Ultima editie tiparita in format pdf

Poliția prahoveană urează „La mulți ani, copilărie!”


Sperăm să fie cât mai multe ediții ale evenimentului „Împreună pentru siguranța copiilor”! Să existe continuitate pentru ce este benefic omenirii și țării!

Scriam ieri despre reușita evenimentului organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova intitulat „Împreună pentru siguranța copiilor”, activitate desfășurată pe esplanada de la Palatul Culturii Ploiești și care a marcat Ziua Internațională a Copilului.
Da, a fost, într-adevăr, un eveniment remarcabil, pentru că este un lucru de lăudat atunci când vezi că o instituție, ca cea a Poliției, foarte importantă pentru funcționarea normală a unui Stat de Drept, a ordinii și liniștii publice, se preocupă de copii, inspirându-le educația civică, educația rutieră.
După ceea ce s-a întâmplat în 2020-2021 (fapte ce nu mai trebuie lăsate a se mai abate vreodată asupra omenirii), este foarte bine că există acest, hai să-i spunem, „proiect” de activități dedicate oamenilor, pentru că, nu-i așa, Poliția este în slujba cetățenilor. Și așa trebuie să rămână!
..Citeste mai departe..

Echipă completă la conducerea ISJ Prahova. Prof. Liliana Otilia Ţenescu, noul inspector şcolar general adjunct

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a organizat, în perioada 19 mai-10 iunie a.c. o serie de concursuri pentru ocuparea a 53 de funcţii vacante de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare judeţene şi a 13 funcţii vacante de directori ai caselor corpului didactic (CCD). La noi, în judeţul Prahova, era vorba doar de un post vacant de inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, pentru care au concurat două doamne, prof. Magdalena-Maria Georgescu (inspector şcolar pentru formare şi dezvoltare profesională) şi prof. Liliana Otilia Ţenescu (inspector şcolar pentru management instituţional). Concursul, pentru Ploieşti, a avut loc ieri, noul inspector şcolar general adjunct al ISJ Prahova devenind prof. Liliana Otilia Ţenescu.

..Citeste mai departe..

38 de licee participă la faza finală a Concursului Naţional „Tinerii Dezbat” . Dintre acestea, trei sunt din Prahova

În acest weekend, Concursul Naţional „Tinerii Dezbat”, cea mai amplă competiţie de dezbateri din Europa Centrală şi de Est, îşi desemnează câştigătorii în cadrul etapei naţionale ce are loc la Zalău. După desfăşurarea fazelor regionale, în finala ediţiei a VII-a s-au calificat 38 de echipe formate din elevi provenind din licee teoretice, licee pedagogice şi colegii din România. Printre concurenţi se află şi trei echipe reprezentând judeţul Prahova, din trei colegii diferite, evident: Colegiul „Mihail Cantacuzino” Sinaia (câştigătoare a etapei regionale organizate la Sinaia), Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” şi Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti.

..Citeste mai departe..

Mâine, concurs pentru ocuparea postului de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova

Mâine, 8 iunie, vine şi rândul candidatelor pentru funcţia de inspector şcolar general adjunct la ISJ Prahova să intre în „focul” concursului organizat de Ministerul Educaţiei. După cum am mai anunţat, pentru postul de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova candidează  prof. Magdalena-Maria Georgescu (inspector şcolar pentru formare şi dezvoltare profesională) şi prof. Liliana Otilia Ţenescu (inspector şcolar pentru management instituţional). Concursul se desfăşoară la sediul ministerului de resort.

..Citeste mai departe..

Concursul Naţional pentru elevi „Matematica – limbă şi ştiinţă universală”

Şcoala Gimnazială „Rareş-Vodă” şi Colegiul „Spiru Haret”, ambele din  Ploieşti organizează, pe 10 iunie a.c., alături de parteneri, a VII-a ediţie a Concursului Naţional pentru elevi intitulat „Matematica – limbă şi ştiinţă universală”, avizat de Ministerul Educaţiei.

Matematica este prezentă într-o formă sau alta în toate disciplinele de învăţământ, în toate domeniile, în viaţa cotidiană, astfel ca proiectul se adresează tuturor cadrelor didactice (indiferent de specialitate) pentru a-şi coordona elevii.

..Citeste mai departe..

Rămas bun, liceu!

Zi importantă şi, în acelaşi timp, emoţionantă, pentru elevii liceeni, astăzi, 3 iunie, fiind organizate festivităţi de premiere şi de încheiere a învăţământului liceal. Un astfel de eveniment a avut loc şi la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” din Ploieşti. Curtea liceului s-a umplut de părinţi, bunici,elevi si profesori care au venit să asiste la “ultimul sunet de clopoţel.

Liceenii de clasa a XII-a erau îmbrăcaţi sugestiv, în costumul devenit şi la noi, în România, tradiţional: robă de absolvire, tocă, eşarfă. Colegiul are, în acest an şcolar, 208 absolvenţi de liceu, ei învăţând în 7 clase.

În prezenţa directoarei Colegiului Naţional „Al I. Cuza” – prof. Rodica Popescu, au fost nominalizaţi toţi liceenii de clasa a XII-a şi chemaţi în faţa careului pentru a intra în posesia diplomelor de absolvire, fiind premiaţi toţi elevii care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare, primii nominalizaţi fiind şefii de promoţie, cu media 10 de absolvire.

..Citeste mai departe..

Caravana EDIS revine în Ploiești

În perioada 2-4 iunie a.c., la Colegiul Național „Nichita Stănescu” din Ploieşti se desfăşoară, de către, Asociația ARES EL a cincea și ultima activitate din cadrul Caravanei EDIS, caravană organizată în proiectul Educație Incluzivă în Școlile Prahovene, prin intermediul căreia se propune promovarea incluziunii sociale a tinerilor cu oportunități reduse în școlile din Județul Prahova.

După activitățile desfășurate la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Ploiești, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Boldești-Scăeni, Școala Gimnazială „George Cosbuc” și Școala Gimnazială din Comuna Vărbilău, a venit rândul elevilor Colegiului Național „Nichita Stănescu” din Ploiești să își dezvolte atitudini pro incluziune socială şi cunoștințe privind modul în care excluziunea socială și atitudinile discriminatorii conduc la acutizarea unor probleme generale la nivel județean, probleme la care proiectul dorește să găsească soluții concrete și sustenabile.

..Citeste mai departe..

Festivitate de premiere pentru elevii olimpici ploieşteni şi pentru profesorii care i-au pregătit!

Elevii şi porfesorii care au obţinut, în acest an şcolar, premii la olimpiadele şi concursurile naţionale, precum şi cei calificaţi în lotul naţional lărgit în vederea participării la olimpiadele internaţionale, au fost astăzi, 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, premiaţi de către Primăria Municipiului Ploieşti. Festivitatea a avut loc la Teatrul „Toma Caragiu” din localitate, performerii fiind recompensaţi cu Diplome de Excelenţă şi cu bani. Au fost premiaţi 128 de elevi şi 88 de profesori. Suma totală, pentru elevi, a fost de 28.800 lei, iar pentru cadrele didactice a fost de 21.450 lei. Fiecare elev calificat în lotul naţional lărgit al României, în perspectiva participării la olimpiadele internaţionale, a primit suma de 600 de lei.

..Citeste mai departe..

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploieşti şi Şcoala Gimnazială „Sf. Vineri” Ploieşti au obţinut din nou certificatul de „Şcoală Europeană

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploieşti şi Şcoala Gimnazială „Sf. Vineri” Ploieşti au reuşit să obţină certificatul „Şcoală Europeană”, în urma unor evaluări care au avut loc în cursul lunii trecute. Competiţia, organizată de  Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Direcţia Generală a Învăţământului Preuniversitar a ajuns la cea ce-a 13-a ediţie, iar până la ediţia din acest au participat 1.677 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării şi 436 dintre acestea au primit certificatul şi trofeul „Şcoală Europeană”.

..Citeste mai departe..

„Olimpiadele K”: Ne-am înscris, am „punctat”, am învins!

În perioada 15 septembrie 2015 – 29 februarie 2016 s-a derulat, în România, Programul „Olimpiadele K” - un program de responsabilitate socială, sponsorizat de un cunoscut centru comercial şi implementat în parteneriat cu Şcoala de Valori şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care a oferit tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar şansa de a primi o medalie olimpică sub forma unei sponsorizări generoase. La încheierea programului, numărul unităţilor şcolare înscrise depăşea 1.300, iar numărul activităţilor prezentate pentru validare trecea de 40.000.

Pe scurt, Regulamentul „Olimpiadei K” prevede înscrierea şcolii în program şi organizarea unui număr dat de activităţi cu un „tipar” precizat, încadrate în mai multe categorii: Creativitate şi tradiţii, Mediu, Sport şi sănătate, Ştiinţă, cultură, educaţie. Fiecare activitate validată a primit un anumit punctaj.

..Citeste mai departe..

„Festivalul salcâmului înflorit”, la Bucov

Sala de sport a comunei Bucov a găzduit, pe 21 mai a.c.,Concursul judeţean de folclor intitulat „Festivalul salcâmului înflorit”, eveniment înscris într-un proiect care îşi propune înţelegerea importanţei cunoaşterii şi promovării folclorului românesc (obiceiuri, tradiţii, dansuri şi cântece populare, costume populare) în vederea dezvoltării sentimentului naţional şi european.

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: secţiunea I – interpretare vocală - solişti sau grup vocal – 1 cântec popular; secţiunea a II-a – dans popular sau obiceiuri şi tradiţii populare.

La jurizare, s-a ţinut cont de: autenticitatea cântecului (linia melodică, textul), dansului şi obiceiului; calitatea tehnică şi artistică a interpretării; reprezentativitatea costumului popular în raport cu zona folclorică de provenienţă; ţinuta artistică şi prezenţa scenică a artiştilor. La concurs au participat 20 de şcoli din judeţul Prahova, cu 350 de elevi şi 46 de profesori coordonatori.

..Citeste mai departe..

    90 91 92 93 94 95 96