Ultima editie tiparita in format pdf

Încă o rundă de concurs pentru completarea posturilor de conducere din şcolile prahovene


Pentru că nu s-a reuşit, la concursul anterior, completarea tuturor posturilor de conducere din şcoli declarate vacante, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova organizează o nouă rundă de concurs pentru ocuparea acestor posturi de conducere din unităţile de învăţământ.
Este vorba despre 50 de funcţii vacante de director şi 47 de director adjunct, sesiunea de concurs susţinându-se în perioada ianuarie-aprilie a.c.
Dosarele candidaților se încarcă în aplicația informatică dedicată în perioada 19 - 25 ianuarie.
Proba scrisă este programată pentru data de 18 februarie, iar pentru candidații care, la data de 18 februarie se află, eventual, în carantină sau izolare, va avea loc în data de 4 martie.
Proba de interviu se va desfășura în perioada 16 - 25 martie
..Citeste mai departe..

Vacanţă cu Evaluare Naţională şi Repartizare computerizată!

Elevii claselor a VIII-a intră vineri, 17 iunie, în vacanţă şi se pregătesc de Admiterea la liceu

A venit şi rândul elevilor de clasa a VIII-a, absolvenţilor de gimnaziu, să intre în vacanţă, astăzi, 17 iunie, fiind ultima zi de şcoală. Vacanţa, însă, în prima ei parte, este una cu multe emoţii, asta pentru că urmează Evaluarea Naţională şi Admitera la liceu, cu fişe de înscriere, repartizări computerizate şi multe alte... bătăi de cap! Celelalte clase din învățământul preuniversitar vor încheia anul școlar pe 24 iunie.

Prima porbă a Evaluării Naţionale va avea loc pe 27 iunie, la Limba şi literatura română (proba scrisă), iar cea de-a doua probă va fi pe 29 iunie, la Matematică (proba scrisă).

..Citeste mai departe..

Ultima zi pentru inspecţii la clasă în vederea obţinerii definitivării în învăţământ

Vineri, 17 iunie, este ultima zi în care se mai pot efectua inspecţiile la clasă pentru examenul naţional de definitivare în învăţământ, pentru anul şcolar 2015-2016, conform unui act normativ al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS). Pentru a trece mai departe şi a avea acces şi la proba scrisă, prevăzută pentru data de 4 august a.c., candidaţii trebuie să obţină, la inspecţia respectivă, cel puţin nota 8, la fel ca şi la proba scrisă.

În judeţul Prahova sunt înscrişi, pentru a obţine definitivarea, 310 cadre didactice.

Rezultatele de la porba scrisă se vor putea cunoaşte pe 11 august, iar cele finale (după rezolvarea contestaţiilor) pe 18 august. Nota obţinută la proba scrisă va reprezenta, practic, nota la examen, iar nota minimă de promovare este, cum precizam şi mai devreme, 8.

..Citeste mai departe..

„Copilărie în pas de dans”, la Casa de Cultură Băicoi-Liliești

Palatul Copiilor, Municipiul Ploieşti sub egida Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, a Inspectoratul Școlar Județean Prahova organizează Concursul Național, „Copilărie în pas de dans” , ediția a VIII-a. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 iunie a.c ., începând cu orele 9:30, găzduit fiind de Casa de Cultură Băicoi-Liliești.

Partener principal în organizarea concursului este Primăria orașului Băicoi.

La ediția din acest an s-au înscris în concurs 39 de instituții: palate și cluburi ale copiilor, asociații culturale, case și centre culturale, școli particulare de dans din 15 județe ale țării.

..Citeste mai departe..

Astăzi şi mâine, Cafeneaua publică EDIS

În perioada 16-17 iunie a.c., Asociația ARES EL desfășoară, în Ploiești, la Restaurant Nabucco, Cafeneau Publică EDIS, începând cu ora 11.00, activitatea ce face parte din cadrul proiectul „Educație Incluzivă în Școlile Prahovene”, prin intermediul căreia se propune facilitarea dialogului între tineri şi factori de decizie pentru identificarea de soluţii pertinente pentru problemele şi nevoile tinerilor cu oportunităţi reduse (în special tinerii romi) din judeţul Prahova, în domeniile Educaţie şi Cultură, Incluziune socială (inclusiv lupta împotriva discriminării şi marginalizării), Participare activa, Dezvoltare personală şi socială, Dezvoltare profesională (inclusiv orientarea în carieră şi creşterea şanselor de angajare); Promovarea educaţiei incluzive, cetăţeniei europene şi principiilor UE privind toleranţa şi lupta împotriva discriminării şi marginalizării în rândul participanţilor.

..Citeste mai departe..

Bacalaureat 2016. Miercuri, ultima zi a evaluării competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

În cea de-a doua zi a Bacalaureatului de vară s-au continuat evaluările competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probă care se întinde pe parcursul a trei zile, nu două cum era până acum. La Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti, elevii care ieşeau din sala de examen erau destul de optimişti în privinţa acestei probe şi schimbau câteva opinii cu cei care urmau să intre în „focul” evaluării, pe al căror chip se puteau vedea emoţiile, fireşti spunem noi, pentru că, totuşi, este examen. 

După proba orală la Limba română, care se încheie miercuri, 15 iunie, urmează, pentru elevii prahoveni, proba D, adică evaluarea competenţelor digitale, pe 21 şi până pe 24 iunie, iar între 27 iunie şi 1 iulie se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

..Citeste mai departe..

Simpozionul – Concurs Judeţean „Invenţii şi Inventatori”, ediţia I

Liceul Tehnologic „1 Mai” din Ploieşti a găzduit, pe 27 mai a.c., Simpozionul – concurs judeţean „Invenţii şi inventatori”, ediţia I, activitate înscrisă în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene pe anul 2016, la poziţia 69.

Pornind de la ideea că stimularea  învăţării disciplinelor tehnice se poate realiza prin identificarea şi prezentarea principalelor invenţii tehnice care au influenţat constructiv evoluţia lumii, simpozionul i-a motivat pe elevii participanţi să prezinte sub formă de prezentare PPT, marile descoperiri şi personalităţi ale lumii.

În cadrul simpozionului, au fost susţinute 23 lucrări ale elevilor. Echipajele de maxim 3 elevi, sub coordonarea unui profesor, au reprezentat: Colegiul „Spiru Haret” Ploieşti, Colegiul Tehnic „Lazăr Edeleanu” Ploieşti, Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu” Ploieşti, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, Liceul Tehnologic Cioranii de Jos, Liceul Tehnologic de Transporturi Ploieşti, Liceul Tehnologic „1 Mai” Ploieşti.

..Citeste mai departe..

Educaţia, cultura şi sportul merg împreună spre viitor la Liceul Tehnologic Agricol Bărcăneşti

Vineri 10 iunie a.c. la Liceul Tehnologic Agricol Bărcăneşti a avut loc o activitate de promomovare a imaginii liceului, eveniment care a reliefat rezultatele foarte bune obţinute de elevii Liceului Tehnologic Agricol Bărcăneşti, mai ales în domeniul sportiv, unde elevii pasionaţi de box, pregătiţi de inegalabilul Titi Tudor, s-au remarcat în competiţii naţionale. De altfel, renunitul antrenor a fost prezent la activitate, prezentând rezulatele elevilor săi, iar tinerii pugilişti au ţinut să ofere asistenţei o demonstaţie de măiestrie sportivă. Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a fsot reprezentat de prof. Nicolae Angelescu – inspector şcolar general, prof. Liliana Ţenescu – inspector şcolar general adjunct, prof. Mihai Morar – inspector şcolar de Limba şi literatura română, prof. Ion Ionescu – inspector şcolar pentru învăţământul profesional şi tehnic.

..Citeste mai departe..

Încep emoţiile pentru liceeni. Luni, prima probă a Bac-ului de vară

Luni, 13 iunie, absolvenţii de liceu vor începe sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat, odată cu prima probă, cea de verificare a competenţelor lingvistice la Limba şi literatura română. „Bac-ul” de vară se susţine până pe 8 iulie, absolvenţii de liceu vor avea până pe 1 iulie probele orale şi de competenţe digitate, iar din 4 iulie vor fi probele scrise, rezultatele finale urmând să fie afişate în 16 iulie. Dacă până acum, examenele se susţineau sub supraveghere video, ei bine, din acest an s-a dat ordin ca toate sălile în car se desfăşoară examenele naţionale să aibă şi supraveghere audio!

În judeţul Prahova figurează înscrişi, pentru acestă primă sesiune a Bacalureatului, 5.274 de candidaţi, dintr-un total de 5.905 elevi câţi figurau înscrişi la începutul anului şcolar 2015-2016 în clasele terminale de liceu, a XII-a şi a XIII-a. Din cei 5.274 candidaţi, 4.490 sunt din seria curentă, ceilalţi provenind din seriile anterioare.

..Citeste mai departe..

Mâine, la Palatul Copiilor din Ploieşti, Festivalul Judeţean de Teatru

Palatul Copiilor Ploieşti organizează sâmbătă, 11 iunie a.c., Concursul Judeţean de Teatru, ce se adresează intrepreților individuali, grupurilor şi trupelor de teatru din palatul/cluburile copiilor și din școlile judeţului Prahova. Categoria de vârstă a participanţilor este cuprinsă între 4-18-19 ani, gazdă a concursului fiind tot Palatul Copiilor din Municipiul Ploieşti.

Concursul Judeţean de Teatru se desfăşoară pe secţiuni, la categoriile – preşcolar, primar, gimnazial şi liceal. Vor fi teme la alegere: fragment de teatru, scenete, satiră şi umor, teatru de revistă, recital individual (monolog). Jurizarea se va realiza, evident, diferenţiat – pe cluburi ale copiilor şi şcoli, precum şi pe categorii de vârstă (preşcolari, primar, gimnaziu, liceal), urmând să se acorde diplome pentru locurile I, II, III, menţiuni, diploma speciale de interpretare.

..Citeste mai departe..

Echipă completă la conducerea ISJ Prahova. Prof. Liliana Otilia Ţenescu, noul inspector şcolar general adjunct

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a organizat, în perioada 19 mai-10 iunie a.c. o serie de concursuri pentru ocuparea a 53 de funcţii vacante de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare judeţene şi a 13 funcţii vacante de directori ai caselor corpului didactic (CCD). La noi, în judeţul Prahova, era vorba doar de un post vacant de inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, pentru care au concurat două doamne, prof. Magdalena-Maria Georgescu (inspector şcolar pentru formare şi dezvoltare profesională) şi prof. Liliana Otilia Ţenescu (inspector şcolar pentru management instituţional). Concursul, pentru Ploieşti, a avut loc ieri, noul inspector şcolar general adjunct al ISJ Prahova devenind prof. Liliana Otilia Ţenescu.

..Citeste mai departe..

    76 77 78 79 80 81 82