Ultima editie tiparita in format pdf

De ce chemaţi copiii la şcoală pe 3 ianuarie din moment ce anunţaţi că pe 15 ianuarie „vine valului V”?


Virusul este „programat” în „episoade” ca un serial de pe Netflix! Din păcate, nu e ficţiune, e realitate!

Nicio epidemie de pe Pământul acesta nu a avut atâtea „reveniri”! Asta ar trebui să spună multe.

Vechiul şi, totodată, noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a decis ca şcoala să se reia imediat după Revelion, pe 3 ianuarie 2022! De un astfel de... calendar, învăţământul românesc nu a avut niciodată parte. Dar are acum, în „noua normalitate”! Dar de ce se grăbeşte aşa de tare ministrul? Cică este pentru a se recupera materia „pierdută” din cele două săptămâni de vacanţă forţată! Păi cine i-a băgat pe elevi şi pe profesori în vacanţă forţată, domnule ministru, nu cumva tot dumnevoastră? Mda, când se impunea şcoala online nu mai era domnul ministru îngrijorat de materie, că numai şcoală de calitate nu se făcea în online.
Gândiţi-vă un pic, oameni buni, la ceva şi puneţi în... gândire următorul aspect. Şcoala se începe pe 3 ianuarie 2022, iar pe 15 ianuarie cică „vine valul V de covid”, că aşa a anunţat noul ministru al Sănătăţii, domnul acela ce era pe la OMS până să fie pus pe primul loc pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor, Alexandru Rafila.
..Citeste mai departe..

Elevii prahoveni calificaţi pentru etapa naţională a olimpiadelor şcolare

Olimpiada de Limbǎ, Comunicare şi Literatura Românǎ (Râmnicu-Vâlcea, 16-20 aprilie): Alexia-Ioana Isvoranu (clasa a V-a la Colegiul Naţional ,,N. Stănescu” Ploieşti, prof. Miruna Stan), Andreea Maria Diana Stoica (clasa a VI-a la Liceul Teoretic ,,Şerban Vodă” Slănic, prof. Lavinia Bîtie); Miruna Stan (clasa a VII-a la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti, prof. Anca-Adina Popa), Alexandra-Cristina Necula (clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială ,,Sfânta Vineri” Ploieşti, prof. Cristina Musgociu);

Olimpiada Lectura ca abilitate de viaţă (Râmnicu-Vâlcea, 19-20 aprilie): Ioana-Ruxandra Ghiţă (clasa I-a la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti, prof. Corina Barbu), Eliza- Ana Niculae (clasa a II-a la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti, prof. Anca-Adina Popa), Iulia Marin (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Ploieşti, prof. Diana Chiriţă), Teodora Bulai (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Jean Monnet” Ploieşti, prof. Ioana Dumitrescu), Diana Andreea Manolescu (clasa a XII-a CN,,IL Caragiale”, Ploieşti, prof. Niculina Bercea);

..Citeste mai departe..

Concurs pentru ocuparea celui de-al doilea post de „general” adjunct la ISJ Prahova

De ceva vreme, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ) figurează vacant un post de inspector şcolar general adjunct. Ei bine, iată că,după atâta timp, Ministerul Educaţiei s-a gândit să organizeze concurs pentru a se ocupa şi acest post.

La concurs poate candida personalul didactic care îndeplinește, cumulativ, următoarele condiții: este membru al corpului național de experți în managementul educațional; este absolvent al unei instituții de învățământ superior, cu diplomă de licență; este personal didactic titular în învățământ și are gradul didactic I sau titlul științific de doctor; are o vechime în învățământul preuniversitar de cel puțin 8 ani, dintre care cel puțin 5 în ultimii 10 ani; a obținut calificativul “foarte bine” în ultimii 5 ani școlari încheiați și nu a fost sancționat disciplinar în anul școlar curent; are recomandare/caracterizare vizând calitățile profesionale, manageriale și morale din partea consiliului profesoral al unității de învățământ sau din partea consiliului de administrație al inspectoratului școlar ori recomandarea senatului universității sau a organului de conducere al instituției în care candidatul își desfășoară activitatea la data înscrierii la concurs;

..Citeste mai departe..

“Discipolii lui Lazăr”, la Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” din Ploieşti

La Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” din Ploieşti se va desfăşura sâmbătă, 16 aprilie a.c., Concursul interjudeţean de matematică și limba română “Discipolii lui Lazăr”. Concursul a ajuns la cea de-a IX-a ediţie pentru matematică şi la a IV-a ediţie pentru română, el fiind  organizat de către unitatea şcolară mai devreme amintită împreună cu Asociaţia “Discipolii lui Lazăr”  Ploieşti.

Proba de matematică se susţine în intevalul orar 9.00-11.00, subiectele fiind structurate astfel: 14 probleme de tip grilă (clasele III-VI); 12 probleme de tip grilă + 2 probleme cu rezolvare detaliată (clasele VII-VIII).

Proba de limba şi literatura română are ca desfăşurare intervalul orar 12.00 – 13.15, copiii având de rezolvat 14 exerciții grilă (clasele III-VIII). Fiecare școală poate participa cu un echipaj format din cel mult 18 elevi, câte 3 din fiecare clasă, însoţit de 2 profesori asistenți/evaluatori.

..Citeste mai departe..

“Discipolii lui Lazăr”, de la Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” la Inspectoratul Şcolar

Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” din Ploieşti a găzduit sâmbătă, 16 aprilie a.c., Concursul interjudeţean de matematică şi limba română “Discipolii lui Lazăr”. Concursul a ajuns la cea de-a IX-a ediţie pentru matematică şi la a IV-a ediţie pentru română, el fiind  organizat de către unitatea şcolară mai devreme amintită împreună cu Asociaţia “Discipolii lui Lazăr”  Ploieşti.

La proba de matematică au fost acordate , la clasele III-IV, 4 premii I, 10 premii II, 8 premii III şi 11 menţiuni.

Premiile I au intrat în posesia elevilor: Maria Pîrvuţoiu (clasa a III-a la Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” Ploieşti), Daria Maria Popescu (clasa III-a la Şcoala “Grigore Moisil” Ploieşti), Maria Stănescu (clasa a III-a la Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile” Ploieşti), Ştefan Sturzu (clasa a III-a la Şcoala „Angels” Păuleşti). Tot la matematică, dar la gimnaziu, s-au acordat 5 premii I, 11 premii II, 7 premii III şi 17 menţiuni. Premiile I au fost câştigate de Alexandru Daniel Dumitru (clasa a V-a la C.N. “Mihai Viteazul” Ploieşti), Ionuţ Antonio Marcu (clasa a V-a la Şcoala Gimnazială “Spectrum” Ploieşti), Alexandru Radu (clasa a V-a la C. N. “Mihai Viteazul” Ploieşti), Petru Ruse (clasa a V-a la C. N. “Mihai Viteazul” Ploieşti), Ilinca Tomşa (clasa a V-a la  Şcoala Gimnazială „Sfântul Vasile” Ploieşti).

..Citeste mai departe..

A început Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Aceasta are loc la Buşteni, din 10 până pe 16 aprilie, fiind pentru prima dată organizată pe teritoriul României

Societatea de Ştiinţe Matematice din România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Primăria Oraşului Buşteni, organizează cea de-a cincea Olimpiadă Europeană de Matematică pentru Fete. Aceasta este programată să se desfăşoare în perioada 10-16 aprilie a.c., la Buşteni, fiind pentru prima dată când se organizează pe teritoriul României. Deschidrea evenimentului a avut loc la Casa de Cultură din Buşteni, în prezenţa primarului localităţii, Emanoil Savin, a preşedintelui Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, prof. Radu Gologan, elevilor participant, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova fiind reprezentat de prof. Nicolae Angelescu. 

..Citeste mai departe..

Sute de locuri au rămas neocupate la clasa pregătitoare, în Prahova

Doar 246 de cereri au fost înregistrate în cea de-a doua etapă destinată înscrierilor

Astăzi, 8 aprilie, s-a încheiat cea de-a doua etapă destinată înregistrărilor de cereri valabile pentru clasa pregătitoare. Conform datelor prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, în această a doua etapă figurează depuse doar 246 de cereri.

Reamintim faptul că, după prima etapă, au mai rămas neocupate cel puţin 1.000 de locuri pentru “pregătitoare”. Cei care nu au reuşit, din anumite motive, să se înscrie în aceste două etape îşi pot depune cererile până la începutul anului şcolar 2016-2017, la unităţile de învăţământ.

Pentru anul şcolar viitor au fost abrobate 317 clase de pregătitoare, cu 6.875 locuri. Între 19 şi 22 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene vor soluţiona toate cazurile rămase nerezolvate după a doua etapă de înscriere. 

..Citeste mai departe..

Proiectul de lege care prevede acordarea de pensii special pentru cadrele didactice a trecut tacit de Camera Deputaţilor!

Proiectul de lege care prevede acordarea unor pensii de serviciu profesorilor din învățământul preuniversitar cu o vechime efectivă de 30 de ani în învățământ, în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni, a fost adoptat tacit de Camera Deputaților, pe motiv că a fost depășit termenul pentru dezbatere.

Un grup de 15 deputați și senatori a depus, pe 21 decembrie, un proiect de lege privind acordarea unor drepturi speciale personalului didactic din învățământul preuniversitar, invocând „stresul”, „uzura psihică și fizică” la care sunt supuși profesorii, a căror muncă este, spun ei, la fel de dificilă ca cea a magistraților, care primesc pensii speciale.

..Citeste mai departe..

Premianții etapei județene a Concursului Național „Made for Europe”

Etapa județeană a celei de-a X-a ediții a Concursului Național „Made for Europe” și-a desemnat câștigătorii, ca urmare a prezentării produselor finale de către reprezentanții celor 12 unități de învățământ participante. Astfel, locul I a fost câștigat de Ioana Sînziana Năsulea (clasa a XI-a la Liceul „Simion Stolnicu” din Comarnic, profesor îndrumător Angela Năsulea), eleva repsectivă obținând și calificarea directă la etapa națională a competitiei. Pe locul al II-lea s-a clasat Bianca Anghel, din clasa a XI-a de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiesti, profesor îndrumător Iulia Dragomir, iar pe poziția a III-lea s-a situat Denisa Păun, de la Liceul Tehnologic Administrativ și de Servicii „Victor Slăvescu” Ploiesti, profesor îndrumător Luminita Săvulescu.

..Citeste mai departe..

165 de dosare pentru obținerea pretransferării în învățământul prahovean

Pe 30 martie s-a încheiat perioada destinată înscrierilor cererilor referitoare la obținerea pretransferului de către cadrele didactice care solicită acest lucru. Astfel, după cum ne-a precizat prof. Tudor Iancu, inspector școlar pentru mobilitatea personalului didactic din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, au fost înregistrate 165 de dosare pentru pretransferare, cererile fiind depuse de către 160 de persoane.

Aceste cadre didactice trebuie să știe că mai sunt de parcurs câteva etape până la obținerea definitivă, ca să spunem așa, a pretransferării, anume: între 1 şi 4 aprilie se primesc eventualele contestaţii apărute în urma punctajelor acordate; 4 aprilie – desfăşurarea probelor practice (dacă este cazul);

..Citeste mai departe..

Patru unităţi de învăţământ din Ploieşti şi-au depus candidatura pentru a (re)obţine certificatul de Şcoală Europeană

S-a încheiat perioada destinată înscrierilor pentru (re)obţinerea certificatului “Şcoală Europeană”. Astfel, din judeţul Prahova şi-au depus candidatura patru unităţi de învăţământ. Este vorba despre Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploieşti, Şcoala Gimnazială “Sf. Vineri” Ploieşti, Grădiniţa nr. 40 Ploieşti şi Colegiul Naţional “I.L. Caragiale” Ploieşti. Trei dintre aceste unităţi de învăţământ mai beneficiează sau au mai beneficiat de acest titlu, Şcoala “Sf. Vineri”, dar şi Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, care are deja două astfel de certificate obţinute consecutive, din 2010 fiind în continuare Şcoală Europeană. Totodată, Grădiniţa 40 este singura dintre grădiniţe care a mai avut un asemenea certificate.

..Citeste mai departe..

    80 81 82 83 84 85 86