Ultima editie tiparita in format pdf

Atleţii de la CSS Ploieşti, şapte medalii la Campionatul Naţional Şcolar


În zilele de 27 și 28 mai a.c. s-a desfăşurat, pe Stadionul “Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti Campionatul, Național Şcolar, concurs care a adunat la start cel puţin 400 de sportivi din întreaga țară. Atleții de la CSS Ploieşti, pregătiți de prof. Maria Andrei şi Florin Andrei, au avut şi cu această ocazie comportări demne de remarcat, trecându-şi în cont cinci medalii. În prima zi s-au obținut două medalii, prin David Năstase – aur la 400 m, cu timpul de 47.75 sec. (elevul pregătit de prof. Maria Andrei reuşind să-şi facă barem pentru Campionatul European de J 1 de la Grosseto – Italia din luna iulie a.c.), respectiv bronz la ștafeta 4 x 100 m băieţi - 43.54 sec., în componenţa Radu Ciocănescu, Andrei Năstăsache, Alexandru Săceanu, David Năstase
..Citeste mai departe..

Victorie spectaculoasă a handbaliştilor juniori I de la CSS Ploieşti

CSS Ploieşti – CSS Dinamo Braşov 38-25 (19-10) Un nou meci pentru CSS Ploieşti, o nouă demonstraţie de forţă a băieţilor pregătiţi de prof. director Silviu Stănescu. De această dată, victima ploieştenilor a fost CSS Dinamo Braşov, ploieştenii impunându-se categoric, scor 38-25, după ce la pauză a fost 19-10, într-un meci jucat duminica, în Sala Olimpia din Ploieşti şi care a contat pentru campionatul juniorilor I, Seria E. A fost o partidă jucată într-un ritm foarte bun, cu multe faze spectaculoase şi cu intervenţii de remarcat ale portarilor. CSS Ploieşti a fost echipa care a dictat ritmul în această confruntare extrem de importantă pentru situaţia în clasament, cele două team-uri fiind vecine de clasament
..Citeste mai departe..

Mihai Pâslaru, dublu vicecampion la seniori şi tineret

În zilele de 18 și 19 februarie a.c. s-a desfășurat, în sala de atletism Lia Manoliu din Bucureşti, Finala Campionatului Național de Atletism rezervat categoriilor seniorilor şi tineret. La concurs au participat peste 300 de sportivi din toată țara, printre ei aflându-se şi sportivii de la CSS Ploiești – CSM București , elevii pregătiți de prof. Maria Andrei și Florin Andrei reușind să obțină noi performanţe. Cele mai bune rezultate de la gruparea ploieșteană le-a obținut juniorul Mihai Pîslaru, elevul pregătit de profesoara Maria Andrei impunându-se în cursa de 400 m., cu timpul de 48.83 sec., obținănd de două ori titlul de vicecampion național, atât la tineret cât și la seniori.
..Citeste mai departe..

Handbal. CSS Ploiești își consolidează primul loc la juniori II

CSS Ploiești - GR. SC. Petrolul Moreni, 38-29 (22-11)
În cadrul primei etape a reuturului campionatului de handbal rezervat juniorilor II, echipa Clubului Sportiv Școlar Ploiești a reușit să se impună fără emoții în fața GR. SC. Petrolul Moreni, scor 38-29, după ce la pauză tabela indica 22-11. Ploieștenii s/au instalat la cârma partidei încă din primele minute, conducând cu 7-1 în minutul 9, Vlad Răducanu marcând de patru ori în această perioadă. Petroliștii din Moreni au mai redus ceva din handicap până în minutul 16 (11-8), însă a urmat o serie foarte eficientă pentru CSS Ploiești, echipa pregătită de prof. Silviu Stănescu înscriind 7 goluri consecutive, aripa stângă Andrei Stănescu având trei reușite în această serie .
 
..Citeste mai departe..

Două medalii obținute de atleții ploieșteni la Campionatul Balcanic

În data de 12 februarie a.c. a avut loc la Istanbul – Turcia, Campionatul Balcanic de atletism rezervat juniorilor de la categoria I. Din echipa națională a României au făcut parte şi trei sportive ploieşteni. Cele mai bune rezultate au fost obținute de elevii de la CSS Ploieşti-CSM București, pregătiți de prof. Maria Andrei, astfel: Mihai Pîslaru – vicecampion balcanic la proba de 400 m., cu timpul de 48.73 sec.; Mihai Pîslaru şi David Năstase au obținut medalia de bronz în proba de ștafetă 4 x 400 m, din care au mai făcut parte și Alexandru Vlad şi Nicolae Vandor.
..Citeste mai departe..

Handbal masculin. CSS Ploieşti, pe primul loc la juniori II

La finele săptămânii trecute, Sala Olimpia din Ploieşti a găzdut meciurile de handbal din cadrul Turneul juniorilor II, seria C, competiţie care ne-a oferit, în prima zi, derby-ul seriei, partida dintre CSS Ploieşti şi CSM Sf. Gheorghe, adică ocupantele primului loc, cu 22 de puncte. Confruntarea a fost câştigată de echipa ploieşteană pregătită de prof. Silviu Stănescu, cu 26-22, în urma unui meci pe care l-a dominat de la început şi până la sfârşit. În prima zi a turneului s-au mai jucat şi alte două partide: CS Blejoi – CSO Tricolorul Breaza 27-14 şi CS Olimpic Mizil – CS Brazi 36-15.
..Citeste mai departe..

Haideţi la handbal! De vineri şi până duminică, la Sala Olimpia, turneul juniorilor II

Derby: CSS Ploieşti – CSM Sf. Gheorghe 26-22 (14-11)
În acest sfârşit de săptămână, Sala Olimpia din Ploieşti găzduieşte meciurile de handbal din cadrul Turneul juniorilor II, seria C, competiţie care ne-a oferit, în prima zi, derby-ul seriei, partida dintre CSS Ploieşti şi CSM Sf. Gheorghe, adică ocupantele primului loc, cu 22 de puncte. Confruntarea a fost câştigată de echipa ploieşteană pregătită de prof. Silviu Stănescu, cu 26-22, în urma unui meci pe care l-a dominat de la început şi până la sfârşit. Doar în prima parte, oaspeţi au ţinut ceva mai aproape, fiind la un gol în spate, dar preţ de puţin timp, asta pentru că, la pauză, tabela indica un avantaj de 3 goluri în favoarea ploieştenilor.
..Citeste mai departe..

Noul director al C.S.Şc. Ploieşti, Silviu Stănescu, doreşte să le redea ploieştenilor bucuria de a avea sport

Ploieştiul are o tradiţie bogată în sport, numeroşi fiind cei care au adus faimă municipiului Ploieşti prin performanţele sportive înregistrate la diverse competiţii naţionale şi internaţionale. Din păcate, anul 2016 a fost unul în care sportul, la nivel local, a avut mult de suferit, împreună cu suporterii, din pricina a ceea ce s-a întâmplat la Clubului Sportiv Municipal Ploieşti (CSM), multe echipe – la seniori şi la juniori – fiind nevoite să se retragă din campionate şi să dispară, iar sportivii/sportivele şi antrenorii au plecat spre alte zări, mai liniştite din punct de vedere managerial! Dar asta aparţine trecutului, un trecut pe care, însă, nu trebuie să-l ignorăm, pentru că poate vine o zi în care cei care şi-au bătut joc de sportul ploieştean vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor.
..Citeste mai departe..

Handbal, juniori I. Înfrângere nemeritată!

CSS Ploiești – CSS Sibiu 30-31 (17-14)
În cadrul etapei a VIII-a a campionatului de handbal consacrat juniorilor I, echipa Clubului Sportiv Școlar Ploiești a înfruntat, pe teren propriu, pe CSS Sibiu, ambele team-uri fiind vecine de clasament, cu un plus pentru ploieșteni, care se află pe locul 3. Desfășurată dumincă, 29 ianuarie, în Sala Sporturilor Olimpia, partida a fost una extrem de disputată și, în același timp, forte tensionată, în special în repriza secundă. Din păcate, oaspeții din Sibiu aveau să plece cu toate punctele de la acest meci, obținând o victorie la care nu prea visau după parcurgerea unei reprize și jumătate.
..Citeste mai departe..

Fosta mare antrenoare de gimnastică, Leana Sima, a părăsit această lume. Avea 79 de ani

O mare personalitate a gimnasticii artistice feminine româneşti şi internaţionale, dar şi a sportului în general, Leana Sima, a părăsit această lume pe 11 ianuarie, la vârsta de 79 de ani. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, ora 11.30, la Cimitirul din cartierul Mihai Bravu. Născută pe 10 aprilie 1937, Leana Sima avea să-şi pună amprenta pe marile performanţe ale CS Petrolul Ploieşti şi ale naţionalei la gimnastică artistică, fiind la originea celor mai de răsunet perforrmanţe pe care clubul ploieştean le-a obţinut vreodată. Leana Sima a devenit coordonatoarea secţiei de gimnastică de la CS Petrolul încă din anul 1959 şi a pregătit, cu minuţiozitate şi profesionalism, numeroase generaţii de gimnaste, multe devenind medaliate la Campionatele Naţionale, Europene, Mondiale, Olimpiade.
..Citeste mai departe..

Şahiştii de la CSM Ploieşti, performanţe notabile în competiţia seniorilor la „Cupa de Iarnă”

Celor trei medalii obţinute de micii şahişti de la CSM Ploieşti la cea de-a IV-a ediţie a „Cupei de Iarnă” li s-au adăugat şi două performanţe la nivel de seniori, relizate de doi dintre cei mai promiţători sportivi ai secţiei de şah a clubului. Astfel, Sergiu Gabriel Herea a ocupat locul al IV-lea, iar Teodor Iulian Szocs a venit pe VI în competiţia seniorilor, realizări deosebite în condiţiile în care ei sunt juniori şi au avut o concurenţă acerbă, la startul competiţiei aliniindu-se 47 de sportivi. Şahiştii de la CSM Ploieşti sunt pregătiţi de antrenorul emerit prof. Gheorghe Văsii şi de soţia acestuia, Filoftia.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5