Ultima editie tiparita in format pdf

Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşeanu”, gazdă primitoare a Olimpiadei Judeţene de Istorie!


Au fost prezenţi 197 de elevi, de la clasele VIII-XII

Sâmbătă, 18 martie a.c., a avut loc etapa judeţeană a Olimpiadei de Istorie, gazdă fiind Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşeanu” din Ploieşti. S-au înscris, pentru această etapă, 229 de elevi, participănd 197, clasele VIII-XII.
În lotul judeţean se califică primul clasat de la fiecare clasă, apoi, în continuare, toţi cu media până la 8,50, inclusiv, din clasamentul întocmit la nivel naţional, dar nu mai mulţi de 23/ clasă.
Gazdele competiţiei au ţinut să aprecieze susţinerea, pentru buna organizare a evenimentului, a profesoarei Magdalena Maria Georgescu – inspector şcolar general adjunct, cea care a fost şi preşedinta Olimpiadei Judeţene de Istorie.
Felicitări, pentru reuşita organizării, şi profesoarei Maria Gheorghe – inspector şcolar de istorie şi preşedinte executiv al Olimpiadei Judeţene de Istorie, dar şi prof. Anca Ştefănescu – director al Şcolii „Andrei Mureşeanu”, prof. Elena Bendic, prof. Ileana Grigore – care s-a numărat printre evaluatori.
..Citeste mai departe..

Sute de locuri au rămas neocupate la clasa pregătitoare, în Prahova

Doar 246 de cereri au fost înregistrate în cea de-a doua etapă destinată înscrierilor

Astăzi, 8 aprilie, s-a încheiat cea de-a doua etapă destinată înregistrărilor de cereri valabile pentru clasa pregătitoare. Conform datelor prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, în această a doua etapă figurează depuse doar 246 de cereri.

Reamintim faptul că, după prima etapă, au mai rămas neocupate cel puţin 1.000 de locuri pentru “pregătitoare”. Cei care nu au reuşit, din anumite motive, să se înscrie în aceste două etape îşi pot depune cererile până la începutul anului şcolar 2016-2017, la unităţile de învăţământ.

Pentru anul şcolar viitor au fost abrobate 317 clase de pregătitoare, cu 6.875 locuri. Între 19 şi 22 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene vor soluţiona toate cazurile rămase nerezolvate după a doua etapă de înscriere. 

..Citeste mai departe..

Proiectul de lege care prevede acordarea de pensii special pentru cadrele didactice a trecut tacit de Camera Deputaţilor!

Proiectul de lege care prevede acordarea unor pensii de serviciu profesorilor din învățământul preuniversitar cu o vechime efectivă de 30 de ani în învățământ, în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni, a fost adoptat tacit de Camera Deputaților, pe motiv că a fost depășit termenul pentru dezbatere.

Un grup de 15 deputați și senatori a depus, pe 21 decembrie, un proiect de lege privind acordarea unor drepturi speciale personalului didactic din învățământul preuniversitar, invocând „stresul”, „uzura psihică și fizică” la care sunt supuși profesorii, a căror muncă este, spun ei, la fel de dificilă ca cea a magistraților, care primesc pensii speciale.

..Citeste mai departe..

Premianții etapei județene a Concursului Național „Made for Europe”

Etapa județeană a celei de-a X-a ediții a Concursului Național „Made for Europe” și-a desemnat câștigătorii, ca urmare a prezentării produselor finale de către reprezentanții celor 12 unități de învățământ participante. Astfel, locul I a fost câștigat de Ioana Sînziana Năsulea (clasa a XI-a la Liceul „Simion Stolnicu” din Comarnic, profesor îndrumător Angela Năsulea), eleva repsectivă obținând și calificarea directă la etapa națională a competitiei. Pe locul al II-lea s-a clasat Bianca Anghel, din clasa a XI-a de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiesti, profesor îndrumător Iulia Dragomir, iar pe poziția a III-lea s-a situat Denisa Păun, de la Liceul Tehnologic Administrativ și de Servicii „Victor Slăvescu” Ploiesti, profesor îndrumător Luminita Săvulescu.

..Citeste mai departe..

165 de dosare pentru obținerea pretransferării în învățământul prahovean

Pe 30 martie s-a încheiat perioada destinată înscrierilor cererilor referitoare la obținerea pretransferului de către cadrele didactice care solicită acest lucru. Astfel, după cum ne-a precizat prof. Tudor Iancu, inspector școlar pentru mobilitatea personalului didactic din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, au fost înregistrate 165 de dosare pentru pretransferare, cererile fiind depuse de către 160 de persoane.

Aceste cadre didactice trebuie să știe că mai sunt de parcurs câteva etape până la obținerea definitivă, ca să spunem așa, a pretransferării, anume: între 1 şi 4 aprilie se primesc eventualele contestaţii apărute în urma punctajelor acordate; 4 aprilie – desfăşurarea probelor practice (dacă este cazul);

..Citeste mai departe..

Patru unităţi de învăţământ din Ploieşti şi-au depus candidatura pentru a (re)obţine certificatul de Şcoală Europeană

S-a încheiat perioada destinată înscrierilor pentru (re)obţinerea certificatului “Şcoală Europeană”. Astfel, din judeţul Prahova şi-au depus candidatura patru unităţi de învăţământ. Este vorba despre Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploieşti, Şcoala Gimnazială “Sf. Vineri” Ploieşti, Grădiniţa nr. 40 Ploieşti şi Colegiul Naţional “I.L. Caragiale” Ploieşti. Trei dintre aceste unităţi de învăţământ mai beneficiează sau au mai beneficiat de acest titlu, Şcoala “Sf. Vineri”, dar şi Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, care are deja două astfel de certificate obţinute consecutive, din 2010 fiind în continuare Şcoală Europeană. Totodată, Grădiniţa 40 este singura dintre grădiniţe care a mai avut un asemenea certificate.

..Citeste mai departe..

Cel puţin 1.000 de locuri mai sunt libere pentru clasa pregătitoare în Prahova

În prima etapă destinată înscrierilor în clasa pregătitoare, în judeţul Prahova figurează admise 5.869 de cereri, dintr-un total de 5.872 depuse. De asemenea, sunt aprobate 317 clase de pregătitoare, cu 6.875 locuri pentru anul şcolar 2016-2017. Aşadar, mai sunt disponibile 1.006 locuri, care vor fi puse la… bătaie în etapa a doua consacrată înscrierilor la clasa pregătitoare. În învăţământul particular sunt disponibile 51 de locuri, interesant fiind faptul că în prima etapă nu a fost ocupat niciun loc. Şi mai interesant, ca să nu spunem şocant, este că sunt unităţi şcolare unde clasele sunt deja umplute, iar la alte unităţi, aflate, culmea, aproape de acele şcoli, într-o clasă sunt în jur de 8 sau 12 copii.

Cea de-a doua etapă de primire şi soluţionare a cererilor va începe pe 30 martie şi se încheie pe 8 aprilie. 

..Citeste mai departe..

Cifre alarmante pe primul semestru al anului şcolar 2015-2016 în Prahova!

Mii de corigenţi şi sute de elevi cu situaţia şcolară neîncheiată. Cei mai mulţi corigenţi sunt la gimnaziu, iar la liceu sunt foarte  mulţi care nu au situaţia şcolară încheiată pe primul semestru. Pe de altă parte, la învăţământul primar există cel puţin 21.000 de copii care au promovat primul semestru cu medii mai mai mari de 9.00

Situaţie nu tocmai plăcută la învăţământul prahovean pe primul semestru al acestui an şcolar. Conform situaţiei prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova în Raportul de activitate valabil pentru primul semestru al anului şcolar 2015-2016, publicat şi pe site-ul instituţiei, rezultă că procentul celor care au promovat seralul în primul semestru este de 57,66%, cu 427 de medii între 5 şi 6,99, 312 medii între 7 şi 8,99 şi doar 40 de medii mai mari de 9. Tot la seral întâlnim şi un număr mare de elevi cu situaţia şcolară neîncheiată, 560 fiind numărul lor, dar şi 12 corigenţi.

..Citeste mai departe..

Efectivele şcolare în anul şcolar 2015-2016

Conform Raportului privind Starea Învățământului Prahovean valabil pentru primul semestru al anului şcolar actual, situaţia numerică a populaţiei şcolare cuprinsă în diferite forme de învăţământ (pe fiecare nivel de şcolarizare), învăţământ de masă, se prezintă astfel: preşcolar 16.869, primar 34.679, gimnazial 27.957, liceal 23.365, liceal sral rută progresivă 258, învăţământ profesional 2.219.

În învăţământul special sunt şcolarizaţi un număr de 837 elevi , cuprinşi pe toate nivelurile de învăţământ. 

În anul şcolar 2015-2016, sistemul judeţean al învăţământului preuniversitar de stat funcţionează cu 220 de unităţi cu personalitate juridică, din care 25 de grădiniţe, 132 de şcoli gimnaziale , 47 colegii şi licee, 6 şcoli speciale, 1 Palat al Copiilor şi 4 cluburi ale copiilor , 2 cluburi sportive, CJRAE , Centrul Judeţean de Excelenţă şi CCD. Învăţământul particular cuprinde un număr total de 25 unităţi de învăţământ.

..Citeste mai departe..

Numărul de norme didactice, în scădere faţă de anul şcolar 2014-2015

În anul şolar 2015-2016, numărul total de posturi, pe toate formele de finanţare este de 9.469,5 din care: norme didactice – 7.162,00 (cu 78,5 mai puţine decât în anul şcolar 2014-2015); posturi didactice auxiliare - 701,25 (cu 15,5 mai multe decât în 2014-2015), posturi nedidactice – 1.606,25 (cu 51,75 mai multe decât în anul şcolar 2014/2015). Numărul total al cadrelor didactice este de 9.166, iar al elevilor de 108.443 în învăţământul de stat şi particular (de masă şi special 834). S-au diminuat 78,5 norme didactice, dar au crescut 67,00 norme didactice auxiliare şi nedidactice.

..Citeste mai departe..

Consultare publică pe tema disciplinelor opţionale şi a rolului şcolii în formarea tinerilor cetăţeni, organizată de Ministerul Educaţiei şi Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) şi Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC)  au organizat, pe 24 martie, la sediul Ministerului Educaţiei, consultarea publică „Dezbaterile societăţii civile cu privire la rolul şcolii în formarea tinerilor cetăţeni - disciplinele opţionale”.

..Citeste mai departe..

    93 94 95 96 97 98 99