Ultima editie tiparita in format pdf

A fost avizat pozitiv actul normativ intitulat „Legea suveranităţii”, chiar de ziua Internaţională a Democraţiei


Miercuri, 15 septembrie 2021, chiar de Ziua Internaţională a Democraţiei, Consiliul Legislativ a avizat pozitiv iniţiativa de act normativ „Legea suveranităţii”, care este o legea pentru protejarea interesului poporului, al cetăţeanului român, pentru protejearea resurselor naturale, şi contra abuzurilor de orice fel.
Anunţul a fost făcut pe Facebook, de către avocatul Dan Chitic, unul dintre iniţiatorii acestui proiect, el afirmând că săptămâna viitoare va începe să strângă semnături pentru a se intra la votul parlamentarilor.
Avocatul Chitic îşi propune să strângă mai mult de 100.000 de semnaturi (minim cerut de art. 74 alin.1 din Constituţie), să fie cel puţin 150.000 de semnături, pentru a fi nevoie „de cel putin 50% mai multe semnături pentru a învinge previzibilele sabotaje ale sistemului”, afirmă avocatul Dan Chitic

..Citeste mai departe..

Cu 104 km/oră prin localitate, dar fără permis

Un tânăr din Bucureşti, care nu deţinea permis pentru nicio categorie de vehicule, a fost prins miercuri seară de poliţiştii prahoveni conducând cu 104 km/h în localitatea Bărcăneşti. 
„În cursul acestei seri, poliţiştii din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene Prahova, în timp ce îşi exercitau atribuţiunile de serviciu, au depistat în trafic, în localitatea Bărcăneşti, un autoturism care circula cu viteza de 104 km/h. Fiind oprit pentru control, a fost identificat conducătorul auto, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, informează IPJ Prahova.
..Citeste mai departe..

Accident cu ...droguri

Polițiștii Biroului Rutier Ploiești au fost sesizați, luni, 13 septembrie, în jurul orei 13:40, despre faptul că în zona Gării de Sud s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. 
 Deplasați la fața locului, polițiștii au observat faptul că unul dintre conducătorii auto manifesta un comportament schismatic, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest, care a rezultat o valoare pozitivă, indicând prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.
..Citeste mai departe..

Cu alcool și droguri la volan; amenzi de 76.820 lei aplicate de polițiștii prahoveni

Polițiștii Serviciului Rutier și cei ai Biroului Drumuri Naționale Europene au acționat, în zilele de 11 și 12 septembrie a.c., pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră, creșterea vizibilității elementului polițienesc în vederea prevenirii accidentelor rutiere, pe fondul vitezei excesive și al consumului de băuturi alcoolice. Cu acest prilej au fost aplicate 120 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 5 sancțiuni pentru consumul de băuturi alcoolice la volan, valoarea totală a acestora fiind de 76.820 de lei. Totodată, au fost reținute și 15 permise de conducere, cele mai multe pentru depășirea vitezei legale. 

 Dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive 

 La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii orașului Mizil au observat în trafic un autoturism care circula din sens opus, pe o stradă cu sens unic, motiv pentru care au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă autoturismul și-a continuat deplasarea.
..Citeste mai departe..

Indisciplina în construcții, sancţionată contravenţional

În cursul săptămânii 28 august – 3 septembrie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții, Afișaj Stradal au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.000 lei, pentru neasigurarea curățeniei exterioare (pneuri) a autovehiculelor la ieșirea din șantier (str. Târgoviștei nr. 4), pentru ocuparea domeniului public cu bolarzi (strada Făt-Frumos nr. 15), pentru lipirea de afișe publicitare în alte locuri decât cele autorizate (B-dul. Republicii) și pentru nerespectarea condițiilor din avizul de intervenție (str. Târgoviștei nr. 12)
..Citeste mai departe..

De ce ar avea nevoie IGSU de sute de ofiţeri şi mii de soldaţi profesionişti? De ce nu se angajează cadre medicale?

„... va fi o premieră când o să avem această categorie de personal în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”, spune Raed Arafat

Atenţie, români!

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) pare că doreşte să își face propria „armată”, mai exact una sanitară! Recent, binecunoscutul Raed Arafat a reuşit să îi convingă Guvernul (nici nu credem că a fost prea greu) să aprobe ca în cadrul instituţiei pe care o conduce să fie angajaţi sute de ofiţeri şi mii de soldaţi gradaţi şi, atenţie, să fie şi profesionişti!
„Hotărârea de guvern, care vine în urma unui memorandum care a fost aprobat în Guvern, aduce 8.546 de posturi noi la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din care 121 de posturi de ofițeri, 25 de maiștri militari și subofițeri și 8.400 de soldați și gradați profesioniști, care va fi o premieră când o să avem această categorie de personal în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și care va reprezenta o pondere importantă în cadrul Inspectoratului”, spuse Arafat!
..Citeste mai departe..

56 din 108 conducători auto, sancţionaţi pentru nereguli în circulația pe drumurile publice

În cursul săptămânii precedente, polițiștii locali cu atribuții pe linie de circulație rutieră au verificat 108 conducători auto. Dinte aceştia, 56 au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 13.220 lei, fiind asigurate totodată și măsuri specifice la 3 accidente rutiere soldate cu pagube materiale.
De asemenea, s-a asigurat fluența circulației rutiere și pietonale în zona Halelor Centrale, str. Cuza-Vodă, str. Jurnalist Gabi Dobre, C.D.Gherea, Bd. Republicii și în zona Gării de Sud, precum și în zonele în care s-au executat marcaje rutiere, ne anunţă Biroul de Presă din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti
..Citeste mai departe..

Verificări asupra asociațiilor de proprietari

Polițiștii locali din cadrul Biroului Evidența Persoanelor au desfășurat în perioada 23-27 august 2021, acțiuni de control la un număr de 36 asociații de proprietari, cu privire la identificarea deținătorilor cărților de imobil, întocmirea și actualizarea acestora, precum și afișarea datelor de contact ale membrilor comitetului executiv.
În cazul a 28 de asociații, au fost acordate termene pentru remedierea neregulilor constatate
..Citeste mai departe..

Amenzi pentru nerespectarea ordinii publice

27.635 lei, totalul amenzilor aplicate într-o săptămână de poliţiştii locali

În perioada 23-29 august a.c., polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acționat în permanență conform atribuțiilor specifice, pentru depistarea și sancționarea persoanelor care încalcă normele legale, fiind întocmite 145 procese – verbale de constatare a contravenției, în valoare totală de 27.635 lei.
Printre faptele constatate, cele mai multe au vizat încălcarea normelor de conviețuire socială, ordine și liniște publică, în acest sens fiind aplicate 68 de sancțiuni în valoare totală de 5.875 lei, precum și depozitarea de deșeuri de orice natură pe domeniul public – 44 sancțiuni în cuantum total de 16.500 lei.
..Citeste mai departe..

Polițist de la Rutieră, prins drogat în timpul serviciului

Un poliţist prahovean, care lucrează la Servicul Rutier, a fost testat pozitiv la cocaină în cadrul unor activităţi de verificare la care a fost supus la intrarea în serviciu, ancheta în acest caz fiind preluată de DIICOT. Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, la data de 18 august, în urma efectuării unor activităţi de verificare a poliţiştilor, pentru unul dintre aceştia, la testarea cu aparatul Drugtest, s-a înregistrat rezultat pozitiv.
..Citeste mai departe..

Doi minori au distrus peretele interior al unei toalete publice

Marți, 17 august 2021, în jurul orelor 18:45, polițiștii locali au fost sesizați cu privire la faptul că doi tineri au distrus peretele interior al băii publice din Parcul Municipal Ploiești Vest. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că numiții U.M. și C.M.I. erau minori, astfel că polițiștii locali au procedat la conducerea și predarea acestora pe bază de proces-verbal polițiștilor din cadrul Secției nr. 3 Poliție, unde au fost chemați și părinții tinerilor.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4