Ultima editie tiparita in format pdf

„Educația prin proiecte – exemple de bune practici”


Rolul esenţial pe care îl deţine implementarera proiectelor şi programelor educaţionale în dezvoltarea elevilor şi a învăţământului în general

În cadrul tematicii Consiliere şi orientare/ activități extrașcolare şi educație permanentă, la Casa Corpului Didactic Prahova (CCD) a avut loc joi, 14 noiembrie, o foarte interesantă activitate intitulată „Educația prin proiecte – exemple de bune practici”. Coordonator al activităţii a fost prof. Cristina Petre – inspector şcolar penru educaţia permanentă şi activităţi extraşcolare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, expunerile fiind făcute de către prof. Daniela Frangulea (Şcoala Gimnazială Vărbila, Iordăcheanu) şi de Cristian Doru Nuţă (Școala Gimnazială „Ioan Moga” Dițești, Filipeștii de Pădure)
..Citeste mai departe..

18 iulie, ultima zi de înscriere pentru liceu, inclusiv pentru învăţământul seral

Elevii care au participat la Evaluarea Naţională şi apoi au fost repartizaţi computerizat pe 12 iulie mai au timp şi mâine, 18 iulie, să se înscrie la şcolile la care au fost repartizaţi. Acest lucru este valabil şi pentru cei care sunt nemulţumiţi de liceul la care computerul i-a repartizat. În cazul în caree nici pe data de 18 iulie nu îşi depun documentele aferente înscrierii, atunci aceşti elevi sunt declaraţi retraşi, iar locurile neocupate vor deveni vacante, urmând ca acestea să fie folosite la rezolvarea cazurilor speciale (19, 22 şi 23 iulie). O situaţie îngrijorătoare o întâlnim la înscrierea pentru învăţământul seral, care are loc la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova. Ei bine, de pe data de 15 iulie şi până pe 17 iulie, inclusiv, nu s-au înscris decât 5 elevi, numărul total de locuri fiind de 196!
..Citeste mai departe..

Examene după examene. 17 iulie, „titularizarea”

Miercuri, 17 iulie, are loc proba scrisă a Concursului pentru ocuparea posturilor didactie vacante din învăţământul preuniversitar prahovean, cunoscut mai bine sub denumirea de Concurs de Titularizare. Comisia judeţeană de Mobilitate atrage atenţia candidaţilor că accesul în sala de concurs se face începând cu orele 8.00, cel mai târziu până la orele 9.00, supraveghetorii de sală urmând a verifica identitatea candidaţilor, prin buletinul/ cartea/ adeverinţa de identitate sau paşaport. Redactarea lucrărilor se face cu cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/graficele se pot executa si cu creionul negru. Este interzisă utilizarea instrumentelor de scris (stilou, pix) a căror cerneală se poate șterge. Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală iar schemele/desenele cu o linie oblică
..Citeste mai departe..

Aflaţi ce record negativ a fost atins, în Prahova, la Repartizarea computerizată pentru Admiterea la licee

Astăzi, 12 iulie a.c., a avut loc Repartizarea computerizată în licee a absolvenţilor de învăţământ gimnazial care au participat la prima etapă de Admitere. Ceva neaşteptat s-a întâmplat, în Prahova, la Repartizarea computerizată, 148 de elevi rămânând nerepartizaţi, din pricina faptului că aceştia au bifat numai liceele din Ploieşti în fişa de opţiuni valabilă pentru repartizarea computerizată. Este o cifră nemaîntâlnită în judeţul nostru din acest punct de vedere, anul trecut decât un singur elev rămânând pe afară după prima etapă de Admitere, iar acum 148! Incredibil, dar adevărat! Vina este atât a lor, a elevilor, cât şi a părinţilor şi cadrelor didactice care erau obligate să le transmită candidaţilor că este vital să bifeze cât mai multe coduri de licee.
..Citeste mai departe..

„Fast Food sau cămara bunicii” la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”

În primele şapte luni ale acestui an, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti s-a desfăşurat activitatea intitulată „Fast Food sau cămara bunicii”, în cadrul proiectului regional Tinerețe și Sănătate, ediția a IV-a, poziția 1821 în CAERI 2019. Coordonatorii proiectului sunt prof. dr. Camelia Stoica și prof. Carmen Matei. Au participat 22 de elevi la secțiunea Afiș, 31 la secțiunea Prezentare powerpoint, cu următoarele teme: Conștientizarea actului alimentar ca factor de sănătate, pe termen lung, odată cu recunoașterea și valorizarea rețetelor tradiționale, implicarea tinerilor activ în schimbarea mentalităților și a obiceiurilor,voluntariat pentru sănătate și semeni; Recunoașterea valorii produselor sănătoase, realizate tradițional, versus produse la modă, rapide; Conștientizarea necesității unei alimentații sanatoase pentru menținerea frumuseții și sănătății; Utilizarea plantelor și a altor ingrediente naturale în scopuri preventive; Conștientizarea universalității dreptului la hrană și sănătate- concurs afișe,sloganuri, prezentări PPT
..Citeste mai departe..

Elevii de zece ai Prahovei

Şase absolvenţi de liceu din Prahova au reuşit performanţa să obţină media zece la BAC în sesiunea din iulie 2019. Este un record al ultimilor ani. Anul trecut, doar trei elevi au reuşit să obţină note maxime la toate materiile de examen.

Anul acesta Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” din Ploieşti este vedeta absolută a examenului de maturitate. Patru elevi ai aceştei şcoli au obţinut media zece la Bacalaureat. Este vorba despre Ioana Miruna Constantin, Dan Petre Drăghici, Valentina Alexandra Irimia şi Diana Andreea Poinăriţa. Alte două medii de zece au fost obţinute de  Elena Bianca Sandu, absolventă a Colegiului Naţional Militar ”Dimitrie Constantin” din Breaza şi de Andrei Bogdan Leca, elev al Colegiului ”Al.I. Cuza” din Ploieşti.

În sesiunea de Bac iulie 2019 s-au înscris 5221 de elevi din judeţul Prahova, dar dintre aceştia 197 nu s-au prezentat la examen, iar unul a fost eliminat. Dintre cei 5024 de elevi care s-au prezentat la toate probele de examen, 1442 nu au reuşit să obţină media şase, fiind declaraţi respinşi.

 Alexandra Irimia

 Alexandra Valentina Irimia, absolventă a Colegiului ”Mihai Viteazul” din Ploieşti, este unul dintre elevii care au reuşit să obţină media zece la Bacalaureat în sesiunea din iulie 2019.

..Citeste mai departe..

71,30% este promovabilitatea, în Prahova, la Bac-ul de vară, înainte de contestaţii

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat luni, 8 iulie, primele rezultate ale examenului de Bacalaureat, înainte de contestaţii. Astfel, în judeţul Prahova, procentul de promovabilitate este de 71,30%, promovând examenul 3.582 de candidaţi, dintr-un total de 5.025 prezenţi. Există, în judeţul nostru, 6 elevi care au obţinut media generală 10: Miruna Ioana Constantin (Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești), Petre-Dan Drăghici (Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești), Alexandra-Valentina Irimia (Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești), Bogdan-Andrei Leca (Colegiul Naţional „Al.I. Cuza” Ploieşti), Andreea-Diana Poinărița (Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești) şi Bianca Elena Sandu (Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza). Medii între 9 şi 9,99 au obţinut 883 candidaţi, iar pe celelalte tranşe de medii situaţia se prezintă astfel: 1.125 de elevi cu medii între 8 şi 8,99; 888 elevi cu medii între 7 şi 7,99; 680 elevi cu medii între 6 şi 6,99.
..Citeste mai departe..

Patru elevi din Prahova au media de admitere 10

A fost publicată ierarhia mediilor candidaţilor din judeţul Prahova care participă la prima etapă de Admitere în liceu. Astfel, patru elevi din judeţul nostru au media de admitere 10 (media de la Evaluarea Naţională plus media claselor V-VIII). Este vorba despre Tania Maria Mincu (Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”, Municipiul Câmpina), Marina Elena Nedelcu (Colegiul Național „Nichita Stănescu”, Municipiul Ploiești), Maria Cornelia Păunescu (Școala Gimnazială, Comuna Gornet) şi Victoria Vasile (Şcoala Gimnazială nr. 2 Boldești-Scăeni).
..Citeste mai departe..

„Vacanța, bucuria copilăriei mele”

Vacanţa este cea mai frumoasă perioadă a copilăriei, paradisul copilăriei. Copiii doresc să petreacă alături de familie și de prieteni o vacanță de vis. Preșcolari și elevi au demonstrat că iubesc vacanțele, că au vocaţie artistică, spirit competitiv prin participarea la concursul „Vacanța, bucuria copilăriei mele”, aflat la a VI-a ediție, activitate din cadrul proiectului cu același nume, înscris în C.A.E.R.I. - 2019, organizat de Școala Gimnazială „Carol I” din Plopeni, în data de 8 iunie 2019
..Citeste mai departe..

Logică şi argumentare, disciplina preferată de candiaţi la ultima probă a Bacalaureatului de vară

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an s-a încheiat astăzi, 4 iulie, odată cu desfăşurarea probei la alegere a profilului şi specializării, fiind vorba, în judeţul Prahova, de 16 tipuri de subiecte, cele mai multe fiind de la disciplina Logică şi argumentare. Numărul elevilor înscrişi pentru această probă, în judeţul nostru, a fost de 4.959, dintre care au absentat 142. Cei mai mulţi dintre candidaţi au ales să susţină ultima probă scrisă a examenului de vară la logică şi argumentare – 1.436 de elevi, după care, în preferinţele elevilor, s-a aflat Biologia – 1.194 de candidaţi
..Citeste mai departe..

Ceauşescu, prezent într-unul dintre subiectele Bacalaureatului la proba de Istorie

În cea de-a doua zi a probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, proba obligatorie a profilului, elevilor de la profilul umanist li s-a dat, la istorie evident, un subiect pe cât de interesant, pe atât de curios, anume despre Nicolae Ceauşescu. La subiectul I, liceenii au avut de rezolvat cerinţe pe baza a două texte din volumele: A) - „O istorie sinceră a poporului român” – de Florin Constantiniu” şi B) - „Istoria României” – de M. Bărbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, S. Papacostea, ambele puncte despre anumite perioade ale „Epocii de aur”!
..Citeste mai departe..

    2 3 4 5 6 7 8