Ultima editie tiparita in format pdf

„Fast Food sau cămara bunicii” la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”


În primele şapte luni ale acestui an, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti s-a desfăşurat activitatea intitulată „Fast Food sau cămara bunicii”, în cadrul proiectului regional Tinerețe și Sănătate, ediția a IV-a, poziția 1821 în CAERI 2019. Coordonatorii proiectului sunt prof. dr. Camelia Stoica și prof. Carmen Matei. Au participat 22 de elevi la secțiunea Afiș, 31 la secțiunea Prezentare powerpoint, cu următoarele teme: Conștientizarea actului alimentar ca factor de sănătate, pe termen lung, odată cu recunoașterea și valorizarea rețetelor tradiționale, implicarea tinerilor activ în schimbarea mentalităților și a obiceiurilor,voluntariat pentru sănătate și semeni; Recunoașterea valorii produselor sănătoase, realizate tradițional, versus produse la modă, rapide; Conștientizarea necesității unei alimentații sanatoase pentru menținerea frumuseții și sănătății; Utilizarea plantelor și a altor ingrediente naturale în scopuri preventive; Conștientizarea universalității dreptului la hrană și sănătate- concurs afișe,sloganuri, prezentări PPT
..Citeste mai departe..

Dacă Bac-ul s-ar fi desfăşurat acum, doar 39,25% dintre elevii prahoveni ar fi obţinut media de trecere!

Au apărut, în sfârşit, rezultatele obţinute de elevii claselor a XI-a şi a XII-a la simularea examenului de Bacalaureat, care s-a desfăşurat în perioada 7-10 martie.Astfel, la clasa a XII-a, s-a înregistrat un procent de promovabilitate de doar 39,25%, cu o prezenţă de 71,17%, dintr-un total de 5.905 înscrişi. La proba de la Limba şi literatura română notăm un procent al notelor peste 5 de 67,7%, la proba a doua avem 54,76%, iar la proba a treia 57,7% procent de promovabilitate.

..Citeste mai departe..

Şedinţă înainte de bilanţ la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova

La sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova a avut loc astăzi, 17 martie, o şedinţă purtată între conducerea instituţiei, departamentul care se ocupă de mobilitatea personalului didactic şi directorii de unităţi de învăţământ, şedinţă desfăşurată în două reuniuni. A fost ca un preambul la şedinţa care va fi organizată joia viitoare, în care se va discuta despre bilanţul învăţământului prahovean pe primul semestru al acestui an şcolar.

..Citeste mai departe..

8 copii înscrişi în clasa I

Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2015-2016 şi ai căror părinţi au solicitat înscrierea direct în clasa I au putut fi înmatriculaţi doar pentru anul şcolar 2016-2017 în clasele deja existente, pe locurile disponibile. În judeţul Prahova, numărul cererilor de acest gen a fost de 8, toate fiind rezolvate pozitiv. Perioada de înregistrare a solicitărilor de înscriere în clasa I a copiilor care îndeplinesc condiţiile menţionate a fost 22-28 februarie a.c.

..Citeste mai departe..

11 echipe prahovene înscrise pentru Concursul Naţional “Tinerii dezbat”

S-a încheiat etapa destinată înscrierilor pentru participarea la ediţia din acest an a Concursului Naţional “Tinerii dezbat”, concurs ce se adresează elevilor din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a. Astfel, din judeţul Prahova candidează 11 echipe, de la C.N. “Mihai Viteazul” Ploieşti, C.N. “I.L. Caragiale” Ploieşti, C.N. “Nichita Stănescu” Ploieşti, C.N. “Al. I. Cuza” Ploieşti, Grup Şcolar de Servicii “Sf. Apostol Andrei”, Liceul Teoretic “Grigore Tocilescu” Mizil, Colegiul Tehnic “Toma Socolescu”Ploieşti, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, Liceul “Nicolae Grigorescu” Câmpina, Colegiul “Mihai Cantacuzino” Sinaia, Colegiul Tehnic “Lazăr Edeleanu” Ploieşti. Fiecare liceu a avut voie să înscrie o singură echipă, formată din 3 elevi, coordonaţi de un profesor.

..Citeste mai departe..

În atenţia cadrelor didactice care vor să obţină gradaţia de merit

Profesorii care au rezultate deosebite în pregătirea elevilor mai au timp până vineri, 18 martie, să-şi depună dosarele pentru gradaţia de merit, iar rezultatele finale vor fi afişate de către inspectoratul şcolar în luna mai. 

Gradaţia de merit reprezintă 25% din salariul de bază şi se acordă pe o perioadă de 5 ani, începând cu data de 1 septembrie 2016.Inspectoratul şcolar evaluează activitatea candidaţilor înscrişi pentru acordarea gradaţiei de merit, inclusă în raportul de autoevaluare, susţinută prin documente doveditoare, din perioada 1 septembrie 2010 - 31 august 2015.

..Citeste mai departe..

Precizări privind depunerea cererilor de către cadrele didactice care solicită pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ sesiunea 2016

Cadrele didactice care solicită pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ îşi pot depunde cererile referitoare la acest aspect în perioada 25-30 martie, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova. Între 1 şi 4 aprilie se primesc eventualele contestaţii apărute în urma punctajelor acordate.

..Citeste mai departe..

Prezenţă mai mică în ultima zi a simulării Bac-ului

Astăzi, 10 martie, s-a încheiat simularea examenului naţional de Bacalaureat, la care au participat atât elevii claselor a XII-a, cât şi a XI-a (la două probe).  Până la apariţia rezultatelor oficiale, prevăzute pentru 18 martie, vă putem informa despre prezenţa elevilor, în procente. Astfel, în prima zi a simulării, la Limba şi literatura română, la clasa a XII-a prezenţa a fost asigurată în proporţie de 91%, iar la clasa a XI-a de 88%.

..Citeste mai departe..

Pregătiri pentru „Şcoala Altfel”. Întâlnire dintre cadrele didactice responsabile de activităţile educative din şcoli şi instituţiile partenere în programe educative

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a organizat, vineri, 11 martie, la Filarmonica „Paul Constantinescu din Ploieşti, o activitate cu cadrele didactice responsabile de activităţile educative din şcoli (consilieri educativi), o întâlnire devenită, iată, tradiţională în vederea bunei desfăşurări a Porgramului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, dar şi a altor activităţi înscrise în derularea mai multor proiecte educaţionale. În acest an, „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” se va desfăşura în perioada 18-22 aprilie. Activitatea de la Filarmonică a fost coordonată de prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru activităţi educative şi extraşcolare din cadrul ISJ Prahova, evenimentul având ca invitaţi reprezentanţi ai unor instituţii partenere în astfel de programe educative.

..Citeste mai departe..

Specializarea bucătar revine în învăţământul profesional, clasa a IX-a, la C.Ec. “Virgil Madgearu”!

Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Ploieşti, director prof. Petrica Dragomir, deţine o ofertă educaţională bogată şi atractivă pentru anul şcolar 2016-2017, atât pentru liceu ruta directă, cât şi pentru şcoala profesională şi cea postliceală. Noutatea constă în faptul că, la clasa profesională, revine, după aproximativ 10 ani, specializarea bucătar, la clasa a IX-a (cursuri de zi), domeniul turism şi alimentaţie. Învăţământul profesional are o durată de 3 ani, iar cursanţii se vor putea alege cu calificare în domeniul respective. Trebuie menţionat şi faptul că fiecare elev care optează pentru calificările şcolii profesionale primeşte o bursă în valoare de 200 de lei, fapt care amplifică motivaţia acestora de a face performanţă în domeniile pentru care se pregătesc.

..Citeste mai departe..

Cel puţin 4.100 de copii înscrişi pentru clasa pregătitoare, în Prahova, în 10 zile

După 10 zile de la startul înscrierilor la clasa pregătitoare, în judeţul Prahova figurează înscrişi peste 4.100 de copii, după cum ne-au informat surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova. În prima zi dedicată înscrierilor, anume pe 29 februarie, erau deja depuse 1.524 de cereri. Amintim faptul că, în judeţul Prahova, sunt propuse 304 clase pentru clasa pregătitoare, cu 6.781 de locuri, părinţii putând să se prezinte la şcolile respective, cu dosarele de înscriere, până la data de 18 martie.

Dacă numărul de cereri de înscriere din afară circumscripţiei este mai mare decât numărul locurilor rămase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale şi specifice: a) existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului;


..Citeste mai departe..

    56 57 58 59 60 61 62