Ultima editie tiparita in format pdf

Totuşi, iată că sunt cadre didactice care vor să ocupe funcţii de conducere în şcoli chiar şi în aceste vremuri ciudate


317 candidaţi înscrişi pentru şcolile din Prahova, dintre care 227 au fost declaraţi admişi

Au fost afişate rezultatele finale, după contestaţii, de la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
227 candidați au fost declarați admiși, iar un număr de 74 de candidați au fost declarați respinși. La această probă au fost înscriși 317 candidați, dintre care 316 titulari din județul Prahova și un candidat titular în alt județ.
Au absentat 11 candidați, dintre care 5, aflați în „izolare”, fiind amânați. Au fost contestate rezultatele a 12 lucrări. În urma reevaluării acestor lucrări, nu s-au înregistrat modificări ale notelor inițiale.
..Citeste mai departe..

111 candidaţi nu s-au prezentat la prima probă a Bac-ului de vară!

La prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021, desfăşurată pe 28 iunie, cea de la Limba și literatura română, au fost prezenți 4.727 de candidați (97% din totalul candidaților înscriși).
Dintre aceştia, 3.744 candidați au provenit de la profil real şi 983 de la profil uman. Nu s-au prezentat la probă 111 candidaţi, ne anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.
Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat, acesta nemaiputând avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar: 29 iunie – proba obligatorie a profilului; 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării; 1 iulie - Limba și literatura maternă
..Citeste mai departe..

Atelier de lectură și scriere creativă, la Palatul Copiilor Ploieşti, în cadrul Proiectului „Poveștile copilăriei meleˮ

În cadrul proiectului „Poveștile copilăriei meleˮ, desfășurat ca parteneriat între Palatul Copiilor, Municipiul Ploiești, prin Cercul de Creație literară, prof. Mirabela Șerban și Școala Gimnazială, din comuna Olari, elevi de gimnaziu ai celor două instituții au participat la un atelier de lectură și scriere creativă, care le-a mijlocit descoperirea uneia dintre minunatele povești ale Reginei Maria, „De coada cometeiˮ.
Întâlnirea cu personajul Dan, un băiețel curajos și visător, a inspirat copiii în realizarea propriilor texte, ajutându-i, în același timp, să-și completeze bagajul de cunoștințe și lecturi
..Citeste mai departe..

Se trage cortina peste anul şcolar... online 2020-2021, cel mai ciudat an şcolar din istoria învăţământului românesc!

Pe 25 iunie se încheie cel mai odios an şcolar din istoria învățământului românesc.
Anul școlar 2020-2021 a reprezentat o umilire a copiilor, continuată din al doilea semestru al anului şcolar 2019-2020.
Batjocura prin ordinul de a-i ţine pe copii cu masca pe figură la orele de curs, de a li se trasa, prin curtea şcolii şi pe holurile şcolii, linii şi/ sau paşi pe unde să păşească, de a li se lua temperatura corporală la intrarea în unitate, de a îi ţine foarte multă vreme în aberaţia aia de „şcoală online”, interzicerea părinţilor şi bunicilor nevaccinaţi la serbările de sfârşit de an şcolar, toate astea depăşesc orice imaginaţie. Practic, şcoala semăna ca un fel de arest preventiv! Până şi animalele au ajuns să aibă mai multe drepturi decât oamenii
..Citeste mai departe..

Gata cu Evaluarea Naţională!

Absolvenţii clasei a VIII-a au susţinut astăzi, 24 iunie, proba scrisă la Matematică, a doua probă şi ultima din cadrul Evaluării Naţionale.
Subiectele la Matematică au fost asemănătoare cu cele date la simularea Evaluării Naționale.A fost extrasă varianta cu numărul 3.
La subiectul I au fost 6 itemi de tip grilă, cu un singur răspuns corect, pentru fiecare rezolvare corectă elevii primeau câte 5 puncte.
La Subiectul al II-lea au fost 6 probleme de geometrie, dar tot sub formă de itemi tip grilă, cu un singur răspuns corect, notate cu câte 5 puncte fiecare.
..Citeste mai departe..

Noutăţi despre recunoașterea calificărilor din învățământul superior

Prin Legea nr. 164/2021, România a acceptat Convenția globală privind recunoașterea calificărilor din învățământul superior, instrument normativ dezvoltat de UNESCO pentru a facilita recunoașterea studiilor și a mobilității academice, în linia celorlalte instrumente juridice și practici internaționale în domeniu.
Ministerul Educației, prin Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, alături de Delegația Permanentă a României pe lângă UNESCO de la Paris, a participat activ la întregul proces de negociere la nivel internațional a Convenției și, ulterior, după adoptare, a demarat procedura legislativă de acceptare de către România a textului Convenției.
..Citeste mai departe..

Un articol de publicaţie online a ajuns subiect de examen la Evaluarea Naţională! Aşa ceva....!

De ce a fost ignorată bogata istorie a Literaturii române? Unde ne sunt scriitorii?

Astăzi, 22 iunie, au început emoţiile pentru elevii care au încheiat învăţământul gimnazial şi se pregătesc pentru a intra în cel liceal.
Ei au susţinut prima probă a Evaluării Naţionale, ce la Limba şi Literatura Română. Absolvenții din clasele a VIII-a au avut două texte la prima vedere cu o serie de cerințe. Fragmentele au fost din Sorin Titel „Pantera neagră” și Stela Giurgeanu „Falsa generozitate”, un articol publicat online!
Aşa ceva este incredil!
Elevii au învăţat, pregătindu-se pentru examen, despre romancieri, poeţi etc., iar minţile „luminate” din Ministerul Educaţiei s-au gândit că este mai bine, ca subiect de examen, să se ceară rezolvarea unor cerinţe dintr-un text al unui articol postat online în publicaţia Dilema Veche!
..Citeste mai departe..

Spune „NU” pornografiei din grădiniţe şi şcoli!

La vârsta când copiii trebuie să înveţe să scrie şi să se poarte cuviincios, adepţii „progresismului” vor să le bage în cap lecţii despre plăcerile rezultate din mângâierea propriului corp şi din masturbare!
Vă daţi seama ce lume vor ăştia să... clădească?

Suntem într-o perioadă în care societăţii pare că i se impune cu forţa o schimbare de concepţie, de comportament, o schimbare ce, însă, nu face casă bună cu moralitatea, cu creştinismul.
Se intră în linie dreaptă cu Legea privitoare la predarea aşa zisei „educaţiei sexuale” în grădiniţe şi în şcoli.
Chiar domnul ministru al Educaţiei vorbea, recent, despre necesitatea introducerii în şcoli a „educaţiei sexuale”, declarându-se un susţinător al acestui program!
El motiva faptul că sunt familii în care fraţii mai mari aduc acasă fete, în prezenţa fraţilor mai mici şi...! Ce argument stupid!
..Citeste mai departe..

2.103 de elevi români au participat la pretestarea PISA 2022

România face parte dintre cele peste 85 de țări și sisteme de învățământ care participă la evaluarea PISA 2022.
Unitatea de Cercetare în Educație, din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, în calitate de Centru Național PISA, se ocupă de implementarea și coordonarea acestui studiu în România Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor (Programme for International Student Assessment - PISA) este un studiu de evaluare comparativă pe scară largă, inițiat de OCDE, care măsoară abilitățile tinerilor de 15 ani de a folosi achizițiile din domeniul lecturii, al matematicii și științelor, pentru a răspunde provocărilor din viața reală
..Citeste mai departe..

Batjocura în şcoli se vrea continuată şi la examenele din acest an!

Aceeaşi „placă”: „situaţie epidemiologică” este uzată chiar şi acum, când epidemia se evaporă pas cu pas!

Părinţi, ce faceţi, acceptaţi ca odraslele voastre să fie şi la examenele din acest an umilite, prin faptul că se impune „măsura” de a se sta cu masca pe figură? Plus că, prin şcoli, sunt desenate coridoare prin care elevii sunt obligaţi să păşeacă, de parcă prin parcuri nu se întâlnesc şi nu se îmbrăţişează!
 
Cine şi de ce există interesul ca panica să fie menţinută în populaţie?

Se apropie Evaluarea Naţională pentru elevi şi, cu această ocazie, Ministerul Educaţiei a postat, pe site-ul său, un ghid cu informaţii despre cum trebuie să se desfăşoare, după mintea celor de la minister, examenul celor care termină, acum, clasa a VIII-a.
Este uimitor cum, încă de la început, cititorului îi este... aruncată în faţă expresia celebră „siguranţă epidemiologică”! Este un întreg paragraf destinat aşa ziselor norme impuse elevilor la recomandarea nu ştim cui, că nu se specifică asta deloc.
..Citeste mai departe..

Părinţi! Nu vă lăsaţi discriminaţi la festivităţile de premiere organizate de şcoli!

Art. 30 din Constituţia României interzice incitarea la discriminare și la separatism!

Cereţi conducerilor şcolilor să vă arate Legea care vă interzice să participaţi la festivităţi! Nu există decât nişte hotărâri de la guvern, dar acestea nu ţin loc de Lege când este vorba despre drepturi şi libertăţi. Limitarea drepturilor şi libertăţilor nu se poate face decât prin Lege organică, în Parlament, nu prin Hotărâri de Guvern sau Ordonanţe de Urgenţă, dar nici prin decizii ale vreunui Comitet pentru Situaţii de Urgenţă! Să fie clar!

Avocat Gheorghe Piperea: „Acționați, ulterior, în justiție (inclusiv cea penală) conducerile respectivelor instituții publice pentru daune morale, discriminare și abuz”!

Încep să apară tot mai multe semnale cum că, în şcoli, s-ar organiza festivităţile de premiere de sfârşit de an şcolar punându-se condiţii, restricţii, părinţilor elevilor.
Mai exact, elevul poate să fie însoţit, la festivitate, de un părinte numai dacă este vaccinat contra covidului sau dacă are test negativ!
Ei bine, dragi părinţi, stimaţi concetăţeni, trebuie să ştiţi din capul locului că ceea ce vi se cere reprezintă un grav ABUZ, o gravă DISCRIMINARE pe motive medicale, fapte ce intră sub incedenţa legii penale.
..Citeste mai departe..

    2 3 4 5 6 7 8