Ultima editie tiparita in format pdf

Întâlnire de lucru cu mediatorii școlari din județul Prahova


Inspectoratul Școlar Județean Prahova a organizat joi, 2 februarie a.c., o întâlnire de lucru cu mediatorii școlari din județul Prahova.
Au participat directori si mediatori școlari din 19 unități de învățământ, fiind abordate probleme de ordin administrativ referitoare la desfășurarea activității mediatorilor.
În cadrul acestei întâlniri s-a prelucrat legislația aplicabilă în cazul mediatorilor școlari, cu accent pe OM 1539/2007, privind normele de încadrare și de activitate ale mediatorului școlar. În prezent, mediatorii școlari își desfășoară activitatea în 16 unități de învățământ, urmând ca, în următoarele săptămâni, să mai fie angajați încă trei.
..Citeste mai departe..

„Acţiuni Anti-Bullying” în unităţi de învăţământ din Ploieşti şi judeţ

În perioada 17-21 aprilie, în şase unităţi de învăţământ din Ploieşti şi judeţ au avut loc diverse acţiuni incluse în Programului „Acţiuni Anti-Bullying”, fondat de Daphne la nivelul Uniunii Europene. Este vorba despre Liceul Tehnologic de Transporturi Ploieşti, Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” Breaza, Liceul Tehnologic “Tase Dumitrescu” Mizil, Şcoala Gimnazială Măgurele, Şcoala Gimnazială Ariceştii Rahtivani şi Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret” Ploieşti, acestea primind vizita delegaţiilor străine partenere în proiect.

..Citeste mai departe..

Eleva Andra Ana-Maria Câmpean, Menţiune Specială la Olimpiada Naţională de Limbă Franceză

Andra Ana-Maria Câmpean, elevă în clasa a VII-a la Şcoala „Sf. Vineri” din Ploieşti, a reuşit să obţină Menţiune Specială la ediţia din acest an a etapei naţionale a Olimpiadei Şcolare de Limba Franceză. Competiţia a avut loc la Piatra Neamţ, tot aici desfăşurându-se, în acelaşi timp, şi etapele pe ţară ale Olimpiadelor şcolare la Spaniolă şi Italiană.

Andra Ana-Maria este pregătită, la Limba Franceză, de către prof. Elena Georgescu.

..Citeste mai departe..

Atenţie, elevi de clasa a VIII-a! Pe 16 mai se deschide Bursa de valori educaţionale

Profesorii cu atribuţii educative din şcolile ploieştene au venit astăzi, 6 mai, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, pentru a participa la o întâlnire cu prof. Cristina Petre, inspector şcolar pentru acivităţi educative şi extraşcolare, acţiunea focalizându-se pe desfăşurarea celei de a XVI-a ediţii a Săptămânii de Excelenţă pentru elevi, care cuprinde şi binecunoscuta activitate Bursa de valori educaţionale – organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ Prahova) în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti. Prof. inspector şcolar Cristina Petre, cea care, de altfel, coordonează activităţile din partea ISJ Prahova, le-a adus la cunoştinţa consilierilor educativi anumite aspecte ce ţin de bună desfăşurare a activităţilor incluse în Săptămâna de excelenţă şi, împreună, au ajuns şi la un acord cu privire la poziţionarea standurilor liceelor partricipante.

..Citeste mai departe..

Campania Internaţională „Litter Less”

Pentru al doilea an, Şcoala Gimnazială Sfânta Vineri” din Municipiul Ploieşti a fost selectată să participe la Campania Internaţională „Litter Less”, campanie implementată prin Programul Young Reporters for the Environment (YRE). Obiectivul principal îl reprezintă implicarea şi educarea tinerilor în problema deşeurilor, precum şi încurajarea acestora de a face alegeri pozitive. De asemenea, Campania „Litter Less”, prin acţiunile sale, întăreşte eforturile pe care Fundaţia Wrigley (SUA) le face pentru a încuraja depozitarea responsabilă a gunoiului.

Grupul ţintă este reprezentat de elevii cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, care au investigat o problemă locală, cu privire la gunoiul menajer (deşeuri, în general).

..Citeste mai departe..

A început cea de-a treia Caravană EDIS. Acţiunea se desfăşoară la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, în perioada 5-7 mai

Începând de astăzi, 5 mai, şi până pe 7 mai, la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” din Ploieşti se derulează cea de-a treia Caravană EDIS (Educatiei incluzive în şcolile prahovene), acţiune ce face parte din cadrul proiectului „Educaţie incluzivă în şcolile prahovene”, finanţat de Comisia  Europeană prin programul Erasmus + Acţiunea Cheie 3: Dialog structurat-Întâlniri între tineri şi factorii de decizie în domeniul tineret.

Evenimentul de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” este pentru 25 de tineri cu oportunităţi reduse şi face parte din  prima activitate a proiectului, care constă în desfăşurarea a 5 caravane în perioada 30 martie – 4 iunie, în fiecare din cele 5 unităţi şcolare partenere ale proiectului: Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Ploieşti, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Boldesti-Scaeni, Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploiesti.

..Citeste mai departe..

Două doamne se „luptă” pentru funcţia de inspector şcolar general adjunct la ISJ Prahova

Este vorba despre prof. inspector şcolar Magdalena-Maria Georgescu şi prof. inspector şcolar Liliana Otilia Ţenescu, ambele fiind „leoaice”

S-a încheiat perioada destinată înscrierilor pentru concursul organizat în vederea ocupării funcţiei de inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. Astfel, vă putem anunţa că, pentru această funcţie, candidează două doamne, fiind vorba despre prof. Magdalena-Maria Georgescu (inspector şcolar pentru formare şi dezvoltare profesională) şi prof. Liliana Otilia Ţenescu (inspector şcolar pentru management instituţional), ambele fiind, atenţie!, născute în semnul zodiacal Leu. Concursul este organizat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi se va desfăşura chiar în sediul acestei instituţii, în perioada 19 mai - 10 iunie 2016.

..Citeste mai departe..

Două premii I şi un premiu special, bilanţul elevilor prahoveni participanţi la Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică

Elevii prahoveni participanţi la ediţia din acest an a Olimpiadei Naţionale de Educaţie Tehnologică au reuşit să obţină două premii I şi un premiu special. Premiul I a intrat în posesia Mariei Alexandra Haralambie (clasa a VI-a, la Şcoala Gimnazială Filipeştii de Târg-Brătăşanca, prof. Violeta Jugănaru) şi de Claudiu Divoiu (clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială nr.1 Mizil, prof. Gheorghe Frâncu). Premiul special a fost obţinut de Vlăduţ Săraru (clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială nr. 2 Boldeşti-Scăieni, prof. Puiu Matei Niculina). Din lotul olimpic prahovean a mai făcut parte şi Ionuţ Luminăraru (clasa a V-a la Şcoala Gimnazială Filipeştii de Târg).

Etapa Naţională a Olimpiadei de Educaţie Tehnologică a avut loc în perioada 17-22 aprilie, la Iaşi, şi a numărat 200 de elevi participanţi.

..Citeste mai departe..

Pe 4 mai, reînscrierile pentru grădiniţă!

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a transmis, recent, inspectoratelor şcolare, o înştiinţare referitoare la înscrierea copiilor în învăţământul preşcolar. În documentul respectiv se subliniează faptul că, pentru asigurarea cuprinderii copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani în învăţământul preşcolar, se derulează, succesiv, următoarele etape:  reînscrierea copiilor  care  frecventează unitatea  de  învăţământ preşcolar în acest an şcolar şi urmează să o frecventeze şi în anul şcolar care urmează; înscrierea copiilor nou veniţi.

Reînscrierile vor începe miercuri, pe 4 mai, iar înscrierile se vor derula începând cu 23 mai.

..Citeste mai departe..

Atenţie, părinţi! Au început reînscrierile la grădiniţă!

Astăzi, 4 mai, s-a dat startul reînscrierilor copiilor care frecventează unitatea de învăţământ preşcolar în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2016-2017, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice solicitând inspectoratelor şcolare să asigure toate măsurile necesare şi să respecte toate etapele calendarului înscrierii în grădiniţă, astfel încât întregul proces să fie finalizat până la data de 29 iulie a.c. Totodată, înaceastă lună urmează să înceapă şi înscrierile pentru învăţământul preşcolar, înscrieri prevăzute a avea loc în două etape:  23 mai - 17 iunie, respectiv 27 iunie - 29 iulie.

Orarul reînscrierilor şi al înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există), şi pe site-ul inspectoratelor şcolare.

..Citeste mai departe..

Gata cu vacanţa! De mâine, elevii şi profesorii se întorc la şcoală. Urmează cea mai aglomerată şi grea perioadă, cu teze, examene şi multe emoţii!

Vacanţa de Paşti 2016 se încheie astăzi, elevii urmând se întoarcă miercuri, 4 mai, la şcoală, pentru ultima parte a semetrului II. Acum, de fapt, începe perioada cea mai grea pentru elevi, părinţi, dar şi pentru profesori. Vin tezele, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a şi examenele naţionale (Evaluarea Naţională pentru Admiterea la liceu şi Bacalaureatul), la care se adaugă, pentru profesori, concursul de „titularizare”.

Conform calendarului, tezele semestrului al II-lea vor fi susţinute de elevii din învăţământul gimnazial şi liceal pâna la data de 20 mai.

Evaluarea Naţională pentru clasa a II-a începe pe 6 iunie, cu proba scirsă la Limba română şi continuă pe 7 iunie, cu Citit - Limba română, apoi cu Matematică, pe 8 iunie.

Pentru clasa a IV-a, Evaluarea Naţională începe pe 30 mai, cu proba la Limba română, după care urmează: 31 mai – Matematică şi pe 2 iunie – Limba maternă.

..Citeste mai departe..

    89 90 91 92 93 94 95