Ultima editie tiparita in format pdf

Echipa de volei Tricolorului LMV Ploieşti evoluează din nou în CEV Challenge Cup


Chiar dacă a încheiat pe locul al cincilea în Divizia A1, loc care nu i-ar mai fi adus prezența directă în cupele europene, conform noului punctaj realizat de Confederația Europeană de Volei (CEV), Tricolorul LMV Ploiești va evolua la nivel continental și în sezonul viitor. Oficialii clubului au înaintat către CEV o cerere pentru primirea unui wild card într-o competiție europeană în sezonul viitor, iar reprezentanţii forului continental au anunţat Federația Română de Volei că solicitarea Tricolorului LMV Ploieşti a fost acceptată. Prin urmare, Tricolorul LMV va evolua pentru a doua oară consecutiv în CEV Challenge Cup, a treia competiție europeană ca valoare
..Citeste mai departe..

Noul director al C.S.Şc. Ploieşti, Silviu Stănescu, doreşte să le redea ploieştenilor bucuria de a avea sport

Ploieştiul are o tradiţie bogată în sport, numeroşi fiind cei care au adus faimă municipiului Ploieşti prin performanţele sportive înregistrate la diverse competiţii naţionale şi internaţionale. Din păcate, anul 2016 a fost unul în care sportul, la nivel local, a avut mult de suferit, împreună cu suporterii, din pricina a ceea ce s-a întâmplat la Clubului Sportiv Municipal Ploieşti (CSM), multe echipe – la seniori şi la juniori – fiind nevoite să se retragă din campionate şi să dispară, iar sportivii/sportivele şi antrenorii au plecat spre alte zări, mai liniştite din punct de vedere managerial! Dar asta aparţine trecutului, un trecut pe care, însă, nu trebuie să-l ignorăm, pentru că poate vine o zi în care cei care şi-au bătut joc de sportul ploieştean vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor.
..Citeste mai departe..

Handbal, juniori I. Înfrângere nemeritată!

CSS Ploiești – CSS Sibiu 30-31 (17-14)
În cadrul etapei a VIII-a a campionatului de handbal consacrat juniorilor I, echipa Clubului Sportiv Școlar Ploiești a înfruntat, pe teren propriu, pe CSS Sibiu, ambele team-uri fiind vecine de clasament, cu un plus pentru ploieșteni, care se află pe locul 3. Desfășurată dumincă, 29 ianuarie, în Sala Sporturilor Olimpia, partida a fost una extrem de disputată și, în același timp, forte tensionată, în special în repriza secundă. Din păcate, oaspeții din Sibiu aveau să plece cu toate punctele de la acest meci, obținând o victorie la care nu prea visau după parcurgerea unei reprize și jumătate.
..Citeste mai departe..

Fosta mare antrenoare de gimnastică, Leana Sima, a părăsit această lume. Avea 79 de ani

O mare personalitate a gimnasticii artistice feminine româneşti şi internaţionale, dar şi a sportului în general, Leana Sima, a părăsit această lume pe 11 ianuarie, la vârsta de 79 de ani. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, ora 11.30, la Cimitirul din cartierul Mihai Bravu. Născută pe 10 aprilie 1937, Leana Sima avea să-şi pună amprenta pe marile performanţe ale CS Petrolul Ploieşti şi ale naţionalei la gimnastică artistică, fiind la originea celor mai de răsunet perforrmanţe pe care clubul ploieştean le-a obţinut vreodată. Leana Sima a devenit coordonatoarea secţiei de gimnastică de la CS Petrolul încă din anul 1959 şi a pregătit, cu minuţiozitate şi profesionalism, numeroase generaţii de gimnaste, multe devenind medaliate la Campionatele Naţionale, Europene, Mondiale, Olimpiade.
..Citeste mai departe..

Şahiştii de la CSM Ploieşti, performanţe notabile în competiţia seniorilor la „Cupa de Iarnă”

Celor trei medalii obţinute de micii şahişti de la CSM Ploieşti la cea de-a IV-a ediţie a „Cupei de Iarnă” li s-au adăugat şi două performanţe la nivel de seniori, relizate de doi dintre cei mai promiţători sportivi ai secţiei de şah a clubului. Astfel, Sergiu Gabriel Herea a ocupat locul al IV-lea, iar Teodor Iulian Szocs a venit pe VI în competiţia seniorilor, realizări deosebite în condiţiile în care ei sunt juniori şi au avut o concurenţă acerbă, la startul competiţiei aliniindu-se 47 de sportivi. Şahiştii de la CSM Ploieşti sunt pregătiţi de antrenorul emerit prof. Gheorghe Văsii şi de soţia acestuia, Filoftia.

..Citeste mai departe..

Voleibalistele olandezele au triumfat la Ploieşti. Echipa României a ratat calificarea pentru Mondialele din Mexic

Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti a găzduit, în perioada 5-7 ianuarie 2017, confruntările din Grupa C de calificare pentru turneul final al Campionatului Mondial de Volei rezervat junioarelor de la U20, grupă din care a făcut parte şi reprezentativa României, pregătită de Gheorghe Văraru și Alexandru Cozma. În prima partidă, România a învins Estonia, cu 3-1 (25:22, 23:25, 25:19, 25:13), după care a cedat 0-3 cu Franţa (20-25, 18-25, 20-25). În fine, în ultimul meci al naţionalei noastre şi al turneului de la Ploieşti, partidă care a avut loc sâmbăta seara, de la ora 19:00, româncele nu avut nicio şansă în faţa Olandei, oaspetele din ţara lalelelor impunându-se catagoric, scor 3-0.
..Citeste mai departe..

Cei mai buni sportivi ai judeţului, în cel mai trist an al sportului local de după Revoluţie!

Într-un an 2016 în care sportul ploieştean şi suporterii săi au avut mult de suferit din pricina nepriceperii în găsirea unor soluţii pentru finanţarea sportivilor şi antrenorilor de performanţă de la CSM Ploieşti (cei mai mulţi dintre aceştia plecând spre alte zări), iată că s-a reuşit întocmirea unei liste cu sportivii prahoveni care s-au evidenţiat în acest an, întocmită de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova. Festivitatea de premiere este anunţată a avea loc joi, 22 decembrie, la ora 10.00, la Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti.
..Citeste mai departe..

Superbe şi în Dubai! 13 medalii au cucerit gimnastele ploieştene la un concurs organizat în premieră în Emirate

La prima ediţie a competiţiei internaţionale de gimnastică ritmică „DuGym Cup”, organizată în premieră în Emirate, sportivele de la CSM Ploieşti au reuşit un bilanţ excelent: 13 medalii, dintre care una de aur, şapte de argint şi cinci de bronz. Fetele noastre sunt pregătite de Simona Puiu – antrenor şi de Liliana Băescu – antrenor coordonator, care a fost prezentă la acest concurs în calitate de arbitru. Alexandra Denisa Stoian, Livia Harcan, Miruna Ciocîrlan şi Rebecca Gabriela Constantin au avut prestaţi excelente, în urma cărora au urcat pe podiumul de premiere.
..Citeste mai departe..

Atleții de la CSS Ploieşti, performanţe şi la “Cupa de iarnă”

În zilele 9 şi 10 decembrie a.c. s-a desfășurat, în Sala de Atletism din cadrul Complexului sportiv “Lia Manoliu” din capital “Cupa de iarnă” pentru juniori categoriile 1,2 și 3. La concurs au participat peste 400 de sportivi. Atleții de la CSS Ploiești – CSM București pregătiți de prof. Maria Andrei și Florin Andrei, au reușit să obțină 11 medalii (4 aur – 5 argint - 2 bronz) astfel: La Juniori 2: Andrei Năstăsache – medalie de argint la 60 m - 7.17 sec.; David Năstase - medalie de argint la 400 m – 50.81 sec.; Radu Ciocănescu – medalie de bronz la 400 m – 53.59 sec.; Junioare 3: Nicoleta Neagu – medalie de aur la 400 m., 61.63 sec., Raluca Baicu – medalie de bronz la 400 m – 63.88 sec.
..Citeste mai departe..

Atleţii de la CSS Ploieşti, 15 medalii la “Cupa 1 decembrie”

În  zilele de 3 şi 4 decembrie, Sala de atletism din oraşul Bacău “Cupa 1 Decembrie” la categoria J1, J2, J3. La concurs au participat 368 de sportivi (185 de fete şi 183 de băieţi) din 43 de cluburi din ţară. Sportivii pregătiţi de profesorii Maria Andrei şi Florin Andrei au reuşit performanţe notabile dacă ţinem cont că, din lotul de 17 sportivi deplasaţi la Bacău, 5 sunt copii de categoria 1, ei aducându-şi din plin contribuţia la obţinerea celor 15 medalii (7 de aur, 6 de argint şi 2 bronz) astfel :

..Citeste mai departe..

Denisa Stoian şi Miruna Ciocârlan, în „top 10” al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică pe 2016

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică a alcătuit, respectând regulamentul tehnic intern, clasamentul celor mai valoroase sportive pe anul 2016. Printre acestea se regăsesc şi două componente ale CSM Ploieşti: Denisa Stoian şi Miruna Ciocârlan. Denisa Stoian ocupă locul al VI-lea al ierarhiei pe anul 2016, iar Miruna Ciocârlan apare în premieră în acest clasament, aflându-se pe poziţia a VIII-a. Cele două foarte talentate gimnaste sunt pregătite de Simona Puiu (antrenor), Liliana Băescu (coordonator) şi Tatiana Dor (coregraf).
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6