Sângeru, iar după negocierea prețului, ar fi sustras o casetă metalică în care se afla suma de 5.000 de lei, părăsind locuința. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat cele două persoane bănuite de comiterea faptei, ca fiind doi bărbați cu vârstele de 22, respectiv 46 de ani, ambii din județul Brașov.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5