Ultima editie tiparita in format pdf

Surprize pentru preşccolari la Festivalul copilăriei „Frunza de stejar” de la Plopeni


Dansul popular, dansul tematic, modern, scenetele muzicale și multe alte surprize i-au încântat pe cei 400 de preșcolari prezenți la cea de -a XV- a ediție a Festivalului copilăriei „Frunza de stejar”, organizat, pe 3 iunie, de Grădinița cu program normal și program prelungit „Frunza de stejar” și Casa de Cultură Plopeni, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, Consiliul Local Plopeni, Primăria Plopeni, Asociația de părinți. Au fost acordate diplome de participare tuturor preșcolarilor care au făcut posibilă această sărbătorire a vârstei inocenței, dar și coordonatorilor.
..Citeste mai departe..

Cel puţin 4.100 de copii înscrişi pentru clasa pregătitoare, în Prahova, în 10 zile

După 10 zile de la startul înscrierilor la clasa pregătitoare, în judeţul Prahova figurează înscrişi peste 4.100 de copii, după cum ne-au informat surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova. În prima zi dedicată înscrierilor, anume pe 29 februarie, erau deja depuse 1.524 de cereri. Amintim faptul că, în judeţul Prahova, sunt propuse 304 clase pentru clasa pregătitoare, cu 6.781 de locuri, părinţii putând să se prezinte la şcolile respective, cu dosarele de înscriere, până la data de 18 martie.

Dacă numărul de cereri de înscriere din afară circumscripţiei este mai mare decât numărul locurilor rămase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale şi specifice: a) existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului;


..Citeste mai departe..

Au început înscrierile pentru Concursul Naţional „Made for Europe. Etapa pe judeţ va avea loc la Valea Călugărească, pe 25 martie

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice lansează cea de-a X-a ediţie a Concursului Naţional „Made for Europe”. Înscrierea în concurs a unităţilor şcolare care au derulat proiecte finanţate prin programe europene se poate face până la data de 24 martie, doar un singur elev având dreptul să reprezinte un proiect.

Tot până pe 24 martie se organizează expoziţie cu produsele finale ale proiectelor derulate de unităţile şcolare înscrise în concurs, la nivelul fiecărui judeţ.

Etapa pe judeţ va avea loc pe data de 25 martie, la Colegiul Agricol “Gheorghe Ionescu Siseşti” din Valea Călugărească, iar etapa naţională este prevăzută pentru perioada 21-24 aprilie, la Satu Mare.

..Citeste mai departe..

Start pentru (re)obţinerea certificatului „Şcoală Europeană”

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar, continuă şi în anul şcolar 2015-2016 competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană”.

La cele 12 ediţii ale competiţiei (2004-2015) au participat 1677 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării şi 436 dintre acestea au primit certificatul şi trofeul “Şcoală Europeană”.

Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

..Citeste mai departe..

În premieră, în România, Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. Evenimentul va avea loc la Buşteni, începând cu 10 aprilie

Societatea de Ştiinţe Matematice din România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Primăria Oraşului Buşteni, organizează cea de-a cincea Olimpiadă Europeană de Matematică pentru Fete.  Aceasta este programată a se desfăşura în perioada 10-16 aprilie a.c., la Buşteni, fiind pentru prima dată când se orgnaizează pe teritoriul României.

În anul 2012, la iniţiativa Societăţii Britanice de Matematică, a fost organizată la Londra prima ediţie a concursului. Olimpiadele următoare au avut loc în Luxemburg (2013), Turcia (2014) şi Belarus (2015), toate bucurându-se de o participare numeroasă, în jur de 27 de ţări europene şi 5-6 ţări invitate din alte continente. EGMO 2016 va avea loc în România şi vor participa aproximativ 35 de ţări cu echipe formate din câte patru eleve (cu vârsta până în 20 de ani) şi câte doi profesori.

..Citeste mai departe..

Start la înscrierile pentu Concursul Naţional “Tinerii dezbat”

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice împreună cu Reprezentanţa UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, au lansat înscrierile la  pentru cea de-a VII-a ediţie a Concursul Naţional „Tinerii Dezbat”.

Tinerii Dezbat” este cel mai amplu campionat de dezbateri adresat elevilor de liceu din România. Alcătuit din trei etape competiţionale distincte (judeţeană sau de selecţie, regională şi naţională) şi un seminar de formare adresat profesorilor coordonatori, Concursul „Tinerii Dezbat” invită profesorii, alături de elevii lor, într-o experienţă de învăţare a argumentării şi de formare a gândirii critice.


 

..Citeste mai departe..

Colegiul Tehnic “Toma N. Socolescu” Ploieşti, drumul european spre cunoaşterea unei meserii

Colegiul Tehnic “Toma N. Socolescu” Ploieşti este beneficiarul, până la data de 24 august 2016, unui proiect de mobilitate de formare profesională “Specializare europeană în formarea viitorilor tehnicieni în construcţii”, proiect ce deschide perspectiva unei viziuni europene în ceea ce priveşte formarea tinerilor din cadrul colegiului. Uniunea Europeană îşi propune drept obiectiv ca economia din spaţiul european să devină cea mai competitivă şi dinamică, capabilă de creştere sustenabilă, cu locuri de muncă mai multe şi mai bune, cu o mai mare coeziune socială.

..Citeste mai departe..

Cel puţin 1.700 de copii înscrişi pentru clasa pregătitoare după primele două zile dedicate înscrierilor

După prima zi de înscrieri în clasa pregătitoare, în judeţul Prahova erau deja înscrişi 1.524 de copii, iar până astăzi, 2 martie, la orele prânzului, numărul se majorase la 1.740 de copii. Amintim faptul că, în judeţul Prahova, sunt propuse 304 clase pentru clasa pregătitoare, cu 6.781 de locuri. La Şcoala “Sf. Vineri” din Ploieşti, în prima zi dedicată înscrierilor la clasa pregătitoare au fost înscrişi 38 de copii, iar după două zile figurau înscrişi 49 de copii. Această unitate de învăţământ pune la dispoziţie, pentru anul şcolar 2016-2017, patru clase de “pregătitoare”, cu 100 de locuri în total.

La Şcoala “Rareş Vodă” din Ploieşti, pe data de 2 februarie, până în jur de ora 15:00, erau 23 de copii înscrişi. Această şcoală deţine, pentru anul şcolar 2016-2017, două clase pregătitoare, fiecare cu câte 25 de locuri.

..Citeste mai departe..

Sancţiuni mai aprige aplicate celor care comit infracţiuni împotriva cadrelor didactice!

Un Proiect de Lege aflat în dezbatere publică la Camera Deputaţilor prevede pedepse mai mari aplicate celor care comit infracţiuni împotriva cadrelor didactice. Proiectul de lege rămâne în dezbatere publică până pe 24 martie, apoi va intra în procedura legislativă la Camera Deputaţilor, scrie agerpres.ro.

Astfel, în respectivul proiect se precizează că “personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământul preuniversitar este învestit cu exerciţiul autorităţii publice pe timpul şi în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, în limita competenţelor stabilite prin Statutul personalului din învăţământ. Autoritatea funcţiei nu poate fi exercitată în interes personal.

..Citeste mai departe..

Zi metodică... de dans la Palatul Copiilor!

La Palatul Copiilor din Ploieşti s-a desfăşurat astăzi, chiar de ziua mărţişorului, o activitate metodică a comisiei artistice de dans din judeţul Prahova, cu participarea copiilor de la cercurile de dans de la Palatul Copiilor şi de la cluburile din judeţ. Tema activităţii a  fost "Strategii didactice în procesul de predare, învăţare, evaluare şi managementul activităţilor extracurriculare".

..Citeste mai departe..

Noi posturi vacante în învățământul prahovean!

La Inspectoratul Școlar Județean Prahova are loc astăzi, 1 martie, cu începere de la ora 11.00, ședința publică pentru ocuparea posturilor devenite vacante din diferite motive. Sunt disponibile 3 posturi de educatoare, 2 de învățători, 1 de limba română, 1 de limba engleză, 1 post de informatică, 2 de istorie și 1 de geografie.

..Citeste mai departe..

    55 56 57 58 59 60 61