Ultima editie tiparita in format pdf

Expoziția „Petrolul-simbol al sportului prahovean”, găzduită de Muzeul de Științele Naturii Prahova


Expoziția „Petrolul-simbol al sportului prahovean” este găzduită, de câteva zile, de către Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova.
A fost o inițiativă de suflet a lui Bogdan Burghelea, fost director al muzeului amintit și fost ciclist la clubul Petrolul.
Au îmbrătișat ideea Dragoș Grigorescu, actualul director al muzeului, Eduard Crângașu, directorul Clubului Sportiv Petrolul, Cristian Stavri, fotograf și colecționar de însemne sportive și, nu în ultimul rând, Petre Apostol, jurnalist sportiv.
Galeria prezintă o parte din istoria clubului ploieștean de la înființarea sa și până în prezent, cu momente importante și performanțe deosebite.
..Citeste mai departe..

Amical de gală pentru Blejoi!

Unirea Slobozia - CS Blejoi 4-3 (2-1)

Echipa prahoveană de Liga 3 a disputat ieri, 1 februarie, pe terenul sintetic de la Izvorani, un amical de gală cu una dintre echipele bune din eșalonul secund, Unirea Slobozia.
Au câștigat la limită cei din Slobozia, scor 4-3 (2-1), cu gol marcat în minutul 90!
Pentru Slobozia au marcat Golda (12), Afalna (54), Mustacă (58), C.Rus (90), iar pentru prahoveni Enache (23, 27), Bălașa (80). Blejoiul a folosit jucătorii: Bălănică - Drăgoi, Giuroiu, Nicolae, Ghinea- Munteanu, Dima, Enache (cot.) - Dr.Mănescu, D.Ilie, Nițescu.
Au mai jucat: Marinache, A.Șerban, Toporan, Moise, Brăilă, Popenciu, Popa, Bălașa. Nu au evoluat: Pahonțu, Stoica (accidentați), N.Badea, Prodan (răciți) și Oprea (învoit)
..Citeste mai departe..

Victorie concludentă la Buzău, a handbalistelor de la Activ!

SCM Gloria Buzău Div.A – CS Activ Prahova Ploiești 18-42 (8-24)

Echipa antrenată de Dragoș Dobrescu a făcut un meci foarte bun la Buzău, controlând ostilitățile de la un capăt la altul.
După prima repriză deja era o diferență clară 24-8, ca la final să se înregistreze 42-18 pentru ploieștence!
Pentru Activ Prahova Ploiești au jucat: Cristiana Nica (2 goluri), Ada Arvatu (6), Larisa Tamaș, Mara Arvatu (7), Patricia Vizitiu, Gabriela Moldoveanu (4), Flori Popescu (6), Maria Dumitriu, Ana Dumitrașcu, Anna Ivanenko (2), Ioana Paraschiv, Zsofia Csavar (4), Daria Grădișteanu (6), Diana Andrița (3), Diana Diaconu și Cătălina Sava (2).
..Citeste mai departe..

Weekend cu 8 medalii pentru şahiştii de la CSM Ploieşti

Sportivii secţiei de şah a CSM Ploieşti au participat, la finele săptămânii trecute, la două competiţii organizate la Ploieşti şi Bucureşti, reuşind să obţină 8 medalii, dintre care 4 de aur şi 4 de bronz.
Primul turneu a fost Festivalul „Şah în şcoală – Prahova Value Centre”, organizat, sâmbătă, de respectivul centru comercial în parteneriat cu CS Gambitul Damei Iași, Asociația Județeană de Șah Prahova și Clubul Sportiv Universitar Ploiești.
Elevii lui Petre Grigore au obţinut cinci medalii (3 de aur şi două de bronz) după cum urmează:
- Locul 1: Darius Nicolae (clasa I), Lucas Cătuneanu (nelegitimaţi) şi Leon Ioniţă (Open General B);
- Locul 3: Ştefan Petre (clasa I) şi Octavian Alexe (clasa a II-a).
..Citeste mai departe..

Medalii pentru atleţii de la CSM Ploieşti la „Cupa RMA”

Sportivii secţiei de atletism a CSM Ploieşti au participat în acest weekend la „Cupa RMA”, competiţie organizată de Federaţia Română de Atletism în Sala „Ioan Soter”, din incinta Complexului Naţional „Lia Manoliu”.
Dintre elevii lui Augustin Iancu şi Robert Munteanu, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Mădălina Sîrbu (foto 1), sportiva legitimată în acest an la CSM Ploieşti reuşind să obţină medalia de aur la seniori atât în proba de 1.500 metri, cât şi în cea de 3.000 metri!
..Citeste mai departe..

Înfrângere pe noroiul de pe „Ilie Oană”!

Petrolul - Chindia 1-2(1-0)

A fost o seară neagră pentru toată suflarea petrolistă, unde vreo 2.000 de fani au avut parte numai de „rele”, frig, lapoviță, teren cu noroi și un rezultat total nefavorabil!...
Legat de terenul plin de noroi, Primăria se face vinovată de felul deplorabil, unde jucătorii trebuiau să se exprime în condiții civilizate... în anul 2023! La felul cum au „livrat” suprafața de joc, așa a venit și rezultatul dureros al meciului! Oare Primăria nu are „remușcări” când încasează banii de chirie? Să fie penalizată!?
Am ajuns de „râsul lumii”, pe toate canalele media de la noi, în contrast cu alte stadioane precum cele de la Craiova, Sf. Gheorghe, Arena Națională!
..Citeste mai departe..

Nae Constantin și Robert Moldoveanu au prefațat meciul cu Chindia

La sediul clubului Petrolul a avut loc astăzi, 27 ianuarie, o conferință de presă în cadrul căreia antrenorul Petrolului Ploieşti, Nicolae Constantin și atacantul echipei, Robert Moldoveanu, au răspuns la întrebările jurnaliștilor, întrebări legate de partida de mâine, 28 ianaurie, cu Chindia Târgovişte.
Ambii au declarat că va fi un meci disputat, mai ales că și vremea o să fie potrivnică, un impediment important în ecuația jocului. Nae Constantin a spus că va conta mult pentru ploieșteni adaptarea la condițiile de joc, cât și dorința de a ieși învingători la sfârșitul meciului. Tot el ne-a informat că Huja va lipsi o perioadă până ce problema medicală se va rezolva, iar legat de compartimentul defensiv va juca cu patru fundași, cu toate că îi lipsește Huja, titular de bază pe linia de fund.
..Citeste mai departe..

Meci amical: Petrolul - Metaloglobus Bucureşti 2-2 (1-1)

Ieri, pe terenul bazei sportive din Aricești Rahtivani, comuna natală a antrenorului Nae Constantin, s-a disputat meciul de verificare dintre Petrolul și divizionară secundă Metaloglobus Bucureşti.
S-a terminat egal, 2-2 (1-1), golurile ploieștenilor fiind marcate de M. Bratu (37) și L.Dumitriu (62), în timp ce pentru bucureșteni au punctat M. Zukanovic (1) și L.Cazan (88).
„Lupii” au început partida cu următorul „11”: Moroz – Doua, Pashov, Olaru, Velisar- Seto, Jair- Bratu, Ioniță, Tucaliuc - Bucur. După pauză au mai jucat: Leitner- Borța, Achim, Meijers, Țicu- Purtic, Dumitriu- Moldoveanu, Budescu, Grozav- Irobiso.
Pentru Petrolul urmează primul joc oficial al anului pe „Ilie Oană”, ce se va disputa sâmbătă, de la ora 17,00, cu Chindia.
..Citeste mai departe..

Patinatorul Eduard Niţu, locul al 2-lea la „Finstral Trophy” Poliatlon, de la Collalbo, Italia!

Aflaţi într-un stagiu centralizat la Inzell (Germania), acolo unde se pregătesc pentru Finala Cupei Mondiale de Juniori şi Campionatul Mondial de Juniori, ce vor avea loc în 2-6 februarie, respectiv 9-13 februarie, sportivii secţiei de patinaj viteză a CSM Ploieşti au participat, în weekend, la International Junior Meeting „Finstral Trophy” Poliatlon, de la Collalbo (Italia).
Cei doi elevi ai lui Marius Băcilă prezenţi la competiţie, Eduard Niţu şi Sebastian Mihalache, au obţinut următoarele rezultate la Categoria Juniori I (A):
– Eduard Niţu – locul 2 la 500 metri, locul 3 la 1.000 metri, locul 3 la 1.500 metri, locul 4 la 3.000 metri, locul 2 în clasamentul general;
..Citeste mai departe..

Echipa de baschet CSM Petrolul Ploiești a ratat calificarea în Top 10!

Meciul din Liga Națională de Baschet, CSM Petrolul Ploiești – CSU Sibiu era unul de „totul sau nimic”!
Pentru ambele formații era musai victoria, pentru a se putea califica în Top 10! Din păcate, ploieșteni au fost învinși și vor juca în zona play-out a campionatului.
A fost 73-85 (22-25, 17-17, 21-20, 13-23) pentru sibieni, gazdele având parte de un public efervescent pe toată durata jocului. Au fost de-a lungul meciului momente cu ghinioane, mingi pierdute în jumătatea proprie și cu accidentarea coșgheterului Velijko Brkic, chiar în primul sfert al partidei, toate ducând la pierderea jocului.
Sibienii au jucat calculat și eficient în primul și în cel de-al patrulea sfert, cel hotărâtor în obținerea victoriei.
..Citeste mai departe..

Atleţii de la CSM Ploieşti, pe podium şi la etapa I a Campionatului Naţional de Seniori, U23 şi U20

Sportivii secţiei de atletism a CSM Ploieşti au participat, sâmbătă şi duminică, la prima etapă a Campionatului Naţional de Seniori, U23 şi U20, organizat în Sala de Atletism „Ioan Soter”, din incinta Complexului Naţional „Lia Manoliu”.
Dintre elevii lui Augustin Iancu şi Robert Munteanu, cele mai bune performanţe au fost realizate de Alexandru Geamănu, locul 2 la seniori în proba de 200 metri, cu timpul de 22.30 secunde (personal best) şi de Alexandru Zatic, locul al 3-lea la seniori în aceeaşi cursă, cu timpul de 22.50 secunde.
Clasări între primii 8 au mai avut Cristian Roiban, care a venit pe 4, şi Alexandru Geamănu, care a fost al 7-lea, în aceeaşi probă, cea de 60 metri plat.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4