Ultima editie tiparita in format pdf

Matiş, un tânăr valoros adus la Petrolul!


Ieri a fost adus la Petrolul Ploiești tânărul Răzvan Bogdan Matiş (19 ani), care va evolua la clubul ploieştean până la finele acestui sezon, el fiind împrumutat de la gruparea de prima ligă Viitorul Constanța. Matiş este născut în 2001 şi este un fotbalist de profil ofensiv, putând juca pe mai multe posturi în linia median. În sezonul trecut a jucat la FC Argeş, cu care a promovat în prima ligă. La echipa argeşeană a bifat 20 de apariții şi a marcat cinci goluri, fiind titular în toate cale cinci meciuri din play-off-ul de promovare.
..Citeste mai departe..

Baschet masculin: CSM Ploieşti s-a impus şi pe terenul Ştiinţei!

Ştiinţa Bucureşti – CSM Ploieşti 64-75 (30-32)

Baschetbaliştii de la CSM Ploieşti au obţinut o importantă victorie în deplasare la Ştiinţa Bucureşti, în cadrul etapei secunde a fazei semifinale în Liga I. Şi era şi normal să se întâmple aşa din moment ce gruparea ploieşteană l-a achiziţionat, de curând, pe cel care a antrenat-o pe Ştiinţa până în urmă cu puţin timp, Eugen Ilie, iar acesta a mai luat şi ceva jucători cu el de la team-ul bucureştean. Ploieştenii s-au impus cu 75-64, având punctaj maxim după primele două jocuri.

..Citeste mai departe..

CSS-CSM Ploieşti, dublă campioană naţională la juniori 1

În zilele de 27 şi 28  februarie a.c., la sala de atletism „Lia Manoliu” din capitală, s-a desfăşurat Campionatul Naţional pentru juniori 1, în cadrul căreia elevii profesorilor Maria Andrei, Florin Andrei, Robert Munteanu şi Augustin Iancu au avut comportări excelente, reuşind să obţină două medalii de aur , o medalie de argint şi o medalie de bronz. În prima zi, Mihai Pîslaru a reuşit încă o cursă excelentă în proba de 400 m , elevul pregătit de prof. Maria Andrei reuşind cu timpul de 49.88 sec. să câştige medalia de aur şi să devină în decurs de o săptămână pentru a doua oară, campion al României la proba mai sus menţionată, de data aceasta la juniori 1.


..Citeste mai departe..

Boxerii de la CSM Ploieşti, Sparring la sala „Upetrom”

Sâmbătă, 27 februarie, la prânz, antrenorul coordonator al secţiei de box de la CSM Ploieşti, Titi Tudor, a organizat, pentru sportivi, în sala „Upetrom”, o gală dedicată unor sparring-uri extrem de utile în perspectiva competiţiilor oficiale la care boxerii vor participa. Au fost 21 de meciuri, în cadrul cărora tinerii pugilişti nu s-au menajat deloc, în tentativa lor de a le arăta antrenorilor progresele făcute în ultima vreme şi de a-i convinge că se pot baza pe ei pentru galele oficiale.

..Citeste mai departe..

La Naţionalele de atletism pentru seniori şi tineret, două titluri naţionale în zestrea CSS-CSM Ploieşti

Sala de atletism din cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu”, din Bucureşti, a găzduit, pe 20 şi 21 februarie a.c., Finala Campionatului Naţional pentru seniori şi tineret, competiţie la care au participat 280 de atleţi ce au reprezentat 85 de cluburi din ţară.

Cea mai mare surpriză a primei zile a proodus-o juniorul 2 legitimat la CSŞ-CSM Ploieşti, Mihai Pîslaru, sportivul pregătit de prof. Maria Andrei reuşind ca, în cursa de 400 metri, cu timpul de 49:00 secunde, să obţină titlul de campion al României la tineret, vicecampion al naţional la seniori şi să doboare recordul naţional la nivel de juniori 2 cu nu mai puţin de 92 de sutimi de secundă (vechiul record era de 49:92 secunde).

..Citeste mai departe..

Handbal feminin: CSM Ploieşti, „Echipă 100%”... unită!

CSM Ploieşti - SCM Craiova 29-25 (14-11)

După o perioadă deloc plăcută, cu meciuri nereuşite, rezultate nefaste, dar şi cu penalizări salariale (sancţiuni discutabile!), handbalistele de la CSM Ploieşti s-au mobilizat exemplar şi au găsit resurse, fizice şi psihice, să evolueze la turaţie maximă în partida cu SCM Craiova, sâmbătă, 20 februarie, la prânz, meciul contând pentru etapa a XX-a a Ligii Naţionale feminine.

Ploieştencele, pregătite de Neven Hrupec, s-au impus cu 29-25 şi astfel au pus capac unei serii de partide în care nu au convins, în urma cărora au fost prea aspru şi discutabil sancţionate, mai ales că obiectivul încă se mai joacă şi nu e totul pierdut. Componentele echipei s-au ales cu penalizări între 25% şi 40% din salariul aferent lunii februarie, pe motiv că aceastea nu au avut o prestaţie corespunzătoare la meciuri şi la antrenamente în această lună!

..Citeste mai departe..

CSM-CSS Ploieşti, trei recorduri naţionale la Bacău!

În zilele de 13 şi 14 februarie a.c, sala de atletism din Bacău a găzduit Concursul Naţional de atletism „Memorial Dorin Melinte”. Au participat 364 de sportivi de la 36 de cluburi din ţară, printre care s-au aflat şi atleţii de la CSS-CSM Ploieşti. Aceştia au avut o evolutie excelentă, obţinând trei recorduri naţionale!

În componenţa Andrei Năstăsache, Radu Ciocănescu, David Năstase, Mihai Pîslaru, atleţii pregătiţi de prof. Maria Andrei şi Florin Andrei au reuşit, în prima zi de concurs, să câştige proba de ştafetă 4 x 200 m cu timpul de 1.34.26 min. şi să doboare recordul naţional deţinut de „Poli” Timişoara, din anul 1994, cu 63 de sutimi de secundă (1.34.89 min).

..Citeste mai departe..

O pleiadă de medalii a îmbogăţit zestrea şahiştilor ploieşteni la Campionatul Naţional Şcolar

Şahiştii de la CSM Ploieşti s-au întors acasă cu 20 de medalii de la Campionatul Naţional Şcolar „Elisabeta Polihroniade”, desfăşurat în perioada 5-14 februarie, la Căciulata. Bilanţul sportivilor pregătiţi de antrenorul emerit prof. Gheorghe Văsii şi soţia acestuia, Filoftia, este unul foarte bun, însemnând 8 medalii de aur, 8 de argint şi 4 de bronz.

Iată care au fost performanţele micilor şahişti de la CSM Ploieşti:

Şah blitz: Cătălin Sandu – campion naţional şcolar, băieţi, 17 ani; Theodor Iulian Szocs - campion naţional şcolar, băieţi, 15 ani; Alexandru Trăilă - vicecampion naţional şcolar, băieţi, 13 ani; Alina Tudor - medalie de bronz, fete, 11 ani.

..Citeste mai departe..

Handbal feminin / Replică palidă la Roman!

HCM Roman - CSM Ploieşti 31-24 (19-13)

Prestaţie slabă a jucătoarelor de la CSM Ploieşti în partida jucată sâmbătă, 13 februarie, în deplasare, la Roman, contra HCM-ului. Ca şi în meciul cu o altă contracandidată la un loc de cupă europeană, Corona Braşov, ploieştencele au plătit pentru erorile din defensivă, acum, la Roman, primind 19 goluri în prima repriză, ceea ce reprezintă cam mult pentru o echipă care doreşte să joace în Europa, sau poate s-a schimbat obiectivul! Gazdele de la HCM Roman s-au impus încă din primul minut şi au avut un start de meci fabulos, 4-0 şi 5-1, primul gol al echipei noastre purtând semnătura Irynei Shutska-Burtea.

..Citeste mai departe..

Handbal masculin / Egal în derby-ul suferinţei!

CSM Ploieşti – CSM Focşani 26-26 (11-14)

Băieţii de la CSM Ploieşti au avut mult de muncit pentru a nu termina învinşi de penultima clasată, CSM Focşani 2007, chiar pe teren propriu, într-un meci jucat dumincă seara, în Sala Olimpia din Ploieşti şi contând pentru etapa a XX-a a Ligii Naţionale masculine. A fost o partidă dominată, surprinzător, categoric de oaspeţi, care au părut mai motivaţi şi mult mai bine montaţi psihic pentru această confruntare.

Un derby al suferinţei, un duel care se va repeta şi în play-out şi poate şi de aceea partida a fost extrem de disputată, orice punct obţinut, în sezonul regulat, împotriva echipelor din zona de play-out contând enorm. 

..Citeste mai departe..

Petrolul a reluat campionatul cu stângul!

CSU Craiova – Petrolul Ploiești 2-0 (1-0)

Petrolul trebuia să bată Craiova, ca să mai adune puncte la zestrea săracă din clasament, dar n-a făcut-o. Cine a văzut meciul a putut să vadă neputinţa jucătorilor petrolişti pe toată perioada partidei, o neputinţă ca a celui ce „trage” să ajungă la mal, ca să nu se înece.

În jocul de la Craiova, Petrolul a evoluat ca o formaţie aproape schimbată după pauza de iarnă şi s-a văzut astfel că nu are omogenitate şi relaţii bune de joc.

În schimb, Craiova a jucat cu aceeaşi formaţie, avându-l în plus pe atacantul Măzărache. Jocul echipei a fost mult mai legat, mult mai consistent în atac, mult mai bun faţă de ce a arătat Petrolul.

Ambele echipe au avut la cârmă doi antrenori noi, Mogoşanu la olteni şi Schumacher la ploieşteni.

Ploieştenii au început promiţător jocul de pe „Extensiv” şi Paolucci (’10) putea deschide tabela, „călcâiul” lui fiind salvat de Straton. 

..Citeste mai departe..

    32 33 34 35 36 37 38