Ultima editie tiparita in format pdf

Priviţi, aici, culmea tupeului!


Tocmai ei, care se ocupă de blocat roţi maşinilor parcate ilegal, o comit şi iată cum au parcat maşina, pe trecerea de pietoni! Ar trebui să vă blocaţi singuri roţile...!

Măi, dar vouă, celor care vă ocupaţi de blocat roţi şi de ridicat maşini parcate ilegal, cine să vă blocheze roţile şi, eventual, să vă şi ridice maşina parcată pe trecerea de pietoni? Este vorba despre trecerea de pietoni de lângă clădirea Palatului Culturii, partea unde îşi desfăşoară activitatea Curtea de Apel.
Se „colindă” prin oraş pentru a se „vâna” autoturisme parcate ilegal, însă ce să vezi că tocmai ei, care fac asta, producând un stres în plus cetăţenilor, nu respectă legislaţia ce le-o invocă altora că o încalcă!
Hai să vedem dacă, în speţa de faţă, se sesizează factorii în drept să vă sancţioneze şi pe voi
..Citeste mai departe..

90 de conducători auto au fost depistaţi, pe drumurile naționale din județul Prahova, încălcând regimul legal de viteză

În zilele de 19, respectiv 20 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri prahoveni au desfăşurat, pe drumurile naționale din județ, acţiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin combaterea utilizării telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitiv de tip ,,mâini libere”, precum și pentru nerespectarea limitei legale de viteză.
Acţiunea a avut drept scop reducerea evenimentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului mobil la volan și de nerespectarea limitei legale de viteză.
În urma activităților desfășurate au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 195/2002R în valoare totală de 61.500 lei.
..Citeste mai departe..

Accident pe DN 1, la Otopeni!

Dacă aveţi drum spre Bucureşti sau din Bucureşti spre Ploieşti, trebuie să ştiţi că, în urmă cu puţină vreme, a avut loc un accident rutier pe DN 1, în zona Otopeni.
Au fost implicate două autovehicule, în urma impactului rezultând rănirea ușoară a unei persoane, aceasta deplasându-se către spital.
Circulația rutieră este restricționată pe benzile 1 și 3 ale direcției Otopeni-București, desfășurându-se doar pe cea de-a doua, valorile de trafic fiind ridicate pe ambele sensuri de mers, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române
..Citeste mai departe..

A furat motocicleta din curte!

Polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Blejoi au reținut duminică, 20 noiembrie, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Bucov, bănuit de furtul unei motociclete în valoare de aproximativ 2.000 de euro, faptă comisă în cursul aceleiași zile.
În fapt, în dimineața zilei de 20 noiembrie, în jurul orei 06:30, tânărul ar fi pătruns în curtea locuinței unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Bucov și ar fi sustras o motocicletă care se afla în proximitatea locuinței.
Cu ocazia depistării tânărului, motocicleta a fost recuperată și restituită persoanei vătămate.
Astfel, în baza probatoriului administrat, față de tânăr a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente, în vederea luării unei alte măsuri preventive.
..Citeste mai departe..

A tamponat-o la spate!

Sâmbătă, 19 noiembrie, pe strada „Alexandru Vlahuţă”, din Ploieşti, s-a produs un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale.
Sesizaţi de cele întâmplate, polițiștii s-au deplasat la fața locului şi din verificări, a reieșit faptul că un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Berceni, în timp ce se deplasa pe strada cu pricina a intrat în coliziune cu autoturismul care circula înaintea sa, condus de o femeie. În urma impactului, nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale, cum am mai anunţat.
Pentru că bărbatul în vârstă de 51 de ani emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
..Citeste mai departe..

Doi indivizi au fost reţinuţi pentru furt calificat

Joi, 17 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Urlați au reținut doi bărbați bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, faptă săvârșită la data de 10 noiembrie a.c.
În fapt, la data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 14:30 cei doi bărbați, sub pretextul vânzării unor covoare au pătruns în locuința a doi bătrâni din comuna Sângeru, iar după negocierea prețului, ar fi sustras o casetă metalică în care se afla suma de 5.000 de lei, părăsind locuința. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat cele două persoane bănuite de comiterea faptei, ca fiind doi bărbați cu vârstele de 22, respectiv 46 de ani, ambii din județul Brașov.
..Citeste mai departe..

Cel puţin 180 de abateri în trafic sancționate de polițiștii rutieri

Pe 12 noiembrie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au aplicat 183 de sancțiuni contravenționale, au reținut 13 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, au organizat și desfășurat, la data anunţată, o acțiune în sistem integrat împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Brașov pentru reducerea riscului rutier pe DN1 E60 și DN1 A.
..Citeste mai departe..

Le-a intrat Poliţia în casă!

Au fost puse în aplicare șapte mandate de percheziție domiciliară asupra unor indivizi bănuiți că ar fi comis diverse fărădelegi

În dimineaţa zilei de 9 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Ploiești, la persoane bănuite de furt calificat, distrugere și lovire sau alte violențe.
9 tineri cu vârstele cuprinse între 13 și 17 ani au fost conduși la sediul unității de poliție, în vederea audierii, în prezența reprezentanților legali.
..Citeste mai departe..

Prinşi de poliţişti, în flagrant, când tăiau arbori dintr-o pădure din Măneciu

Sâmbătă, 5 noiembrie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii Secției de poliție rurală Drajna au depistat în flagrant două persoane, în timp ce tăiau material lemnos dintr-o pădure din comuna Măneciu.
Din verificări, a reieșit că un bărbat în vârstă de 40 de ani și un minor de 15 ani, ambii din comuna Săcele ar fi tăiat mai mulți arbori din specia fag, dintr-o pădure din satul Cheia, o parte din materialul lemnos fiind încărcat într-o autoutilitară.
La fața locului s-a prezentat și un reprezentant al Ocolului Silvic Măneciu care a stabilit că în autovehicul se afla 0,4 metri cubi material lemnos, iar pe sol alți 0,3 metri cubi, întreaga cantitate fiind lăsată în custodie acestuia.
..Citeste mai departe..

Agresiuini verbale şi fizice pe fondul consumului de alcool! Poliţia i-a reţinut pe bătăuşi

În data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Plopeni au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, cu privire la faptul că vărul său ar fi fost agresat.
Din cercetări, a reieșit faptul că vărul apelantei, un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Dumbrăvești, în dimineața zilei de 6 noiembrie s-ar fi deplasat împreună cu un bărbat în vârstă de 33 de ani la târgul săptămânal din orașul Băicoi, unde au consumat băuturi alcoolice la o terasă din zonă.
La un moment dat aceștia au părăsit incinta unității, întâlnindu-se cu alți doi bărbați, cu vârstele de 32, respectiv 41 de ani, iar în urma unui conflict verbal, pe fondul consumului de alcool, aceștia din urmă au fost loviți cu pumnii și picioarele de către cei doi bărbați de 20, respectiv 33 de ani, ulterior părăsind zona într-o direcție necunoscută.
..Citeste mai departe..

Au fost prinşi furând „diamantele Pământului”, din fondul cinegetic „25 Feleacu”!

De curând, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, pe timpul unor acțiuni de prevenire în zona montană, au depistat două persoane, de cetățenie română și italiană, asupra cărora au fost găsite trufe negre, supranumite și „diamantele Pământului”, acestea fiind culese în mod ilegal din fondul cinegetic „25 Feleacu”.
În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că cele două persoane au recoltat în mod ilegal, în total aproximativ 1,650 kilograme de trufe negre din fondul cinegetic, cu ajutorul unor câini special antrenați pentru a căuta această specie de produse nelemnoase, având în vedere faptul că 1 kilogram de trufe negre ajunge la câteva sute de euro.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4