Ultima editie tiparita in format pdf

Asta ce mai e?


Desen provocator la Sala de sport situată în curtea unui colegiu naţional din Ploieşti! Ai impresia că e club de noapte acolo..!

Cel ce a desenat picioarele „balerinei” este acelaşi care a desenat şi partea superioară? Că par diferenţe mari dintre cele două... părţi!

Vă vine să credeţi că aşa arată acum o sală de sport situată în curtea unei instituţii de învăţământ? În desen pare a fi o dansatoare, o balerină, cu rochiţa ridicată de se vede şi lenjeria intimă!
Partea de jos a corpului este desenată altfel de cum este desenată partea superioară, de îţi dă impresia că artistul a lucrat doar la partea superioară şi că altcineva ar fi continuat... lucrarea desenând, mai stilizat, forma picioarelor! Şi în parte de jos, în stânga, ce se vede, cumva un copil? Ce e harababura asta?
..Citeste mai departe..

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploieşti şi Şcoala Gimnazială „Sf. Vineri” Ploieşti au obţinut din nou certificatul de „Şcoală Europeană

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploieşti şi Şcoala Gimnazială „Sf. Vineri” Ploieşti au reuşit să obţină certificatul „Şcoală Europeană”, în urma unor evaluări care au avut loc în cursul lunii trecute. Competiţia, organizată de  Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Direcţia Generală a Învăţământului Preuniversitar a ajuns la cea ce-a 13-a ediţie, iar până la ediţia din acest au participat 1.677 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării şi 436 dintre acestea au primit certificatul şi trofeul „Şcoală Europeană”.

..Citeste mai departe..

„Olimpiadele K”: Ne-am înscris, am „punctat”, am învins!

În perioada 15 septembrie 2015 – 29 februarie 2016 s-a derulat, în România, Programul „Olimpiadele K” - un program de responsabilitate socială, sponsorizat de un cunoscut centru comercial şi implementat în parteneriat cu Şcoala de Valori şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care a oferit tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar şansa de a primi o medalie olimpică sub forma unei sponsorizări generoase. La încheierea programului, numărul unităţilor şcolare înscrise depăşea 1.300, iar numărul activităţilor prezentate pentru validare trecea de 40.000.

Pe scurt, Regulamentul „Olimpiadei K” prevede înscrierea şcolii în program şi organizarea unui număr dat de activităţi cu un „tipar” precizat, încadrate în mai multe categorii: Creativitate şi tradiţii, Mediu, Sport şi sănătate, Ştiinţă, cultură, educaţie. Fiecare activitate validată a primit un anumit punctaj.

..Citeste mai departe..

„Festivalul salcâmului înflorit”, la Bucov

Sala de sport a comunei Bucov a găzduit, pe 21 mai a.c.,Concursul judeţean de folclor intitulat „Festivalul salcâmului înflorit”, eveniment înscris într-un proiect care îşi propune înţelegerea importanţei cunoaşterii şi promovării folclorului românesc (obiceiuri, tradiţii, dansuri şi cântece populare, costume populare) în vederea dezvoltării sentimentului naţional şi european.

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: secţiunea I – interpretare vocală - solişti sau grup vocal – 1 cântec popular; secţiunea a II-a – dans popular sau obiceiuri şi tradiţii populare.

La jurizare, s-a ţinut cont de: autenticitatea cântecului (linia melodică, textul), dansului şi obiceiului; calitatea tehnică şi artistică a interpretării; reprezentativitatea costumului popular în raport cu zona folclorică de provenienţă; ţinuta artistică şi prezenţa scenică a artiştilor. La concurs au participat 20 de şcoli din judeţul Prahova, cu 350 de elevi şi 46 de profesori coordonatori.

..Citeste mai departe..

1.505 de candidaţi pentru „titularizare”. Un singur post de Limba română este râvnit de 125 de profesori!

Pentru concursul organizat în vederea ocupării posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul prahovean s-au înscris 1.040 de candidaţi, în timp ce numărul posturilor scoase la concurs este de 1.505, dintre care doar 166 sunt pe perioadă nedeterminată, adică titularizabile.

Şi în acest an, „bătălia” cea mai mare să dă pentru un singur post titularizabil la Limba şi literatura română, unde figurează înscrişi 125 de candidaţi! Respectivul post se găseşte la Liceul Tehnologic din comuna Sângeru.

De asemenea, raportând la numărul înscrişilor faţă cel al posturilor vacante, foarte căutate sunt posturile de învăţători, unde numărul înscrişilor trece lejer de 200, dar şi la Limba engleză, cu 109 candidaţi pentru 8 posturi titularizabile.

..Citeste mai departe..

A patra Caravană EDIS, la Şcoala Gimnazială Vărbilău

La Şcoala Gimnazială Vărbilău se va desfăşura, în perioada 30 mai – 1 iunie a.c., cea de-a patra Caravană EDIS, activitate insclusă în proiectul „Educaţie incluzivă în şcolile prahovene” finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus + Acţiunea Cheie 3: Dialog structurat-Întâlniri între tineri şi factorii de decizie în domeniul tineret. Evenimentul de la Şcoala din Vărbilău face parte din prima activitate a proiectului, care constă în desfăşurarea a 5 caravane în perioada 30 martie – 4 iunie 2016, în fiecare din cele 5 unităţi şcolare partenere ale proiectului: Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Ploieşti, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Boldeşti-Scăeni, Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti. Proiectul este implementat de Asociaţia ARES El, în perioada 1 decembrie 2015 – 31 octombrie 2016, în judeţul Prahova.

..Citeste mai departe..

Elevii Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia au câştigat etapa regională a competiţiei „Tinerii dezbat”

Elevii Colegiului „Mihail Cantacuzino” Sinaia au reuşit să câştige etapa regională a Competiției „Tinerii dezbat”, impunându-se, în finală, în faţa celor de la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu”. Competiţia s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, la Sinaia, județul Prahova găzduind, iată, pentru al treilea an consecutiv etapa regională a acestui concurs.

Pe locul III s-a clasat echipa Colegiului Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti.

Echipa câştigătoare, cea a Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia a fost alcătuită din elevele Mara Cobeanu, Bianca Nazarie şi Iulia Cocârlea, profesor îndrumător Mihail Gheorghe Comşea.

..Citeste mai departe..

Începe cea de-a VII-a ediţie a Concursului Naţional „Romanian Business Challenge” şi a Târgului Naţional al Firmelor de Exerciţiu

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Municipiul Ploieşti organizează, cu sprijinul partenerilor, Târgul Naţional al Firmelor de Exerciţiu şi Concursul Naţional „Romanian Business Challenge”, ediţia a VII-a, ambele evenimente având ca dată de desfăşurare 26 şi 27 mai a.c. Respectivele activităţi au darul de a dezvolta spiritul antreprenorial şi creează premisele pentru integrarea mai rapidă a elevilor pe piaţa muncii. Coordonatori ai proiectului sunt prof. ing. Petrica Dragomir şi prof. ec. Simona Lupu.

Obiectivele activităţilor: promovarea şi dezvoltarea antreprenoriatului autohton pentru o economie globală; dezvoltarea de competenţe necesare unui întreprinzător dinamic şi viabil; dezvoltarea carierei profesionale pentru o piaţă a muncii dinamică şi flexibilă; asigurarea şi dezvoltarea calităţii în unităţile de învăţământ profesional şi tehnic; dezvoltarea abilităților de analiza si sinteza, a creativității si relațiilor interumane la tineri; familiarizarea elevilor cu activităţile specifice unei firme reale.

..Citeste mai departe..

Au început înscrierile pentru probele de aptitudini

Astăzi, 23 mai, şi mâine, 24 mai, se primesc înscrieri pentru liceele/clasele la care se organizează probe de aptitudini. Înscrierea pentru probele de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă se face direct de către candidaţi cu o anexă a fişei de înscriere eliberată de unitatea şcolară la care aceştia absolvă cursurile gimnaziale. Probele de aptitudini se desfăşoară în perioada 25-28 mai a.c., în centrele stabilite de comisia judeţeană de admitere: Colegiul Naţional „Jean Monnet”, Municipiul Ploieşti, (profil pedagogic), Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Municipiul Ploieşti, (profil sportiv), Colegiul de Artă „Carmen Sylva”, Municipiul Ploieşti, (profil artistic), Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Municipiul Ploieşti, (profil sportiv), Liceul Teoretic, Oraşul Azuga, (profil sportiv), Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir”, Oraşul Breaza, (profil militar), Liceul Tehnologic “Ludovic Mrazek” Municipiul Ploieşti, (Profil sportiv).

..Citeste mai departe..

Istoria recentă a României, o nouă disciplină opţională pentru clasele a XI-a şi a XII-a

Din anul şcolar 2016-2017, la clasele a XI-a şi a XII-a se va putea studia o nouă disciplină opţională: Istoria recentă a României.

Programa cursului face parte din oferta de cursuri opţionale propusă elevilor şi profesorilor de istorie de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în cadrul Curriculum-ului la decizia şcolii (CDS). Disciplina prezintă o imagine complexă a societăţii româneşti din a doua jumătate a secolului XX şi din primele decenii ale secolului XXI.

Noul curriculum susţine o abordare flexibilă prin ponderarea studierii evenimentelor în favoarea ansamblului şi a perspectivei asupra trecutului, respectiv prin aprofundarea şi interpretarea trecutului în locul memorării unor serii cronologice şi al istoriei de tip narativ şi enciclopedic.

..Citeste mai departe..

S-a încheiat cea de-a XVI-a ediţie a Bursei de valori educaţionale

S-a tras cortina şi peste ediţia cu numărul XVI a Bursei de valori educaţionale, eveniment inclus în Săptămâna de excelenţă pentru elevi şi care a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ Prahova), în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti. Gazdă a fost, şi de această dată, Sala Coloanelor din cadrul Palatului Culturii Ploieşti. Au fost amenajate 24 de standuri, unităţile de învăţământ liceal încercând să prezinte, într-un mod cât mai original, oferta educaţională valabilă pentru anul şcolar următor. Bursa de valori educaţionale este organizată, an de an, în această perioadă de primăvară, fiind destinată elevilor care acum încheie clasa a VIII-a, pentru ca aceştia să beneficieze de informaţii cât mai exacte, mai în detaliu, despre unitatea de învăţământ liceal şi despre profilul pe care doreşte să-l frecventeze în anii de liceu, ajutându-i astfel la Admitere.

..Citeste mai departe..

    83 84 85 86 87 88 89