Ultima editie tiparita in format pdf

Totuşi, iată că sunt cadre didactice care vor să ocupe funcţii de conducere în şcoli chiar şi în aceste vremuri ciudate


317 candidaţi înscrişi pentru şcolile din Prahova, dintre care 227 au fost declaraţi admişi

Au fost afişate rezultatele finale, după contestaţii, de la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
227 candidați au fost declarați admiși, iar un număr de 74 de candidați au fost declarați respinși. La această probă au fost înscriși 317 candidați, dintre care 316 titulari din județul Prahova și un candidat titular în alt județ.
Au absentat 11 candidați, dintre care 5, aflați în „izolare”, fiind amânați. Au fost contestate rezultatele a 12 lucrări. În urma reevaluării acestor lucrări, nu s-au înregistrat modificări ale notelor inițiale.
..Citeste mai departe..

Pornografie şi propagandă homosexuală în şcoli! Asta doresc „progresiştii” sub titulatura de „Educaţie sexuală”

OMS doreşte ca elevilor de la grădiniţă şi de la clasele primare să li se vorbeacă, în şcoală, despre relaţiile şi dragostea între persoanele de acelaşi sex, dar şi despre „plăcerea de a atinge propriul corp” şi ejaculare! Şi nu e nicio „teorie a conspiraţiei”!

Unde este moralitatea din Învăţământ? Ce este cu dezmăţul ăsta?

După ce că a anunţat destul de târziu prezenţa covidului şi apoi a „recomandat” statelor lumii să aplice restricţii de carantinare a populaţiei (regulă aplicată indiferent dacă oamenii erau sănătoşi sau infectaţi) plus alte „recomandări”, gen purtatul măştilor şi termoscanarea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii vine acum cu o altă aberaţie.
De data aceasta, organizaţia respectivă întrece orice închipuire, orice bun simţ şi propune să se studieze anumite „teme” în cadrul orelor de educaţie sexuală la clasele primare în şcolile din Europa.
Iată ce „agendă” paralelă cu „situaţia epidemiologică” au unii, adică ăştia de se recomandă ei „progresişti”!
..Citeste mai departe..

Se dă startul înscrierilor pentru învăţământul primar

Cererile se pot depune la unitatea şcolară, dar se pot transmite şi online

Ministerul Educației a emis metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2021 - 2022, precum și calendarul aferent acestui proces.
Astfel, miercuri, 17 martie, în care fiecare unitate de învățământ și la Inspectoratul Şcolar se vor afișa circumscripțiile școlare, planul de școlarizare propus și numărul de clase pregătitoare alocate.
Cererile-tip de înscriere se primesc în perioada 29 martie – 28 aprilie. Aceste cereri vor fi completate de părinții/tutori legal instituiți/reprezentanții legali, după care se pot depune la unitatea de învățământ la care aceștia solicită înscrierea copiilor
..Citeste mai departe..

A plecat, dintre noi, fostul inspector şcolar general adjunct Jean Ştefan

Călătorie lină, domnule profesor Jean Ştefan, către o nouă dimensiune!

Jean Ştefan ar fi împlinit vârsta de 72 de ani chiar în acestă lună

Un om deosebit şi foarte corect a părăsit, ieri, această lume. Un mare om, un mare caracter!
Este vorba despre profesorul de Istorie Jean Ştefan, care în această lună ar fi împlinit vârsta de 72 de ani.
Cei care l-au cunoscut şi care au lucrat alături de dânsul ştiu cât de devotat era profesiei de dascăl, dar şi funcţiei de inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, pe care a deţinut-o în perioada 2001-2005.
Era un om plin de energie, harnic şi foarte serios, cu care puteai colabora în foarte plăcute condiţii.
Noi, jurnaliştii, îl adoram pe acest om.
Ce oameni deosebiţi avea Inspectoratul Şcolar Prahova la conducere!
Dumnezeu să îl odihnească în pace pe domnul profesor Jean Ştefan!
..Citeste mai departe..

Respectaţi tradiţia şi oferiţi mărţişoare şi flori!

Un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte personale, din motive de siguranţă sanitară! Unii s-au grăbit să interprepteze în fel şi chip respectivul ordin şi au lansat în spaţiu public un scenariu odios, spunându-se că nu le mai este permis elevilor să ofere mărţişoare şi flori.

Ministrul Educaţiei spune că nu se interzice aşa ceva, motivând că „Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal”. Secretarul de stat, însă, îl contrazice, afirmând că nu pot fi date derogări pentru mărțișoare și flori, iar anul acesta, elevii ar trebui să transmită felicitări și mărțișoare virtuale.

Încă o dovadă de aberaţie din partea celor care, de un an de zile, de deranjează cu restricţii!
Atenţie, aici! Un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte personale, din motive de siguranţă sanitară! În această categorie, a obiectelor personale, au fost incluse, de către unele personaje, şi mărţişoarele, dar şi florile, ceea ce este o aberaţie cât Casa Poporului
..Citeste mai departe..

S-a lansat cea de-a cincea ediție a bursei pentru studenții cu dizabilități, înscriși la o universitate din Uniunea Europeană

Forumul European pentru Persoanele cu Dizabilități (EDF) și Oracle au lansat cea de-a cincea ediție a bursei pentru studenții cu dizabilități, înscriși la o universitate din Uniunea Europeană în anul academic 2020-2021, care studiază în domeniul informaticii, ingineria computerelor sau domenii conexe.
Bursa constă în 6.500 EUR și este acordată în baza unei propuneri de cercetare sau a unei teze cu o tematică privind accesul la tehnologia informației, comunicațiilor și/sau care propune o soluție inovatoare pentru îmbunătățirea accesului la acestea. Propunerea poate fi parte a lucrării de licență, a tezei de masterat sau doctorat, dar și un alt proiect educațional, aflat deja în desfășurare.
Cererile pot fi depuse până la data de 31 martie 2021, utilizând formularul din pagina spre care direcționează linkul https://www.edf-feph.org/european-disability-forum-and-oracle-e-accessibility-scholarship-2021/.
..Citeste mai departe..

Nouăţi despre Concursul de Titularizare

Calendarul mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2021 – 2022, stabilit de curând, prevede că proba scrisă a concursului de Titularizare se susţine pe 21 iulie a.c.
Dosarele de înscriere se primesc în perioada 11-17 mai. Primele rezultate vor apare pe 27 iulie.
Cei nemulţumiţi de notele primite vor putea înainta contestaţii la ISJ Prahova sau la centrele de evaluare, în perioada 27-28 iulie. Perioada de soluţionare a contestaţiilor este prevăzută pentru 29 iulie-2 august, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 3 august
..Citeste mai departe..

Invitaţie pe.... canal, pentru presă, din partea ISJ Prahova!

Instituţia amintită a înaintat presei, prin mail, o invitaţie la o conferinţă de lansare a unui proiect anunţând că accesul „accesul presei este permis pe canalul de YouTube al proiectului”, motivând „respectarea condiţiilor de igienă”!
Cu toate acestea, în sală, în momentul susţinerii conferinţei, erau câteva persoane, inspectori şcolari şi personal din instituţie! Presa, însă, a fost „invitată” să asiste pe... canal, rezultănd că nu are voie în sală!
Exces de zel la adresa jurnaliştilor!
Aici nu mai poate fi vorba despre „condiţii de igienă”, ci despre restricţii aberante, duse mult prea departe.
Motivând „condiţii de igienă” se poate interpreta ca o jignire la adresa reprezentanţilor mass-media.
Să ştiţi că am învăţat şi noi să ne spălăm pe mâini, dacă asta e problema. Şi nu am învăţat de la TV, şi de la mama şi tata, în cei 7 ani de acasă!
Iar dacă vă referiţi la distanţarea fizică, arătaţi-ne şi nouă pe cineva, dintre susţinătorii „condiţiilor de igienă”, care a stat tot timpul la 2 metri faţă de altă persoană! Să nu devenim mai catolici decât Papa!
..Citeste mai departe..

Elevii sunt primiţi, din nou, la şcoală, dar nu oricum!

Chiar dacă sunt, aparent, sănătoşi, copiii sunt obligaţi să stea cu măştile pe faţă ore întregi, ceea ce poate să constituie un abuz asupra inocenţei lor.

După multe luni de stat cu ochii în ecranul laptopului sau a PC-ului, pentru şcoala online, elevilor li s-a permis a se întoarce în bănci, în unităţile de învăţământ, astăzi, 8 februarie.
Bineînţeles că, odată cu revenirea copiilor la şcoală, nu puteau lipsi „protocoalele” din cadrul restricţiilor, restricţii ce par a fi tot mai abuziv folosite.
..Citeste mai departe..

Cum se situează judeţul Prahova, în privinţa ratei de incidenţă, în perspectiva redeschiderii şcolilor

În legătură cu revenirea învăţământului normal, „faţă în faţă” - cum este la modă a se spune, vă facem cunoscute datele prezentate de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) în legătură cu rata de incidenţă pe localităţi. Conform acestor date, publicate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, o singură localitate din judeţul Prahova se încadrează în „zona roşie”, cu 3,11 rată de incidenţă, anume Proviţa de Sus.
De asemenea, 26 de localităţi sunt în „zona galbenă”, iar restul de 77 de localităţi se află în „zona verde”.
Municipiul Ploieşti este înscris în „zona galbenă”, cu 1,26 rată de incidenţă.
Ceea ce este curios şi revoltător, în acelaşi timp, este faptul că deşi numărul "cazurilor" a scăzut, restricţiile ce au fost puse în practică la un număr mult mai mare de "cazuri" rămân în... picioare!
..Citeste mai departe..

Elevii şi profesorii cu simptome specifice covid vor fi testaţi cu teste antigen!

De ce se insistă cu testele antigen din moment ce oferă multe rezultate fals pozitive şi de ce nu se apelează la testele rapide anticorpi?

Elevii vor fi testaţi numai dacă părinţii vor accepta aşa ceva.

Atenţie, directori de şcoli şi de DSP-uri, să nu comiteţi abuzuri!

Atâţia şi atâţia medici de renume, specialişti în domeniul virusologiei, tot spun că testele PCR nu sunt cele mai potrivite pentru a diagnostica pe cineva de covid şi iată că al nostru Guvern nu ţine cont de aceste indicaţii şi tot pe aceste teste se bazează. Până şi instituţia aia globalistă, OMS, recunoaşte că testele antigen PCR nu sunt cele mai potrivite pentru covid.
Ministrul Sănătăţii, celebrul Vlad Voiculescu, spune că elevii care au „simptome specifice covid” (sunt vreo 19 simptome dacă nu ne înşelăm, printre care şi diareea!) vor fi supuşi testării cu teste antigen dacă părinţii îşi vor da acordul.
Bine că măcar are bunul simţ să nu introducă obligativitatea în acest sens şi lasă ca decizia să aparţină părinţilor
..Citeste mai departe..

    4 5 6 7 8 9 10