Ultima editie tiparita in format pdf

Întâlnire de lucru cu mediatorii școlari din județul Prahova


Inspectoratul Școlar Județean Prahova a organizat joi, 2 februarie a.c., o întâlnire de lucru cu mediatorii școlari din județul Prahova.
Au participat directori si mediatori școlari din 19 unități de învățământ, fiind abordate probleme de ordin administrativ referitoare la desfășurarea activității mediatorilor.
În cadrul acestei întâlniri s-a prelucrat legislația aplicabilă în cazul mediatorilor școlari, cu accent pe OM 1539/2007, privind normele de încadrare și de activitate ale mediatorului școlar. În prezent, mediatorii școlari își desfășoară activitatea în 16 unități de învățământ, urmând ca, în următoarele săptămâni, să mai fie angajați încă trei.
..Citeste mai departe..

“Discipolii lui Lazăr”, la Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” din Ploieşti

La Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” din Ploieşti se va desfăşura sâmbătă, 16 aprilie a.c., Concursul interjudeţean de matematică și limba română “Discipolii lui Lazăr”. Concursul a ajuns la cea de-a IX-a ediţie pentru matematică şi la a IV-a ediţie pentru română, el fiind  organizat de către unitatea şcolară mai devreme amintită împreună cu Asociaţia “Discipolii lui Lazăr”  Ploieşti.

Proba de matematică se susţine în intevalul orar 9.00-11.00, subiectele fiind structurate astfel: 14 probleme de tip grilă (clasele III-VI); 12 probleme de tip grilă + 2 probleme cu rezolvare detaliată (clasele VII-VIII).

Proba de limba şi literatura română are ca desfăşurare intervalul orar 12.00 – 13.15, copiii având de rezolvat 14 exerciții grilă (clasele III-VIII). Fiecare școală poate participa cu un echipaj format din cel mult 18 elevi, câte 3 din fiecare clasă, însoţit de 2 profesori asistenți/evaluatori.

..Citeste mai departe..

“Discipolii lui Lazăr”, de la Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” la Inspectoratul Şcolar

Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” din Ploieşti a găzduit sâmbătă, 16 aprilie a.c., Concursul interjudeţean de matematică şi limba română “Discipolii lui Lazăr”. Concursul a ajuns la cea de-a IX-a ediţie pentru matematică şi la a IV-a ediţie pentru română, el fiind  organizat de către unitatea şcolară mai devreme amintită împreună cu Asociaţia “Discipolii lui Lazăr”  Ploieşti.

La proba de matematică au fost acordate , la clasele III-IV, 4 premii I, 10 premii II, 8 premii III şi 11 menţiuni.

Premiile I au intrat în posesia elevilor: Maria Pîrvuţoiu (clasa a III-a la Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” Ploieşti), Daria Maria Popescu (clasa III-a la Şcoala “Grigore Moisil” Ploieşti), Maria Stănescu (clasa a III-a la Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” Ploieşti), Ştefan Sturzu (clasa a III-a la Şcoala „Angels” Păuleşti). Tot la matematică, dar la gimnaziu, s-au acordat 5 premii I, 11 premii II, 7 premii III şi 17 menţiuni. Premiile I au fost câştigate de Alexandru Daniel Dumitru (clasa a V-a la C.N. “Mihai Viteazul” Ploieşti), Ionuţ Antonio Marcu (clasa a V-a la Şcoala Gimnazială “Spectrum” Ploieşti), Alexandru Radu (clasa a V-a la C. N. “Mihai Viteazul” Ploieşti), Petru Ruse (clasa a V-a la C. N. “Mihai Viteazul” Ploieşti), Ilinca Tomşa (clasa a V-a la  Şcoala Gimnazială „Sfântul Vasile” Ploieşti).

..Citeste mai departe..

A început Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Aceasta are loc la Buşteni, din 10 până pe 16 aprilie, fiind pentru prima dată organizată pe teritoriul României

Societatea de Ştiinţe Matematice din România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Primăria Oraşului Buşteni, organizează cea de-a cincea Olimpiadă Europeană de Matematică pentru Fete. Aceasta este programată să se desfăşoare în perioada 10-16 aprilie a.c., la Buşteni, fiind pentru prima dată când se organizează pe teritoriul României. Deschidrea evenimentului a avut loc la Casa de Cultură din Buşteni, în prezenţa primarului localităţii, Emanoil Savin, a preşedintelui Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, prof. Radu Gologan, elevilor participant, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova fiind reprezentat de prof. Nicolae Angelescu. 

..Citeste mai departe..

Sute de locuri au rămas neocupate la clasa pregătitoare, în Prahova

Doar 246 de cereri au fost înregistrate în cea de-a doua etapă destinată înscrierilor

Astăzi, 8 aprilie, s-a încheiat cea de-a doua etapă destinată înregistrărilor de cereri valabile pentru clasa pregătitoare. Conform datelor prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, în această a doua etapă figurează depuse doar 246 de cereri.

Reamintim faptul că, după prima etapă, au mai rămas neocupate cel puţin 1.000 de locuri pentru “pregătitoare”. Cei care nu au reuşit, din anumite motive, să se înscrie în aceste două etape îşi pot depune cererile până la începutul anului şcolar 2016-2017, la unităţile de învăţământ.

Pentru anul şcolar viitor au fost abrobate 317 clase de pregătitoare, cu 6.875 locuri. Între 19 şi 22 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene vor soluţiona toate cazurile rămase nerezolvate după a doua etapă de înscriere. 

..Citeste mai departe..

Proiectul de lege care prevede acordarea de pensii special pentru cadrele didactice a trecut tacit de Camera Deputaţilor!

Proiectul de lege care prevede acordarea unor pensii de serviciu profesorilor din învățământul preuniversitar cu o vechime efectivă de 30 de ani în învățământ, în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni, a fost adoptat tacit de Camera Deputaților, pe motiv că a fost depășit termenul pentru dezbatere.

Un grup de 15 deputați și senatori a depus, pe 21 decembrie, un proiect de lege privind acordarea unor drepturi speciale personalului didactic din învățământul preuniversitar, invocând „stresul”, „uzura psihică și fizică” la care sunt supuși profesorii, a căror muncă este, spun ei, la fel de dificilă ca cea a magistraților, care primesc pensii speciale.

..Citeste mai departe..

Premianții etapei județene a Concursului Național „Made for Europe”

Etapa județeană a celei de-a X-a ediții a Concursului Național „Made for Europe” și-a desemnat câștigătorii, ca urmare a prezentării produselor finale de către reprezentanții celor 12 unități de învățământ participante. Astfel, locul I a fost câștigat de Ioana Sînziana Năsulea (clasa a XI-a la Liceul „Simion Stolnicu” din Comarnic, profesor îndrumător Angela Năsulea), eleva repsectivă obținând și calificarea directă la etapa națională a competitiei. Pe locul al II-lea s-a clasat Bianca Anghel, din clasa a XI-a de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiesti, profesor îndrumător Iulia Dragomir, iar pe poziția a III-lea s-a situat Denisa Păun, de la Liceul Tehnologic Administrativ și de Servicii „Victor Slăvescu” Ploiesti, profesor îndrumător Luminita Săvulescu.

..Citeste mai departe..

165 de dosare pentru obținerea pretransferării în învățământul prahovean

Pe 30 martie s-a încheiat perioada destinată înscrierilor cererilor referitoare la obținerea pretransferului de către cadrele didactice care solicită acest lucru. Astfel, după cum ne-a precizat prof. Tudor Iancu, inspector școlar pentru mobilitatea personalului didactic din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, au fost înregistrate 165 de dosare pentru pretransferare, cererile fiind depuse de către 160 de persoane.

Aceste cadre didactice trebuie să știe că mai sunt de parcurs câteva etape până la obținerea definitivă, ca să spunem așa, a pretransferării, anume: între 1 şi 4 aprilie se primesc eventualele contestaţii apărute în urma punctajelor acordate; 4 aprilie – desfăşurarea probelor practice (dacă este cazul);

..Citeste mai departe..

Patru unităţi de învăţământ din Ploieşti şi-au depus candidatura pentru a (re)obţine certificatul de Şcoală Europeană

S-a încheiat perioada destinată înscrierilor pentru (re)obţinerea certificatului “Şcoală Europeană”. Astfel, din judeţul Prahova şi-au depus candidatura patru unităţi de învăţământ. Este vorba despre Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploieşti, Şcoala Gimnazială “Sf. Vineri” Ploieşti, Grădiniţa nr. 40 Ploieşti şi Colegiul Naţional “I.L. Caragiale” Ploieşti. Trei dintre aceste unităţi de învăţământ mai beneficiează sau au mai beneficiat de acest titlu, Şcoala “Sf. Vineri”, dar şi Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, care are deja două astfel de certificate obţinute consecutive, din 2010 fiind în continuare Şcoală Europeană. Totodată, Grădiniţa 40 este singura dintre grădiniţe care a mai avut un asemenea certificate.

..Citeste mai departe..

Cel puţin 1.000 de locuri mai sunt libere pentru clasa pregătitoare în Prahova

În prima etapă destinată înscrierilor în clasa pregătitoare, în judeţul Prahova figurează admise 5.869 de cereri, dintr-un total de 5.872 depuse. De asemenea, sunt aprobate 317 clase de pregătitoare, cu 6.875 locuri pentru anul şcolar 2016-2017. Aşadar, mai sunt disponibile 1.006 locuri, care vor fi puse la… bătaie în etapa a doua consacrată înscrierilor la clasa pregătitoare. În învăţământul particular sunt disponibile 51 de locuri, interesant fiind faptul că în prima etapă nu a fost ocupat niciun loc. Şi mai interesant, ca să nu spunem şocant, este că sunt unităţi şcolare unde clasele sunt deja umplute, iar la alte unităţi, aflate, culmea, aproape de acele şcoli, într-o clasă sunt în jur de 8 sau 12 copii.

Cea de-a doua etapă de primire şi soluţionare a cererilor va începe pe 30 martie şi se încheie pe 8 aprilie. 

..Citeste mai departe..

Cifre alarmante pe primul semestru al anului şcolar 2015-2016 în Prahova!

Mii de corigenţi şi sute de elevi cu situaţia şcolară neîncheiată. Cei mai mulţi corigenţi sunt la gimnaziu, iar la liceu sunt foarte  mulţi care nu au situaţia şcolară încheiată pe primul semestru. Pe de altă parte, la învăţământul primar există cel puţin 21.000 de copii care au promovat primul semestru cu medii mai mai mari de 9.00

Situaţie nu tocmai plăcută la învăţământul prahovean pe primul semestru al acestui an şcolar. Conform situaţiei prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova în Raportul de activitate valabil pentru primul semestru al anului şcolar 2015-2016, publicat şi pe site-ul instituţiei, rezultă că procentul celor care au promovat seralul în primul semestru este de 57,66%, cu 427 de medii între 5 şi 6,99, 312 medii între 7 şi 8,99 şi doar 40 de medii mai mari de 9. Tot la seral întâlnim şi un număr mare de elevi cu situaţia şcolară neîncheiată, 560 fiind numărul lor, dar şi 12 corigenţi.

..Citeste mai departe..

    91 92 93 94 95 96 97