Ultima editie tiparita in format pdf

Armăsarul Bădie VF, primul performer al sezonului 2019


Prima reuniune oficială de trap din 2019 pe Hipdromul din Ploieşti a avut loc pe 13 aprile. Reuniunea a fost deschisă de Premiul „Atena”, în care s-a impus armăsarul Gailluran de Bellen, condus de Adrian Marciu. A urmat prima cursă listată la pariuri, Premiul Amigo – Fortuna Silver, în care armăsarul Paxton, avându-l în sulky pe Ion Dima, a produs surpriza şi, deşi nu se număra printre favoriţi, a trecut primul linia de sosire. Apoi a debutat prima cursă de galop a zilei, Premiul Arabian Horse Spirit Heritage, în care câştigător a fost armăsarul Ferment, condus de bulgarul Valentin Atanasov. Următoarea cursă a fost Premiul Ager, în care s-a impus favorita Rugiada Thor. A urmat cursa de trap Premiul Primăverii, cu 11 cai la start şi premii totale de 3.200 lei, în care s-a impus armăsarul Bădie VF, acesta fiind urmat de Histoire D’Inverne şi Detoxicated.
..Citeste mai departe..

Handbal masculin / Egal în derby-ul suferinţei!

CSM Ploieşti – CSM Focşani 26-26 (11-14)

Băieţii de la CSM Ploieşti au avut mult de muncit pentru a nu termina învinşi de penultima clasată, CSM Focşani 2007, chiar pe teren propriu, într-un meci jucat dumincă seara, în Sala Olimpia din Ploieşti şi contând pentru etapa a XX-a a Ligii Naţionale masculine. A fost o partidă dominată, surprinzător, categoric de oaspeţi, care au părut mai motivaţi şi mult mai bine montaţi psihic pentru această confruntare.

Un derby al suferinţei, un duel care se va repeta şi în play-out şi poate şi de aceea partida a fost extrem de disputată, orice punct obţinut, în sezonul regulat, împotriva echipelor din zona de play-out contând enorm. 

..Citeste mai departe..

Petrolul a reluat campionatul cu stângul!

CSU Craiova – Petrolul Ploiești 2-0 (1-0)

Petrolul trebuia să bată Craiova, ca să mai adune puncte la zestrea săracă din clasament, dar n-a făcut-o. Cine a văzut meciul a putut să vadă neputinţa jucătorilor petrolişti pe toată perioada partidei, o neputinţă ca a celui ce „trage” să ajungă la mal, ca să nu se înece.

În jocul de la Craiova, Petrolul a evoluat ca o formaţie aproape schimbată după pauza de iarnă şi s-a văzut astfel că nu are omogenitate şi relaţii bune de joc.

În schimb, Craiova a jucat cu aceeaşi formaţie, avându-l în plus pe atacantul Măzărache. Jocul echipei a fost mult mai legat, mult mai consistent în atac, mult mai bun faţă de ce a arătat Petrolul.

Ambele echipe au avut la cârmă doi antrenori noi, Mogoşanu la olteni şi Schumacher la ploieşteni.

Ploieştenii au început promiţător jocul de pe „Extensiv” şi Paolucci (’10) putea deschide tabela, „călcâiul” lui fiind salvat de Straton. 

..Citeste mai departe..

Sport şi spectacole la Zilele oraşului Buşteni

Finalul săptămânii care tocmai s-a încheiat a fost prilej de mare bucurie şi de sărbătoare pentru oraşul de la poalele Caraimanului, unde s-a organizat a zecea ediţie a manifestării „Zilele Oraşului Buşteni”. Evenimentul a avut, cum era şi firesc, în program şi numeroase manifestări sportive, respectiv competiţii de schi şi fotbal. Cu acest prilej s-a desfăşurat cea de-a IX-a ediţie a Cupei Oraşului Buşteni la Schi Alpin.

Sportivii s-au întrecut pe Pârtia Kalinderu, joi, 4 februarie, luptându-se pentru premiile care, în total, au însumat aproximativ 16.000 de lei.

Cel mai îndrăgit matinal din România, „Neatza cu Răzvan şi Dani”, difuzat de postul de televiziune Antena 1, a fost transmis de această dată - în mod inedit - în direct din Fun Park Kalinderu Buşteni, vineri 6 februarie a.c. La acest apreciat eveniment au luat parte, alături de primarul localităţii, Emanoil Savin, interpreţi precum Alessia, Dj Rynno, Amna, Lidia Buble, Voltaj

..Citeste mai departe..

Echipa masculină de baschet CSM Ploieşti are un nou antrenor, Eugen Ilie

Eugen Ilie a devenit noul antrenor al echipei de baschet masculin CSM Ploieşti, echipă care activează în Liga I, cu mari şanse de promovare în Liga Naţională. Eugen Ilie are vârsta de 39 de ani, fost component al primei reprezentative a României, iar acum este şi selecţioner al echipei naţionale „U18”. A venit la Ploieşti după ce cu o zi înainte s-a despărţit de Ştiinţa Bucureşti.

În cadrul conferinţei de presă care a avut loc duminică, la prima oră, la sediul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, conducerea clubului l-a prezentat pe noul tehnician, la eveniment participând Cezar Stoichiciu – directorul CSM Ploieşti, Cătălin Burlacu – preşedintele onorific al secţiei de baschet, Dacian Vanc - coordonatorul secţiei, Titi Mircea – antrenorul secund, şi Robert Munteanu - preparatorul fizic.

„Pentru toţi iubitorii baschetului din Ploieşti, vreau să anunţ faptul că am gândit un proiect prin care vrem să facem performanţă în cadrul acestei secţii, la Clubul Sportiv Municipal.

..Citeste mai departe..

Handbal masculin / Două înfrângeri în câteva zile în contul băieţilor de la CSM Ploieşti

Potaissa Turda - CSM Ploieşti 33-27 (13-13)

Handbaliştii de la CSM Ploieşti nu au început prea bine anul 2016. După insuccesul din Cupă au urmat două înfrângeri şi în campionat, ambele în deplasare. Mai întâi, ploieştenii au jucat la Turda, pe 5 februarie, meciul contând pentru etapa a 18-a a Ligii Naţionale. Partida s-a disputat sub nota echilibrului timp de aproximativ 40 de minute, după care gazdele au trecut la timona partidei, încurajate şi de public, dar şi de un arbitraj favorabil.  Ploieştenii au condus în prima repriză cu un gol, în minutul 26, dar apoi turdenii au prins o serie grozavă, cu patru goluri consecutive, însă replica CSM-ului Ploieşti nu a întârziat să apară, Al. Farcaş, Dediu şi Capotă făcând ca tabela de marcaj să arate scor egal la pauză, 13-13.

..Citeste mai departe..

Baschet masculin: Victorie categorică a ploieştenilor de la CSM!

CSM Ploieşti - Gaz Metan 2 Mediaş 98-38 (48-15)

Baschetbaliştii de la CSM Ploieşti au încheiat sezonul regulat cu un succes categoric în dauna formaţiei „satelit” a prim-divizionarei Gaz Metan Mediaş, câştigând confruntarea cu 98-38.

La prima apariţie din acest an în faţa propriilor fani, Dumitrescu şi compania au dat recital împotriva unei echipe medieşene cu o medie scăzută de vârstă. Calificaţi deja la faza semifinală, ploieştenii nu au dorit să reducă deloc motoarele în faţa grupării ardelene, sosite în „Olimpia” cu o zestre de doar 3 victorii în acest sezon. La fel ca în partida tur, Andrei Ene şi-a impus cu lejeritate punctul de vedere sub panouri, pentru ca, din spatele semicercului, căpitanul Vlad Dumitrescu şi Adrian Movileanu să lovească în mod constant.

..Citeste mai departe..

Atleţii de la CSM-CSS Ploieşti, din nou pe podium!

Cel puţin 400 de sportive din toată ţara au participat la Naţionalele de atletism pentru juniori 2 şi 3, etapa I, concurs ce a avut loc în zilele de 6 şi 7 februarie a.c., în Sala de atletism „Lia Manoliu” din capital. Printre concurenţi s-au aflat şi sportive de la CSM-CSS Ploieşti, cele mai bune performanţe, la categoria juniori 2, obţinându-le elevii pregătiţi de prof. Maria Andrei: Mihai Pîslaru a câştigat probele de 400 m. şi 800 m., respectiv Andreea Neagu – locul 1 la 800 m. şi locul 3 la 400 m. La categoria juniori 3, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Florin Nica – locul 4 la 400 m. şi Raluca Baicu – locul 4 la 400 m. În apropierea podiumului s-au mai aflat Mihai Pîslaru – locul 5 la 60 m., David Năstase – locul 6 la 400 m, Andrei Năstăsache – locul 7 la 400 m, Sebastian Manu – locul 7 la lungime. 

..Citeste mai departe..

Handbal feminin: CSM Ploieşti a pierdut şansa de a urca din nou pe podium!

CSM Ploieşti – ASC 2010 Corona Braşov 30-34 (16-19)

Atmosferă de mare meci duminică seara, în Sala Olimpia din Ploieşti, numeroşi spectatori venind să asiste la confruntarea dintre CSM Ploieşti şi ASC 2010 Corona Braşov, meci considerat derby, ca urmare a locurilor din clasament ocupate de cele două combatante, locul 3 pentru Braşov şi 5 pentru Ploieşti.

..Citeste mai departe..

Rezultate meritorii pentru micuţii schiori de la Clubul Copiilor din Slănic la Trofeul Gerar

Pârtiile de la Homorad şi Sugas – Băi au găzduit, în perioada 4-6 februarie a.c., ediţa a VIII-a a concursului national de schi alpin „Trofeul Gerar 2016”, concurs rezervat copiilor proveniţi din Cluburile şi Palate ale copiilor, şcoli si licee. Echipajul judeţului Prahova, al Clubului Copiilor din Slănic, condus de prof. Virgil Mărculescu şi prof. Moise Niculescu, a obţinut rezultate meritorii: Ioana Frâncu Palivan (categoria 7 – 8 ani) a obţinut locul V la slalom special; Gabriel Niţu (categoria 9 – 10 ani) – locul VII la slalom special şi locul VII la slalom paralel; Todosia Luca (categoria 9 – 10 ani) - locul VI la slalom special şi locul VI slalom paralel; Iulian Alexandru Cismaru (11 – 12 ani) - locul V la slalom special, locul VI la slalom uriaş şi locul III la slalom paralel; Eduard Gabriel Dragomir (11 – 12 ani) – locul II la slalom uriaş şi locul I la slalom paralel. Din echipajul prahovean au mai făcut parte şi copiii Maria Antonia Tătulescu (11 – 12 ani) şi Tudosia Matei (7-8 ani).

..Citeste mai departe..

Gimnastele ploieştene Livia Harcan şi Denisa Stoian participă cu lotul naţional la „Gracia Fair Cup”!

Gimnastele Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Livia Harcan şi Alexandra Denisa Stoian, vor participa, în acest weekend, cu lotul naţional de gimnastică ritmică al României, la cea de-a XII-a ediţie a Turneului Internaţional FIG „Gracia Fair Cup”, competiţie găzduită de capitala Ungariei, Budapesta. Vor fi prezente peste 90 de junioare şi 40 de senioare din 25 de ţări din lume, nivelul întrecerii anunţându-se extrem de ridicat. România va fi reprezentată, la senioare, de Alexandra Piscupescu şi Ana Luiza Filiorianu, iar, la junioare, de Alice David, Denisa Mailat (CS Olimpia Bucureşti, antrenor Maria Gîrbă), Sonia Ichim (CSM Arad, antrenori Daniela Chiriac, Tatiana Novikova), Livia Harcan şi Denisa Stoian (CSM Ploieşti, antrenori Simona Puiu, Liliana Băescu) 

..Citeste mai departe..

    26 27 28 29 30 31 32