Ultima editie tiparita in format pdf

Focar de Covid-19 la un centru de dializă din Ploiești


Un nou focar de infectare cu noul coronavirus a fost depistat la un centru de dializă privat din Ploieşti, acolo unde 38 de pacienți au fost confirmați pozitivi. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Bogdan Nica, “de trei zile suntem martorii acestui val. În ultima zi a stării de urgenţă aveam 76 de îmbolnăviri şi 5 sau 6 decese. Astăzi, 243 sunt în spital şi am trecut demult de 400 (n.n 406 cazuri confirmate). Deci avem 100 şi ceva de bolnavi internaţi în ultimele 10 zile”, a spus directorul DSP Prahova. În urmă cu două zile, două asistente de la Spitalul de pediatrie şi o angajată de la blocul alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost testate pozitiv
..Citeste mai departe..

Acesta este medicamentul care a vindecat 95% dintre bolnavii de coronavirus aflaţi în stare critică

Un medicament folosit de pacienţii cu artrită ar putea fi salvarea bolnavilor de coronavirus, sunt de părere experţii chinezi, care spun că eficienţa a fost observată la 95% dintre pacienţii în stare critică. FDA-ul american a dat undă verde pentru testare. Medicamentul Actemra, produs de Roche, destinat pacienţilor care suferă de artrită reumatoidă, ar putea fi salvarea bolnavilor de coronavirus. Acesta reduce inflamaţia provocată de COVID-19, notează Daily Mail, citând surse de ordin medical din China. Potrivit cotidianului britanic, doctorii chinezi au folosit Tocilizumab (Actemra) pe 20 de pacienţi în stare gravă, iar 19 dintre aceştia au fost declaraţi vindecaţi. Actemra a fost aprobat deja în China, în timp ce Statele Unite au ordonat teste. Iniţial, doctorii chinezi au folosit tocilizumab pentru a provoca un răspuns disproporţionat al sistemului imunitar în cazul pacienţilor cu coronavirus, care ar fi putut duce la un colaps al organelor interne
..Citeste mai departe..

Nou record de contaminări cu COVID-19: într-o singură zi, 263

Un număr de 1.292 de persoane au fost confirmate, până în prezent, în România, cu noul coronavirus, fiind înregistrate 24 de decese, informează vineri Grupul de Comunicare Strategică (GCS). De la ultima informare, au fost înregistrate 263 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienţii recent confirmaţi cu infecţie au vârste cuprinse între 0 şi 94 de ani, precizează GCS. Dintre persoanele infectate, 115 au fost declarate vindecate şi externate: 53 - la Timişoara, 41 - la Bucureşti, 6 - la Craiova, 6 - la Constanţa, câte 7 - la Iaşi şi 2 Cluj.  Până vineri, 24 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timişoara şi Neamţ, au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 32 de pacienţi, din care 24 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară
..Citeste mai departe..

Coreea de Sud ajută România cu echipamente medicale

Joi dimineaţa, un avion NATO, C-17 Globemaster III, a adus în România, aterizând pe Aeroportul Otopeni, 45 de tone de echipament medical, de la Seul. Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecție, au fost cumpărate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor epidemiei de COVID-19 în România


..Citeste mai departe..

Ce medicamente şi alimente e bine să ai în casă, în caz de pandemie sau de carantină la domiciliu

Elementele esenţiale pe care trebuie să le ai în casă, dacă vei fi pus în situaţia de a sta la domiciliu în auto-izolare. Infecţia cu Covid-19 a produs un dezechilibru serios şi real la nivel mondial. Bilanţul mondial al deceselor provocate de noul coronavirus a depăşit pe 10 martie pragul de 4.000, conform Reuters şi AFP.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că ”ameninţarea unei pandemii” cu noul coronavirus, care a provocat peste 110.000 de îmbolnăviri în întreaga lume, a devenit ”foarte reală”, relatează AFP, dpa şi Reuters şi în 11 martie a fost şi declarată.

În acest context nou pentru mulţi dintre noi, care nu ne-am confruntat până acum cu situaţii de criză atât de profunde, poate fi ceva copleşitor.

..Citeste mai departe..

Isteria coronavirus a pătruns şi în România

Şcoli închise, spectacole, competiţii sportive şi olimpiade şcolare suspendate – un tablou cu o imagine sumbră

Văzând ce măsuri se aplică prin unele locuri de pe Globul Pământesc în legătură cu isteria coronavirus, autorităţile române au decis să nu se lase mai prejos şi au trecut la măsuri radicale. Astfel, au decis anularea spectacolelor de teatru, a unor competiţii sportive (cele care se mai ţin nu vor mai avea spectatori), dar şi închiderea şcolilor până cel puţin pe 21 martie, suspendarea tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive şcolare! Se precizează că aceste măsuri sunt pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul COVID-19.
..Citeste mai departe..

Sistemul limfatic ne curăţă organismul şi sângele

El formeză un scut de protecţie împotriva virusurilor. Cum îl ajutăm să funcţioneze optim?

Sistemul limfatic este un element esenţial dacă vorbim de un organism sănătos. Alături de sistemul imunitar, ţine la distanţă virusurile. Sistemul limfatic este de o importanţă capitală! Organismul se devitalizează dacă sistemul limfatic nu funcţionează corespunzător.

Sistemul limfatic este cel care „mătură” deşeurile de la nivelul ţesuturilor, care colectează şi distruge toxinele, bacteriile, celulele anormale din corp şi care transportă celulele imunitare în zonele unde este nevoie de ele. Sistemul limfatic nu este un circuit închis, el transportă şi filtrează circa 20 de litri de sânge pe zi, reciclând practic plasma din sânge. Dintr-o medie de 20 de litri de sânge filtrat zilnic, aproximativ 17 litri de sânge se reîntorc în vasele de sânge, iar restul de 3 litri sunt transportaţi de sistemul limfatic pentru filtrare continuă, pentru ca ulterior sa se reîntoarca tot în sânge.

..Citeste mai departe..

Leac pentru tratarea simptomelor coronavirusului, anunţat de OMS

Bruce Aylward, director general adjunct la OMS, a anunţat luni că, în prezent, există doar un singur medicament eficient împotriva simptomelor coronavirusului COVID-19. Este vorba de „remdesivir”, folosit deja în teste clinice pe oameni. În timpul unei conferinţe de presă susţinută luni la Beijing, Bruce Aylward a afirmat că, în acest moment, „ există doar un singur medicament eficient (împotriva COVID-19, n.r.), iar noi credem că este remdesivir”. Potrivit acestuia, „remdesivir” este folosit în prezent în studii clinice pe oameni, urmând ca rezultatele să fie disponibile în doar câteva săptămâni. Compania americană de biotehnologie Gilead Sciences, producătorul medicamentului, a confirmat faptul că deja colaborează cu autorităţile medicale din China, în cadrul a două studii clinice cu pacienţi infecaţi cu COVID-19.
..Citeste mai departe..

Comitet interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus

Pe data de 22 ianuarie, s-a constituit comitetul interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus, format din specialişti, sub coordonarea miniştrilor din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. Acest comitet a recomandat un set de măsuri pentru aeroporturi, cât şi pentru unităţile medicale sanitare.

1. Pentru aeroporturi:

• Instalarea de scannere termice pe fluxurile de pasageri pentru detectarea pasagerilor a căror temperatură corporală este ≥ 380. Implementarea acestei măsuri se va decide, luni, 27.01.2020, cu toţi factorii decizionali.

• Asigurarea distribuirii de pliante de informare pentru aeroporturi (pregătite de INSP – CNSCBT la porţile îmbarcare/sosire, control paşapoarte, zone de aşteptare etc.)

• Expunerea la loc vizibil pe fluxurile de pasageri a unor afişe informative (pregătite de INSP – CNSCBT la porţile îmbarcare/sosire, control paşapoarte, zone de aşteptare etc.);

..Citeste mai departe..

Să vă fie ruşine!

Marii cercetători ai Planetei numite Pământ lansează tot felul de aberaţii despre provenienţa coronavirusului. Au început cu broasca şi au continuat cu şerpii, liliecii şi, culmea, cu gheţarii! Ce mai urmează?

Informaţiile şi declaraţiile despre periculosul virusul apărut în China, extins şi în alte zone de pe Pământ, virus căruia i s-a dat numele de „coronavirus”, captează atenţia tuturor, subiectului respectiv fiindu-i rezervate spaţii largi în diverse emisiuni şi publicaţii media. Este incredibil, totuşi, cum populaţiei îi sunt lansate tot felul de speculaţii referitoare la acest virus. „Cum de a apărut virusul?” – este întrebarea care a primit fel de fel de răspunsuri, fără însă a fi ceva oficial până acum. Este inadmisibil ca oameni de ştiinţă, cercetători sau ce mai sunt să arunce în spaţiul mediatic răspunsuri care pur şi simplu de fac să râzi.
..Citeste mai departe..

Prof. Adrian Streinu-Cercel a explicat cum se manifestă noul virus de pneumonie, venit din China

Pnemonia cauzată de noul virus, care a ucis 9 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa. Principalele semene de alarmă sunt febra, tusea seacă, starea generală proastă, durerea de cap şi tulburările respiratorii, a explicat, pentru HotNews.ro, prof. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş. Acesta mai spune că „tratament care să se adreseze acestui virus nu există, în schimb există tratamente patogenice, care se adresează căilor prin care boala se poate constitui, ceea ce este deosebit de important”.

Simptome

Semnele de alarmă date de îmbolnăvirea cu coronavirus seamănă foarte mult cu cele ale gripei: febră, tuse seacă, stare generală proastă, durere de cap şi tulburări respiratorii.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5