Ultima editie tiparita in format pdf

Poliția prahoveană urează „La mulți ani, copilărie!”


Sperăm să fie cât mai multe ediții ale evenimentului „Împreună pentru siguranța copiilor”! Să existe continuitate pentru ce este benefic omenirii și țării!

Scriam ieri despre reușita evenimentului organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova intitulat „Împreună pentru siguranța copiilor”, activitate desfășurată pe esplanada de la Palatul Culturii Ploiești și care a marcat Ziua Internațională a Copilului.
Da, a fost, într-adevăr, un eveniment remarcabil, pentru că este un lucru de lăudat atunci când vezi că o instituție, ca cea a Poliției, foarte importantă pentru funcționarea normală a unui Stat de Drept, a ordinii și liniștii publice, se preocupă de copii, inspirându-le educația civică, educația rutieră.
După ceea ce s-a întâmplat în 2020-2021 (fapte ce nu mai trebuie lăsate a se mai abate vreodată asupra omenirii), este foarte bine că există acest, hai să-i spunem, „proiect” de activități dedicate oamenilor, pentru că, nu-i așa, Poliția este în slujba cetățenilor. Și așa trebuie să rămână!
..Citeste mai departe..

1.505 de candidaţi pentru „titularizare”. Un singur post de Limba română este râvnit de 125 de profesori!

Pentru concursul organizat în vederea ocupării posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul prahovean s-au înscris 1.040 de candidaţi, în timp ce numărul posturilor scoase la concurs este de 1.505, dintre care doar 166 sunt pe perioadă nedeterminată, adică titularizabile.

Şi în acest an, „bătălia” cea mai mare să dă pentru un singur post titularizabil la Limba şi literatura română, unde figurează înscrişi 125 de candidaţi! Respectivul post se găseşte la Liceul Tehnologic din comuna Sângeru.

De asemenea, raportând la numărul înscrişilor faţă cel al posturilor vacante, foarte căutate sunt posturile de învăţători, unde numărul înscrişilor trece lejer de 200, dar şi la Limba engleză, cu 109 candidaţi pentru 8 posturi titularizabile.

..Citeste mai departe..

A patra Caravană EDIS, la Şcoala Gimnazială Vărbilău

La Şcoala Gimnazială Vărbilău se va desfăşura, în perioada 30 mai – 1 iunie a.c., cea de-a patra Caravană EDIS, activitate insclusă în proiectul „Educaţie incluzivă în şcolile prahovene” finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus + Acţiunea Cheie 3: Dialog structurat-Întâlniri între tineri şi factorii de decizie în domeniul tineret. Evenimentul de la Şcoala din Vărbilău face parte din prima activitate a proiectului, care constă în desfăşurarea a 5 caravane în perioada 30 martie – 4 iunie 2016, în fiecare din cele 5 unităţi şcolare partenere ale proiectului: Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Ploieşti, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Boldeşti-Scăeni, Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti. Proiectul este implementat de Asociaţia ARES El, în perioada 1 decembrie 2015 – 31 octombrie 2016, în judeţul Prahova.

..Citeste mai departe..

Elevii Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia au câştigat etapa regională a competiţiei „Tinerii dezbat”

Elevii Colegiului „Mihail Cantacuzino” Sinaia au reuşit să câştige etapa regională a Competiției „Tinerii dezbat”, impunându-se, în finală, în faţa celor de la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu”. Competiţia s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, la Sinaia, județul Prahova găzduind, iată, pentru al treilea an consecutiv etapa regională a acestui concurs.

Pe locul III s-a clasat echipa Colegiului Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti.

Echipa câştigătoare, cea a Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia a fost alcătuită din elevele Mara Cobeanu, Bianca Nazarie şi Iulia Cocârlea, profesor îndrumător Mihail Gheorghe Comşea.

..Citeste mai departe..

Începe cea de-a VII-a ediţie a Concursului Naţional „Romanian Business Challenge” şi a Târgului Naţional al Firmelor de Exerciţiu

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Municipiul Ploieşti organizează, cu sprijinul partenerilor, Târgul Naţional al Firmelor de Exerciţiu şi Concursul Naţional „Romanian Business Challenge”, ediţia a VII-a, ambele evenimente având ca dată de desfăşurare 26 şi 27 mai a.c. Respectivele activităţi au darul de a dezvolta spiritul antreprenorial şi creează premisele pentru integrarea mai rapidă a elevilor pe piaţa muncii. Coordonatori ai proiectului sunt prof. ing. Petrica Dragomir şi prof. ec. Simona Lupu.

Obiectivele activităţilor: promovarea şi dezvoltarea antreprenoriatului autohton pentru o economie globală; dezvoltarea de competenţe necesare unui întreprinzător dinamic şi viabil; dezvoltarea carierei profesionale pentru o piaţă a muncii dinamică şi flexibilă; asigurarea şi dezvoltarea calităţii în unităţile de învăţământ profesional şi tehnic; dezvoltarea abilităților de analiza si sinteza, a creativității si relațiilor interumane la tineri; familiarizarea elevilor cu activităţile specifice unei firme reale.

..Citeste mai departe..

Au început înscrierile pentru probele de aptitudini

Astăzi, 23 mai, şi mâine, 24 mai, se primesc înscrieri pentru liceele/clasele la care se organizează probe de aptitudini. Înscrierea pentru probele de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă se face direct de către candidaţi cu o anexă a fişei de înscriere eliberată de unitatea şcolară la care aceştia absolvă cursurile gimnaziale. Probele de aptitudini se desfăşoară în perioada 25-28 mai a.c., în centrele stabilite de comisia judeţeană de admitere: Colegiul Naţional „Jean Monnet”, Municipiul Ploieşti, (profil pedagogic), Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Municipiul Ploieşti, (profil sportiv), Colegiul de Artă „Carmen Sylva”, Municipiul Ploieşti, (profil artistic), Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Municipiul Ploieşti, (profil sportiv), Liceul Teoretic, Oraşul Azuga, (profil sportiv), Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir”, Oraşul Breaza, (profil militar), Liceul Tehnologic “Ludovic Mrazek” Municipiul Ploieşti, (Profil sportiv).

..Citeste mai departe..

Istoria recentă a României, o nouă disciplină opţională pentru clasele a XI-a şi a XII-a

Din anul şcolar 2016-2017, la clasele a XI-a şi a XII-a se va putea studia o nouă disciplină opţională: Istoria recentă a României.

Programa cursului face parte din oferta de cursuri opţionale propusă elevilor şi profesorilor de istorie de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în cadrul Curriculum-ului la decizia şcolii (CDS). Disciplina prezintă o imagine complexă a societăţii româneşti din a doua jumătate a secolului XX şi din primele decenii ale secolului XXI.

Noul curriculum susţine o abordare flexibilă prin ponderarea studierii evenimentelor în favoarea ansamblului şi a perspectivei asupra trecutului, respectiv prin aprofundarea şi interpretarea trecutului în locul memorării unor serii cronologice şi al istoriei de tip narativ şi enciclopedic.

..Citeste mai departe..

S-a încheiat cea de-a XVI-a ediţie a Bursei de valori educaţionale

S-a tras cortina şi peste ediţia cu numărul XVI a Bursei de valori educaţionale, eveniment inclus în Săptămâna de excelenţă pentru elevi şi care a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ Prahova), în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti. Gazdă a fost, şi de această dată, Sala Coloanelor din cadrul Palatului Culturii Ploieşti. Au fost amenajate 24 de standuri, unităţile de învăţământ liceal încercând să prezinte, într-un mod cât mai original, oferta educaţională valabilă pentru anul şcolar următor. Bursa de valori educaţionale este organizată, an de an, în această perioadă de primăvară, fiind destinată elevilor care acum încheie clasa a VIII-a, pentru ca aceştia să beneficieze de informaţii cât mai exacte, mai în detaliu, despre unitatea de învăţământ liceal şi despre profilul pe care doreşte să-l frecventeze în anii de liceu, ajutându-i astfel la Admitere.

..Citeste mai departe..

La Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia, Elevi din trei județe participă la etapa regională a Concursului Naţional „Tinerii Dezbat”

Județul Prahova găzduiește, pentru al treilea an consecutiv, etapa regională a Competiției „Tinerii dezbat”, în anul 2013 organizând chiar finala națională a acestei competiții.

În acest an, confruntarea regională se va desfăşura în zilele de sâmbătă, 21 mai, şi duminică, 22 mai a.c., la Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia, liceu care s-a remarcat în anii precedenți prin rezultatele obținute la nivel național. Colegiul din Sinaia va fi gazdă pentru echipele reprezentând 19 școli, dintre care 9 din Prahova, 9 din Dâmbovița și 1 din Giurgiu.

De precizat că, în aceeaşi perioadă, comeptiţia „Tinerii dezbat” se desfăşoară şi în alte zone din ţară, în zece centre regionale, anunţându-se participarea a cel puţin 500 de elevi, dezbaterile având următoarele teme:

1. Educația civică ar trebui să fie materie obligatorie în programa școlară pentru liceu;

..Citeste mai departe..

În atenţia celor care doresc să devină profesori! Au mai rămas doar două zile din perioada destinată înscrierilor la „Titularizare”

Cei care doresc să participe la concursul de ocupare a posturilor didactice din acest an, mai  cunoscut sub denumirea de Concurs de Titularizare, mai au la dispoziţie doar două zile (joi şi vineri) pentru a-şi depune dosarul de înscriere la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Până la data de 17 mai inclusiv, figurau înscrişi cel puţin 400 de candidaţi, însă în următoarea zi, pe 18 mai, a fost înghesuială mare la înscriere, cifra dosarelor depuse ridicându-se la 700. După cum ne-au declarat inspectorii şcolari de la biroul personal al ISJ Prahova, numărul posturilor scoase la concurs pentru anul şcolar 2016-2017 este de 1.505, dintre care numai 166 sunt titularizabile.

După perioada destinată înscrierilor, pe 26 mai urmează validarea fişelor de înscriere de către candidaţi, tot la ISJ Prahova, iar cine nu se prezintă la validare pierde înscrierea.

..Citeste mai departe..

A început Bac-ul special. Cinci elevi din Prahova participă la acest examen

Colegiul „Nicolae Titulescu” din Braşov găzduieşte, în perioada 16 - 27 mai, sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu prima sesiune a bacalaureatului. Pentru susţinerea examenului în sesiunea specială s-au înscris 237 de elevi de clasa a XII-a, printre care şi cinci din Prahova, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.), precum şi în situaţia de a participa la examene de admitere în universităţi din străinătate.

..Citeste mai departe..

    91 92 93 94 95 96 97