Nu, nu este Revoluție, ci prima zi de școală... în Ploiești!


Nici dacă nu știai că azi, pe 11 septembrie 2023, se începe școala, sigur ți-ai fi dat seama de asta văzând câte mașini sunt bară la bară prin oraș, mai ales pe străduțele din preajma unităților de învățământ. 
Ai fi zis că a ieșit ploieșteanul să facă Revoluție, așa de multe mașini erau în orele dimineții! Ne răsfățăm să ducem copiii la școală, cu mașinile! 
Păi, dacă tot avem mașină, de ce să nu o folosim? Ce contează că este aglomerație și că se pierde foarte mult timp în trafic, important este să te vadă colegii de clasă că sosești la școală cu mașina, nu cu troleul, ca...! 
Offf, ce ți-e și cu cu mândria asta...!
..Citeste mai departe..

S-a încheiat cea de-a XVI-a ediţie a Bursei de valori educaţionale

S-a tras cortina şi peste ediţia cu numărul XVI a Bursei de valori educaţionale, eveniment inclus în Săptămâna de excelenţă pentru elevi şi care a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ Prahova), în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti. Gazdă a fost, şi de această dată, Sala Coloanelor din cadrul Palatului Culturii Ploieşti. Au fost amenajate 24 de standuri, unităţile de învăţământ liceal încercând să prezinte, într-un mod cât mai original, oferta educaţională valabilă pentru anul şcolar următor. Bursa de valori educaţionale este organizată, an de an, în această perioadă de primăvară, fiind destinată elevilor care acum încheie clasa a VIII-a, pentru ca aceştia să beneficieze de informaţii cât mai exacte, mai în detaliu, despre unitatea de învăţământ liceal şi despre profilul pe care doreşte să-l frecventeze în anii de liceu, ajutându-i astfel la Admitere.

..Citeste mai departe..

La Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia, Elevi din trei județe participă la etapa regională a Concursului Naţional „Tinerii Dezbat”

Județul Prahova găzduiește, pentru al treilea an consecutiv, etapa regională a Competiției „Tinerii dezbat”, în anul 2013 organizând chiar finala națională a acestei competiții.

În acest an, confruntarea regională se va desfăşura în zilele de sâmbătă, 21 mai, şi duminică, 22 mai a.c., la Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia, liceu care s-a remarcat în anii precedenți prin rezultatele obținute la nivel național. Colegiul din Sinaia va fi gazdă pentru echipele reprezentând 19 școli, dintre care 9 din Prahova, 9 din Dâmbovița și 1 din Giurgiu.

De precizat că, în aceeaşi perioadă, comeptiţia „Tinerii dezbat” se desfăşoară şi în alte zone din ţară, în zece centre regionale, anunţându-se participarea a cel puţin 500 de elevi, dezbaterile având următoarele teme:

1. Educația civică ar trebui să fie materie obligatorie în programa școlară pentru liceu;

..Citeste mai departe..

În atenţia celor care doresc să devină profesori! Au mai rămas doar două zile din perioada destinată înscrierilor la „Titularizare”

Cei care doresc să participe la concursul de ocupare a posturilor didactice din acest an, mai  cunoscut sub denumirea de Concurs de Titularizare, mai au la dispoziţie doar două zile (joi şi vineri) pentru a-şi depune dosarul de înscriere la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Până la data de 17 mai inclusiv, figurau înscrişi cel puţin 400 de candidaţi, însă în următoarea zi, pe 18 mai, a fost înghesuială mare la înscriere, cifra dosarelor depuse ridicându-se la 700. După cum ne-au declarat inspectorii şcolari de la biroul personal al ISJ Prahova, numărul posturilor scoase la concurs pentru anul şcolar 2016-2017 este de 1.505, dintre care numai 166 sunt titularizabile.

După perioada destinată înscrierilor, pe 26 mai urmează validarea fişelor de înscriere de către candidaţi, tot la ISJ Prahova, iar cine nu se prezintă la validare pierde înscrierea.

..Citeste mai departe..

A început Bac-ul special. Cinci elevi din Prahova participă la acest examen

Colegiul „Nicolae Titulescu” din Braşov găzduieşte, în perioada 16 - 27 mai, sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu prima sesiune a bacalaureatului. Pentru susţinerea examenului în sesiunea specială s-au înscris 237 de elevi de clasa a XII-a, printre care şi cinci din Prahova, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.), precum şi în situaţia de a participa la examene de admitere în universităţi din străinătate.

..Citeste mai departe..

S-a deschis Bursa de valori educaţionale!

Evenimentul este desdicat elevilor care încheie, în acest an, învăţământul gimnazial şi participă la Admiterea la liceu

Astăzi, 16 mai, s-a deschis o nouă ediţie a Bursei de valori educaţionale, activitate inclusă în Săptămâna de Excelenţă pentru elevi, organizator fiind Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ Prahova), în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti.

Bursa de valori educaţionale este o activitate ce le dă ocazia elevilor care acum încheie clasa a VIII-a să se informeze mai în detaliu despre unitatea de învăţământ liceal şi despre profilul pe care doreşte să-l frecventeze în anii de liceu, ajutându-i astfel la Admitere.

..Citeste mai departe..

Seminar de formare la Sinaia

În perioada 24 – 27 aprilie a.c., la Sinaia, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, prin Inspectoratul Școlar Județean Prahova,  în parteneriat cu Centrul European pentru Limbi Moderne de la Graz (ECML) a organizat un seminar de formare destinat experților din domeniul elaborării programelor de studiu și al evaluării, inspectorilor, formatorilor și profesorilor de limbi străine atât din unitățile de învățământ, cât și din palatele şi cluburile copiilor. Activitatea s-a înscris în programul Centrului European pentru Limbi Moderne – Graz, intitulat „Languages at the heart of learning”, componenta Formare bilaterală și consultanță, domeniul Metode inovative de predare și evaluare în studiul limbilor străine – proiectul RELANG Armonizarea testărilor lingvistice cu Cadrul european de referință al limbilor străine: promovarea asigurării calității în educație și facilitarea mobilității.

..Citeste mai departe..

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti şi-a prezentat performerii anului şcolar 2015-2016

La Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti a avut loc ieri, 11 mai, o activitate în cadrul căreia au fost evidenţiaţi elevii colegiului care au obţinut rezultate notabile la concursuri, olimpiade şi proiecte, acţiunea fiind organizată de prof. Petrica Dragomir – directoarea Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, prof. Alina Moise – coordonator programe şi proiecte şi de către o comisie de promovare a imaginii şcolii.

..Citeste mai departe..

Încep înscrierile pentru „titularizare”

Vineri, 13 mai a.c., încep înscrierile pentru concursul organizat în vederea ocupării posturilor/ catedrelor vacante/rezervate din învăţământul prahovean valabile pentru anul şcolar 2016-2017. Cei care doresc să participe la acest concurs trebuie să-şi depună dosarul de înscriere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, până pe 20 mai. În prima zi de înscrieri, dosarele se primesc între orele 11.00 şi 14.00.

Sunt scoase la concurs în jur de 1.660 de posturi complete şi incomplete, dintre care cel puţin 200 sunt titularizabile. 

..Citeste mai departe..

„Acţiuni Anti-Bullying” în unităţi de învăţământ din Ploieşti şi judeţ

În perioada 17-21 aprilie, în şase unităţi de învăţământ din Ploieşti şi judeţ au avut loc diverse acţiuni incluse în Programului „Acţiuni Anti-Bullying”, fondat de Daphne la nivelul Uniunii Europene. Este vorba despre Liceul Tehnologic de Transporturi Ploieşti, Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” Breaza, Liceul Tehnologic “Tase Dumitrescu” Mizil, Şcoala Gimnazială Măgurele, Şcoala Gimnazială Ariceştii Rahtivani şi Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret” Ploieşti, acestea primind vizita delegaţiilor străine partenere în proiect.

..Citeste mai departe..

Eleva Andra Ana-Maria Câmpean, Menţiune Specială la Olimpiada Naţională de Limbă Franceză

Andra Ana-Maria Câmpean, elevă în clasa a VII-a la Şcoala „Sf. Vineri” din Ploieşti, a reuşit să obţină Menţiune Specială la ediţia din acest an a etapei naţionale a Olimpiadei Şcolare de Limba Franceză. Competiţia a avut loc la Piatra Neamţ, tot aici desfăşurându-se, în acelaşi timp, şi etapele pe ţară ale Olimpiadelor şcolare la Spaniolă şi Italiană.

Andra Ana-Maria este pregătită, la Limba Franceză, de către prof. Elena Georgescu.

..Citeste mai departe..

    93 94 95 96 97 98 99