Ultima editie tiparita in format pdf

De ce chemaţi copiii la şcoală pe 3 ianuarie din moment ce anunţaţi că pe 15 ianuarie „vine valului V”?


Virusul este „programat” în „episoade” ca un serial de pe Netflix! Din păcate, nu e ficţiune, e realitate!

Nicio epidemie de pe Pământul acesta nu a avut atâtea „reveniri”! Asta ar trebui să spună multe.

Vechiul şi, totodată, noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a decis ca şcoala să se reia imediat după Revelion, pe 3 ianuarie 2022! De un astfel de... calendar, învăţământul românesc nu a avut niciodată parte. Dar are acum, în „noua normalitate”! Dar de ce se grăbeşte aşa de tare ministrul? Cică este pentru a se recupera materia „pierdută” din cele două săptămâni de vacanţă forţată! Păi cine i-a băgat pe elevi şi pe profesori în vacanţă forţată, domnule ministru, nu cumva tot dumnevoastră? Mda, când se impunea şcoala online nu mai era domnul ministru îngrijorat de materie, că numai şcoală de calitate nu se făcea în online.
Gândiţi-vă un pic, oameni buni, la ceva şi puneţi în... gândire următorul aspect. Şcoala se începe pe 3 ianuarie 2022, iar pe 15 ianuarie cică „vine valul V de covid”, că aşa a anunţat noul ministru al Sănătăţii, domnul acela ce era pe la OMS până să fie pus pe primul loc pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor, Alexandru Rafila.
..Citeste mai departe..

Cel puţin 1.000 de locuri mai sunt libere pentru clasa pregătitoare în Prahova

În prima etapă destinată înscrierilor în clasa pregătitoare, în judeţul Prahova figurează admise 5.869 de cereri, dintr-un total de 5.872 depuse. De asemenea, sunt aprobate 317 clase de pregătitoare, cu 6.875 locuri pentru anul şcolar 2016-2017. Aşadar, mai sunt disponibile 1.006 locuri, care vor fi puse la… bătaie în etapa a doua consacrată înscrierilor la clasa pregătitoare. În învăţământul particular sunt disponibile 51 de locuri, interesant fiind faptul că în prima etapă nu a fost ocupat niciun loc. Şi mai interesant, ca să nu spunem şocant, este că sunt unităţi şcolare unde clasele sunt deja umplute, iar la alte unităţi, aflate, culmea, aproape de acele şcoli, într-o clasă sunt în jur de 8 sau 12 copii.

Cea de-a doua etapă de primire şi soluţionare a cererilor va începe pe 30 martie şi se încheie pe 8 aprilie. 

..Citeste mai departe..

Cifre alarmante pe primul semestru al anului şcolar 2015-2016 în Prahova!

Mii de corigenţi şi sute de elevi cu situaţia şcolară neîncheiată. Cei mai mulţi corigenţi sunt la gimnaziu, iar la liceu sunt foarte  mulţi care nu au situaţia şcolară încheiată pe primul semestru. Pe de altă parte, la învăţământul primar există cel puţin 21.000 de copii care au promovat primul semestru cu medii mai mai mari de 9.00

Situaţie nu tocmai plăcută la învăţământul prahovean pe primul semestru al acestui an şcolar. Conform situaţiei prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova în Raportul de activitate valabil pentru primul semestru al anului şcolar 2015-2016, publicat şi pe site-ul instituţiei, rezultă că procentul celor care au promovat seralul în primul semestru este de 57,66%, cu 427 de medii între 5 şi 6,99, 312 medii între 7 şi 8,99 şi doar 40 de medii mai mari de 9. Tot la seral întâlnim şi un număr mare de elevi cu situaţia şcolară neîncheiată, 560 fiind numărul lor, dar şi 12 corigenţi.

..Citeste mai departe..

Efectivele şcolare în anul şcolar 2015-2016

Conform Raportului privind Starea Învățământului Prahovean valabil pentru primul semestru al anului şcolar actual, situaţia numerică a populaţiei şcolare cuprinsă în diferite forme de învăţământ (pe fiecare nivel de şcolarizare), învăţământ de masă, se prezintă astfel: preşcolar 16.869, primar 34.679, gimnazial 27.957, liceal 23.365, liceal sral rută progresivă 258, învăţământ profesional 2.219.

În învăţământul special sunt şcolarizaţi un număr de 837 elevi , cuprinşi pe toate nivelurile de învăţământ. 

În anul şcolar 2015-2016, sistemul judeţean al învăţământului preuniversitar de stat funcţionează cu 220 de unităţi cu personalitate juridică, din care 25 de grădiniţe, 132 de şcoli gimnaziale , 47 colegii şi licee, 6 şcoli speciale, 1 Palat al Copiilor şi 4 cluburi ale copiilor , 2 cluburi sportive, CJRAE , Centrul Judeţean de Excelenţă şi CCD. Învăţământul particular cuprinde un număr total de 25 unităţi de învăţământ.

..Citeste mai departe..

Numărul de norme didactice, în scădere faţă de anul şcolar 2014-2015

În anul şolar 2015-2016, numărul total de posturi, pe toate formele de finanţare este de 9.469,5 din care: norme didactice – 7.162,00 (cu 78,5 mai puţine decât în anul şcolar 2014-2015); posturi didactice auxiliare - 701,25 (cu 15,5 mai multe decât în 2014-2015), posturi nedidactice – 1.606,25 (cu 51,75 mai multe decât în anul şcolar 2014/2015). Numărul total al cadrelor didactice este de 9.166, iar al elevilor de 108.443 în învăţământul de stat şi particular (de masă şi special 834). S-au diminuat 78,5 norme didactice, dar au crescut 67,00 norme didactice auxiliare şi nedidactice.

..Citeste mai departe..

Consultare publică pe tema disciplinelor opţionale şi a rolului şcolii în formarea tinerilor cetăţeni, organizată de Ministerul Educaţiei şi Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) şi Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC)  au organizat, pe 24 martie, la sediul Ministerului Educaţiei, consultarea publică „Dezbaterile societăţii civile cu privire la rolul şcolii în formarea tinerilor cetăţeni - disciplinele opţionale”.

..Citeste mai departe..

Au început înscrierile pentru pretransferare

La Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova s-a dat startul astăzi, 25 martie, înscrierilor pentru pretransferare, cadrele didactice care doresc acest lucru putând să-şi depună cererile şi documentele cerute în acestea până pe 30 martie, după următorul program: vineri, 25 martie, între orele 10.00-16.00; luni, 28 martie, între orele 8.30-16.30; marţi, 29 martie, între orele 8.30-17.30 şi miercuri, 30 martie, între orele 8.30-17.30...Citeste mai departe..

Concursul “Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei”, la ora… povestirilor

Elevi de la Liceul Tehnologic de Transporturi şi de la Colegiul Tehnic “Lazăr Edeleanu” din Ploieşti şi-au dat întâlnire astăzi, 23 martie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, pentru a participa la o diseminare ca urmare a participării la Concursul “Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei”. Copiii beneficiari şi cadrele didactice au relatat celor prezenţi fapte petrecute pe timpul desfăşurării taberelor, îmbinându-se creativitatea cu distracţia. Astfel, copiii şi cadrele didactice au dezvăluit că au acumulat cunoştinţe noi, au descoperit chiar şi tinere talente în timpul activităţilor, în timpul atelierelor de lucru. Elevii au fost de-a dreptul impresionaţi de povestea unui tânăr, pe numele său Gabi Onofrei care, la un moment dat, era copil al străzii, însă umpic mai târziu, acesta avea să devină campion la raliuri şi un prosper om de afaceri, dând dovadă de ambiţie şi tenacitate.

..Citeste mai departe..

Elevii care vor reprezenta Prahova la etapa naţională a Olimpiadei şcolare la Geografie

În urma desfăşurării fazei pe judeţ a Olimpiadei şcolare la Geografie, cinci elevi şi-au câştigat dreptul de a reprezenta judeţul Prahova la etapa naţională a Olimpiadei la această disciplină de învăţământ. Este vorba despre Ioan Radu (clasa a VIII-a la C.N. „N. Grigorescu” Câmpina, prof. Mihai Alecu), Adrian Iustin Burducea (clasa a IX-a la C.N. Militar „D. Cantemir” Breaza, prof. Roxana Ţonoiu), Corina Elena Dochiu (clasa a X-a la C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti, prof. Gelu Hanganu), Onisim Roşu (clasa a XI-a la C.N. Militar „D. Cantemir” Breaza, prof. Roxana Ţonoiu) şi Vlad Ionete (clasa a XII-a la C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti, prof. Gabriela Nedelcu).

Etapa naţională a Olimpiadei şcolare la Geografie se va desfăşura la Sibiu, în perioada 17-23 aprilie.

..Citeste mai departe..

În judeţul Prahova, 5.872 de cereri depuse pentru clasa pregătitoare

După centralizarea datelor referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare, în judeţul Prahova a rezultat un număr de 5.265 cereri depuse pentru copiii din circumscripţie, plus 607 de cereri depuse pentru cei proveniţi din alte circumscripţii (135 dintre aceste cereri având bifată şi opţiunea întoarcerii la şcolile de care aparţin în cazul în care cererile, de a urma cursurile în şcolile din afara circumscripţiei, nu se aprobă.

..Citeste mai departe..

Concursul Naţional “Ştiinţe şi Tehnologii”. Înscrieri se primesc până la 31 martie

Colegiul Tehnic „Elie Radu” din Ploiesti organizează în luna aprilie cea de-a VI-a eduţie a Concursului Naţional “Ştiinţe şi Tehnologii”. Cei interesaţi sunt rugaţi să-şi anunţe participarea prin transmiterea fişelor de înscriere completate, însoţite de copiile cărţilor de identitate şi rezumatul lucrărilor ale elevilor pâna în data de 31 martie, la adresa de e-mail concursulstiintesitehnologii@yahoo.com. Acest concurs este cuprins în calendarul activităţilor educative avizat de Ministerul Educatiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru anul 2016.


..Citeste mai departe..

    81 82 83 84 85 86 87