Ultima editie tiparita in format pdf

Judoka Diana Marcu şi Andrei Pîrloga au devenit campioni naţionali la „U21”


Sala Sporturilor din Focşani a găzduit, în perioada 29-31 mai a.c., Finalele Campionatelor Naţionale de judo rezervate juniorilor „U21”, la care au participat 280 de sportivi de la cel puţin 60 de cluburi din ţară. Printre participanţi s-au aflat şi judoka de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, ei reuşind o serie de rezultate remarcabile: două titluri de campioni naţionali, două medalii de bronz şi alte şase locuri V. Campioni naţionali la „U21” au devenit Diana Marcu, la categoria de greutate „-70 kg” şi Andrei Pîrloga, la categoria de greutate „-81 kg”. Pe ultima treaptă a podiumului au urcat Cătălina Şchiopu (-52 kg) şi Andrei Baicu (-100 kg), iar locul V le-a revenit lui Vladimir Grădinaru (-55 kg), Antonio Minigote (-60 kg), Paul Onofrei (-66 kg), Claudiu Dinu (-90 kg), Codruţa Lungu (-52 kg) şi Denisa Cristea (-52 kg). Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt antrenaţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu
..Citeste mai departe..

Medalii pentru cei mai mici înotători la „Cupa de Toamnă”

Bilanţ foarte bun obţinut de micii înotători de la CSM Ploieşti la „Cupa de Toamnă”, ce a avut loc la Izvorani, la finele săptămânii trecute, o competiţie rezervată copiilor cu vârste de 7-8 ani şi organizată de Asociaţia Municipală de Nataţie Bucureşti. Astfel, sportivii Tamarei Costache şi lui Ciprian Toma au adus o zestre de 4 medalii individuale: Luca Marinescu (1 aur, 1 argint şi 1 bronz) şi Patrick Iacob (1 bronz), precum şi alte două medalii de bronz obţinute de ştafeta băieţilor născuţi în 2010, alcătuită din Radu Frăţilă, Tudor Frăţilă, Ştefan Stoica şi Luca Marinescu. Toţi sportivii şi-au îmbunătăţit timpii, pe lângă premianţi reuşind să se claseze între primii 8 şi Fabian Păun, Alexandra Constantin şi Erika Fortu. „Cupa de Toamnă” a avut la start 350 de copii de la 24 de cluburi din ţară.
..Citeste mai departe..

La Ceptura, Olimpiada Gimnaziilor la fotbal reprezintă ,,Viitorul”

„Nimic nu îl epuizează şi nu îl ruinează mai mult pe om decât inactivitatea fizică permanentă.” (Aristotel)

Cei mai mulţi dintre copiii şi elevii de astăzi, preferă mişcarea pasivă, respectiv, butonarea tabletei, a telefonului mobil sau urcarea în mașina părinţilor pentru a veni la școală, în detrimentul mersului pe jos. Foarte mulţi sunt prieteni la… cataramă cu Facebook-ul. O fi bine?

..Citeste mai departe..

Liga a treia – Seria a III-a: Petrolul este lider!

Petrolul Ploieşti – Atletic Bradu 4-2 (4-1)

 Petrolul a învins pe Atletic Bradu şi devine astfel lider în seria a III-a, după ce FCM Alexandria s-a încurcat acasă cu Voinţa Tr. Măgurele, în urma unui rezultat de egalitate.

Înainte să înceapă jocul de la Ploieşti, preşedintele Petrolului, Cristi Vlad, a făcut schimb de mingi cu managerul echipei de baschet a CSM-ului, Cătălin Burlacu. Acţiunea a fost una de promovare a echipei ploieştene. De fapt, la meci au fost prezenţi toţi componenţii echipei de baschet a CSM-ului, aceştia apreciind şi aplaudând jocul frumos al Petrolului.

Un alt aspect din culisele meciului a fost acela că la oaspeţi a evoluat o repriză un atacant rotofei, nimeni altul decât căpitanul echipei, preşedinte şi patron.

Partida a început de la 1-0 pentru Petrolul, căci golul s-a înscris în secunda 12.


..Citeste mai departe..

Atleții de la CSS Ploieşti au câștigat Cupa Memorial „Marius Petrescu”

La Călărași a avut loc, pe 13 octombrie a.c., cea de-a 19-a ediție a Cupei „Memorial Marius Petrescu” la atletism, concurs care a adunat la start cel puţin 300 de sportivi de la 11 cluburi din țară: CSS Călărași , Axiopolis Cernavodă, CSM Unirea Slobozia, CSS Slobozia, A.S. Chilia Veche, Rapid București , CSM Ploiești, CSS Medgidia, A.S. George Vîlsan Amara, Armada Sud București. Printre concurenți s-au aflat și sportivii de la CSS Ploiești, atleții pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei reușind să câștige Cupa “Memorial Marius Petrescu” cu un total de 63 puncte, obținând 30 medalii (9 aur, 10 argint, 11 bronz) aceștia reușind să obțină următoarele rezultate: Categoria Juniori 1 băieți: Andrei Năstăsache – două medalii de argint la 100 m şi la lungime; Categoria Junioare 2 fete: Sînziana Neacșu – medalie de aur la 100 m, medalie de bronz la 800 m.; Categoria Juniori 2 băieți: Florin Nica – medalie de aur la lungime, medalie de argint la 100 m, Eduard Chivi - medalie de argint la 800 m, medalie de bronz la 100 m., Sorin Costache – medalie de bronz la lungime; Categoria Junioare 3 fete: Nicolet Neagu – medalie de aur la 800 m, Alexandra Teodoru – medalie de aur la 100 m, Alexandru Daria – medalie de argint la 100 m, Raluca Baicu – două medalii de bronz la 100 m şi 800 m;
..Citeste mai departe..

Bucuria a venit duminică!

CSM Ploieşti – CS Olimpic Mizil 30-22, al juniori II
În cadrul etapei a IV-a a Campionatului Naţional de Handbal rezervat băieţilor de la juniori II, CSM Ploieşti a dispus de CS Olimpic Mizil cu 30-22, într-un meci disputat duminică în Sala Olimpia din Ploieşti. În urma acestei noi victorii, echipa ploieşteană pregătită de prof. Silviu Stănescu a acumulat 8 puncte, având victorii în toate cele patru meciuri disputate până acum, aflându-se pe prima poziţie a clasamentului provizoriu. Pe locul secund se găseşte PS I. Balaş Soter Buzău, cu 6 puncte, podiumul fiind completat de CS Blejoi, tot cu 6 puncte. Echipa juniorilor II de la CSM Ploieşti avea să fiue singura care să obţină victoria în weekend-ul trecu din rândul echipelor de juniori ale clubului
..Citeste mai departe..

Sfâşietor! Larisa Iordache nu mai poate concura la Montreal

Cea mai în formă gimnastă s-a accidentat groaznic la antrenamente şi a părăsit sala în scaun cu rotile!

Veşti deloc bune de la Montreal, acolo unde, în aceste zile, se desfăşoară Campionatul Mondial de Gimnastică artistică. Cea mai în formă gimnastă a României, Larisa Iordache, s-a accidentat groaznic în timpul antrenamentului de la sol, rupându-şi tendonul de la glezna stângă şi, astfel, ratează participarea la această ediţie a Mondialului. A părăsit sala în scaun cu rotile şi în lacrimi. Se număra printre favorite la medalii, la podium pentru individual compus şi finalele pe aparate, însă acum totul s-a năruit, suferinţa Larisei fiind dublă, durerea pricinuită de accidentare şi cea a ratării competiţiei, pentru care s-a pregătit atât de minuţios şi pe care o aştepta cu atâta nerăbdare!
..Citeste mai departe..

Debut în arbitraj a doi tineri ambiţioşi, Andrei Stănescu şi Gabriel Paraschiv

La partida de handbal băieți dintre CSM Ploiești și CSS 2 București, contând pentru etapa a doua a campionatului juniorilor III (scor final 40-33) am consemnat debutul în arbitraj a doi „cavaleri ai fluierului” foarte tineri și extrem de ambițioși. Este vorba despre Andrei Stănescu (17 ani și jumătate) și Gabriel Paraschiv (17 ani), care fac parte din Colegiul de Arbitri Dâmboviţa. Au fost un eveniment remarcabil și, în același timp, emoționant pentru cei doi tineri. Tracul debutului avea să treacă repede, pentru că atmosfera meciului nu-ți permite să te gândești în altă parte decât la ce ai de făcut pe teren.
..Citeste mai departe..

Sportivitatea a învins... răutatea!

Juniori I masculin: CSM Ploieşti – CS Dinamo Bucureşti 35-28 (19-15)

După o primă etapă în care nu a avut programat niciun meci în Seria C, echipa de handbal băieţi juniori I CSM Ploieşti, pregătită de prof. Silviu Stănescu, a reuşit să debuteze cu dreptul în noul sezon, învingând pe teren propriu pe CS Dinamo Bucureşti, cu scorul 35-28 (19-15). Meciul a avut loc la Sala de sport din cadrul Complexului Sportiv „Tel George Junior”, sâmbătă, 23 septembrie. Partida a debutat cu două goluri înscrise de dinamovişti, însă replica ploieştenilor a fost pe măsură, cu patru goluri consecutive (4-2, în minutul 9), graţie jucătorilor Andrei Stănescu, 2 reuşite, Gabriel Paraschiv şi Vlad Militaru. Acesta a fost momentul din care echipa ploieşteană avea să pună stăpânire pe joc şi să conducă tot timpul pe tabela de marcaj, chiar şi cu 5 şi 6 goluri diferenţă.
..Citeste mai departe..

CSM Ploieşti are un nou director, Silviu Crîngaşu

După mai bine de un an şi jumătate de „domnie” a lui Cezar Stoichiciu la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, timp în care acest club a trecut prin cea mai cruntă perioadă a existenţei sale, rămânând fără nicio echipă la nivel de seniori şi senioare şi cu retrageri din campionatele naţionale, iată că, recent, la timona CSM Ploieşti a fost numit Silviu Crîngaşu. Acesta a devenit noul director al clubului ploieştean, însă, faţă de predecesorul său, ştie mult mai multe despre sport, pentru că a fost sportiv de perfomanţă, ştiindu-se că a evoluat la FC Petrolul Ploieşti, sub comanda lui Mircea Dridea, dar are şi cunoştinţe de management, fiind absolvent al facultăţii de Management în Sport din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, din Bucureşti, şi masterand al Universităţii de Petrol şi Gaze Ploieşti, specializarea „Administraţie Publică şi Integrare Europeană”
..Citeste mai departe..

În sfârșit, gimnastica artistică s-a reîntors la Ploiești!

Mult timp au avut ploieștenii de așteptat până la reîntâlnirea cu gimnastica artistică, cu emoțiile plăcute generate întrecerile gimnastelor și gimnaștilor. Ei bine, tocmai atunci când nu ne așteptam, minunea s-a produs, iar Ploieștiul a găzduit, la Sala Olimpia, Campionatul Național Open al României, care s-a desfășurat în primele 3 zile ale lunii septembrie.

Aplauze generoase pentru ambiția şi valoarea Cătălinei Ponor
Cătălina Ponor (în foto) merită toată prețuirea și respectul nostru pentru ambiția de a merge mai departe în călătoria spre noi culmi ale performanței sportive. Deși are o vârstă la care multe fete au alte obiective sau chiar tentații, Cătălina dă dovadă de o rară tărie de caracter, ce se întâlnește numai la marii campioni.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7