Ultima editie tiparita in format pdf

Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşeanu”, gazdă primitoare a Olimpiadei Judeţene de Istorie!


Au fost prezenţi 197 de elevi, de la clasele VIII-XII

Sâmbătă, 18 martie a.c., a avut loc etapa judeţeană a Olimpiadei de Istorie, gazdă fiind Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşeanu” din Ploieşti. S-au înscris, pentru această etapă, 229 de elevi, participănd 197, clasele VIII-XII.
În lotul judeţean se califică primul clasat de la fiecare clasă, apoi, în continuare, toţi cu media până la 8,50, inclusiv, din clasamentul întocmit la nivel naţional, dar nu mai mulţi de 23/ clasă.
Gazdele competiţiei au ţinut să aprecieze susţinerea, pentru buna organizare a evenimentului, a profesoarei Magdalena Maria Georgescu – inspector şcolar general adjunct, cea care a fost şi preşedinta Olimpiadei Judeţene de Istorie.
Felicitări, pentru reuşita organizării, şi profesoarei Maria Gheorghe – inspector şcolar de istorie şi preşedinte executiv al Olimpiadei Judeţene de Istorie, dar şi prof. Anca Ştefănescu – director al Şcolii „Andrei Mureşeanu”, prof. Elena Bendic, prof. Ileana Grigore – care s-a numărat printre evaluatori.
..Citeste mai departe..

În atenţia absolvenţilor de gimnaziu!

Este pe cale să apară broşurile de admitere, cunoscute mai bine sub denumirea „Ghidul candidatului”

Potrivit calendarului admiterii la liceu, în data de 28 aprilie 2016, inspectoratele şcolare trebuie să publice broşurile de admitere care sunt apoi distribuite în şcoli, până pe 9 mai, la elevii de clasa a VIII-a. Pe 8 iulie 2016 se afişează, în fiecare unitate de învăţământ gimnazial, lista candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, iar pe 11 iulie se eliberarează fişele de înscriere pentru candidaţii care solicită să participe la admitere în alt judeţ

Probele de aptitudini urmează să se susţină între 25 şi 28 mai 2016, iar cele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă pe 25-28 mai.

..Citeste mai departe..

Trei menţiuni la Olimpiada Naţională de Limbă Engleză. Elevii sunt de la C.N. “Mihai Viteazul”

În urmă cu puţin timp s-a încheiat şi Olimpiada Naţională de Limbă Engleză, găzduită în acest an de către Tg. Jiu. Din cei şase elevi care au reprezentat judeţul Prahova, trei au reuşit să se numere printre cei care au obţinut menţiune, toţi fiind de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti. Este vorba despre Ioana Stanciu (clasa a XI-a, prof. Mădălina Parnichi), Teodora Maria Jianu (clasa a X-a, prof. Andreea Dorobanţu) şi Dan Şerban (clasa a XI-a, prof. Andreea Dorobanţu). Au mai participat: Drăghici M.S. Petre (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, prof. Vasilica Pană), Lazăr M. Andrei Lucian (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, prof. Janin Pinţea) şi Mihai Daniel Ivănescu (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” Ploieşti, prof. Marian Ichim).

..Citeste mai departe..

Premii importante pentru elevii prahoveni la etapa naţională a Olimpiadei şcolare la Limba germană: Premiul I, premiul III şi menţiuni

La Sala Europa, din cadrul Palatului Administrativ Ploieşti, s-a desfăşurat, în această dimineaţă, festivitatea de premiere şi, odată cu ea, şi cea de încheiere a etapei pe ţară a Olimpiadei şcolare la Limba germană modernă. Pentru început, au fost oferite premiile pentru echipele de proiecte, după care au urmat premiile pentru cadrele didactice ce au făcut parte din comisia de evaluare, iar la final s-au oferit premiile individuale. Îmbucurător este faptul că, printre premianţi s-au numărat şi elevi din Ploieşti.

..Citeste mai departe..

165 de dosare intră, mâine, la şedinţa pentru obținerea pretransferării în învățământul prahovean

Mâine, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, va avea loc şedința publică de soluționare a cererilor de pretransfer consimțit între unitățile de învățământ. La înscriere, au fost înregistrate 165 de dosare pentru pretransferare, cererile fiind depuse de către 160 de persoane.

În intervalul orar 8:30 – 13:30 vor fi soluționate, în ordine, cererile de la următoarele discipline: limba engleză, limba franceză, discipline tehnice, pregătire și instruire practică, educație tehnologică, învățământ special, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie, filozofie, religie ortodoxă, educație fizică. După ora 13:30 se vor soluționa, în ordine, cererile de la disciplinele: învățători, educatoare, limba română, matematică.

..Citeste mai departe..

Primele premiante din Prahova la olimpiadele şcolare naţionale

Ioana Rebecca Pascu, premiul I la Limba latină şi Alexandra-Cristina Necula, premiul II la Limba romană şi calificare pentru olimpiada internaţională

Au început să apară primele rezultate de la etapa naţională a olimpiadelor şcolare, iar pentru noi, prahovenii, ele sunt excepţionale. Astfel, eleva Alexandra-Cristina Necula (în foto alături de profesoara sa), de la Şcoală GimnazialaSf. Vineridin Ploieşti, a izbutit să obţină premiul II la olimpiada de Limbă, comunicare şi literatură română, dar şi calificarea în lotul naţional al României în vederea participării la olimpiada internaţională, ce se va desfăşura în luna august. Alexandra este în clasa a VIII-a, ea având-o ca profesoară la materia Limba romană pe Cristina Musgociu, iar în ultimii doi ani a reuşit să obţină, consecutiv, premiul I la etapa judeţeană a olimpiadei de Limba romană. Etapa naţională a olimpiadei de romană a avut loc la Rm. Vâlcea, în perioada 16-20 aprilie.

..Citeste mai departe..

Elevii prahoveni calificaţi pentru etapa naţională a olimpiadelor şcolare

Olimpiada de Limbǎ, Comunicare şi Literatura Românǎ (Râmnicu-Vâlcea, 16-20 aprilie): Alexia-Ioana Isvoranu (clasa a V-a la Colegiul Naţional ,,N. Stănescu” Ploieşti, prof. Miruna Stan), Andreea Maria Diana Stoica (clasa a VI-a la Liceul Teoretic ,,Şerban Vodă” Slănic, prof. Lavinia Bîtie); Miruna Stan (clasa a VII-a la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti, prof. Anca-Adina Popa), Alexandra-Cristina Necula (clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială ,,Sfânta Vineri” Ploieşti, prof. Cristina Musgociu);

Olimpiada Lectura ca abilitate de viaţă (Râmnicu-Vâlcea, 19-20 aprilie): Ioana-Ruxandra Ghiţă (clasa I-a la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti, prof. Corina Barbu), Eliza- Ana Niculae (clasa a II-a la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti, prof. Anca-Adina Popa), Iulia Marin (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Ploieşti, prof. Diana Chiriţă), Teodora Bulai (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Jean Monnet” Ploieşti, prof. Ioana Dumitrescu), Diana Andreea Manolescu (clasa a XII-a CN,,IL Caragiale”, Ploieşti, prof. Niculina Bercea);

..Citeste mai departe..

Concurs pentru ocuparea celui de-al doilea post de „general” adjunct la ISJ Prahova

De ceva vreme, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ) figurează vacant un post de inspector şcolar general adjunct. Ei bine, iată că,după atâta timp, Ministerul Educaţiei s-a gândit să organizeze concurs pentru a se ocupa şi acest post.

La concurs poate candida personalul didactic care îndeplinește, cumulativ, următoarele condiții: este membru al corpului național de experți în managementul educațional; este absolvent al unei instituții de învățământ superior, cu diplomă de licență; este personal didactic titular în învățământ și are gradul didactic I sau titlul științific de doctor; are o vechime în învățământul preuniversitar de cel puțin 8 ani, dintre care cel puțin 5 în ultimii 10 ani; a obținut calificativul “foarte bine” în ultimii 5 ani școlari încheiați și nu a fost sancționat disciplinar în anul școlar curent; are recomandare/caracterizare vizând calitățile profesionale, manageriale și morale din partea consiliului profesoral al unității de învățământ sau din partea consiliului de administrație al inspectoratului școlar ori recomandarea senatului universității sau a organului de conducere al instituției în care candidatul își desfășoară activitatea la data înscrierii la concurs;

..Citeste mai departe..

“Discipolii lui Lazăr”, la Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” din Ploieşti

La Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” din Ploieşti se va desfăşura sâmbătă, 16 aprilie a.c., Concursul interjudeţean de matematică și limba română “Discipolii lui Lazăr”. Concursul a ajuns la cea de-a IX-a ediţie pentru matematică şi la a IV-a ediţie pentru română, el fiind  organizat de către unitatea şcolară mai devreme amintită împreună cu Asociaţia “Discipolii lui Lazăr”  Ploieşti.

Proba de matematică se susţine în intevalul orar 9.00-11.00, subiectele fiind structurate astfel: 14 probleme de tip grilă (clasele III-VI); 12 probleme de tip grilă + 2 probleme cu rezolvare detaliată (clasele VII-VIII).

Proba de limba şi literatura română are ca desfăşurare intervalul orar 12.00 – 13.15, copiii având de rezolvat 14 exerciții grilă (clasele III-VIII). Fiecare școală poate participa cu un echipaj format din cel mult 18 elevi, câte 3 din fiecare clasă, însoţit de 2 profesori asistenți/evaluatori.

..Citeste mai departe..

“Discipolii lui Lazăr”, de la Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” la Inspectoratul Şcolar

Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” din Ploieşti a găzduit sâmbătă, 16 aprilie a.c., Concursul interjudeţean de matematică şi limba română “Discipolii lui Lazăr”. Concursul a ajuns la cea de-a IX-a ediţie pentru matematică şi la a IV-a ediţie pentru română, el fiind  organizat de către unitatea şcolară mai devreme amintită împreună cu Asociaţia “Discipolii lui Lazăr”  Ploieşti.

La proba de matematică au fost acordate , la clasele III-IV, 4 premii I, 10 premii II, 8 premii III şi 11 menţiuni.

Premiile I au intrat în posesia elevilor: Maria Pîrvuţoiu (clasa a III-a la Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” Ploieşti), Daria Maria Popescu (clasa III-a la Şcoala “Grigore Moisil” Ploieşti), Maria Stănescu (clasa a III-a la Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” Ploieşti), Ştefan Sturzu (clasa a III-a la Şcoala „Angels” Păuleşti). Tot la matematică, dar la gimnaziu, s-au acordat 5 premii I, 11 premii II, 7 premii III şi 17 menţiuni. Premiile I au fost câştigate de Alexandru Daniel Dumitru (clasa a V-a la C.N. “Mihai Viteazul” Ploieşti), Ionuţ Antonio Marcu (clasa a V-a la Şcoala Gimnazială “Spectrum” Ploieşti), Alexandru Radu (clasa a V-a la C. N. “Mihai Viteazul” Ploieşti), Petru Ruse (clasa a V-a la C. N. “Mihai Viteazul” Ploieşti), Ilinca Tomşa (clasa a V-a la  Şcoala Gimnazială „Sfântul Vasile” Ploieşti).

..Citeste mai departe..

A început Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Aceasta are loc la Buşteni, din 10 până pe 16 aprilie, fiind pentru prima dată organizată pe teritoriul României

Societatea de Ştiinţe Matematice din România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Primăria Oraşului Buşteni, organizează cea de-a cincea Olimpiadă Europeană de Matematică pentru Fete. Aceasta este programată să se desfăşoare în perioada 10-16 aprilie a.c., la Buşteni, fiind pentru prima dată când se organizează pe teritoriul României. Deschidrea evenimentului a avut loc la Casa de Cultură din Buşteni, în prezenţa primarului localităţii, Emanoil Savin, a preşedintelui Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, prof. Radu Gologan, elevilor participant, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova fiind reprezentat de prof. Nicolae Angelescu. 

..Citeste mai departe..

    92 93 94 95 96 97 98