Nu, nu este Revoluție, ci prima zi de școală... în Ploiești!


Nici dacă nu știai că azi, pe 11 septembrie 2023, se începe școala, sigur ți-ai fi dat seama de asta văzând câte mașini sunt bară la bară prin oraș, mai ales pe străduțele din preajma unităților de învățământ. 
Ai fi zis că a ieșit ploieșteanul să facă Revoluție, așa de multe mașini erau în orele dimineții! Ne răsfățăm să ducem copiii la școală, cu mașinile! 
Păi, dacă tot avem mașină, de ce să nu o folosim? Ce contează că este aglomerație și că se pierde foarte mult timp în trafic, important este să te vadă colegii de clasă că sosești la școală cu mașina, nu cu troleul, ca...! 
Offf, ce ți-e și cu cu mândria asta...!
..Citeste mai departe..

Cafeneaua publică EDIS

Asociaţia ARES EL a desfăşurat, în perioada 16-17 iunie 2016,  în Ploieşti, la Restaurant Nabucco, începând cu ora 11:00, Cafeneaua Publică EDIS. Activitatea face din cadrul proiectul „Educaţie Incluzivă în Şcolile Prahovene”, prin intermediul căreia ne propunem facilităm dialogul între tineri si factori de decizie pentru identificarea de soluţii pertinente pentru problemele şi nevoile tinerilor cu oportunităţi reduse (în special tinerii romi) din judeţul Prahova.

La această activitate au participat aproximativ 55 de persoane. Reprezentanţi ai factorilor de decizie din judeţul Prahova: Instituţia Prefectului Prahova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Casa Corpului Didactic Prahova, Biblioteca Judeţeană Prahova.

De asemenea au participat reprezentaţi ai asociaţiilor partenere: ATEENS, Viitorul Tinerilor şi Centrul European de Resurse pentru Dezvoltare, alături de reprezentanţii celor 5 unitaţi şcolare partenere ale proiectului, împreuna cu o parte din tinerii cu oportunităţii reduse.

..Citeste mai departe..

Elevi, vi se pregăteşte ceva!

Aveți obiceiul să dețineți  pachete de țigări când sunteți la școală, să fumați în incinta unităților de învățământ sau să folosiți telefonul mobil în timpul orelor? Ei bine, dragi elevi, luați-vă gândul să mai procedați astfel, pentru că urmează Statutul Elevului, care include și sancțiuni ce vor fi aplicate celor care îl încalcă. Și, încă ceva, la 40 de absențe nemotivate, exmatricularea!

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a lansat în dezbatere publică proiectul Statutului elevului, document ce reglementează drepturile şi obligaţiile elevilor înmatriculaţi în instituţiile de învăţământ de stat, particular sau confesional din România.

În cadrul acestui document putem observa nu numai drepturi ale elevului, dar și obligații, interdicții și sancțiuni pentru încălcarea de către elevi a unor reguli.

..Citeste mai departe..

Sprijin financiar pentru susţinerea integrării copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, integraţi în învăţământul de masă. Judeţul Prahova primeşte 2,09 milioane de lei.

În şedinţa sa de joi, 16 iunie, Guvernul Romaniei a aprobat proiectul iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice privind repartizarea pe judeţe a sumelor pentru finanţarea drepturilor copiilor/elevilor/tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale, integraţi în învăţământul de masă, pentru anul 2016. Astfel, în premieră, a fost alocată suma de 68 milioane lei pentru susţinerea integrării a 27.350 copii aflaţi în această situaţie.

Judeţului Prahova i-a fost alocată suma de 2,09 milioane de lei.

Prin adoptarea acestui act normativ se urmăreşte încurajarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale şi a copiilor cu deficienţe de învăţare sau cu dificultăţi de adaptare/dizabilităţi să frecventeze învăţământul preuniversitar de masă, sporind în acest fel şansele pentru integrarea lor socială şi garantându-le libertatea de a alege parcursul educaţional considerat cel mai potrivit, adaptat nevoilor fiecăruia.

..Citeste mai departe..

Într-un cadru festiv, la Palatul Parlamentului, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi Şcoala „Sf. Vineri” din Ploieşti au primit certificatul de „Şcoală Europeană”

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a organizat vineri, 17 iunie, la Palatul Parlamentului (Sala „Spiru Haret”), festivitatea de premiere a celor 60 de unități de învățământ preuniversitar câștigătoare în cea de-a XIII-a ediție a Competiției Naționale „Școală Europeană”. Printre unităţile de învăţământ care au primit această distincţie se numără şi două din Ploieşti. Este vorba despre Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi Şcoala „Sf. Vineri”. Acestea nu se află la prima performanţă de acest gen, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploieşti fiind la cel de-al treilea titlu de „Şcoală Europeană”, iar Şcoala Gimnazială „Sf. Vineri” Ploieşti la al doilea titlu.

Fiecare unitate de învățământ câştigătoare a certificatului „Școală Europeană” primeşte și un premiu în valoare de 5.000 lei, ce va fi utilizat pentru dotări. Decizia privind bunurile care vor fi achiziționate aparține conducerii fiecărei unități școlare.

..Citeste mai departe..

3.635 de candidaţi au obţinut calificativul „experimentat” la evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar 49 de elevi au renunţat la Bac-ul de vară

Desfăşurată pe parcursul a trei zile, proba A a Bacalaureatului, cea în care au fost evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română, a adus, în sălile de examen din judeţul Prahova, 4.499 de candidaţi, dintr-un total de 4.548 înscrişi. Au absentat, aşadar, 49 de elevi, aceştia nemaiavând posibilitatea să participe la următoarele probe incluse în prima sesiune a acestui examen, lăsând totul pentru sesiunea din toamnă.

Cu calificativ „mediu” s-au ales 153 de candidaţi, calificativ „avansat” au primit 711 candidaţi, iar 3.635 de elevi au obţinut calificativul „experimentat”.

După proba orală la Limba română urmează, pentru elevii prahoveni, proba D, adică evaluarea competenţelor digitale, pe 21 şi până pe 24 iunie, iar între 27 iunie şi 1 iulie se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

..Citeste mai departe..

Vacanţă cu Evaluare Naţională şi Repartizare computerizată!

Elevii claselor a VIII-a intră vineri, 17 iunie, în vacanţă şi se pregătesc de Admiterea la liceu

A venit şi rândul elevilor de clasa a VIII-a, absolvenţilor de gimnaziu, să intre în vacanţă, astăzi, 17 iunie, fiind ultima zi de şcoală. Vacanţa, însă, în prima ei parte, este una cu multe emoţii, asta pentru că urmează Evaluarea Naţională şi Admitera la liceu, cu fişe de înscriere, repartizări computerizate şi multe alte... bătăi de cap! Celelalte clase din învățământul preuniversitar vor încheia anul școlar pe 24 iunie.

Prima porbă a Evaluării Naţionale va avea loc pe 27 iunie, la Limba şi literatura română (proba scrisă), iar cea de-a doua probă va fi pe 29 iunie, la Matematică (proba scrisă).

..Citeste mai departe..

Ultima zi pentru inspecţii la clasă în vederea obţinerii definitivării în învăţământ

Vineri, 17 iunie, este ultima zi în care se mai pot efectua inspecţiile la clasă pentru examenul naţional de definitivare în învăţământ, pentru anul şcolar 2015-2016, conform unui act normativ al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS). Pentru a trece mai departe şi a avea acces şi la proba scrisă, prevăzută pentru data de 4 august a.c., candidaţii trebuie să obţină, la inspecţia respectivă, cel puţin nota 8, la fel ca şi la proba scrisă.

În judeţul Prahova sunt înscrişi, pentru a obţine definitivarea, 310 cadre didactice.

Rezultatele de la porba scrisă se vor putea cunoaşte pe 11 august, iar cele finale (după rezolvarea contestaţiilor) pe 18 august. Nota obţinută la proba scrisă va reprezenta, practic, nota la examen, iar nota minimă de promovare este, cum precizam şi mai devreme, 8.

..Citeste mai departe..

„Copilărie în pas de dans”, la Casa de Cultură Băicoi-Liliești

Palatul Copiilor, Municipiul Ploieşti sub egida Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, a Inspectoratul Școlar Județean Prahova organizează Concursul Național, „Copilărie în pas de dans” , ediția a VIII-a. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 iunie a.c ., începând cu orele 9:30, găzduit fiind de Casa de Cultură Băicoi-Liliești.

Partener principal în organizarea concursului este Primăria orașului Băicoi.

La ediția din acest an s-au înscris în concurs 39 de instituții: palate și cluburi ale copiilor, asociații culturale, case și centre culturale, școli particulare de dans din 15 județe ale țării.

..Citeste mai departe..

Astăzi şi mâine, Cafeneaua publică EDIS

În perioada 16-17 iunie a.c., Asociația ARES EL desfășoară, în Ploiești, la Restaurant Nabucco, Cafeneau Publică EDIS, începând cu ora 11.00, activitatea ce face parte din cadrul proiectul „Educație Incluzivă în Școlile Prahovene”, prin intermediul căreia se propune facilitarea dialogului între tineri şi factori de decizie pentru identificarea de soluţii pertinente pentru problemele şi nevoile tinerilor cu oportunităţi reduse (în special tinerii romi) din judeţul Prahova, în domeniile Educaţie şi Cultură, Incluziune socială (inclusiv lupta împotriva discriminării şi marginalizării), Participare activa, Dezvoltare personală şi socială, Dezvoltare profesională (inclusiv orientarea în carieră şi creşterea şanselor de angajare); Promovarea educaţiei incluzive, cetăţeniei europene şi principiilor UE privind toleranţa şi lupta împotriva discriminării şi marginalizării în rândul participanţilor.

..Citeste mai departe..

Bacalaureat 2016. Miercuri, ultima zi a evaluării competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

În cea de-a doua zi a Bacalaureatului de vară s-au continuat evaluările competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probă care se întinde pe parcursul a trei zile, nu două cum era până acum. La Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti, elevii care ieşeau din sala de examen erau destul de optimişti în privinţa acestei probe şi schimbau câteva opinii cu cei care urmau să intre în „focul” evaluării, pe al căror chip se puteau vedea emoţiile, fireşti spunem noi, pentru că, totuşi, este examen. 

După proba orală la Limba română, care se încheie miercuri, 15 iunie, urmează, pentru elevii prahoveni, proba D, adică evaluarea competenţelor digitale, pe 21 şi până pe 24 iunie, iar între 27 iunie şi 1 iulie se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

..Citeste mai departe..

    90 91 92 93 94 95 96