Ultima editie tiparita in format pdf

Atleții de la CSS Ploieşti au câștigat Cupa Memorial „Marius Petrescu”


La Călărași a avut loc, pe 13 octombrie a.c., cea de-a 19-a ediție a Cupei „Memorial Marius Petrescu” la atletism, concurs care a adunat la start cel puţin 300 de sportivi de la 11 cluburi din țară: CSS Călărași , Axiopolis Cernavodă, CSM Unirea Slobozia, CSS Slobozia, A.S. Chilia Veche, Rapid București , CSM Ploiești, CSS Medgidia, A.S. George Vîlsan Amara, Armada Sud București. Printre concurenți s-au aflat și sportivii de la CSS Ploiești, atleții pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei reușind să câștige Cupa “Memorial Marius Petrescu” cu un total de 63 puncte, obținând 30 medalii (9 aur, 10 argint, 11 bronz) aceștia reușind să obțină următoarele rezultate: Categoria Juniori 1 băieți: Andrei Năstăsache – două medalii de argint la 100 m şi la lungime; Categoria Junioare 2 fete: Sînziana Neacșu – medalie de aur la 100 m, medalie de bronz la 800 m.; Categoria Juniori 2 băieți: Florin Nica – medalie de aur la lungime, medalie de argint la 100 m, Eduard Chivi - medalie de argint la 800 m, medalie de bronz la 100 m., Sorin Costache – medalie de bronz la lungime; Categoria Junioare 3 fete: Nicolet Neagu – medalie de aur la 800 m, Alexandra Teodoru – medalie de aur la 100 m, Alexandru Daria – medalie de argint la 100 m, Raluca Baicu – două medalii de bronz la 100 m şi 800 m;
..Citeste mai departe..

Handbal. CSS Ploiești își consolidează primul loc la juniori II

CSS Ploiești - GR. SC. Petrolul Moreni, 38-29 (22-11)
În cadrul primei etape a reuturului campionatului de handbal rezervat juniorilor II, echipa Clubului Sportiv Școlar Ploiești a reușit să se impună fără emoții în fața GR. SC. Petrolul Moreni, scor 38-29, după ce la pauză tabela indica 22-11. Ploieștenii s/au instalat la cârma partidei încă din primele minute, conducând cu 7-1 în minutul 9, Vlad Răducanu marcând de patru ori în această perioadă. Petroliștii din Moreni au mai redus ceva din handicap până în minutul 16 (11-8), însă a urmat o serie foarte eficientă pentru CSS Ploiești, echipa pregătită de prof. Silviu Stănescu înscriind 7 goluri consecutive, aripa stângă Andrei Stănescu având trei reușite în această serie .
 
..Citeste mai departe..

Două medalii obținute de atleții ploieșteni la Campionatul Balcanic

În data de 12 februarie a.c. a avut loc la Istanbul – Turcia, Campionatul Balcanic de atletism rezervat juniorilor de la categoria I. Din echipa națională a României au făcut parte şi trei sportive ploieşteni. Cele mai bune rezultate au fost obținute de elevii de la CSS Ploieşti-CSM București, pregătiți de prof. Maria Andrei, astfel: Mihai Pîslaru – vicecampion balcanic la proba de 400 m., cu timpul de 48.73 sec.; Mihai Pîslaru şi David Năstase au obținut medalia de bronz în proba de ștafetă 4 x 400 m, din care au mai făcut parte și Alexandru Vlad şi Nicolae Vandor.
..Citeste mai departe..

Handbal masculin. CSS Ploieşti, pe primul loc la juniori II

La finele săptămânii trecute, Sala Olimpia din Ploieşti a găzdut meciurile de handbal din cadrul Turneul juniorilor II, seria C, competiţie care ne-a oferit, în prima zi, derby-ul seriei, partida dintre CSS Ploieşti şi CSM Sf. Gheorghe, adică ocupantele primului loc, cu 22 de puncte. Confruntarea a fost câştigată de echipa ploieşteană pregătită de prof. Silviu Stănescu, cu 26-22, în urma unui meci pe care l-a dominat de la început şi până la sfârşit. În prima zi a turneului s-au mai jucat şi alte două partide: CS Blejoi – CSO Tricolorul Breaza 27-14 şi CS Olimpic Mizil – CS Brazi 36-15.
..Citeste mai departe..

Haideţi la handbal! De vineri şi până duminică, la Sala Olimpia, turneul juniorilor II

Derby: CSS Ploieşti – CSM Sf. Gheorghe 26-22 (14-11)
În acest sfârşit de săptămână, Sala Olimpia din Ploieşti găzduieşte meciurile de handbal din cadrul Turneul juniorilor II, seria C, competiţie care ne-a oferit, în prima zi, derby-ul seriei, partida dintre CSS Ploieşti şi CSM Sf. Gheorghe, adică ocupantele primului loc, cu 22 de puncte. Confruntarea a fost câştigată de echipa ploieşteană pregătită de prof. Silviu Stănescu, cu 26-22, în urma unui meci pe care l-a dominat de la început şi până la sfârşit. Doar în prima parte, oaspeţi au ţinut ceva mai aproape, fiind la un gol în spate, dar preţ de puţin timp, asta pentru că, la pauză, tabela indica un avantaj de 3 goluri în favoarea ploieştenilor.
..Citeste mai departe..

Noul director al C.S.Şc. Ploieşti, Silviu Stănescu, doreşte să le redea ploieştenilor bucuria de a avea sport

Ploieştiul are o tradiţie bogată în sport, numeroşi fiind cei care au adus faimă municipiului Ploieşti prin performanţele sportive înregistrate la diverse competiţii naţionale şi internaţionale. Din păcate, anul 2016 a fost unul în care sportul, la nivel local, a avut mult de suferit, împreună cu suporterii, din pricina a ceea ce s-a întâmplat la Clubului Sportiv Municipal Ploieşti (CSM), multe echipe – la seniori şi la juniori – fiind nevoite să se retragă din campionate şi să dispară, iar sportivii/sportivele şi antrenorii au plecat spre alte zări, mai liniştite din punct de vedere managerial! Dar asta aparţine trecutului, un trecut pe care, însă, nu trebuie să-l ignorăm, pentru că poate vine o zi în care cei care şi-au bătut joc de sportul ploieştean vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor.
..Citeste mai departe..

Handbal, juniori I. Înfrângere nemeritată!

CSS Ploiești – CSS Sibiu 30-31 (17-14)
În cadrul etapei a VIII-a a campionatului de handbal consacrat juniorilor I, echipa Clubului Sportiv Școlar Ploiești a înfruntat, pe teren propriu, pe CSS Sibiu, ambele team-uri fiind vecine de clasament, cu un plus pentru ploieșteni, care se află pe locul 3. Desfășurată dumincă, 29 ianuarie, în Sala Sporturilor Olimpia, partida a fost una extrem de disputată și, în același timp, forte tensionată, în special în repriza secundă. Din păcate, oaspeții din Sibiu aveau să plece cu toate punctele de la acest meci, obținând o victorie la care nu prea visau după parcurgerea unei reprize și jumătate.
..Citeste mai departe..

Fosta mare antrenoare de gimnastică, Leana Sima, a părăsit această lume. Avea 79 de ani

O mare personalitate a gimnasticii artistice feminine româneşti şi internaţionale, dar şi a sportului în general, Leana Sima, a părăsit această lume pe 11 ianuarie, la vârsta de 79 de ani. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, ora 11.30, la Cimitirul din cartierul Mihai Bravu. Născută pe 10 aprilie 1937, Leana Sima avea să-şi pună amprenta pe marile performanţe ale CS Petrolul Ploieşti şi ale naţionalei la gimnastică artistică, fiind la originea celor mai de răsunet perforrmanţe pe care clubul ploieştean le-a obţinut vreodată. Leana Sima a devenit coordonatoarea secţiei de gimnastică de la CS Petrolul încă din anul 1959 şi a pregătit, cu minuţiozitate şi profesionalism, numeroase generaţii de gimnaste, multe devenind medaliate la Campionatele Naţionale, Europene, Mondiale, Olimpiade.
..Citeste mai departe..

Şahiştii de la CSM Ploieşti, performanţe notabile în competiţia seniorilor la „Cupa de Iarnă”

Celor trei medalii obţinute de micii şahişti de la CSM Ploieşti la cea de-a IV-a ediţie a „Cupei de Iarnă” li s-au adăugat şi două performanţe la nivel de seniori, relizate de doi dintre cei mai promiţători sportivi ai secţiei de şah a clubului. Astfel, Sergiu Gabriel Herea a ocupat locul al IV-lea, iar Teodor Iulian Szocs a venit pe VI în competiţia seniorilor, realizări deosebite în condiţiile în care ei sunt juniori şi au avut o concurenţă acerbă, la startul competiţiei aliniindu-se 47 de sportivi. Şahiştii de la CSM Ploieşti sunt pregătiţi de antrenorul emerit prof. Gheorghe Văsii şi de soţia acestuia, Filoftia.

..Citeste mai departe..

Voleibalistele olandezele au triumfat la Ploieşti. Echipa României a ratat calificarea pentru Mondialele din Mexic

Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti a găzduit, în perioada 5-7 ianuarie 2017, confruntările din Grupa C de calificare pentru turneul final al Campionatului Mondial de Volei rezervat junioarelor de la U20, grupă din care a făcut parte şi reprezentativa României, pregătită de Gheorghe Văraru și Alexandru Cozma. În prima partidă, România a învins Estonia, cu 3-1 (25:22, 23:25, 25:19, 25:13), după care a cedat 0-3 cu Franţa (20-25, 18-25, 20-25). În fine, în ultimul meci al naţionalei noastre şi al turneului de la Ploieşti, partidă care a avut loc sâmbăta seara, de la ora 19:00, româncele nu avut nicio şansă în faţa Olandei, oaspetele din ţara lalelelor impunându-se catagoric, scor 3-0.
..Citeste mai departe..

Cei mai buni sportivi ai judeţului, în cel mai trist an al sportului local de după Revoluţie!

Într-un an 2016 în care sportul ploieştean şi suporterii săi au avut mult de suferit din pricina nepriceperii în găsirea unor soluţii pentru finanţarea sportivilor şi antrenorilor de performanţă de la CSM Ploieşti (cei mai mulţi dintre aceştia plecând spre alte zări), iată că s-a reuşit întocmirea unei liste cu sportivii prahoveni care s-au evidenţiat în acest an, întocmită de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova. Festivitatea de premiere este anunţată a avea loc joi, 22 decembrie, la ora 10.00, la Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7