Ultima editie tiparita in format pdf

Ce s-a întâmplat, în Prahova, la înscrirea copiilor în învățământul primar!


A fost centralizată situaţia finală a cererilor de înscriere depuse în cele două etape prevăzute în calendarul aferent înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2019-2020. Astfel, în judeţul Preahova au fost înregistrate 5.192 de cereri, niciun copil nerămânând pe... afară, ceea ce ar reprezenta o premieră în domeniu. La nivel naţional, Ministerul Educaţiei Naționale precizează că au fost admise 154.755 de cereri de înscriere în învățământul primar (dintr-un total de 154.825 de cereri valide). Dintre acestea, 149.304 cereri (96,43%) au fost admise în prima etapă, iar 5.451 de cereri în a doua etapă (3,52%). După cele două etape de înscriere, tot la nivel naţional, 70 de cereri au fost respinse fie din cauza opţiunilor insuficiente, fie din cauza lipsei de locuri în unităţile de învăţământ vizate.
..Citeste mai departe..

Sprijin financiar pentru susţinerea integrării copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, integraţi în învăţământul de masă. Judeţul Prahova primeşte 2,09 milioane de lei.

În şedinţa sa de joi, 16 iunie, Guvernul Romaniei a aprobat proiectul iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice privind repartizarea pe judeţe a sumelor pentru finanţarea drepturilor copiilor/elevilor/tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale, integraţi în învăţământul de masă, pentru anul 2016. Astfel, în premieră, a fost alocată suma de 68 milioane lei pentru susţinerea integrării a 27.350 copii aflaţi în această situaţie.

Judeţului Prahova i-a fost alocată suma de 2,09 milioane de lei.

Prin adoptarea acestui act normativ se urmăreşte încurajarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale şi a copiilor cu deficienţe de învăţare sau cu dificultăţi de adaptare/dizabilităţi să frecventeze învăţământul preuniversitar de masă, sporind în acest fel şansele pentru integrarea lor socială şi garantându-le libertatea de a alege parcursul educaţional considerat cel mai potrivit, adaptat nevoilor fiecăruia.

..Citeste mai departe..

Într-un cadru festiv, la Palatul Parlamentului, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi Şcoala „Sf. Vineri” din Ploieşti au primit certificatul de „Şcoală Europeană”

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a organizat vineri, 17 iunie, la Palatul Parlamentului (Sala „Spiru Haret”), festivitatea de premiere a celor 60 de unități de învățământ preuniversitar câștigătoare în cea de-a XIII-a ediție a Competiției Naționale „Școală Europeană”. Printre unităţile de învăţământ care au primit această distincţie se numără şi două din Ploieşti. Este vorba despre Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi Şcoala „Sf. Vineri”. Acestea nu se află la prima performanţă de acest gen, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploieşti fiind la cel de-al treilea titlu de „Şcoală Europeană”, iar Şcoala Gimnazială „Sf. Vineri” Ploieşti la al doilea titlu.

Fiecare unitate de învățământ câştigătoare a certificatului „Școală Europeană” primeşte și un premiu în valoare de 5.000 lei, ce va fi utilizat pentru dotări. Decizia privind bunurile care vor fi achiziționate aparține conducerii fiecărei unități școlare.

..Citeste mai departe..

3.635 de candidaţi au obţinut calificativul „experimentat” la evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar 49 de elevi au renunţat la Bac-ul de vară

Desfăşurată pe parcursul a trei zile, proba A a Bacalaureatului, cea în care au fost evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română, a adus, în sălile de examen din judeţul Prahova, 4.499 de candidaţi, dintr-un total de 4.548 înscrişi. Au absentat, aşadar, 49 de elevi, aceştia nemaiavând posibilitatea să participe la următoarele probe incluse în prima sesiune a acestui examen, lăsând totul pentru sesiunea din toamnă.

Cu calificativ „mediu” s-au ales 153 de candidaţi, calificativ „avansat” au primit 711 candidaţi, iar 3.635 de elevi au obţinut calificativul „experimentat”.

După proba orală la Limba română urmează, pentru elevii prahoveni, proba D, adică evaluarea competenţelor digitale, pe 21 şi până pe 24 iunie, iar între 27 iunie şi 1 iulie se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

..Citeste mai departe..

Vacanţă cu Evaluare Naţională şi Repartizare computerizată!

Elevii claselor a VIII-a intră vineri, 17 iunie, în vacanţă şi se pregătesc de Admiterea la liceu

A venit şi rândul elevilor de clasa a VIII-a, absolvenţilor de gimnaziu, să intre în vacanţă, astăzi, 17 iunie, fiind ultima zi de şcoală. Vacanţa, însă, în prima ei parte, este una cu multe emoţii, asta pentru că urmează Evaluarea Naţională şi Admitera la liceu, cu fişe de înscriere, repartizări computerizate şi multe alte... bătăi de cap! Celelalte clase din învățământul preuniversitar vor încheia anul școlar pe 24 iunie.

Prima porbă a Evaluării Naţionale va avea loc pe 27 iunie, la Limba şi literatura română (proba scrisă), iar cea de-a doua probă va fi pe 29 iunie, la Matematică (proba scrisă).

..Citeste mai departe..

Ultima zi pentru inspecţii la clasă în vederea obţinerii definitivării în învăţământ

Vineri, 17 iunie, este ultima zi în care se mai pot efectua inspecţiile la clasă pentru examenul naţional de definitivare în învăţământ, pentru anul şcolar 2015-2016, conform unui act normativ al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS). Pentru a trece mai departe şi a avea acces şi la proba scrisă, prevăzută pentru data de 4 august a.c., candidaţii trebuie să obţină, la inspecţia respectivă, cel puţin nota 8, la fel ca şi la proba scrisă.

În judeţul Prahova sunt înscrişi, pentru a obţine definitivarea, 310 cadre didactice.

Rezultatele de la porba scrisă se vor putea cunoaşte pe 11 august, iar cele finale (după rezolvarea contestaţiilor) pe 18 august. Nota obţinută la proba scrisă va reprezenta, practic, nota la examen, iar nota minimă de promovare este, cum precizam şi mai devreme, 8.

..Citeste mai departe..

„Copilărie în pas de dans”, la Casa de Cultură Băicoi-Liliești

Palatul Copiilor, Municipiul Ploieşti sub egida Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, a Inspectoratul Școlar Județean Prahova organizează Concursul Național, „Copilărie în pas de dans” , ediția a VIII-a. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 iunie a.c ., începând cu orele 9:30, găzduit fiind de Casa de Cultură Băicoi-Liliești.

Partener principal în organizarea concursului este Primăria orașului Băicoi.

La ediția din acest an s-au înscris în concurs 39 de instituții: palate și cluburi ale copiilor, asociații culturale, case și centre culturale, școli particulare de dans din 15 județe ale țării.

..Citeste mai departe..

Astăzi şi mâine, Cafeneaua publică EDIS

În perioada 16-17 iunie a.c., Asociația ARES EL desfășoară, în Ploiești, la Restaurant Nabucco, Cafeneau Publică EDIS, începând cu ora 11.00, activitatea ce face parte din cadrul proiectul „Educație Incluzivă în Școlile Prahovene”, prin intermediul căreia se propune facilitarea dialogului între tineri şi factori de decizie pentru identificarea de soluţii pertinente pentru problemele şi nevoile tinerilor cu oportunităţi reduse (în special tinerii romi) din judeţul Prahova, în domeniile Educaţie şi Cultură, Incluziune socială (inclusiv lupta împotriva discriminării şi marginalizării), Participare activa, Dezvoltare personală şi socială, Dezvoltare profesională (inclusiv orientarea în carieră şi creşterea şanselor de angajare); Promovarea educaţiei incluzive, cetăţeniei europene şi principiilor UE privind toleranţa şi lupta împotriva discriminării şi marginalizării în rândul participanţilor.

..Citeste mai departe..

Bacalaureat 2016. Miercuri, ultima zi a evaluării competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

În cea de-a doua zi a Bacalaureatului de vară s-au continuat evaluările competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probă care se întinde pe parcursul a trei zile, nu două cum era până acum. La Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti, elevii care ieşeau din sala de examen erau destul de optimişti în privinţa acestei probe şi schimbau câteva opinii cu cei care urmau să intre în „focul” evaluării, pe al căror chip se puteau vedea emoţiile, fireşti spunem noi, pentru că, totuşi, este examen. 

După proba orală la Limba română, care se încheie miercuri, 15 iunie, urmează, pentru elevii prahoveni, proba D, adică evaluarea competenţelor digitale, pe 21 şi până pe 24 iunie, iar între 27 iunie şi 1 iulie se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

..Citeste mai departe..

Simpozionul – Concurs Judeţean „Invenţii şi Inventatori”, ediţia I

Liceul Tehnologic „1 Mai” din Ploieşti a găzduit, pe 27 mai a.c., Simpozionul – concurs judeţean „Invenţii şi inventatori”, ediţia I, activitate înscrisă în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene pe anul 2016, la poziţia 69.

Pornind de la ideea că stimularea  învăţării disciplinelor tehnice se poate realiza prin identificarea şi prezentarea principalelor invenţii tehnice care au influenţat constructiv evoluţia lumii, simpozionul i-a motivat pe elevii participanţi să prezinte sub formă de prezentare PPT, marile descoperiri şi personalităţi ale lumii.

În cadrul simpozionului, au fost susţinute 23 lucrări ale elevilor. Echipajele de maxim 3 elevi, sub coordonarea unui profesor, au reprezentat: Colegiul „Spiru Haret” Ploieşti, Colegiul Tehnic „Lazăr Edeleanu” Ploieşti, Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu” Ploieşti, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, Liceul Tehnologic Cioranii de Jos, Liceul Tehnologic de Transporturi Ploieşti, Liceul Tehnologic „1 Mai” Ploieşti.

..Citeste mai departe..

Educaţia, cultura şi sportul merg împreună spre viitor la Liceul Tehnologic Agricol Bărcăneşti

Vineri 10 iunie a.c. la Liceul Tehnologic Agricol Bărcăneşti a avut loc o activitate de promomovare a imaginii liceului, eveniment care a reliefat rezultatele foarte bune obţinute de elevii Liceului Tehnologic Agricol Bărcăneşti, mai ales în domeniul sportiv, unde elevii pasionaţi de box, pregătiţi de inegalabilul Titi Tudor, s-au remarcat în competiţii naţionale. De altfel, renunitul antrenor a fost prezent la activitate, prezentând rezulatele elevilor săi, iar tinerii pugilişti au ţinut să ofere asistenţei o demonstaţie de măiestrie sportivă. Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a fsot reprezentat de prof. Nicolae Angelescu – inspector şcolar general, prof. Liliana Ţenescu – inspector şcolar general adjunct, prof. Mihai Morar – inspector şcolar de Limba şi literatura română, prof. Ion Ionescu – inspector şcolar pentru învăţământul profesional şi tehnic.

..Citeste mai departe..

    44 45 46 47 48 49 50