Ultima editie tiparita in format pdf

Al doilea Tribunal Nuremberg?


Mii de avocaţi pregătesc acţiuni juridice internaţionale împotriva responsabililor care au produs daune economice şi civile prin impunerea de resticţii şi protocoale în numele situaţiei epidemiologice covid-19 şi împotriva celor care au produs teroare în rândul populaţiei prin lansarea de informaţii cu caracter înspăimântător despre efectele virusului asupra organismului uman

O coaliție juridică internațională, formată din mii de avocaţi din întreaga lume, pregăteşte un al doilea Tribunal de la Nürnberg.
Din acest grup fac parte şi medici, antropologi, psihologi, sociologi și filosofi a căror probitate academică este incontestabilă. Acţiunile juridice sunt îndreptate împotriva celor care au impus restricţii în numele Covid-19 şi care, cu această ocazie, au produs daune materiale economiilor ţărilor şi daune civile cauzate de manipularea și protocoalele false de testare, vizat fiind Forumul de la Davos
..Citeste mai departe..

Ce medicamente şi alimente e bine să ai în casă, în caz de pandemie sau de carantină la domiciliu

Elementele esenţiale pe care trebuie să le ai în casă, dacă vei fi pus în situaţia de a sta la domiciliu în auto-izolare. Infecţia cu Covid-19 a produs un dezechilibru serios şi real la nivel mondial. Bilanţul mondial al deceselor provocate de noul coronavirus a depăşit pe 10 martie pragul de 4.000, conform Reuters şi AFP.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că ”ameninţarea unei pandemii” cu noul coronavirus, care a provocat peste 110.000 de îmbolnăviri în întreaga lume, a devenit ”foarte reală”, relatează AFP, dpa şi Reuters şi în 11 martie a fost şi declarată.

În acest context nou pentru mulţi dintre noi, care nu ne-am confruntat până acum cu situaţii de criză atât de profunde, poate fi ceva copleşitor.

..Citeste mai departe..

Isteria coronavirus a pătruns şi în România

Şcoli închise, spectacole, competiţii sportive şi olimpiade şcolare suspendate – un tablou cu o imagine sumbră

Văzând ce măsuri se aplică prin unele locuri de pe Globul Pământesc în legătură cu isteria coronavirus, autorităţile române au decis să nu se lase mai prejos şi au trecut la măsuri radicale. Astfel, au decis anularea spectacolelor de teatru, a unor competiţii sportive (cele care se mai ţin nu vor mai avea spectatori), dar şi închiderea şcolilor până cel puţin pe 21 martie, suspendarea tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive şcolare! Se precizează că aceste măsuri sunt pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul COVID-19.
..Citeste mai departe..

Sistemul limfatic ne curăţă organismul şi sângele

El formeză un scut de protecţie împotriva virusurilor. Cum îl ajutăm să funcţioneze optim?

Sistemul limfatic este un element esenţial dacă vorbim de un organism sănătos. Alături de sistemul imunitar, ţine la distanţă virusurile. Sistemul limfatic este de o importanţă capitală! Organismul se devitalizează dacă sistemul limfatic nu funcţionează corespunzător.

Sistemul limfatic este cel care „mătură” deşeurile de la nivelul ţesuturilor, care colectează şi distruge toxinele, bacteriile, celulele anormale din corp şi care transportă celulele imunitare în zonele unde este nevoie de ele. Sistemul limfatic nu este un circuit închis, el transportă şi filtrează circa 20 de litri de sânge pe zi, reciclând practic plasma din sânge. Dintr-o medie de 20 de litri de sânge filtrat zilnic, aproximativ 17 litri de sânge se reîntorc în vasele de sânge, iar restul de 3 litri sunt transportaţi de sistemul limfatic pentru filtrare continuă, pentru ca ulterior sa se reîntoarca tot în sânge.

..Citeste mai departe..

Leac pentru tratarea simptomelor coronavirusului, anunţat de OMS

Bruce Aylward, director general adjunct la OMS, a anunţat luni că, în prezent, există doar un singur medicament eficient împotriva simptomelor coronavirusului COVID-19. Este vorba de „remdesivir”, folosit deja în teste clinice pe oameni. În timpul unei conferinţe de presă susţinută luni la Beijing, Bruce Aylward a afirmat că, în acest moment, „ există doar un singur medicament eficient (împotriva COVID-19, n.r.), iar noi credem că este remdesivir”. Potrivit acestuia, „remdesivir” este folosit în prezent în studii clinice pe oameni, urmând ca rezultatele să fie disponibile în doar câteva săptămâni. Compania americană de biotehnologie Gilead Sciences, producătorul medicamentului, a confirmat faptul că deja colaborează cu autorităţile medicale din China, în cadrul a două studii clinice cu pacienţi infecaţi cu COVID-19.
..Citeste mai departe..

Comitet interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus

Pe data de 22 ianuarie, s-a constituit comitetul interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus, format din specialişti, sub coordonarea miniştrilor din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. Acest comitet a recomandat un set de măsuri pentru aeroporturi, cât şi pentru unităţile medicale sanitare.

1. Pentru aeroporturi:

• Instalarea de scannere termice pe fluxurile de pasageri pentru detectarea pasagerilor a căror temperatură corporală este ≥ 380. Implementarea acestei măsuri se va decide, luni, 27.01.2020, cu toţi factorii decizionali.

• Asigurarea distribuirii de pliante de informare pentru aeroporturi (pregătite de INSP – CNSCBT la porţile îmbarcare/sosire, control paşapoarte, zone de aşteptare etc.)

• Expunerea la loc vizibil pe fluxurile de pasageri a unor afişe informative (pregătite de INSP – CNSCBT la porţile îmbarcare/sosire, control paşapoarte, zone de aşteptare etc.);

..Citeste mai departe..

Să vă fie ruşine!

Marii cercetători ai Planetei numite Pământ lansează tot felul de aberaţii despre provenienţa coronavirusului. Au început cu broasca şi au continuat cu şerpii, liliecii şi, culmea, cu gheţarii! Ce mai urmează?

Informaţiile şi declaraţiile despre periculosul virusul apărut în China, extins şi în alte zone de pe Pământ, virus căruia i s-a dat numele de „coronavirus”, captează atenţia tuturor, subiectului respectiv fiindu-i rezervate spaţii largi în diverse emisiuni şi publicaţii media. Este incredibil, totuşi, cum populaţiei îi sunt lansate tot felul de speculaţii referitoare la acest virus. „Cum de a apărut virusul?” – este întrebarea care a primit fel de fel de răspunsuri, fără însă a fi ceva oficial până acum. Este inadmisibil ca oameni de ştiinţă, cercetători sau ce mai sunt să arunce în spaţiul mediatic răspunsuri care pur şi simplu de fac să râzi.
..Citeste mai departe..

Prof. Adrian Streinu-Cercel a explicat cum se manifestă noul virus de pneumonie, venit din China

Pnemonia cauzată de noul virus, care a ucis 9 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa. Principalele semene de alarmă sunt febra, tusea seacă, starea generală proastă, durerea de cap şi tulburările respiratorii, a explicat, pentru HotNews.ro, prof. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş. Acesta mai spune că „tratament care să se adreseze acestui virus nu există, în schimb există tratamente patogenice, care se adresează căilor prin care boala se poate constitui, ceea ce este deosebit de important”.

Simptome

Semnele de alarmă date de îmbolnăvirea cu coronavirus seamănă foarte mult cu cele ale gripei: febră, tuse seacă, stare generală proastă, durere de cap şi tulburări respiratorii.

..Citeste mai departe..

Ministrul Sănătăţii şi partenerii sociali, la masa de lucru

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor reprezentative din Sănătate, Federaţiile SANITAS şi Solidaritatea Sanitară din România. În cadrul întâlnirilor a fost stabilit calendarul colaborării dintre partenerii sociali şi au fost demarat dialogul pe teme de interes care vizează creşterea calităţii condiţiilor de muncă pentru profesioniştii din sistem, ca de exemplu asigurarea creşterilor salariale, rezolvarea inechităţilor salariale pentru diferitele categorii de personal, aspecte privind contractul colectiv de muncă, malpraxis.

Ministrul Sănătăţii a exprimat disponibilitatea autorităţilor pentru menţinerea, în permanenţă, a dialogului deschis şi constructiv pe toate temele de interes comun, bazat pe încredere şi responsabilitate. Pentru Ministerul Sănătăţii sindicatele reprezintă unul din cei trei parteneri strategici, alături de colegiile profesionale şi asociaţiile de pacienţi.

..Citeste mai departe..

Testul de sânge care îți arată cum îmbătrânești și în cât timp

Prin analiza unor proteine specifice din plasma sanguină s-ar putea afla informaţii importante referitoare la starea de sănătate a unei persoane şi la ritmul de îmbătrânire al acesteia, conform unui studiu realizat în Statele Unite şi citat de UPI. O echipă de cercetători americani a analizat eşantioane de plasmă sanguină prelevate de la peste 4.200 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 95 de ani şi a identificat o asociere între 373 proteine şi îmbătrânire. „Se cunoaşte de mult timp că evaluarea anumitor proteine din sânge poate oferi informaţii cu privire la starea de sănătate a unei persoane - lipoproteine pentru sănătatea cardiovasculară, de exemplu”. Dar nu s-a consemnat faptul că numeroase niveluri diferite de proteine - aproximativ o treime dintre cele analizate - se modifică în mod considerabil odată cu înaintarea în vârstă”, a explicat autorul principal al studiului, Tony Wyss-Coray, codirector al Centrului pentru Cercetarea Bolii Alzheimer de la Universitatea Stanford din California, într-un comunicat de presă emis de instituţie
..Citeste mai departe..

Consumul de marijuana creşte riscul de cancer testicular

Bărbaţii care au fumat cel puţin un joint zilnic de-a lungul a zece sau mai mulţi ani au un risc mai mare cu 36% de a face cancer testicular. Marijuana reprezintă un subiect sensibil, dat fiind faptul că în multe zone de pe glob există mişcări care militează pentru legalizarea consumului şi faptul că efectele acestei plante sunt parţial înţelese. Un studiu recent expune riscurile pe care consumul îndelungat îl poate avea asupra sănătăţii bărbaţilor. Acest studiu explică faptul că acei bărbaţi care au fumat cel puţin un joint zilnic, pentru o perioadă de zece sau chiar mai mulţi ani, prezintă un risc cu 36% mai mare de a dezvolta cancer testicular în comparaţie cu acei bărbaţi care nu au fumat, notează Science Alert
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7