Ultima editie tiparita in format pdf

Armăsarul Bădie VF, primul performer al sezonului 2019


Prima reuniune oficială de trap din 2019 pe Hipdromul din Ploieşti a avut loc pe 13 aprile. Reuniunea a fost deschisă de Premiul „Atena”, în care s-a impus armăsarul Gailluran de Bellen, condus de Adrian Marciu. A urmat prima cursă listată la pariuri, Premiul Amigo – Fortuna Silver, în care armăsarul Paxton, avându-l în sulky pe Ion Dima, a produs surpriza şi, deşi nu se număra printre favoriţi, a trecut primul linia de sosire. Apoi a debutat prima cursă de galop a zilei, Premiul Arabian Horse Spirit Heritage, în care câştigător a fost armăsarul Ferment, condus de bulgarul Valentin Atanasov. Următoarea cursă a fost Premiul Ager, în care s-a impus favorita Rugiada Thor. A urmat cursa de trap Premiul Primăverii, cu 11 cai la start şi premii totale de 3.200 lei, în care s-a impus armăsarul Bădie VF, acesta fiind urmat de Histoire D’Inverne şi Detoxicated.
..Citeste mai departe..

Juniorii B1 de la CSM Ploieşti, locul al III-lea în Turneul semifinal de la Buzău

Echipa de fotbal juniori B1 a CSM Ploieşti a încheiat pe locul al treilea turneul semifinal de la Buzău şi a ratat accederea în finala campionatului, pentru care s-a calificat formaţia gazdă, LPS.

Elevii lui Lucian Catinca au înregistrat o victorie şi două înfrângeri, pierzând, în primul meci, în faţa celor de la LPS Buzău, scor 0-1. A urmat victoria cu 2-0 în dauna celor de la CSŞ Slatina, dar nu a avut şansa să lupte pentru primul loc, asta pentru că, în ultima zi, LPS Buzău s-a impus în prima partidă a zilei, cu CSŞ Slatina, scor 2-1, şi a câştigat turneul, cu 7 puncte. Meciul dintre CSM Ploieşti şi Regal Sport Ferdinand I Bucureşti nu a mai avut miză, adversarii impunându-se la limită, cu 1-0.

Lotul folosit de Lucian Catinca la turneul semifinal a fost următorul: Robert Dudulescu, Denis Cîrlan (portari), Adrian Ilie, Claudiu Buturugă, Andrei Iancu, Ştefan Anton, Eduard Voinea, Ştefan Ghiţă, Ştefan Ghinea, Alexandru Popescu, Dragoş Dumitru, Sebastian Solomon, Nicolae Florea, Nicolae Bîrsan, Ştefan Porojan, Liviu Piscan, Carlo Fierariu şi Andrei Catrina (jucători de câmp).

..Citeste mai departe..

Concurs regional de skandenberg „Sportul te face mare”, pe 23 iunie, la Băicoi

Sala de sport din oraşul Băicoi urmează să găzduiască cea de-a V-a ediţie a concursului interjudeţean de skandenberg „Sportul te face mare!”. Competiţia este programată a avea loc pe data de 23 iunie a.c., începând cu ora 10:00 şi se va desfăşura pe categorii de kilograme, atât pentru fete, cât şi pentru băieți.

Concursul se adresează copiilor şi elevilor din şcoli şi licee, dar şi celor care frecventează cercurile sportive din palatele şi cluburile copiilor, fiind acceptaţi în concurs elevi/eleve cu vârsta cuprinsă între 11 şi 19 ani.

Pentru  toate  categoriile de kilograme se vor acorda diplome şi medalii.

..Citeste mai departe..

Atletism / Mihai Pîslaru, vicecampion internaţional în proba de 400 metri!

Atletul de la CSM-CSŞ Ploieşti, Mihai Pîslaru, a reuşit să devină vicecampion internaţional al României în proba de 400 de metri, din cadrul Campionatelor Internaţionale ale României la atletism, desfăşurate la Piteşti, pe stadionul „Nicolae Dobrin”.

Sportivul pregătit de prof. Maria Andrei a intrat în posesia medaliei de argint la capătul unei curse tactice foarte bune, în care şi-a surprins adversarii pe ultima sută de metri, urcând de pe locul 6, până pe locul al 2-lea! Timpul realizat de Mihai Pîslaru a fost de 47.79 secunde, iar performanţa lui este cu atât mai mult de apreciat cu cât el este junior 2 şi a concurat, astăzi, alături de sportivi de categoria tineret sau seniori.

Cursa a fost câştigată de un atlet din Republica Moldova, Mihai Pîslaru fiind primul român de pe podium.

..Citeste mai departe..

Campionatele Naţionale de Gimnastică Ritmică pentru Copii

La finele lunii mai, Sala Sporturilor „Leonard Doroftei” a găzduit prima ediţie a Campionatului Naţional de Gimnastică Ritmică pentru Copii, eveniment care a avut ca principal obiectiv desemnarea Campioanelor Naţionale la individual şi Ansamblu la Categoria Mica Gimnastă, pentru prima dată separat, pe vârste: 6, 7 şi 8 ani.

Competiţia a fost organizată de Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului, Federaţia Română de Gimnastică Ritmică – în parteneriat cu Primăria şi Clubul Sportiv Municipal Ploieşti – şi a reunit, la start, peste 100 de gimnaste de la 14 cluburi din ţară: CSM Arad, LPS Bistriţa, CS „Olimpia” Bucureşti, ACS „Pro-Aktiv” Bucureşti, CSS Triumf Bucureşti, CS UNEFS Bucureşti, CSS 2 Baia Mare, LPS Baia Mare, CSU Braşov, CSS „Bihorul” Oradea, CSS Reşiţa, CSS1 Timişoara, LPS „Szasz Adalbert” Târgu-Mureş şi CSM Ploieşti.

..Citeste mai departe..

Echipa de badminton a Şcolii Gimnaziale Berceni, locul V la etapa naţională a Olimpiadei Gimnaziilor

În cadrul etapei naţionale a Olimpiadei Gimnaziilor la badminton, competiţie ce a avut loc la Bucureşti, elevii Şcolii Gimnaziale Berceni au ocupat locul V, demonstrând că formează o echipă puternică valoroasă, dornică de a face performanţă sportivă în jocul de badminton. Pentru echipa Şcolii Gimnaziale Berceni au concurat: Tudor Alexandru (clasa a VII-a B), Adrian Burbutan (clasa a VII-a B), Văcariu Ioana (clasa a V-a A) şi Vlăsceanu Andreea (clasa a V-a B), elevii fiind pregătiţi de prof. Andrei Onofrei.

În această ediţie au fost prezente opt echipe, unde fiecare echipa sportivă a avut în componenţă 4 elevi (2 fete şi 2 băieţi), precum şi un delegat al şcolii participante. Din Grupa A au făcut parte Cluj, Braşov, Rm. Vălcea, Timişoara, iar din Grupa B: Oneşti, Prahova, Galaţi, Bucureşti.

..Citeste mai departe..

Handbal / Junioarele III, locul al IV-lea la Turneul final de la Sfântu Gheorghe

Echipa de handbal junioare III a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti a reuşit să ocupe locul al IV-lea la Turneul final al campionatului de profil, desfăşurat săptămâna trecută, în Sala „Kati Szabo”, din Sfântu Gheorghe.

Elevele lui Robert Comendant au făcut parte din Grupa A, în care au înregistrat o victorie, un egal şi o înfrângere, calificându-se în semifinale de pe locul al doilea. Fetele au început cu un 30-30 (12-12) în compania Coronei 2010 Braşov, apoi au trecut, joi, cu 42-38 (25-20), de CS Danubius 2010 Galaţi, pentru ca, în ultimul meci, cel de vineri, atunci când erau calificate deja, să cedeze cu 29-39 (15-22) în disputa cu CSŞ Tulcea. În semifinale, CSM Ploieşti a dat, sâmbătă, peste viitoarea campioană, CS Olimpic Târgu Mureş, în faţa căreia a pierdut clar, cu 27-38 (15-17), reuşind să ţină ritmul doar în prima repriză.

..Citeste mai departe..

Baschet / Ploieştiul revine în Liga Naţională

Echipa de baschet masculin CSM Ploieşti a reuşit promovarea în Liga Naţională, la capătul Final Four-ului care a fost găzduit de Sala Sporturilor Olimpia în acest weekend, după 3 victorii din tot atâtea partide, contra formaţiilor Timba Timişoara (71-60), Politehnica Iaşi (99-89) şi BCM Olimpic Baia Mare (85-79). Astfel s-a reuşit ca proiectul restartat în iarnă să fie dus la bun sfârşit.

Cătălin Burlacu (preşedinte de onoare al secţiei de baschet): „Promovarea este tot ce ne-am dorit, iar aceşti băieţi minunaţi au înţeles că Ploieştiul nu poate sta departe de prima scenă baschetbalistică a ţării. Ne-am luptat şi în timp record am făcut o echipă care, iată, promovează în Liga Naţională. Am avut emoţii enorme, ca la orice competiţie pe care o tratezi serios, dar băieţii au fost extraordinari. I-am dus în cantonament, departe de public, de oraş şi au reuşit această performanţă. 

..Citeste mai departe..

Petrolul – ultimul meci în Liga I

Chinul a luat sfârşit...

Petrolul a reuşit să-şi ducă crucea până la ultimul joc, despărţindu-se cu demnitate de Liga I, cu toate problemele pe care le-a avut.

Şi pentru că eforturile lor au fost apreciate, suporterii au fost alături de jucători şi la acest ultim meci, de la Craiova.

Pentru jocul din Bănie, antrenorul Ionel Gane a avut pe banca de rezerve doar patru jucători, printre cei plecaţi de la echipă numărându-se Begeorgi şi Ziani.

Trebuie spus faptul că „străinii” au fost cei mai nemulţumiţi de situaţia de la echipă, unii dintre ei dezertând înainte de finalul stagiunii.

Revenind la meciul de la Craiova, putem spune că a fost o partidă controlată, cum se aşteptau mulţi, de  formaţia olteană, cea care avea mare nevoie de victorie în lupta pentru cupele europene. Până la urmă victoria nu i-a fost de folos, întrucât Iaşiul a fost cea care va merge în Europa, bătând în finalul jocului de la Timişoara. 

..Citeste mai departe..

Handbal: Juniorii IV de la CSM Ploieşti s-au calificat pentru turneul final

Juniorii IV de la CSM Ploieşti, pregătiţi de Gheorghe Puia şi Ramona Ştefan, s-au calificat pentru Turneul final al campionatului, după ce au ocupat, în weekend, poziţia secundă în cadrul Turneului semifinal de la Bucureşti, găzduit de Şcoala Nr. 30 Marian Cozma.

Handbaliştii ploieşteni au câştigat fără probleme toate cele trei partide disputate în faza grupelor, dar au pierdut în finala programată anapoda, în jurul orei 15.00, după ce precedentul meci din grupă fusese jucat la ora 9.00. CSM Ploieşti s-a impus cu 33-24 în faţa echipei CSŞ 2 Bucureşti, cu 29-22 în disputa cu CS Baloteşti şi cu 22-19 în confuntarea cu CS Brazi. Apoi, aşa cum aminteam, finala disputată în cursul după-amiezii a fost pierdută cu 16-29 în faţa celor de la CSM Bucureşti, însă staff-ul tehnic al echipei noastre a decis să folosească toţi jucătorii care au făcut deplasarea, fără a da mare importanţă rezultatului.

..Citeste mai departe..

9 medalii pentru şahiştii de la CSM Ploieşti în două concursuri

Şahiştii de la CSM Ploieşti au participat, weekend-ul trecut, la două competiţii interesante, de la care s-au întors cu nouă medalii: 4 de aur, 3 de argint şi două de bronz.

Sâmbătă şi duminică, Asociaţia Judeţeană de Şah Prahova şi CSU Ploieşti au organizat „Cupa 1 Iunie” 2016, cu 100 de sportivi la start, din Sinaia, Breaza, Ploieşti, Buzău, Snagov şi Bucureşti.

..Citeste mai departe..

    18 19 20 21 22 23 24