Ultima editie tiparita in format pdf

Schiorii de la Clubul Copiilor din Slănic Prahova, pe podium şi la „Fulg de nea”


Baza sportivă de la Cheile Grădiştei a găzduit, în cea de-a doua decadă a lunii martie, ultima etapa naţională de schi alpin „Fulg de nea” unde, printre competitori, s-au aflat şi schiorii de la Clubul Copiilor din Slănic Prahova. În clasamentul individual, aceştia au înregistrat următoarele rezultate: Frâncu Ioana Pavilan - locul III la slalom special (categoria 9-14 ani) şi locul IV la Slalom uriaş; Darius Frâncu – locul V la slalom special (categoria 9-14 ani) şi locul V la slalom uriaş; Maria Tătulescu – locul III la slalom spacial şi locul V la slalom uriaş (categoria 15-18 ani); Eduard Dragomir – locul V la slalom special şi locul III la la slalom uriaş (categoria 15-18 ani).
..Citeste mai departe..

Handbal masculin: Suspansul continuă pentru CSM Ploieşti!

Echipa de handbal masculin CSM Ploieşti continuă lupta de supravieţuire în Liga Naţională. Săptămâna trecută, băieţii lui Dragoş Dobrescu au susţinut două partide în play-out, din care au obţinut o victorie şi un egal, un bilanţ ce le permite să spere că vor evita, în cele din urmă, retrogradarea directă în Divizia A. Victoria a venit în partida jucată miercuri, 11 mai, pe teren propriu, în dauna codaşei CSU Danubius Galaţi, meci care s-a remarcat prin numărul mare de goluri marcate, 71 la număr. A fost 41-30 pentru ploieşteni, într-o etapă în care echipa urmăritoare, CSM Focşani suferea o înfrângere la Vaslui.

Duminică, 15 mai, handbaliştii ploieşteni au jucat în deplasare, chiar la Focşani. Era un meci în care echipa noastră nu avea voie să-l piardă, pentru că altfel intervenea rocada între locurile 4 (CSM Ploieşti) şi 5 (CSM Focşani).

..Citeste mai departe..

Handbal feminin / Locul V pentru junioarele I şi calificare pentru junioarele III

Săptămâna trecută a fost una de bun augur pentru handbalul juvenil de la CSM Ploieşti. Echipa de junioare I, pregătită de Daniel Gheorghe, a reuşit să ocupe locul V la Turneul final, iar cea de junioare III, antrenată de Robert Comendant, s-a calificat la Turneul final, după un parcurs perfect în semifinalul de la Buzău.

La junioare I, CSM Ploieşti s-a numărat printre cele opt echipe care s-au întrecut, de marţi până sâmbătă, în Sala „Traian” din Râmnicu Vâlcea, pentru titlul naţional la nivel de junioare I. Aflate la primul an în care participă la această categorie de vârstă, fetele noastre au reuşit să se claseze pe locul al 5-lea, înregistrând două victorii şi două înfrângeri.

..Citeste mai departe..

Opt medalii ori bronz la Campionatele Naţionale de judo „U15”

În perioada 13-15 mai, Sala Sporturilor din Drobeta Turnu Severin a găzduit Finala Campionatelor Naţionale individuale de judo rezervate juniorilor 4 - „U15” şi Finala Campionatelor Naţionale pe echipe inter euroregiuni, tot la nivel de juniori 4 - „U15”. Au participat 260 de sportivi de la peste 70 de cluburi din ţară, iar reprezentanţii CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au reuşit să obţină opt medalii de bronz, prin: Anca Ion (32 kg), Andra Ion (32 kg), Nicol Comşa (63 kg), Radu Mărculescu (42 kg), Vladimir Grădinariu (46 kg), Roberto Grigore (50 kg), Sergiu Anastase (60 kg) şi Andrei Ene (66 kg).

Duminică, s-a desfăşurat finala pe echipe, iar sportivii prahoveni au alcătuit echipe alături de cei din judeţele Argeş şi Dâmboviţa, atât la masculin, cât şi la feminin.

..Citeste mai departe..

Băieţii de la minihandbal s-au calificat la Turneul final

Echipa de minihandbal băieţi de la CSM Ploieşti a reuşit, în weekend-ul trecut, să se califice pentru Turneul final după ce a ocupat poziţia secundă în Turneul semifinal, desfăşurat la Plopeni. Antrenaţi de Gheorghe Puia şi Ramona Ştefan, micuţii handbalişti au făcut parte din Grupa A şi au câştigat toate cele trei partide disputate în prima fază a competiţiei: 19-8 (9-4) cu CSA Steaua, 16-14 (7-8) cu CS Baloteşti şi 16-10 (11-3) cu ACS Piticul Feteşti.

Au urmat meciuri de clasament, iar CSM Ploieşti a pierdut aşa-zisa finală a turneului, cu CSŞ Ploieşti, cu scorul de 7-18 (3-9), rezultat posibil şi în condiţiile în care tehnicienii echipei noastre le-au dat tuturor copiilor şansa să joace.

..Citeste mai departe..

Baschet / Turneu de promovare la Ploieşti

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a câştigat licitaţia desfăşurată, luni, la sediul Federaţiei Române de Baschet, pentru organizarea turneului de promovare în Liga Naţională. Astfel, în perioada 27-29 mai, Sala Sporturilor Olimpia va fi gazda unui eveniment de amploare pentru baschetul românesc, la finalul căruia cele mai bune două echipe din Liga I vor obţine biletele pentru sezonul viitor al Ligii Naţionale. Alături de CSM Ploieşti, la „patrulaterul” de la Sala Sporturilor Olimpia vor mai lua parte Politehnica Iaşi, BCM Olimpic Baia Mare şi Timba Timişoara, sistemul de desfăşurare presupunând câte două meciuri pe zi, de vineri până duminică, în regim fiecare cu fiecare.

..Citeste mai departe..

Atleţii de la CSS-CSM Ploieşti, rezultate excelente la CN pentru junior 2 şi 3

Stadionul “Nicolae Dobrin” din Piteşti  a găzduit, pe 7 şi pe 8 mai a.c., etapa I a Campionatului Naţional pentru juniori 2 şi 3. La concurs au participat cel puţin 300 de concurenţi din toată ţara, printre care şi atleţi de la CSS-CSM Ploieşti, pregătiţi de profesorii Maria Andrei şi Florin Andrei. Sportivii ploieşteni au avut comportari excelente, ei reuşind să obţină următoarele rezultate:

La juniori 2: Andreea  Neagu – medalie de aur  la  400 m. si  tot aur la 800 m.;  Andrei Nastasache – medalii de aur la 100 m. şi la 200 m.; Radu Ciocănescu – argint la 200 m. şi bronz la 100 m.; David Năstase – bronz la 200 m.

..Citeste mai departe..

Play-out, etapa 10: Victorie cu efect întârziat

FC Petrolul Ploiești – CFR 1907 Cluj 1-0 (1-0)

Statistica e bună şi ea la ceva. Astfel, Petrolul face ce face şi nu pierde când o întâlneşte pe CFR Cluj. În ultimele ediţii de campionat Petrolul a câştigat sau a făcut egal cu clujenii atât pe “Ilie Oană”, dar şi pe arena din Dealul Feleacului.

Asta e partea bună a duelului dintre cele două formaţii, partea rea, cea esenţială, este că victoria din această partidă nu o ajută cum ar fi trebuit pe echipa ploieşteană.

Într-adevăr, elevii lui Gane au făcut un joc bun, promis înaintea partidei suporterilor printr-un banner ce i-au înduioşat pe aceştia, aplaudându-I îndelung!

Petrolul a început bine meciul şi prima jumătate de oră a fost la cârma lui. De fapt, în minutul 24 avea să deschidă scorul. Întâi Begeorgi este blocat în poziţie bună de şut, pentru ca apoi să vină imediat şi faza golului.

..Citeste mai departe..

Handbal feminin: Amical pierdut în faţa naţionalei de tineret!

După o scurtă pauză survenită la încheierea sezonului 2015-2016, handbalistele de la CSM Ploieşti au revenit la antrenamente şi au avut de disputat şi un meci amical, în compania echipei naţionale de tineret a României, partida desfăşurându-se sâmbătă, 7 mai, în sala Olimpia. Naţionala de tineret se află în pregătiri în vederea participării la Mondialul din Rusia (3-15 iulie) şi s-a găsit acest prilej pentru un meci de verificare în compania echipei ploieştene, care a încheiat pe locul VI în Liga Naţională.

Fetele de la naţională au câştigat cu un gol diferenţă, 23-22, însă de remarcat faptul că echipa noastră a avut la pauză 13-9 şi diferenţa avea să se facă în repriza secundă, când tehnicianul echipei ploieştene, Neven Hrupec, a introdus în teren şi câteva jucătoare de la echipa de junioare I a CSM-ului Ploieşti.

..Citeste mai departe..

Handbal Liga Campionilor: Visul a devenit realitate pentru CSM Bucureşti!

CSM Bucureşti – Gyor 29-26 (13-12, 22-22, 25-25) după executarea aruncărilor de la 7 metri

Handbalistele de la CSM Bucureşti au făcut istorie la Budapesta, reuşind să-şi adjudece trofeul Ligii Campionilor Europeni la prima participare a acestei echipe în competiţia supremă a cluburilor europene. Este o performanţă fantastică pentru handbalul românesc şi, în general, pentru sportul de la noi din ţară, un astfel de rezultat nemaifiind obţinut de o echipă românească de zeci de ani, ultima performeră numindu-se Rapid Bucureşti, după care a mai avut tentative şi Oltchim Rm. Vâlcea.

A fost o victorie a unei echipe bucureştene în care s-a investit mult, o echipă ce aparţine muncipalităţii bucureştene. 

..Citeste mai departe..

Handbal masculin: Situaţie complicată pentru băieţii de la CSM Ploieşti

CSM Ploieşti - HC Vaslui 33-39 (13-14)

Handbaliştii de la CSM Ploieşti nu au avut nicio şansă în partida jucată în compania HC Vaslui, sâmbătă seara, în Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti, meci contând pentru etapa a VI-a a play-out-ului. Băieţii pregătiţi de Dragoş Dobrescu au pierdut cu 33-39, coborând pe poziţia a V-a a clasamentului, din şase echipe participante, ceea ce nu este deloc bine, pentru că ultimele două locuri trimit echipele direct în divizia secundă.

Oaspeţii au trecut la conducere încă din startul partidei, punându-i pe ploieşteni să alerge după egalare sau după reducerea diferenţei. O singură dată aveau să se afle jucătorii de la CSM Ploieşti în avantaj, la 13-12, revenind de la 10-12.

..Citeste mai departe..

    19 20 21 22 23 24 25