Ultima editie tiparita in format pdf

Promovabilitate mai mică la „Bac” decât anul trecut


Cu toate acestea, 16 elevi au reuşit să obţină media 10. Nu ni se dă, însă, posibilitatea să ştim despre cine este vorba, identitatea elevilor fiind ascunsă în spatele unor cifre, unui cod, că aşa vrea Ministerul Educaţiei, care îşi motivează gestul invocând o directivă a UE!

Rata de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, în judeţul Prahova, este de 67,36%, cu 3,92% mai mică decât a fost anul trecut. Procentul de 67,36% este valabil înainte de rezolvarea eventualelor contestaţii. De evidenţiat faptul că 16 elevi prahoveni au obţinut media 10 la Bac-ul de vară. Din nou nu vă putem prezenta cine sunt aceşti performeri, din cauza unui ordin ciudat al Ministerului Educaţiei, prin care se interzice afişarea numelui şi prenumelui elevului, care să fie înlocuite cu coduri, că aşa ar fi ordonat UE ca să protejeze, cică, identitatea candidaţilor! Ceva mai penibil de atât...
..Citeste mai departe..

După prima etapă de Repartizare computerizată, sute de locuri au rămas neocupate în liceele din Prahova. Cinci elevi au media de admitere 10

După multe ore de aşteptare, iată că, în sfârşit, Ministerul Educaţiei a apăsat pe buton pentru efectuarea Repartizării Computerizate pentru Admiterea la liceu, aceasta fiind prima etapă înscrisă în calendar. Astfel, statistica valabilă pentru judeţul Prahova ne arată că au fost repartizaţi 4.589 elevi, dintr-un total de 4.619 înscrişi pentru această primă etapă de Admitere. Nu au fost repartizați 30 de candidați, ei putând să participe la o nouă repartizare computerizată în a doua etapă de Admitere.

Judeţul Prahova are 5 alevi care au intrat la liceu cu media de admitere 10. Media de admitere este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 25%.

..Citeste mai departe..

A început “Titularizarea”. În Prahova sunt 893 de candidaţi înscrişi pentru 1.505 posturi complete şi incomplete

893 de candidaţi susţint astăzi, 20 iulie, concurs pentru ocuparea posturilor/catedrelor vacante, cunoscut mai bine sub denumirea de “Concurs de Titularizare”. Examenul a început la ora 10:00. Pentru posturile din judeţul prahova, concursul se desfăşoară în trei centre: Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” Ploieşti, Colegiul Naţional „M. Viteazul” Ploieşti şi la Colegiul „Spiru Haret” Ploieşti. Rezultatele se vor afişa pe 27 iulie. Candidaţii nemulţumiţi de punctajele obţinute pot depune contestaţii la sediul Inspectoratului Şcolar pe 27 iulie, până la ora 21,00, şi pe 28 iulie, până la ora 15,00. Rezultatele acestora sunt prevăzute a se afişa pe 3 august. Iniţial, figurau înscrişi 1.048 candidaţi pentru concursul din acest an, însă, după probele de la clasă, au mai rămas 911 în concurs. Dar nici aceasta nu avea să fie cifra finală, asta pentru că au existat şi persoane, dintre cele care au terminat şcoala în acest an, care nu au luat licenţa, astfel că numărul candidaţilor s-a redus la 893.

..Citeste mai departe..

Gata cu aşteptarea! Pe 19 iulie, absolvenţii de gimnaziu vor afla la ce liceu i-a repartizat computerul

Emoţii mari pentru absolvenţii învăţământului gimnazial care au participat la Evaluarea Naţională şi care şi-au depus fişe de înscriere pentru Admiterea la liceu. Aceştia vor afla marţi, 19 iulie, unde vor învăţa 4 ani de acum înainte, de asta ocupându-se Repartizarea Computerizată, un sistem controversat, dar iată că el este în continuare utilizat în învăţământul românesc.

În judeţul Prahova există 4.623 de fişe de înscriere, la care se adaugă 120 de fişe ale elevilor provenţi din afara judeţului.

După repartizare, pe 20 iulie se afişează, în unităţile de învăţământ gimnazial, listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţ.

În intervalul 21 – 29 iulie se pot depune dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi, iar cine nu face acest lucru este considereat restras şi pierde locul pe care a fost repartizat.

..Citeste mai departe..

A venit şi rândul profesorilor să intre în examene. Acum, Concursul de „titularizare”

După ce elevii au avut parte de atâtea şi atâtea examene, iată că acum a venit rândul şi cadrelor didactice să intre în... focul concursurilor, examenelor. Pe 20 iulie urmează să se susţină Concursul pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământ, cunoscut mai bine cu denumirea de concurs de titularizare, în urma căruia candidaţii care au obţinut cel puţin nota 7 poate ocupa, la repartizare, un post de titular, asta în condiţiile în care există astfel de posturi disponibile.

Bătăliemare pentru un singur post titularizabil la Română

În judeţul Prahova figurau înscrişi 1.048 candidaţi pentru concursul din acest an, însă, după probele de la clasă, au ami rămas 911 în concurs. Sunt scoase la concurs 1.505 posturi, din care 166 sunt titularizabile. Ca şi anul trecut, situaţia cea mai de remarcat o întâlnim la limba română, unde există un singur post titularizabil, iar numărul celor care se “bat” pentru el este 125! Respectivul post se găseşte la Liceul Tehnologic din comuna Sângeru.

..Citeste mai departe..

Încă o medie de 10 la „Bac”. Cea de-a doua a rezultat în urma recorectării lucrării de la matematică a unei eleve de la C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti.

În urma rezolvării contestaţiilor, procentul de promovabilitate la prima sesiunea a Bacalaureatului, în judeţul Prahova, a crescut la 74,10%, de la 73,03% cât se înregistra înainte de recorectare. După cum precizam şi săptămâna trecută, numeroşi elevi din Prahova au cerut ca lucrările lor să fie recorectate, în speţă 1.659, cele mai multe fiind de la Limba română, 823, după care a urmat matematica (411 lucrări), dar şi biologia (298 lucrări).

Trei unităţi de învăţământ din judeţul nostru au reuşit să obţină procent de 100% de promovabilitate la prima sesiune a Bacalaureatului, provincia fiind la... înălţime de această dată: Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, Colegiul Naţional „Al.I. Cuza” Ploieşti şi Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” Câmpina.

După recorectare, judeţul nostru se mai poate lăuda cu încă o medie maximă. Tamara-Alexandra Nedelcu, absolventă de liceu la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti, specializarea mate-info, obţinuse 10 pe linie, cu excepţia examenului de la disciplina obligatorie a profilului, la matematică, unde a primit 9,70.

..Citeste mai departe..

Mii de candidaţi din Prahova au cerut recorectarea lucrărilor de la „Bac”.

Un număr foarte mare de contestaţii, ale candidaţilor din Prahova, s-au adunat după aflarea rezultatelor la Bacalaureat. Este vorba despre 1.659 de lucrări trimise la recorectat, cele mai multe fiind de la proba de română, 823, după care urmează matematica (411 lucrări), dar şi biologia (298 lucrări). Rezultatele de la recorectare se vor afişa sâmbătă, 16 iulie, lucrările fiind trimise la recorectat în alt judeţ.

Trei unităţi de învăţământ din judeţul nostru au reuşit să obţină procent de 100% de promovabilitate la prima sesiune a Bacalaureatului, provincia fiind la... înălţime de această dată: Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, Colegiul Naţional „Al.I. Cuza” Ploieşti şi Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” Câmpina.

..Citeste mai departe..

Vreţi să studiaţi în Marea Britanie? Universităţile din Regatul Unit vin la Bucureşti pentru a-şi prezenta oferta educaţională

Lunea viitoare, pe 18 iulie, va avea loc la Hotel Sheraton, pe parcursul a 7 ore, o sesiune extraordinară de admitere pe loc pentru absolvenţii de Bacalaureat şi facultate, care vor să se înscrie anul acesta la studii în Marea Britanie, beneficiind de aceleaşi oportunităţi educaţionale şi financiare oferite ca şi până acum de sistemul britanic. Târgul se adresează atât celor care au absolvit liceul, cât şi celor care sunt interesaţi de mastere sau MBA.

Brexit-ul nu afectează situaţia tinerilor care vor fi admişi la programele de studiu în Marea Britanie, cel puţin pentru următorul an academic, 2016-2017, aceştia păstrându-şi aceleaşi condiţii şi beneficii până la finalizarea studiilor.

..Citeste mai departe..

Astăzi se afişează rezultatele de la Bac-ul de vară!

Absolvenţii de clasa a XII-a află astăzi, 12 iulie, primele rezultate de la examenul de Bacalaureat 2016, ele urmând să fie publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei: www.edu.ro, până la ora 16:00. Rămâne de văzut şi când vor fi afişate aceste rezultate şi în fiecare centru în care s-a susţinut examenul, întrebarea venind în urma a ceea ce s-a întâmplat la Evaluarea Naţională, când rezultatele au întârziat să apară din pricina unei aplicaţii virtuale.

Conform calendarului, în această zi urmează să fie înregistrate şi eventualele contestaţii, până ora 20:00. Lucrările vor fi recorectate între 13-15 iulie, pentru ca sâmbătă, 16 iulie, să fie cunoscute rezultatele finale.

..Citeste mai departe..

73,03% promovabilitate la prima sesiune a Bacalaureatului, în Prahova, înainte de contestaţii. Avem şi o medie de 10, ea aparţinând elevei Amalia Gabriela Florescu

După centralizarea rezultatelor obţinute de candidaţii prahoveni la Bacalaureatul de vară, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova raportează un procent al promovabilităţii de 73,03%, numărul elevilor cu medii egale sau mai mari de 6.00 fiind de 3.702, dintr-un total de 5.069 câţi s-au prezentat în sălile de examen. Să evidenţiem singura medie de 10 în Prahova, ea aparţinând elevei Amalia Gabriela Florescu, de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” Câmpina, la specializarea mate-info.

..Citeste mai departe..

Au început înscrierile pentru Repartizarea computerizată

Astăzi, 8 iulie, s-a dat startul perioadei rezervate înscrierilor candidaţilor proveniţi din alte judeţe, valabile pentru Admiterea în învăţământul liceal. Pentru judeţul Prahova, înscrierile se primesc la sediul Inspectoratului Şcolar (Str. Democraţiei, Nr. 35) timp de patru zile, inclusiv pe 12 iulie. În prima zi, figurau înscrişi în jur de 70 de elevi din alte judeţe, cei mai mulţi provenind, ca de obicei, din Dâmboviţa (aproximativ 60% dintre înscrieri), dar şi din Buzău, Ialomiţa şi chiar Bucureşti.

Înscrierea candidaţilor la admitere se face prin completarea fişelor de înscriere, conform modelului stabilit de Comisia Naţională de Admitere şi transmis comisiilor de admitere judeţene.

Tot în această perioadă se fac înscrieri şi pentru absolvenţii clasei a VIII-a din judeţul de provenienţă, fiecare candidat înscriindu-se la şcoala la care a încheiat cursurile învăţământului gimnazial.

..Citeste mai departe..

    59 60 61 62 63 64 65