Ultima editie tiparita in format pdf

Școala Gimnazială “H.M.Berthelot” Ploiești, câștigătoare a șase Steaguri Verzi, simboluri ale calității mediului în cadrul Programului Internațional Eco- Schools


Din 2007, Școala Gimnazială “H.M.Berthelot” din Ploiești este înscrisă în Programul Internațional Eco- Schools, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE), iar în România de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG).
Eco- Schools este un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează. Primul Steag Verde, simbol al calității mediului în unitatea școlară ploieșteană, a fost primit în anul 2010 și, de atunci, încă 5 steaguri și o Plachetă aniversară primită la împlinirea a 10 ani sub Drapelul Verde s-au adunat ca recunoaștere a activităților în care toți elevii și profesorii școlii au fost implicați, dar și familiile acestora.
..Citeste mai departe..

Totuşi, iată că sunt cadre didactice care vor să ocupe funcţii de conducere în şcoli chiar şi în aceste vremuri ciudate

317 candidaţi înscrişi pentru şcolile din Prahova, dintre care 227 au fost declaraţi admişi

Au fost afişate rezultatele finale, după contestaţii, de la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
227 candidați au fost declarați admiși, iar un număr de 74 de candidați au fost declarați respinși. La această probă au fost înscriși 317 candidați, dintre care 316 titulari din județul Prahova și un candidat titular în alt județ.
Au absentat 11 candidați, dintre care 5, aflați în „izolare”, fiind amânați. Au fost contestate rezultatele a 12 lucrări. În urma reevaluării acestor lucrări, nu s-au înregistrat modificări ale notelor inițiale.
..Citeste mai departe..

UPG Ploiești trece în regim exclusiv online

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești a decis ca toate cursurile să se desfășoare, începând de joi, 21 octombrie, în sistem exclusiv online. Măsura a fost luată în contextul pandemiei de coronavirus.
..Citeste mai departe..

Azi catalogul electronic, mâine profesorul electronic!

Atenţie, profesori!

Au început a se purta discuţii pentru ca şcoala românească să apeleze la electronică şi în vederea catalogului! Să se adopte un proiect referitor la implementarea catalogului electronic! La Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a avut loc o astfel de discuţie, purtată între managerul unei şcoli private (!) şi oficiali din cadrul instituţiei amintite.
Argumentul, în favoarea introducerii acestei forme de catalog, ar fi acela că se doreşte ca sistemul de educație să se dezvolte din ce în ce mai mult și să se realizeze tot ceea ce este mai bun pentru viitorul copiilor! Pe bune?
Cum adică „să realizăm tot ce mai bun pentru viitorul copiilor copiilor”? Dacă se apelează în continuare la catalogul clasic înseamnă că aceşti copii nu mai au vitor? Este nevoie de catalog electronic ca să existe viitor? Doamne fereşte!
Azi catalogul electronic, mâine profesorul electronic! Şi uite aşa vor rămâne profesorii fără catedre, fără job-uri, crezând că tot ce se face acum este pentru binele comun! Nu, nu pare deloc aşa.
..Citeste mai departe..

De ce statisticile prezentate de diverse instituţii publice nu prezintă şi numărul de persoane vindecate de covid-19?

Este inadmisibil ce se întâmplă, la nivel informaţional, cu relatările despre „noi cazuri” de C-19, despre „pandemie” în general! Deschizi televizorul – vezi şi auzi despre covid şi vaccinare, deschizi radioul – tot despre covid şi vaccinare, accesezi site-uri de ştiri – tot despre covid şi vaccinare! Mă, dar altceva nu mai se întâmplă pe Globul ăsta?
Ceva informaţii care să bucure omul nu ştiţi să daţi? Aha, vreţi să îi speriaţi şi mai mult pe oameni? Ca să ce? Să se supună în continuare regulilor hidoase, totalitariste? Uite că de data asta, faţă de anul trecut, nu prea mai merge treaba cu sperietura, că mulţi oameni aveau să îşi dea seama cam cum stau lucrurile.
..Citeste mai departe..

Ziua Educaţiei, ce a fost şi ce a ajuns!

De la pupături, la înţepături cu seruri experimentale!

Când a fost adoptată Ziua Educaţiei, cu ocazia Conferinţei Interguvernamentale speciale desfăşurate la Paris, din anul 1966, cu participarea OIM si UNESCO, minţile luminate de atunci s-au gândit că această zi de 5 octombrie să fie destinată ca semn de apreciere a cadrelor didactice din întreaga lume.
Acum, în 2021, se vede bine treaba cât de „multă” apreciere există, din partea statului român, pentru cadrele didactice!
Atât de multă încât şi-au făcut loc disciminări şi segregări asupra celor care decid să nu se facă experimente medicale, prin înţepături, asupra lor.
Este horror ce se întâmplă acum şi în acest domeniu al Educaţiei, un domeniu car ar trebui să fie pilonul de bază al societăţii, dar a ajuns să fie folosit ca mijloc de propagandă pentru ceva experimental.
..Citeste mai departe..

Ministrul Educaţiei recunoaşte că învăţământul românesc nu este pregătit pentru şcoala online!

Se pare că se vine în continuare la şcoală chiar şi în localităţile unde aşa zisa rată de incidenţă trece de 6/ 1.000

După ce timp de un an şi jumătate, voci din vârful învăţământului, au tot adus cuvinte de laudă la adresa învăţământului online şi s-au făcut, pe ici pe colo, oaresce investiţii în aparatura necesară, iată că acum ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, recunoaşte că Şcoala românească nu este pregătită pentru un învăţământ online, că nu sunt suficienţi profesori pregătiţi în acest sens! Declaraţia a fost făcută la Digi 24, unde domnii din guvern par a se simţii excelent! Asta ca o parantreză.
..Citeste mai departe..

Elevii cu media 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat, premiaţi cu 1.000 şi, respectiv, cu 3.000 de lei fiecare

În clădirea ce adăposteşte şi Inspectoratul Școlar Județean Prahova a avut loc astăzi, 28 septembrie, premierea elevilor prahoveni care au obţinut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021.
Premierea s-a făcut în conformitate cu Ordinul ministrului educației, nr.5185/01.09.2021. Astfel, pentru cei care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională s-a acordat suma de 1.000 de lei de persoană, iar pentru cei cu media 10 la Bac s-a oferit suma de 3.000 de lei.
Au fost premiaţi 8 absolvenţi de clasa a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi 7 elevi absolvenţi de liceu care au obţinut media 10 la Bacalaureat.
Aşa cum se procedează de ceva vreme, din păcate nu ni se oferă posibilitatea să le scriem şi numele acestor performeri!
..Citeste mai departe..

Risc de îmbolnăvire în rândul elevilor din pricina frigului din clase!

Pe lângă măsurile aberante, numite „măsuri de protecţie”, elevii sunt nevoiţi să suporte şi frigul din clase!

Ce credeţi că o să se întâmple cu şcoala, cu clasa dacă mai mulţi elevi vor acuza stări de gripă, de viroză din cauza condiţiilor în care sunt nevoiţi să înveţe? „Scenariul roşu”!

Frigul pare că s-a instalat cam devreme în acest sezon. Cel mai acut se simte în apartamente, dar şi sălile de clasă din şcoli. Aici, pe lângă aberantele „măsuri de protecţie”, elevii sunt nevoiţi să suporte şi temperaturile joase din clasă. Cu măşti pe figură şi în frig, vă daţi seama ce condiţii „bune” au elevii în Şcoala românească?
..Citeste mai departe..

Ce trebuie să ştie cei care doresc să obţină definitivarea în învăţământ!

A fost stabilit Calendarului de organizare și desfășurare a examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar în anul școlar 2021—2022.
O menţiune, totuşi. Ar fi fost indicat ca acest calendar să fie publicat mai devreme pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, pentru că înscrierile au început pe 16 septembrie, ori anunţul cu calendarul însoţit de Metodologie a fost publicat pe 21 septembrie pe isj.ph.edu.ro!
Înscrierea candidaților se efectuează la unitățile de învățământ, până pe 14 octombrie.
Bun, să prezentăm şi celelalte etape cuprinse în calendarul examenului pentru definitivare:
Până pe 3 iunie 2022 se efectuează inspecțiile de specialitate, probă eliminatorie.
În perioada 6-17 iunie 2022 este prevăzută completarea dosarelor și validarea datelor de înscriere existente în aplicația informatică specifică.
..Citeste mai departe..

În atenţia celor care vor să devină directori la şcoală!

Cadrele didactice interesate să candideze pentru a ocupa o funcţie de conducere în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat mai au câteva zile la dispoziţie pentru a-şi depune dosarele de înscrire la concurs. Mai exact, 26 septembrie este data până când se primesc înscrieri pentru concursul de ocupare a posturilor de conducere din unităţile de învăţământ.
Înscrierile se primesc pe platforma informatică dedicată, la adresa concursdirectori.edu.ro.
În judeţul Prahova sunt scoase la concurs posturile de director şi director adjunct din 207 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică
..Citeste mai departe..

    2 3 4 5 6 7 8