Ultima editie tiparita in format pdf

Petrolul, din rău în mai rău!...


Petrolul bifează cel de-al treilea meci consecutiv fără victorie, după 1-1, pe "Ilie Oană", cu Gloria Buzău. "Lupii" au deschis scorul prin Huja (65), dar n-au putut să-și conserve avantajul până la final, oaspeții reușind să ia un punct, în urma penalty-ului transformat de către Tucaliuc (71). 
Meci echilibrat între Petrolul și Gloria, cu o posesie și ceva ocazii de partea gazdelor. În rest, nimic bun la orizont pentru petroliști! Cele câteva ocazii au fost ale lui Ekollo(38), Roige (76, 83). Primul șut pe poartă a fost trimis de către Roige în min.55! Imediat a urmat golul Petrolului. 
Min. 66, 1-0: Bratu a executat un corner și Huja a marcat de la 10 metri, imparabil, în colțul din stânga lui Stoian. Apoi, urmează egalarea după cinci minute. 
Min.71, 1-1. S-a acordat ușor un penalty, la un contact între Huja și Iurcu, pe care Tucaliuc l-a transformat, plasând mingea în stânga lui Kitanov.
..Citeste mai departe..

Petrolul Ploiești - Rapid București 2-0 (1-0)

Atât jucătorii, dar și antrenorul Viorel Moldovan au fost avertizați de galeria "lupilor galbeni", în termeni duri, că trebuie să câștige derby-ul cu Rapid și să urce în clasament! Sub acest "ultimatum" au evoluat jucătorii Petrolului meciul cu eterna rivala din "Giulești"! Au câștigat partida și și-au mai "spălat" din păcate față de suporteri. N-au jucat la un nivel bun, dar au luat cele trei puncte și au urcat în clasament. Bineînțeles că și Moldovan avea "scaunul" în pericol dacă nu câștiga acest joc capital! Partida a început cum nu se putea mai bine, cu o deschidere de scor a ploieștenilor.
..Citeste mai departe..

Elevii lui Viorel Moldovan au avut liber la finalul săptămânii trecute, în condițiile în care Petrolul a stat în etapa cu numărul 10. Prima apariție pe teren aduce un adevărat derby al fotbalului românesc, de mare tradiție, cel cu rivala Rapid. Prima ședință de pregătire s-a desfășurat la Strejnic, unde s-a pus accent pe pregătirea fizică, cât și pe cea tehnico-tactică. Mario Bratu, Mihai Constantinescu și Robert Enache s-au pregătit separat, cei trei bifând, la finalul săptămânii trecute, apariții cu echipa "U19", în Liga Elitelor.
..Citeste mai departe..

Altă nereușită pe teren propriu!...

Despre acest joc al Petrolului cu Slatina, ocupanta locului 18 în clasament, nu sunt prea multe de spus! De ce? Pentru că și această partidă e asemănătoare cu celelalte jucate acasă. Dominare "oarbă", joc încâlcit, pase laterale și înapoi, fără prea multe ocazii de gol la poarta adversă! În prima repriză cu Slatina, am reținut doar faza din penultimul minut, când Matiș a ratat dintr-o poziție bună. Atât! 
În mitanul doi au fost vreo trei oportunități până la deschiderea scorului: Roige (46), Șaim Tudor (52), Bratu (64). Min.69, 1-0: Olaru a centrat perfect și Buhăescu, bine poziționat, înscrie cu capul, din șase metri. După șase minute se năruie totul! Min.75, 1-1: Vlada, bine găsit în mijlocul careului, aduce egalarea. 
O ultimă bună oportunitate de a aduce victoria pentru Petrolul a avut-o Bratu cu trei minute înainte de final! 
Concluzia: Petrolul pierde 11 puncte "acasă" din patru jocuri! E cam mult! 
În weekend ploieștenii vor sta, pentru ca apoi să urmeze două partide pe teren propriu, cu Rapid și Aerostar Bacău. 
Petrolul Ploiești-CSM Slatina 1-1 (0-0) 
 Stadion:"Ilie Oană". Fără spectatori. 
Au marcat: Buhăescu(69)/Vlada(75). 
Petrolul: Kitanov-Olaru, Meijers, Manolache, Poelmans (80-Vajushi)-Salifu (60-Nir Lax)-Constantinescu (46-Bratu), Matiș (46-Balint), Roige (cpt), Șaim Tudor-Belek (60-Buhăescu). Antrenor: Viorel Moldovan. 
CSM Slatina: Grecu-Radu Motroc, Manea, Deci(72-Vlada)-V.Gheorghe (cot), Ov.Popescu (78-Necșulescu)-Oprescu, Doman (67-Grigore), Rogoveanu (67-Deta)- I. Stoica (72-Pisăru). Antrenor: Mihai Ianovschi. Cartonașe galbene: Salifu(37)/I.Stoica(22), Deta(90+1) 
Au arbitrat: Horia Mladinovici (București)- Bogdan Velicu (București) și Alexandru Filip (Constanta). 
Observatori: Andrei Simion(București) și Gheorghe Mihalache (București)...Citeste mai departe..

Medalii de bronz în contul sportivilor judokani de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti la Poiana Braşov

Judoka de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au reuşit să urce de patru ori pe podium în Finalei Cupei României de judo pentru seniori şi a Finalei Campionatelor Naţionale de judo echipe, pentru tineret – „U23”, ce a avut loc la Poiana Braşov, în perioada 22-25 octombrie.
Sportivii ploieşteni au ocupat trei locuri III la Cupa României şi tot un loc III la Finala CN pentru U 23. La Cupa României, cele trei medalii de bronz au fost obţinute de Andrei Pîrloga (-100 kg), Rareş Arsenie (-90 kg) şi Alexandru Petre (-81 kg).
În aceeaşi competiţie, s-au reuşit şi trei locuri V, prin Cătălina Şchiopu (-52 kg), Marius Colţ (-73 kg) şi Radu Mărculescu (-66 kg).
La startul competiţiei s-au aflat 98 de sportivi de la peste 30 de cluburi din ţară
..Citeste mai departe..

A treia înfrângere pe

Din patru jocuri acasă, Petrolul are o victorie şi trei eşecuri, ultimul acum cu U. Craiova 1948! Mai rău este că înfrângerile sunt cu echipe care se lupta pentru accederea în play-off! Cel mai urât meci de până acum a fost acesta, cu Craiova lui Mititelu, când petroliştii au fost corigenți la toate capitolele: joc confuz, cu pase greşite, fără şuturi pe poartă şi fără acțiuni periculoase la poarta adversă! Bine, nici oaspeții n-au arătat mare lucru, dar au fost mai cerebrali şi au ştiut să gestioneze situația în teren, după ce au marcat în primul sfert de oră. 
Min.12, 0-1: Mijlocaşul Baeten a înscris cu un şut imparabil de la distanță, sus, la vinclu. În prima repriză ploieştenii n-au trimis vreun şut pe poartă, doar Diarra (9) şi Meijers (35) au trimis ambii, cu capul, dar n-au nimerit cadrul porții. Partea a doua a fost mai animată, fără să schimbe rezultatul de pe tabelă. 
În min. 58, Albu a șutat din lovitură liberă, de la 25 metri, însă Kitanov a scos cu greutate în corner! Ocazie şi pentru gazde, dar noul intrat Belek nu reuşeşte să fructifice din trei metri centrarea bună a lui Țicu! În min.79, Balan putea să mărească avantajul de pe tabelă, după o "bâlbâiala" a fundaşilor ploieşteni în careu. 
Min.83: Penalty la Balint!, dar Belek trimite de la punctul cu var în stâlpul din stanga lui Popa! Min.90+2: Şaim Tudor a executat o lovitură liberă şi portarul craiovean scoate de sub bară! 
Pe final de joc, Petrolul putea salva măcar un punct, dar neputința şi-a spus cuvantul. 
Urmează miercuri restanța cu CSM Slatina, pe "Ilie Oană", de la ora 17. 

Petrolul Ploiești -U Craiova 1948 0-1 (0-1)  

Stadion:"Ilie Oană". Fără spectatori. A marcat: Baeten (12). 
Petrolul: Kitanov-Mendoza, Meijers, Huja, Țicu-Nir Lax, Ekollo (62-Balint)-Bratu (62-Constantinescu), Roige (87-Botic), Diarra (87-Şaim Tudor)- Buhăescu (74-Belek). Antrenor: Viorel Moldovan. 
U.Craiova: Popa-Negru, Paramatti, Diallo, Huyghebaert-Albu, Pop, Baeten (68-Stoenac), Răducanu (86-Ciolacu), Bălan, Compagno (59-Raicea). Antrenor: Dumitru Vasilică. 
Cartonaşe galbene: Nir Lax (45), Roige (80)/Paramatti (51), Albu (80), Negru (90+2), Stoenac (90+2), Raicea (90+3). 
Au arbitrat: Ionuţ Coza (Cernica, Ilfov)-Andrei Constantinescu (Bucureşti) şi Adrian Vornicu (Iaşi). Observatori: Marian Lumânare (Bucureşti) şi Dan Jiga (Bistrița)...Citeste mai departe..

Calificare după prelungiri!

Petroliştii au început cu dreptul în ediţia 2020-2021 a "Cupei Romaniei", trecând în deplasarea de la Metaloglobus Bucureşti de echipa gazdă. Echipa lui Viorel Moldovan a obținut calificarea după prelungiri, impunandu-se cu scorul de 2-1, golurile fiind marcate de Manolache (49) şi Roige (104), după ce gazdele deschiseseră scorul prin Gavirliţa (47). Ambele echipe au folosit jucători tineri sau pe cei ce au jucat puține minute sau deloc în campionat. 
Prima repriza a fost una de tatonare prelungită, cu puține faze la cele două porți. A doua parte a avut alt ritm, cu faze în cele două careuri şi cu două goluri. 
Min.47,1-0. După un corner gazdele marchează prin lovitura de cap a lui Gavirliţa. 
Min.49,1-1. Manolache aduce egalarea tot printr-o lovitură de cap, după o pasă bună a lui Matiş. 
Min.60. Gazdele rămân în zece oameni, Ciubotaru primind "roşu", după o ținere de ultim apărător la Matiş. 
Pe final de joc au intrat şi piesele grele ale celor doua formații: Roige, Nir Lax, Buhăescu, respectiv Cazan, frații Herea şi Mino Sota. 
În min.69, Gavirlița a nimerit transversala. 
Min.80. Ploieştenii ratează un penalty prin Buhăescu! 
În prima repriză a prelungirilor, Petrolul tranşează în favoarea ei calificarea prin golul lui Roige (104), cu un şut la colțul lung. Petrolul merge în "16"-imile de finală, unde poate da de o echipă din Liga 1. Până atunci, petroliştii se pregătesc pentru derby-ul din campionat cu Craiova lui Mititelu, liderul la zi, duminică, de la ora 15, pe "Ilie Oană". 

Cupa României: Metaloglobus-Petrolul 1-2 (0-0)(1-1) d.p. 
Marcatori: Gavirlița (47)/Manolache (49), Roige (104). 
Metaloglobus: Nedelcovici-Ciubotaru, Puțaru (73-Mino Sota), Sava, Şandru (55-Cazan)-Vraciu (55-Cl.Herea), Chiriac, Lungu, Porescu (76-Matache), Ciocâlteu-Gavirlița (76-Ov.Herea) Antrenor: Gabriel Manu. 
Petrolul: Kitanov(cpt)-Olaru, Mondragon, Manolache, Poelmans-Răuța (67-Buhaescu)-Constantinescu (83-B.Vlad), Ekollo, Botic (83-Nir Lax), Şaim Tudor (44-Matiş)-Balint (83-Roige). Antrenor: Viorel Moldovan. 
Cartonaş roşu: Ciubotaru (60) 
Au arbitrat: Robert Avram (Piteşti)-George Bogdan Duță(Bacău) şi Cristian Voicu (Focşani) 
Observatori: Gheorghe Moise şi Mihai Andrieş (ambii-Bucureşti)...Citeste mai departe..

ACS Fotbal Comuna Recea-Petrolul 1-2 (0-0)

Marcatori: Oiță (47)/Buhăescu (67-pen.,72) ACS Recea: Bota (cpt.)-Potcoava (78-Marieş), Oiță, Bakmaz, Ispas-Micaş (86-Balha), Akmatov-Luboya, R.Rus (28-Urs), Vasalie (78-Jucan)-M.Coman. Antrenor: Nicolae Constantin. Petrolul: Kitanov-Mendoza, Meijers, Huja,Ţicu-Nir Lax (68-Balint)-Bratu (61-Constantinescu), Salifu (61-Ekollo),Roige (cpt.)(84-Răuța), Diarra-Buhaescu (84-Şaim Tudor). Antrenor: Viorel Moldovan. Cartonaşe roşii: Bakmaz 24)/Diarra (89). Au arbitrat: Florin Mihai Marc (Oradea)-Gero Szabo (Cluj Napoca) şi Ioan Alexandru Corb (Satu Mare). Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc) şi Vasile Rad (Arad)
..Citeste mai departe..

Petrolul, amicale cu Sepsi şi Voluntari.

La sfarşitul stagiului montan de la Poiana Braşov, Petrolul a disputat doua meciuri amicale. Primul l-a jucat la Ghimbav, cu echipa din Liga1 Sepsi Sf.Gheorghe, incheiat cu victoria la limita a covasnenilor, scor: 5-4 (3-2). Pentru ploieşteni au marcat Buhaescu (14, 65).Diarra (40),Matiş (50).
Iata formația de start a Petrolului: Avram-Olaru,Rauța,Huja,Poelmans-Mondragon (75-Nicolae)-Ben Levy (75-Iovu),Matiş (75-Enache),Botic (75-Nițescu),Diarra-Buhaescu.
..Citeste mai departe..

Atleții de la CSS Ploieşti au câştigat 5 titluri naționale la CN de ștafete

Stadionul „Iolanda Balaș Soter”, din Bucureşti, a găzduit, pe 3 octombrie a.c., finala Campionatului Național de ştafete la atletism, la categoriile Copii 2, Copii 1, Juniori 3, Juniori 2, Juniori 1, Tineret și Seniori.
Atleții de la CSS Ploiești, pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei, au reușit să obțină 5 titluri de campioni ai României, 3 medalii de argint și 4 medalii de bronz.
Cea mai interesantă și spectaculoasă cursă a fost cea de ștafete 4 x 400 m băieți, la categoria seniori și tineret, unde echipa CSS Ploiești (formată din 3 juniori categoria 2 și un junior categoria 1, în componența Ruben Chivi, Eduard Chivi, Alexandru Blănaru, Andrei Niculiță) a dat lovitura și a ieșit campioană a României atât la seniori cât și la tineret.
Aceiași atleți pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei, au ieșit campioni ai României cu ștafeta 4 x 400 m la categoria juniorilor 1
..Citeste mai departe..

Doar o remiză la Tg. Jiu!

Meci echilibrat pe stadionul "Municipal" din Tg. Jiu, unde echipa locală, condusă de fostul antrenor al Petrolului, Flavius Stoican, a reuşit să ia un punct în disputa cu ploieştenii. Prima repriză a fost echilibrată şi mai disputată, când s-au marcat şi cele două goluri. 
Min.9, 1-0. Paraschiv l-a surprins pe Cebotari cu un şut din afara careului! 
Min.27, 1-1. Nir Lax a bătut o lovitură liberă şi fundaşul Meijers a marcat, cu capul, de la 8-10 metri. 
În partea a doua, petroliştii au dominat jocul, dar nu au reuşit să penetreze poarta gazdelor. Răuță (82) a avut cea mai mare ocazie, când lovitura de cap a fost respinsă de Bodea, chiar de sub transversală! 
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5