Ultima editie tiparita in format pdf

Curtea de Apel Bucureşti a anulat obligativitatea purtării măştii atât în spaţii deschise, cât şi în cele închise


Sentinţa nu este, încă, definitivă şi poate să fie contestată

Instanţa constată că obligativitatea purtării măştii încalcă dreptul persoanei la viaţă privată, intimă şi dreptul de a dispune de propriul corp.
„Obligarea unei persoane de a-și amplasa pe faţă un material constituie o ingerință în dreptul la viață privată”, a motivat judecătorul Amer Jabre decizia sa

Judecătorul Amer Jabre, de la Curtea de Apel Bucureşti, a motivat sentinţa nr. 1950/2021, pronunţată pe 16 decembrie 2021 în dosarul nr. 87/2/2021, prin care a desfiinţat obligativitatea purtării maştilor atât în spaţii deschise, cât şi în spaţii închise.
Astfel, în motivaţie, judecătorul semnalează că OBLIGATIVITATEA PURTĂRII MĂŞTII ÎNCALCĂ DREPTUL PERSOANEI LA VIAŢA SA INTIMĂ, LA VIAŢĂ PRIVATĂ, DAR ŞI DE A DISPUNE DE CORPUL SĂU.
..Citeste mai departe..

Uniţi în cuget şi simţire, românii strigă „Jos Dictatura sanitară!”, „Libertate!”

Cel puţin 30.000 de omeni au ţinut să vină în Bucureşti pentru a participa la cel mai mare protest susţinut în Piaţa Victoriei de când a fost declanşată „perioada epidemiologică” în România.
A fost cel mai însemnat numeric protest organizat împotriva restricţiilor, a celor care decid acum soarta ţării. A fost un protest mare pentru că, de data aceasta, toate asociaţiile civice (Asociația Scut Botoşănean, Legitima Apărare, Calea Neamului, Starea de Libertate, Neamunit România) şi-au dat mâna şi au reuşit să aducă în Capitală zeci de mii de suflete, toate scandând „Libertate!” Da, acesta a fost cel mai scandat cuvânt şi la acest protest. Şi se întâmplă aşa ceva după 32 de ani de la căderea Regimului Ceauşescu!
După orele prânzului, mulţi s-au adunat în Piaţa Universităţii, manifestând şi aici, iar după ora 17:30, aceştia au plecat grupaţi spre Piaţa Victoriei
..Citeste mai departe..

Guvernul, asaltat de cadrele medicale!

Membrii Federaţiei Sanitas au venit azi, 4 octombrie, din toată ţara, să depună memorii la Guvern, cerând, printre altle, „respectarea drepturilor constituţionale ale salariaţilor şi oprirea oricăror abuzuri ce ar putea veni din partea Guvernului ori ale altor instituţii ale statului”

Dacă pe 2 octombrie au venit în faţa sediului Guvernului să protesteze zeci de mii de oameni din diverse activităţi profesionale, iată că acum, pe 4 octombrie, Guvernul a fost asaltat de către cadrele medicale din Federaţia Sanitas.
Au venit din toată ţara să depună memorii la Guvern pentru că „nu putem accepta distrugerea sistemului public de sănătate și de asistenţă socială!
..Citeste mai departe..

S-a înroşit steagul pe care scrie numele unui virus gripal!

Mai sunt de afişat multe steaguri de acest gen?

Dar ce repede s-a trecut la „scenariul roşu”! Ce repede avea să se arate ploieştenilor steagul roşu pe care scrie numele unui virus! În mai puţin de 7 zile s-a trecut de la steagul verde la cel roşu!
Cel galben a stat puţin, doar cât a durat în week-end-ul!
Ştiţi, oameni buni, că este primul virus căruia i s-a făcut steag! Incredibil!
Fiind peste tot vizibil numele virusului, acest aspect ar putea să constituie un atentat asupra psihicului omului. De mai bine de un an şi jumătate, oamenii au parte numai de mesaje şi de informaţii cu subiect negativ, în care li se vorbeşte despre ameninţări, despre cât de rău este şi o să fie dacă fac sau dacă nu fac un anumit lucru, contribuindu-se astfel la descurajarea sa.
Niciun cuvânt, nicio frază de încurajare, de garanţie că vom scăpa de teroarea restricţiilor, a discriminărilor.
Se produc, astfel, teameri, traume, ce pot duce şi la psihoze.
Dacă se tot bate monedă pe sănătatea omului şi clasa politică a devenit aşa de implicată dintr-o dată în a păstra sau în a-i face pe oameni sănătoşi, atunci trebuie privit în ansamblu, nu doar asupra unei părţi şi în niciun caz cu discriminări sau segregări!
..Citeste mai departe..

Ploieștiul a intrat azi în scenariul roșu

Municipiul Ploieşti a intrat, luni, 27 septembrie a.c., în scenariul roşu, cu o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 3,08 la mia de locuitori, arată datele comunicate de Prefectura Prahova, rata de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului fiind de 2,64 cazuri la mia de locuitori. În județ, 24 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) se află în scenariul roşu, fiind vorba despre şase oraşe, inclusiv municipiile Ploieşti şi Câmpina, şi 18 comune.
..Citeste mai departe..

Focar de Covid la Școala de Poliție Câmpina

Pe parcursul zilei precedente, în Prahova, au fost realizate 1.303 teste (teste de la începutul pandemiei – 185.607), conform centralizării DSP Prahova. Ieri, 23 septembrie 2021, pe raza judeţului nostru au fost înregistrate alte două focare active: unul la Şcoala De Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina – 3 salariați + 10 elevi și un focar familial din comuna Surani, unde 4 persoane sunt infectate. Toți aceștia au rămas ȋn izolare la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie
..Citeste mai departe..

Volosevici anunță că s-au găsit bani pentru Laboratorul de radioterapie Ploiești

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, informează comunitatea locală că s-au identificat resursele financiare necesare pentru realizarea laboratorului de radioterapie la nivelul Spitalului Municipal Ploiești, unitate sanitară aflată în administrarea autorității publice locale. Ministerul Sănătății, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale (UMPMB), are în derulare Proiectul privind Reforma Sectorului Sistemului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), proiect nr. 8362RO, ratificat prin Legea nr.179/16.12.2014.
..Citeste mai departe..

„Virusul Sars-Cov-2 nu afectează copiii, datorită imunităţii naturale a acestora”

Societatea Română de Pediatrie, prin vocea prof. Dr. Doina Anca Pleşca – preşedintele instituţiei, rupe tăcearea şi desfiinţează „măsurile sanitare” aplicate asupra copiilor.

Președintele Societății Române de Pediatrie, prof.dr. Doina Anca Pleșca, confirmă faptul că „virusul Sars-Cov-2 nu afectează copiii, ei având o imunitate naturală în fața tipurilor de coronavirus și un răspuns imunologic încrucișat în fața virusului Sars-Cov-2”, afirmaţie făcută cu ocazia sesiunii „Primul an de pandemie COVID-19. Dovezi ştiinţifice. Experienţe proprii”, desfășurată sub egida Academiei de Științe Medicale, declaraţiile sale fiind publicate de publicaţia Naţional, pe 19 septembrie 2021.
De asemenea, prof. dr Doina Anca Pleșca a specificat foarte clar că sunt multe tipuri de virusuri care generează aceeași simptomatologie cu cea a Covidului,ca atare copiii nu trebuie diagnosticați numai cu Sars-Cov-2. „Integritatea endoteliului, receptori mult mai puțini și, culmea, creșterea citokinelor imunomodulatoare, și nu inflamatorii, sunt factori care apără copiii. Acest demers în lumea științifică în a se lămuri de ce copilul este altfel față de adult în această patologie se regăsește într-un foarte interesant studiu american.
..Citeste mai departe..

Discriminarea şi Segregarea, tot mai prezente în societate la 76 de ani de la începutul Procesului de la Nurnberg!

Cât mai acceptaţi aşa ceva, oameni buni? Cât mai permiteţi să fie încălcată Constituţia şi Drepturile Omului?

Atât de speriată şi de revoltată a fost umanitatea din cauza discriminării, segregării şi a experimentelor medicale efectuate pe oameni în timpul celui de-al doilea Război Mondial încât, ca urmare a Procesului de la Nurnberg, a fost întocmit un Raport prin care statele semnatare se angajau să nu întreprindă astfel de fapte niciodată şi să condamne încălcarea Drepturilor şi Libertăţilor omului. Printre ţările semnatare se numără şi România!
..Citeste mai departe..

Unii cu „ciolanul”, alţii cu restricţiile!

Mereu şi mereu aceleaşi „măsuri” aberante care, iată, nu oferă niciun rezultat bun

Oameni buni, nu vă panicaţi!

În timp ce unii se ceartă pe „ciolan” – a se vedea ce se întâmplă în această perioadă în clasa politică – alţii îşi văd mai departe de „agenda sanitară” şi aduc în discuţie o posibilă revenire a măştilor purtate în aer liber!
Ne întrebăm, logic şi firesc, pentru ce să mai pui în aplicare nişte măsuri care nu au dat rezultate bune nici în trecut? S-a schimbat în bine ceva de când autorităţile ne-au obligat (ilegal) de a purta masca pe faţă? Că, dacă ne luăm după cifrele lor, vedem că nu, că acel virus gripal încă există şi, iată, are şi „tulpini”! A, au mai rămas măşti de vândut prin magazie!
..Citeste mai departe..

Ambulanță distrusă într-un incendiu la Ploiești

O autosanitară a fost cuprinsă de flăcări, marți după-amiaza în jurul orei 13.05 în Ploiești, pe Șoseaua Vestului. Imediat, după anunțul la 112, la locul evenimentului au fost mobilizate două autospeciale de stingere și o autospecială de primă intervenție și comandă ale ISU Prahova, însă flăcările au cuprins celula sanitară și echipamentele medicale.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7