Ultima editie tiparita in format pdf

Totuşi, iată că sunt cadre didactice care vor să ocupe funcţii de conducere în şcoli chiar şi în aceste vremuri ciudate


317 candidaţi înscrişi pentru şcolile din Prahova, dintre care 227 au fost declaraţi admişi

Au fost afişate rezultatele finale, după contestaţii, de la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
227 candidați au fost declarați admiși, iar un număr de 74 de candidați au fost declarați respinși. La această probă au fost înscriși 317 candidați, dintre care 316 titulari din județul Prahova și un candidat titular în alt județ.
Au absentat 11 candidați, dintre care 5, aflați în „izolare”, fiind amânați. Au fost contestate rezultatele a 12 lucrări. În urma reevaluării acestor lucrări, nu s-au înregistrat modificări ale notelor inițiale.
..Citeste mai departe..

Încep înscrierile pentru învăţământul preşcolar

Luni, 31 mai a.c., începe prima etapă de înscriere pentru învăţământul preşcolar.
Această primă etapă este prevăzută a se încheia pe 24 iunie.
Cererile de înscriere se primesc în perioada 31 mai – 11 iunie, urmând ca până pe 25 iunie acestea să fie supuse procesării. Calendarul întocmit pentru înscrirea la grădiniţă mai prevede:

Faza 1 în această faza vor fi evaluate cererile de înscriere de la unităţile de învatamânt exprimate ca primă optiune. Termen-limita: 17.06.2021 ora 14.00;

Faza 11 - în această fază vor fi evaluate cererile de înscriere de la unitatile de învăţământ exprimate ca a doua opţiune. Termen-limita: 23.06.2021 ora 14.00
..Citeste mai departe..

Învăţământul prahovean, împărţit în „scenarii”!

Şcolile au cerut, ISJ şi DSP au aprobat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova (CJSU) a actualizat lista cu „scenariile” după care pot funcţiona unităţile de învăţământ începând de miercuri, 19 mai.
În stabilirea acestei liste se ţine cont de incidența cumulată a cazurilor de covid-19 la nivelul localităților din județul Prahova, comunicată de către Direcția de Sănătate Publică Prahova (DSP) în data de 18 mai a.c., cu avizul Inspectoratului Școlar al județului Prahova şi al DSP.
Uitându-ne pe această listă, putem oberva că ceea ce au cerut Consiliile de Administraţie al şcolilor s-a aprobat în totalitate, indiferent de ce scenariu era vorba!
Incredibil este faptul că acolo unde în localitatea respectivă era scenariul 2, iar şcolile au cerut să se aplice funcţionarea ca la scenariu 1 asta a şi fost aprobat.
Dar, sunt situaţii şi invers, de localităţi cu scenariu 1 cu cerere din partea şcolilor pentru funcţionare de scenariu 2! Aprobat tot! Nu-i aşa că trăim vremuri ciudate?
..Citeste mai departe..

Relaxare cu discriminare!

Studenţii s-au mobilizat şi contraatacă!

Ce ar trebui să păţească toţi cei care comit acte de discriminare pe motive medicale sau care încurajează pentru înfăptuirea lor?

Principiul egalității, potrivit căruia toate fiinţele umane au dreptul de e a fi egale în demnitate, de a fi tratate cu respect şi consideraţie şi au dreptul de a participa în condiţii de egalitate cu ceilalţi la orice aspect al vieţii economice, sociale, politice, culturale sau civile, fără nicio deosebire de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, opinie, apartenenţă politică, avere, origine social sau alte criterii, inclusiv medicale, stă la baza noţiunii de drepturi ale omului şi se regăsește, practic, în toate tratatele internaționale de protecție a drepturilor omului
..Citeste mai departe..

Au început Evaluările Naţionale pentru clasele a VI-a, a IV-a şi a II-a

Miercuri, 12 mai, s-a dat startul Evaluărilor Naţionale pentru elevii claselor a VI-a, a IV-a şi a II-a.
Prima probă scrisă este la Limbă și comunicare şi se adresează elevilor din clasele a VI-a (EN VI) pe 12 mai. Următoarea probă, la Matematică și Ştiințele naturii, are loc joi, 13 mai.
Cele două teste vizează evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscriși în clasa a VI-a la începutul anului școlar.
Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a / EN IV) are următorul calendar - limba română (18 mai), matematică (19 mai) și limba maternă (20 mai).
Probele scrise la limba română și limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II) sunt programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susținute în data de 26 mai.
..Citeste mai departe..

Modificări în calendarul Admiterii la liceu

Mai este puţin timp şi se intră în linie dreaptă în ce priveşte Admiterea la liceu pentru absolvenţii clasei a VIII-a.
Până la apariţia Ghidului candidatului vă putem face cunoscute câteva date legate de calendarul admiterii.
Aşadar, completarea fişelor de înscriere se desfăoară în perioada 16-22 iulie, nu în 8-14 iulie, cum era stabilit iniţial.
Repartizarea computerizată a fost şi ea mutată în altă dată, anume pe 24 iulie, în loc de 16 iulie.

Ce mai prevede calendarul:
10 – 14 mai – Transmiterea în unităţile de învăţământ gimnazial a broşurilor cuprinzând informaţiile legate de admitere. Transmiterea de către inspectorate la şcolile gimnaziale a listei centrelor de înscriere, precum şi a şcolilor arondate fiecărui centru.
..Citeste mai departe..

Generaţia „scenariilor” se întoarce la şcoală!

Vedeţi ce condiţii sunt puse pentru revenirea în bănci

În Ploieşti, unităţile de învăţământ se deschid doar pentru preşcoalarii şi elevii din clasele I-IV, ceilalţi (care nu se află în clasele terminale) rămân pe online!

Elevii din clasele terminale se pot întoarce la şcoală pe 10 mai, indiferent de culoarea „scenariilor”

Pe 5 mai 2021, unităţile de învăţământ şi-au redeschis porţile şi uşile claselor, dar nu pentru toţi elevii!
După 14 luni de situaţie epidemiologică, când numărul cazurilor continuă să scadă, încă mai se pun condiţii şi restricţii, deşi au apărut variante de tratamente medicamentoase ce vindecă de covid, plus că există şi produse farmaceutice ce ajută mult la prevenţie.
..Citeste mai departe..

Ce spune ministrul Educaţiei despre concursul directorilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, încă nu este sigur de data de desfăşurare a concursului organizat pentru ocuparea funcţiilor de conducere din şcoli, spunând că examenul scris s-ar putea să aibă loc pe 27 iulie.
Totodată, Cîmpeanu a spus că funcţiile de director educaţional şi de director adjunct să fie dublate de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Sorin Cîmpeanu a mai declarat că nota minimă va fi 7, cel mai probabil. Toţi aceia care vor promova această primă etapă se vor putea înscrie în septembrie şi octombrie la concursurile care se vor susţine în fiecare şcoală
..Citeste mai departe..

Ministerul Educaţiei recunoaşte că predarea online a generat pierderi educaţionale!

Într-un comunicat postat pe site-ul edu.ro, pe 11 aprilie a.c., Ministerul Educaţiei şi Cercetării recunoaşte, printre rânduri, că şcoala online nu este o practică utilă învăţământului de calitate. „Ministerul Educației susține extinderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât este necesară recuperarea pierderilor educaționale generate de predarea online”.
Este o frază inclusă într-un comunicat referitor la structura anului şcolar viitor.
Aşadar, iată că se vorbeşte, la nivel oficial, despre „pierderi educaţionale” cauzate de acest tip de învăţământ online, ce i-a obligat pe elevi şi pe profesori să recurgă la o procedură cu care nu s-au mai întâlnit până acum şi despre care nu puţine au fost vocile ce au condamnat şcoala online, dar oficialii au ignorat acele voci. Iată că acum se recunoaşte, într-un fel sau altul că onlin-ul nu a fost cea mai bună soluţie
..Citeste mai departe..

Încă un elev strălucit ne pleacă din ţară!

Elevul Rareş Avram, de la C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti, a fost acceptat de Univ. Harvard din SUA

Rareș Avram, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești, la profilul matematică-informatică, intensiv informatică, a fost acceptat la prestigioasa Universitate Harvard din Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii.
Rareș a fost unul dintre cei 747 de candidați acceptați, dintre cei 10.000 care au depus aplicații. El a fost pasionat de informatică încă din clasa a V-a, fiind elevul doamnei profesor Daniela Lica.
A participat la 6 ediții consecutive ale Olimpiadei Naționale de Informatică, până în clasa a X-a inclusiv, obținând mai multe medalii. La sfârșitul clasei a IX-a, a fost unul dintre reprezentanții României la Competiția Internațională Mathematical Grammar School Cup Belgrade, unde a obținut Medalia de Argint la Informatică și Medalia de Bronz la disciplinele Matematică și Fizică
..Citeste mai departe..

„Carantinarea” Educaţiei în România!

Vacanţă de o lună pentru elevii ce nu se află în clasele terminale.

Semestrul al doilea, mai scurt cu o săptămână şi tot fără teze.

În urma şedinţei Comisiei de Dialog Social, susţinută pe 25 martie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării, s-a decis ca structura anului şcolar 2020-2021 să nu suporte modificări asupra claselor terminale., ci doar asupra celorlalte clase.
În comunicatul MEC se spune, ca de obicei, că deciziile ţin cont „de realităţile impuse de situaţia epidemiologică”!
Care realităţi, măi factori de decizie?
Care situaţie? Creşterea numărului de „cazuri de covid”?
Cum puteţi decide ceva în baza a ceva ce nu se face, respectiv a testărilor?
Cum să raportaţi un anumit număr de „infectaţi” la câtă populaţie este din moment ce nu se testează toată populaţia?
..Citeste mai departe..

    3 4 5 6 7 8 9