Ultima editie tiparita in format pdf

România a intrat în „dictatură medicală”!


Prin votarea Legii carantinării şi izolării s-au încălcat Drepturile omului, Legea sănătăţii, Constituţia României, dar s-a călcat în picioare şi decizia Curţii Constituţionale, tocmai de către cei care au jurat că vor respecta Legea supremă a ţării, parlamentarii!

Data de 16 iulie 2020 poate fi considerată data de când, în România, a fost instaurată Dictatura medicală! Este o zi neagră pentru Democraţie, pentru Drepturile şi Libertăţile cetăţeneşti, pentru Statul de drept!
Culmea este că Legea carantinării şi izolării a fost votată tocmai de cei care au jurat să respecte Constituţia, Drepturile şi Libertăţile cetăţenilor, adică de parlamentari.
Ei bine, cei mai mulţi dintre parlamentarii români au încălcat, prin acest vor, Legea supremă a ţării, au încălcat şi decizia Curţii Constituţionale, care precizează foarte clar că nicio persoană nu trebuie internată cu forţa
..Citeste mai departe..

Să vă fie ruşine!

Marii cercetători ai Planetei numite Pământ lansează tot felul de aberaţii despre provenienţa coronavirusului. Au început cu broasca şi au continuat cu şerpii, liliecii şi, culmea, cu gheţarii! Ce mai urmează?

Informaţiile şi declaraţiile despre periculosul virusul apărut în China, extins şi în alte zone de pe Pământ, virus căruia i s-a dat numele de „coronavirus”, captează atenţia tuturor, subiectului respectiv fiindu-i rezervate spaţii largi în diverse emisiuni şi publicaţii media. Este incredibil, totuşi, cum populaţiei îi sunt lansate tot felul de speculaţii referitoare la acest virus. „Cum de a apărut virusul?” – este întrebarea care a primit fel de fel de răspunsuri, fără însă a fi ceva oficial până acum. Este inadmisibil ca oameni de ştiinţă, cercetători sau ce mai sunt să arunce în spaţiul mediatic răspunsuri care pur şi simplu de fac să râzi.
..Citeste mai departe..

Prof. Adrian Streinu-Cercel a explicat cum se manifestă noul virus de pneumonie, venit din China

Pnemonia cauzată de noul virus, care a ucis 9 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa. Principalele semene de alarmă sunt febra, tusea seacă, starea generală proastă, durerea de cap şi tulburările respiratorii, a explicat, pentru HotNews.ro, prof. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş. Acesta mai spune că „tratament care să se adreseze acestui virus nu există, în schimb există tratamente patogenice, care se adresează căilor prin care boala se poate constitui, ceea ce este deosebit de important”.

Simptome

Semnele de alarmă date de îmbolnăvirea cu coronavirus seamănă foarte mult cu cele ale gripei: febră, tuse seacă, stare generală proastă, durere de cap şi tulburări respiratorii.

..Citeste mai departe..

Ministrul Sănătăţii şi partenerii sociali, la masa de lucru

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor reprezentative din Sănătate, Federaţiile SANITAS şi Solidaritatea Sanitară din România. În cadrul întâlnirilor a fost stabilit calendarul colaborării dintre partenerii sociali şi au fost demarat dialogul pe teme de interes care vizează creşterea calităţii condiţiilor de muncă pentru profesioniştii din sistem, ca de exemplu asigurarea creşterilor salariale, rezolvarea inechităţilor salariale pentru diferitele categorii de personal, aspecte privind contractul colectiv de muncă, malpraxis.

Ministrul Sănătăţii a exprimat disponibilitatea autorităţilor pentru menţinerea, în permanenţă, a dialogului deschis şi constructiv pe toate temele de interes comun, bazat pe încredere şi responsabilitate. Pentru Ministerul Sănătăţii sindicatele reprezintă unul din cei trei parteneri strategici, alături de colegiile profesionale şi asociaţiile de pacienţi.

..Citeste mai departe..

Testul de sânge care îți arată cum îmbătrânești și în cât timp

Prin analiza unor proteine specifice din plasma sanguină s-ar putea afla informaţii importante referitoare la starea de sănătate a unei persoane şi la ritmul de îmbătrânire al acesteia, conform unui studiu realizat în Statele Unite şi citat de UPI. O echipă de cercetători americani a analizat eşantioane de plasmă sanguină prelevate de la peste 4.200 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 95 de ani şi a identificat o asociere între 373 proteine şi îmbătrânire. „Se cunoaşte de mult timp că evaluarea anumitor proteine din sânge poate oferi informaţii cu privire la starea de sănătate a unei persoane - lipoproteine pentru sănătatea cardiovasculară, de exemplu”. Dar nu s-a consemnat faptul că numeroase niveluri diferite de proteine - aproximativ o treime dintre cele analizate - se modifică în mod considerabil odată cu înaintarea în vârstă”, a explicat autorul principal al studiului, Tony Wyss-Coray, codirector al Centrului pentru Cercetarea Bolii Alzheimer de la Universitatea Stanford din California, într-un comunicat de presă emis de instituţie
..Citeste mai departe..

Consumul de marijuana creşte riscul de cancer testicular

Bărbaţii care au fumat cel puţin un joint zilnic de-a lungul a zece sau mai mulţi ani au un risc mai mare cu 36% de a face cancer testicular. Marijuana reprezintă un subiect sensibil, dat fiind faptul că în multe zone de pe glob există mişcări care militează pentru legalizarea consumului şi faptul că efectele acestei plante sunt parţial înţelese. Un studiu recent expune riscurile pe care consumul îndelungat îl poate avea asupra sănătăţii bărbaţilor. Acest studiu explică faptul că acei bărbaţi care au fumat cel puţin un joint zilnic, pentru o perioadă de zece sau chiar mai mulţi ani, prezintă un risc cu 36% mai mare de a dezvolta cancer testicular în comparaţie cu acei bărbaţi care nu au fumat, notează Science Alert
..Citeste mai departe..

Cât de periculoase pot fi substanţele nocive pentru sănătatea noastră

Lucrătorii europeni se confruntă cu riscuri pentru sănătate noi şi în creştere din cauza substanţelor periculoase, afirmându-se că de zece ori mai multe persoane decedează din cauza substanţelor periculoase decât din cauza accidentelor de muncă! Contactul cu o mare varietate de produse chimice şi alte substanţe periculoase la locul de muncă periclitează sănătatea lucrătorilor de pe tot teritoriul Europei, iar nanotehnologia este unul din riscurile care generează cele mai multe motive de îngrijorare în rândul experţilor din 21 de ţări europene
..Citeste mai departe..

Ce presupune operaţia de reconstrucţie mamară, ultima etapă în tratarea cancerului de sân

Ce presupune operaţia de reconstrucţie mamară. Anual, în lume, aproape 2,1 milioane de femei primesc diagnosticul de cancer mamar, o veste care declanşează o serie de proceduri, teste, investigaţii, terapii şi intervenţii chirurgicale menite să salveze sănătatea şi viaţa pacientelor.

Cauzele apariţiei cancerului de sân nu sunt pe deplin cunoscute, însă specialiştii menţionează printre factorii de risc moştenirea genetică, fumatul, excesul ponderal, prezenţa mutaţiilor genetice BRCA1 şi 2, terapiile hormonale. De asemenea, riscul de cancer mamar creşte odată cu înaintarea în vârstă.

Cancerul se poate trata cu succes dacă este depistat cât mai la debut, prin efectuarea regulată a ecografiilor mamare şi mamografiilor. În plus, şanse maxime de vindecare pe termen lung au cazurile tratate în cadrul comisiilor oncologice din care fac parte oncologul, medicul chirurg, specialiştii în imagistică, radioterapie, anatomopatologul şi, nu în ultimul rând, expertul în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, scrie revista Doctorul Zilei.

..Citeste mai departe..

Difteria a devenit ameninţare pentru România

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) trage un semnal de alarmă în ce priveşte ameninţarea epidemiologică de la graniţa de Nord a ţării. Măsurile luate de Ministerul Sănătăţii (MS) până în acest moment sunt bune, necesare însă trebuie completate.

Medicii de familie au primit alerte epidemiologice de la direcţiile judeţene de sănătate publică şi MS a dispus achiziţionarea de stocuri de ser vaccinal împotriva difteriei. SNMF solicită oficial lansarea de urgenţă a unui program naţional pentru vaccinarea populaţiei adulte expuse riscului de îmbolnăvire, program care să cuprindă măsuri de susţinere/compensare a costurilor pentru vaccin şi campanii de informare şi conştientizare a populaţiei.

..Citeste mai departe..

Supravieţuirea copilului cu cancer în România – prima analiză pe date naţionale

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a participat la evenimentul “Supravieţuirea copilului cu cancer în România – prima analiză pe date naţionale“. În timpul evenimentului, ministrul a spus că, în onco- pediatrie, este nevoie de o abordare intersectorială în care domeniul medical trebuie sprijinit de măsuri şi acţiuni de suport pentru asigurarea accesului la educaţie, măsuri de reinserţie socială, de sprijin social al copiilor, dar mai ales al părinţilor, astfel încât copilul să poată fi îngrijit şi recuperat pentru societate.

În tratarea afecţiunilor oncologice, fără o abordare interdisciplinară nu există rezultate. Indiferent de tip şi localizare, cancerul este o afecţiune care nu poate fi tratată de un singur doctor. Specialiştii trebuie să se aşeze la aceeaşi masă pentru a alege varianta optimă de tratament pentru bolnavi.

..Citeste mai departe..

Ştiai că tensiunile în familie pot declanşa alergiile copiilor?

De ce se înmulţesc cazurile şi cum le putem preveni, explicaţiile unui cunoscut nutriţionist

 

Alergiile afectează din ce în ce mai mult copii şi sunt confundate cu intoleranţele alimentare. Cum le recunoaştem şi cum se pot ameliora. Copiii sunt din ce în ce mai predispuşi la alergiile alimentare. Cum îi putem ajuta?

Într-o lume pe repede-înainte şi invadată de produse alimentare de tot felul, unul din doi copii suferă de alergii sau intoleranţe alimentare. Ce complică depistarea acestora este faptul că foarte mulţi părinţi ignoră simptomele celor mici, scrie revista Doctorul Zilei.

În fiecare zi, organismul uman intră în contact cu diferite substanţe străine ce îl pot face să devină mai sensibil şi mai vulnerabil: produse de igienă, aditivi alimentari sau chiar preparatele preferate (gluten, lactoză, amidon). Din păcate, de cele mai multe ori alergiile sunt confundate cu intoleranţele alimentare. Alergiile sunt o reacţie faţă de anumite alimente ce implică sistemul imunitar, care nu recunoaşte acel aliment ca fiind bun pentru organism.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6