Ultima editie tiparita in format pdf

Elogiu Satului Românesc la Colegiul ,,Spiru Haret” din Ploieşti


Pornind de la metafora scriitorului Lucian Blaga, “Veşnicia s-a născut la sat!”, în cadrul Colegiului ,,Spiru Haret’’ Ploiesti s-a desfăşurat, pe 28 noiembrie, activitatea extraşcolară intitulată ,,Elogiul Satului Românesc”. Cu acest prilej, doamnele profesoare au prezentat câteva aspecte din lumea complexă a satului tradiţional românesc, din mai multe perspective: religios-(prof. Cornelia Corciov); etno-folcloric, cu simbolistica culorilor (prof. Ramona Constantin), literar (prof. Ana Maria Dragomir), filozofic (prof. Simona Căldură) şi din punct de vedere al simbolurilor grafice (prof. Maria Frusinoiu). De-a lungul secolelor, satul românesc a tezaurizat o mulţime de valori autentice spiritual, morale şi culturale, care trebuie aduse din nou în actualitate. Prin această activitate s-a încercat, ca principal obiectiv, fixarea celor trei mari valori ale neamului românesc: credinţa în Dumnezeu, iubirea de ţară şi neam şi dragostea pentru semeni.
..Citeste mai departe..

Prezenţă mai mică în ultima zi a simulării Bac-ului

Astăzi, 10 martie, s-a încheiat simularea examenului naţional de Bacalaureat, la care au participat atât elevii claselor a XII-a, cât şi a XI-a (la două probe).  Până la apariţia rezultatelor oficiale, prevăzute pentru 18 martie, vă putem informa despre prezenţa elevilor, în procente. Astfel, în prima zi a simulării, la Limba şi literatura română, la clasa a XII-a prezenţa a fost asigurată în proporţie de 91%, iar la clasa a XI-a de 88%.

..Citeste mai departe..

Pregătiri pentru „Şcoala Altfel”. Întâlnire dintre cadrele didactice responsabile de activităţile educative din şcoli şi instituţiile partenere în programe educative

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a organizat, vineri, 11 martie, la Filarmonica „Paul Constantinescu din Ploieşti, o activitate cu cadrele didactice responsabile de activităţile educative din şcoli (consilieri educativi), o întâlnire devenită, iată, tradiţională în vederea bunei desfăşurări a Porgramului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, dar şi a altor activităţi înscrise în derularea mai multor proiecte educaţionale. În acest an, „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” se va desfăşura în perioada 18-22 aprilie. Activitatea de la Filarmonică a fost coordonată de prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru activităţi educative şi extraşcolare din cadrul ISJ Prahova, evenimentul având ca invitaţi reprezentanţi ai unor instituţii partenere în astfel de programe educative.

..Citeste mai departe..

Specializarea bucătar revine în învăţământul profesional, clasa a IX-a, la C.Ec. “Virgil Madgearu”!

Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Ploieşti, director prof. Petrica Dragomir, deţine o ofertă educaţională bogată şi atractivă pentru anul şcolar 2016-2017, atât pentru liceu ruta directă, cât şi pentru şcoala profesională şi cea postliceală. Noutatea constă în faptul că, la clasa profesională, revine, după aproximativ 10 ani, specializarea bucătar, la clasa a IX-a (cursuri de zi), domeniul turism şi alimentaţie. Învăţământul profesional are o durată de 3 ani, iar cursanţii se vor putea alege cu calificare în domeniul respective. Trebuie menţionat şi faptul că fiecare elev care optează pentru calificările şcolii profesionale primeşte o bursă în valoare de 200 de lei, fapt care amplifică motivaţia acestora de a face performanţă în domeniile pentru care se pregătesc.

..Citeste mai departe..

Cel puţin 4.100 de copii înscrişi pentru clasa pregătitoare, în Prahova, în 10 zile

După 10 zile de la startul înscrierilor la clasa pregătitoare, în judeţul Prahova figurează înscrişi peste 4.100 de copii, după cum ne-au informat surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova. În prima zi dedicată înscrierilor, anume pe 29 februarie, erau deja depuse 1.524 de cereri. Amintim faptul că, în judeţul Prahova, sunt propuse 304 clase pentru clasa pregătitoare, cu 6.781 de locuri, părinţii putând să se prezinte la şcolile respective, cu dosarele de înscriere, până la data de 18 martie.

Dacă numărul de cereri de înscriere din afară circumscripţiei este mai mare decât numărul locurilor rămase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale şi specifice: a) existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului;


..Citeste mai departe..

Au început înscrierile pentru Concursul Naţional „Made for Europe. Etapa pe judeţ va avea loc la Valea Călugărească, pe 25 martie

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice lansează cea de-a X-a ediţie a Concursului Naţional „Made for Europe”. Înscrierea în concurs a unităţilor şcolare care au derulat proiecte finanţate prin programe europene se poate face până la data de 24 martie, doar un singur elev având dreptul să reprezinte un proiect.

Tot până pe 24 martie se organizează expoziţie cu produsele finale ale proiectelor derulate de unităţile şcolare înscrise în concurs, la nivelul fiecărui judeţ.

Etapa pe judeţ va avea loc pe data de 25 martie, la Colegiul Agricol “Gheorghe Ionescu Siseşti” din Valea Călugărească, iar etapa naţională este prevăzută pentru perioada 21-24 aprilie, la Satu Mare.

..Citeste mai departe..

Start pentru (re)obţinerea certificatului „Şcoală Europeană”

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar, continuă şi în anul şcolar 2015-2016 competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană”.

La cele 12 ediţii ale competiţiei (2004-2015) au participat 1677 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării şi 436 dintre acestea au primit certificatul şi trofeul “Şcoală Europeană”.

Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

..Citeste mai departe..

În premieră, în România, Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. Evenimentul va avea loc la Buşteni, începând cu 10 aprilie

Societatea de Ştiinţe Matematice din România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Primăria Oraşului Buşteni, organizează cea de-a cincea Olimpiadă Europeană de Matematică pentru Fete.  Aceasta este programată a se desfăşura în perioada 10-16 aprilie a.c., la Buşteni, fiind pentru prima dată când se orgnaizează pe teritoriul României.

În anul 2012, la iniţiativa Societăţii Britanice de Matematică, a fost organizată la Londra prima ediţie a concursului. Olimpiadele următoare au avut loc în Luxemburg (2013), Turcia (2014) şi Belarus (2015), toate bucurându-se de o participare numeroasă, în jur de 27 de ţări europene şi 5-6 ţări invitate din alte continente. EGMO 2016 va avea loc în România şi vor participa aproximativ 35 de ţări cu echipe formate din câte patru eleve (cu vârsta până în 20 de ani) şi câte doi profesori.

..Citeste mai departe..

Start la înscrierile pentu Concursul Naţional “Tinerii dezbat”

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice împreună cu Reprezentanţa UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, au lansat înscrierile la  pentru cea de-a VII-a ediţie a Concursul Naţional „Tinerii Dezbat”.

Tinerii Dezbat” este cel mai amplu campionat de dezbateri adresat elevilor de liceu din România. Alcătuit din trei etape competiţionale distincte (judeţeană sau de selecţie, regională şi naţională) şi un seminar de formare adresat profesorilor coordonatori, Concursul „Tinerii Dezbat” invită profesorii, alături de elevii lor, într-o experienţă de învăţare a argumentării şi de formare a gândirii critice.


 

..Citeste mai departe..

Colegiul Tehnic “Toma N. Socolescu” Ploieşti, drumul european spre cunoaşterea unei meserii

Colegiul Tehnic “Toma N. Socolescu” Ploieşti este beneficiarul, până la data de 24 august 2016, unui proiect de mobilitate de formare profesională “Specializare europeană în formarea viitorilor tehnicieni în construcţii”, proiect ce deschide perspectiva unei viziuni europene în ceea ce priveşte formarea tinerilor din cadrul colegiului. Uniunea Europeană îşi propune drept obiectiv ca economia din spaţiul european să devină cea mai competitivă şi dinamică, capabilă de creştere sustenabilă, cu locuri de muncă mai multe şi mai bune, cu o mai mare coeziune socială.

..Citeste mai departe..

Cel puţin 1.700 de copii înscrişi pentru clasa pregătitoare după primele două zile dedicate înscrierilor

După prima zi de înscrieri în clasa pregătitoare, în judeţul Prahova erau deja înscrişi 1.524 de copii, iar până astăzi, 2 martie, la orele prânzului, numărul se majorase la 1.740 de copii. Amintim faptul că, în judeţul Prahova, sunt propuse 304 clase pentru clasa pregătitoare, cu 6.781 de locuri. La Şcoala “Sf. Vineri” din Ploieşti, în prima zi dedicată înscrierilor la clasa pregătitoare au fost înscrişi 38 de copii, iar după două zile figurau înscrişi 49 de copii. Această unitate de învăţământ pune la dispoziţie, pentru anul şcolar 2016-2017, patru clase de “pregătitoare”, cu 100 de locuri în total.

La Şcoala “Rareş Vodă” din Ploieşti, pe data de 2 februarie, până în jur de ora 15:00, erau 23 de copii înscrişi. Această şcoală deţine, pentru anul şcolar 2016-2017, două clase pregătitoare, fiecare cu câte 25 de locuri.

..Citeste mai departe..

    62 63 64 65 66 67 68