Ultima editie tiparita in format pdf

Finala Cupei României se mută la Ploiești!


Pentru a treia oară în ultimii patru ani, finala Cupei României la fotbal se va juca la Ploieşti. Inițial fusese programată să se joace la Craiova, dar FRF a hotărât să mute finala pe "Ilie Oană", în data de 22 iulie. Acum se fac demersurile necesare în vederea acestei mutări. Sunt şanse foarte mici ca finala să se joace cu spectatori. Datorită acestui aspect, cheltuielile vor fi mai mici. Cele două potențial finaliste, FCSB și Sepsi Sf. Gheorghe, agreează arena din Ploiești, mult mai accesibilă din punct de vedere al deplasării la meci pentru ambele echipe
..Citeste mai departe..

Nadia Comăneci, împreună cu alţi campioni, îi îndeamnă pe români să stea în case!

Foşti şi actuali campioni olimpici, mondiali şi europeni precum Nadia Comăneci, Cristina Neagu, Mihai Covaliu, Gabriela Szabo, Marian Drăgulescu, Elizabeta Samara sau Ionela Cozmiuc au transmis mesaje prin care îi încurajează pe români să rămână în case şi să respecte indicaţiile autorităţilor în contextul pandemiei de coronavirus.

Multipla campioană olimpică la gimnastică Nadia Comăneci îndeamnă pe oameni la responsabilitate socială în această perioadă: „Acum este un moment extrem de important şi fiecare dintre noi avem o mare responsabilitate faţă de noi, faţă de familie, faţă de cei dragi şi faţă de cei din jurul nostru. Trebuie să ne spălăm foarte des şi foarte bine pe mâini şi să evităm locurile aglomerate. Doar împreună putem combate acest virus. Vă doresc multă, multă sănătate”, a afirmat Nadia Comăneci pe contul oficial de Instagram al COSR.

..Citeste mai departe..

Echipa de baschet fete „U14”, aproape de prima victorie cu BC Slam Bucureşti

Echipa de baschet fete „U14” a CSM Ploieşti a susţinut, în prima decadă a lunii martie, meciurile celui de-al 8-lea turneu stagional, organizat de BC Slam Bucureşti în sala de sport a Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, din Capitală. Fetele pregătite de Loredana Munteanu şi Corina Savu au câştigat lejer, cu 40-13, primul meci, cu CSŞ Craiova, dar nu au reuşit să treacă de gazdele de la BC Slam. Bucureştencele s-au impus la limită, scor 52-51, şi rămân singura echipă în faţa căreia CSM Ploieşti nu a reuşit să câştige în acest sezon.

În cel de-al treilea meci al turneului, BC Slam Bucureşti – CSŞ Craiova 54-21.

După opt turnee, CSM Ploieşti are un bilanţ de 12 victorii şi 4 înfrângeri.

Lotul folosit de staff-ul tehnic al echipei noastre în cele două partide de la Bucureşti a fost următorul: Daria Iordăchescu, Karina Munteanu, Agnes Zane, Andreea Dumitru, Daria Tănase, Ines Vârlan, Olivia Sandu, Ioana Savu, Alexia Dedu, Alexia Apostolache, Sabina Chirilă, Natalia Bărăscu, Daria Trican şi Cristina Grigore.

..Citeste mai departe..

CSS Ploieşti, campioana României la atletism, cu juniorii

După ce în urmă cu puţin timp, atleţii de la CSS Ploiești cucereau titlul de campioni la ștafeta 4 x 400 m juniori 1, iată că, la finele săptămânii trecute sportivii Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti s-au comportat exemplar şi aveau să producă marea surpriză la cea de-a 50-a ediţie a Campionatelor Naționale rezervate categoriilor seniori și tineret. În componența Nicolae Olteanu, David Gudi, Eduard Chivi, Andrei Niculiță, elevii pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei nu au avut trac față de adversarii mai mari ca vârstă și, cu timpul de 3.05.50 min., au câștigat medaliile de aur la tineret, intrând totodată și în posesia titlului de campioni ai României şi au reușit să obțină și medalia de bronz la seniori, la doar 20 sutimi de secundă de medaliile de argint
..Citeste mai departe..

Atletul ploieştean, Andrei Niculiță, medalie de bronz la Balcaniadă

Performanţă extraordinară a atletului Andrei Niculiţă, de la CSS Ploieşti, la Campionatul Balcanic de sală pentru juniori categoria 1, elevul profesoarei Maria Andrei reuşind să intre în posesia medaliei de bronz în proba de ştafetă 4 X 400 m, medalie obţinută cu echipa naţională a României. Competiţia a avut loc în Turcia, la Istanbul, pe 9 februarie. Andrei Niculiţă a participat şi în proba de 400 de metri, unde a avut o evoluție foarte curajoasă, conducând 360 metri din cursă şi reușind să termine pe locul 2 în seria 1, cu timpul de 50.44 sec., record personal, iar în final să ocupe poziția a 7-a dintr-un număr de 12 concurenți, un rezultat notabil, ținând cont că este junior 2! Criteriul de selecție pentru participarea la Campionatul Balcanic J1 a fost cel mai bun rezultat din acest an pentru fiecare probă.

..Citeste mai departe..

Boxerul George Dumitrescu a cucerit un nou titlu de campion naţional de seniori la categoria „63 kg”

Boxerul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, George Dumitrescu, a reuşit, pentru al doilea an consecutiv, să devină campion naţional la categoria „63 kg”, după ce şi-a... spulberat toţi adversarii întâlniţi în cadrul competiţiei organizate săptămâna trecută, la Iaşi. Sportivul pregătit de Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea a trecut în primele două meciuri de reprezentanţii Piteştiului şi Clujului, pentru ca, în finală să-l învingă, prin decizie unanimă, pe boxerul de la SCM Bacău, Vasile Suciu. S-a repetat, astfel, istoria de anul trecut, când George Dumitrescu trecea la fel de clar, în ultimul act, de sportivul moldovean. „Am arătat, din nou, că producem campioni, iar de data aceasta a contat foarte mult şi pregătirea centralizată pe care am făcut-o, în această iarnă, la Cornu.
..Citeste mai departe..

Atleții de la CSS Ploiești, 5 medalii la etapa de zonă

Duminică, 9 februarie a.c., sala de atletism “Ioan Soter”, din cadrul Complexului Sporiv “Lia Manoliu” din Bucureşti, a găzduit Campionatul Național pentru Copii categoria 1 (2007) şi categoria 2 (2008), etapa de zonă. La acest concurs au participat cel puţin 300 de sportive. Atleții de la CSS Ploiești, pregătiți de prof. Maria Andrei și Florin Andrei, au reușit să obțină cinci medalii (două de aur, una de argint şi două de bronz), astfel: la categoria Copii 1: Eduard Gogonea – medalie de aur la 200 m., Ștafeta 4 x 200 m băieți - medalia de aur (în componența Luca Moisoiu, David Nichita, Eduard Gogonea, Andrei Zincă; Copii cat. 2: David Radu – medalie de argint la 200 m.; Ștafeta 4 x 200 m băieți – medalie de bronz (în component Valentin Șerbănoiu, Ioan Joița, Sebastian Constantin, David Radu. Ștafeta 4 x 200 m fete – medalie de bronz (în component Diana Neagu, Andreea Minea, Maria Răduc, Adriana Ilioiu)
..Citeste mai departe..

Kobe Bryant a părăsit lumea sportului plecând într-o lume aflată în altă dimensiune

Luna ianuarie a devenit, iată, una neagră pentru sport. În aceeaşi lună au murit, la un an diferenţă, fotbalistul Emiliano Sala şi baschetbalistul Kobe Bryan, ambii în accidente aviatice!


Tocmai când se comemora un an de la dispariţia fotbalistului Emiliano Sala (decedat în urma unui accident aviatic), o veste groaznică avea să tulbure din nou lumea sportului. Pe 26 ianuarie, Kobe Bryant, unul dintre cei mai valoroşi baschetbaliști din istorie, a murit, la vârsta de 41 de ani, împreună cu fetița lui de 13 ani și celelalte persoane care se aflau în aparatul de zbor, în urma unui accident de elicopter în Calabasas, California. Kobe Bryant a jucat între 1996 și 2016, anul în care s-a retras, pentru Los Angeles Lakers. A fost unul dintre cei mai populari și cunoscuți baschetbaliști din istoria NBA. Fostul sportiv obișnuia să călătorească în elicopterul său privat de ani buni, încă din vremea în care juca pentru Lakers. Era căsătorit cu Vanessa, alături de care avea patru fiice: Gianna, Natalia, Bianca și Capri, cea mai mică dintre ele, născută în iunie 2019. Printre fanii baschetului era cunoscut faptul că Kobe Bryant folosește foarte des elicopterul, chiar și pentru deplasările foarte scurte, pe care în mod normal oamenii le efectuează cu mașina (gsp.ro)
..Citeste mai departe..

Noi medalii în contul atleţilor de la CSS Ploieşti

Aproximativ 300 de sportivi din toată ţara s-au aliniat la startul Cupei RMA la atletism, printre ei aflându-se şi atleţii de la CSS Ploieşti, pregătiţi de prof. Maria Andrei și Florin Andrei. Aceştia au reuşit să cucerească 12 medalii (3 de aur, 6 de argint şi 3 de bronz) astfel: Categoria juniori 1: Eduard Chivi – medalie de aur la 200 m – 23.35 sec., medalie de argint la 400 m – 51.78 sec.; Categoria juniori 2: Andrei Niculiță – medalie de aur -200 m – 23.21 sec. , medalie de argint la 400 m – 51.00 sec.; David Gudi – medalie de argint la 200 m – 23.36 sec., medalie de bronz – 400 m -51.82 sec.; Andrei Toma – medalie de argint – 800 m -2.03.65 min. Categoria juniori 3: Teodor Marin – medalie de aur – 400 m – 55.29 sec.; Andrei Blănaru – medalie de argint – 400 m – 55.65 sec.; Rossana Ristulescu - 2 medalii de bronz - 400 m – 62.59 sec. și 200 m – 27.80 sec. Competiţia s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, 17 şi 18 ianuarie, gazdă fiind Complexul Sportiv „Lia Manoliu” din Bucureşti
..Citeste mai departe..

Performanţă notabilă a unei şahiste ploieştene la Concursul Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade”

Şahiştii de la CSM Ploieşti au participat, în perioada 3-12 ianuarie, la ediţia 2020 a Concursului Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade”. Competiţia a fost organizată de ACS Elisabeta Polihroniade, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Federaţia Română de Şah şi s-a desfăşurat în Covasna. Concursul a fost unul excelent pentru sportiva Anamaria Raţă, care a reuşit să obţină nu mai puţin de trei medalii de aur şi una de argint. Şahista antrenată de Petre Grigore s-a impus la şah clasic, şah rapid şi dezlegări şi a fost a doua la blitz.Fratele ei, Andrei Raţă, a avut evoluţii onorabile, reuşind să ocupe locul al 6-lea în concursul de şah clasic. În urma performanţei de la şah clasic, Anamaria Raţă a obţinut şi calificarea directă la Campionatul Mondial Şcolar de Şah, ce va avea loc în Grecia, în luna aprilie
..Citeste mai departe..

Au început cu succes noul an

Handbalistele junioare 3 ale CSM Ploieşti au început cu dreptul anul 2020, impunându-se în dauna sportivelor de la Sport Club Curtea de Argeş, cu 37-17 (16-9). Partida s-a disputat pe 19 ianuarie, în Sala Olimpia din Ploieşti, şi a contat pentru etapa a 15-a a Seriei D. Antrenorul Robert Comendant a utilizat următoarele jucătoare: B. Voicilă, I. Săvulescu, A. Matei – N. Jianu (7 goluri), E. Lăcuşteanu (7 goluri), R. Gavrilă (5 goluri), D. Grădişteanu (4 goluri), M. Popescu (4 goluri), A. Burtea (3 goluri), M. Iordache (2 goluri), M. Zafiris (2 goluri), D. Manole (1 gol), D. Ilie (1 gol), T. Stere (1 gol), A. Toma şi B. Rădulescu. Junioarele 3 se menţin pe prima poziţie a clasamentului Seriei D, cu 12 victorii şi o remiză în 13 partide disputate, iar duminica viitoare au o deplasare aparent uşoară, la ocupanta locului al 9-lea, CSO Voluntari 2005
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6