Ultima editie tiparita in format pdf

Atleţii juniori de la CSS Ploieşti, medalie de bronz la stafetă, la C.N. de Tineret!


În zilele de 7 şi 8 iulie a.c., la Stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti s-a desfăşurat finala Campionatului Naţional de Seniori şi Tineret. La concurs au participat cel puţin 300 de sportivi din toată ţara. Atleţii de la CSS Ploieşti, pregătiţi de prof. Maria Andrei şi Florin Andrei au avut o evoluţie excelentă, reuşind în proba de 4 x 400 m băieţi să obţină medalia de bronz, având în componenţă pe juniorii de categoria a 2-a Alexandru Săceanu, Sebastian Parepa şi juniorii 1, în primul an, Andrei Năstăsache, David Năstase. De altfel, David Năstase a ocupat un meritoriu loc 5 în proba de 400 m., cu 48.20 sec., atât la tineret cât şi la seniori.
..Citeste mai departe..

Două medalii obținute de atleții ploieșteni la Campionatul Balcanic

În data de 12 februarie a.c. a avut loc la Istanbul – Turcia, Campionatul Balcanic de atletism rezervat juniorilor de la categoria I. Din echipa națională a României au făcut parte şi trei sportive ploieşteni. Cele mai bune rezultate au fost obținute de elevii de la CSS Ploieşti-CSM București, pregătiți de prof. Maria Andrei, astfel: Mihai Pîslaru – vicecampion balcanic la proba de 400 m., cu timpul de 48.73 sec.; Mihai Pîslaru şi David Năstase au obținut medalia de bronz în proba de ștafetă 4 x 400 m, din care au mai făcut parte și Alexandru Vlad şi Nicolae Vandor.
..Citeste mai departe..

Handbal masculin. CSS Ploieşti, pe primul loc la juniori II

La finele săptămânii trecute, Sala Olimpia din Ploieşti a găzdut meciurile de handbal din cadrul Turneul juniorilor II, seria C, competiţie care ne-a oferit, în prima zi, derby-ul seriei, partida dintre CSS Ploieşti şi CSM Sf. Gheorghe, adică ocupantele primului loc, cu 22 de puncte. Confruntarea a fost câştigată de echipa ploieşteană pregătită de prof. Silviu Stănescu, cu 26-22, în urma unui meci pe care l-a dominat de la început şi până la sfârşit. În prima zi a turneului s-au mai jucat şi alte două partide: CS Blejoi – CSO Tricolorul Breaza 27-14 şi CS Olimpic Mizil – CS Brazi 36-15.
..Citeste mai departe..

Haideţi la handbal! De vineri şi până duminică, la Sala Olimpia, turneul juniorilor II

Derby: CSS Ploieşti – CSM Sf. Gheorghe 26-22 (14-11)
În acest sfârşit de săptămână, Sala Olimpia din Ploieşti găzduieşte meciurile de handbal din cadrul Turneul juniorilor II, seria C, competiţie care ne-a oferit, în prima zi, derby-ul seriei, partida dintre CSS Ploieşti şi CSM Sf. Gheorghe, adică ocupantele primului loc, cu 22 de puncte. Confruntarea a fost câştigată de echipa ploieşteană pregătită de prof. Silviu Stănescu, cu 26-22, în urma unui meci pe care l-a dominat de la început şi până la sfârşit. Doar în prima parte, oaspeţi au ţinut ceva mai aproape, fiind la un gol în spate, dar preţ de puţin timp, asta pentru că, la pauză, tabela indica un avantaj de 3 goluri în favoarea ploieştenilor.
..Citeste mai departe..

Noul director al C.S.Şc. Ploieşti, Silviu Stănescu, doreşte să le redea ploieştenilor bucuria de a avea sport

Ploieştiul are o tradiţie bogată în sport, numeroşi fiind cei care au adus faimă municipiului Ploieşti prin performanţele sportive înregistrate la diverse competiţii naţionale şi internaţionale. Din păcate, anul 2016 a fost unul în care sportul, la nivel local, a avut mult de suferit, împreună cu suporterii, din pricina a ceea ce s-a întâmplat la Clubului Sportiv Municipal Ploieşti (CSM), multe echipe – la seniori şi la juniori – fiind nevoite să se retragă din campionate şi să dispară, iar sportivii/sportivele şi antrenorii au plecat spre alte zări, mai liniştite din punct de vedere managerial! Dar asta aparţine trecutului, un trecut pe care, însă, nu trebuie să-l ignorăm, pentru că poate vine o zi în care cei care şi-au bătut joc de sportul ploieştean vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor.
..Citeste mai departe..

Handbal, juniori I. Înfrângere nemeritată!

CSS Ploiești – CSS Sibiu 30-31 (17-14)
În cadrul etapei a VIII-a a campionatului de handbal consacrat juniorilor I, echipa Clubului Sportiv Școlar Ploiești a înfruntat, pe teren propriu, pe CSS Sibiu, ambele team-uri fiind vecine de clasament, cu un plus pentru ploieșteni, care se află pe locul 3. Desfășurată dumincă, 29 ianuarie, în Sala Sporturilor Olimpia, partida a fost una extrem de disputată și, în același timp, forte tensionată, în special în repriza secundă. Din păcate, oaspeții din Sibiu aveau să plece cu toate punctele de la acest meci, obținând o victorie la care nu prea visau după parcurgerea unei reprize și jumătate.
..Citeste mai departe..

Fosta mare antrenoare de gimnastică, Leana Sima, a părăsit această lume. Avea 79 de ani

O mare personalitate a gimnasticii artistice feminine româneşti şi internaţionale, dar şi a sportului în general, Leana Sima, a părăsit această lume pe 11 ianuarie, la vârsta de 79 de ani. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, ora 11.30, la Cimitirul din cartierul Mihai Bravu. Născută pe 10 aprilie 1937, Leana Sima avea să-şi pună amprenta pe marile performanţe ale CS Petrolul Ploieşti şi ale naţionalei la gimnastică artistică, fiind la originea celor mai de răsunet perforrmanţe pe care clubul ploieştean le-a obţinut vreodată. Leana Sima a devenit coordonatoarea secţiei de gimnastică de la CS Petrolul încă din anul 1959 şi a pregătit, cu minuţiozitate şi profesionalism, numeroase generaţii de gimnaste, multe devenind medaliate la Campionatele Naţionale, Europene, Mondiale, Olimpiade.
..Citeste mai departe..

Şahiştii de la CSM Ploieşti, performanţe notabile în competiţia seniorilor la „Cupa de Iarnă”

Celor trei medalii obţinute de micii şahişti de la CSM Ploieşti la cea de-a IV-a ediţie a „Cupei de Iarnă” li s-au adăugat şi două performanţe la nivel de seniori, relizate de doi dintre cei mai promiţători sportivi ai secţiei de şah a clubului. Astfel, Sergiu Gabriel Herea a ocupat locul al IV-lea, iar Teodor Iulian Szocs a venit pe VI în competiţia seniorilor, realizări deosebite în condiţiile în care ei sunt juniori şi au avut o concurenţă acerbă, la startul competiţiei aliniindu-se 47 de sportivi. Şahiştii de la CSM Ploieşti sunt pregătiţi de antrenorul emerit prof. Gheorghe Văsii şi de soţia acestuia, Filoftia.

..Citeste mai departe..

Voleibalistele olandezele au triumfat la Ploieşti. Echipa României a ratat calificarea pentru Mondialele din Mexic

Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti a găzduit, în perioada 5-7 ianuarie 2017, confruntările din Grupa C de calificare pentru turneul final al Campionatului Mondial de Volei rezervat junioarelor de la U20, grupă din care a făcut parte şi reprezentativa României, pregătită de Gheorghe Văraru și Alexandru Cozma. În prima partidă, România a învins Estonia, cu 3-1 (25:22, 23:25, 25:19, 25:13), după care a cedat 0-3 cu Franţa (20-25, 18-25, 20-25). În fine, în ultimul meci al naţionalei noastre şi al turneului de la Ploieşti, partidă care a avut loc sâmbăta seara, de la ora 19:00, româncele nu avut nicio şansă în faţa Olandei, oaspetele din ţara lalelelor impunându-se catagoric, scor 3-0.
..Citeste mai departe..

Cei mai buni sportivi ai judeţului, în cel mai trist an al sportului local de după Revoluţie!

Într-un an 2016 în care sportul ploieştean şi suporterii săi au avut mult de suferit din pricina nepriceperii în găsirea unor soluţii pentru finanţarea sportivilor şi antrenorilor de performanţă de la CSM Ploieşti (cei mai mulţi dintre aceştia plecând spre alte zări), iată că s-a reuşit întocmirea unei liste cu sportivii prahoveni care s-au evidenţiat în acest an, întocmită de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova. Festivitatea de premiere este anunţată a avea loc joi, 22 decembrie, la ora 10.00, la Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti.
..Citeste mai departe..

Superbe şi în Dubai! 13 medalii au cucerit gimnastele ploieştene la un concurs organizat în premieră în Emirate

La prima ediţie a competiţiei internaţionale de gimnastică ritmică „DuGym Cup”, organizată în premieră în Emirate, sportivele de la CSM Ploieşti au reuşit un bilanţ excelent: 13 medalii, dintre care una de aur, şapte de argint şi cinci de bronz. Fetele noastre sunt pregătite de Simona Puiu – antrenor şi de Liliana Băescu – antrenor coordonator, care a fost prezentă la acest concurs în calitate de arbitru. Alexandra Denisa Stoian, Livia Harcan, Miruna Ciocîrlan şi Rebecca Gabriela Constantin au avut prestaţi excelente, în urma cărora au urcat pe podiumul de premiere.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6