Ultima editie tiparita in format pdf

De la catedră la Maternitate!


183 de cadre didactic titulare aui beneficiat, în anul şcolar precedent, de concedii pentru creştere şi îngrijire copil

Conform unei statistici aparţinând Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova referitoare la numărul de cadre didactice care au plecat (pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă) din sistemul de învăţământ în anul şcolar trecut, din diferite motive, rezultă că foarte multe cadre didactice titulare au rămas însărcinate sau au născut. Este vorba despre 183 de astfel de cadre didactice, mămici, care au beneficiat de concedii pentru creştere şi îngrijire copil în anul şcolar precedent.
..Citeste mai departe..

Mii de candidaţi din Prahova au cerut recorectarea lucrărilor de la „Bac”.

Un număr foarte mare de contestaţii, ale candidaţilor din Prahova, s-au adunat după aflarea rezultatelor la Bacalaureat. Este vorba despre 1.659 de lucrări trimise la recorectat, cele mai multe fiind de la proba de română, 823, după care urmează matematica (411 lucrări), dar şi biologia (298 lucrări). Rezultatele de la recorectare se vor afişa sâmbătă, 16 iulie, lucrările fiind trimise la recorectat în alt judeţ.

Trei unităţi de învăţământ din judeţul nostru au reuşit să obţină procent de 100% de promovabilitate la prima sesiune a Bacalaureatului, provincia fiind la... înălţime de această dată: Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, Colegiul Naţional „Al.I. Cuza” Ploieşti şi Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” Câmpina.

..Citeste mai departe..

Vreţi să studiaţi în Marea Britanie? Universităţile din Regatul Unit vin la Bucureşti pentru a-şi prezenta oferta educaţională

Lunea viitoare, pe 18 iulie, va avea loc la Hotel Sheraton, pe parcursul a 7 ore, o sesiune extraordinară de admitere pe loc pentru absolvenţii de Bacalaureat şi facultate, care vor să se înscrie anul acesta la studii în Marea Britanie, beneficiind de aceleaşi oportunităţi educaţionale şi financiare oferite ca şi până acum de sistemul britanic. Târgul se adresează atât celor care au absolvit liceul, cât şi celor care sunt interesaţi de mastere sau MBA.

Brexit-ul nu afectează situaţia tinerilor care vor fi admişi la programele de studiu în Marea Britanie, cel puţin pentru următorul an academic, 2016-2017, aceştia păstrându-şi aceleaşi condiţii şi beneficii până la finalizarea studiilor.

..Citeste mai departe..

Astăzi se afişează rezultatele de la Bac-ul de vară!

Absolvenţii de clasa a XII-a află astăzi, 12 iulie, primele rezultate de la examenul de Bacalaureat 2016, ele urmând să fie publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei: www.edu.ro, până la ora 16:00. Rămâne de văzut şi când vor fi afişate aceste rezultate şi în fiecare centru în care s-a susţinut examenul, întrebarea venind în urma a ceea ce s-a întâmplat la Evaluarea Naţională, când rezultatele au întârziat să apară din pricina unei aplicaţii virtuale.

Conform calendarului, în această zi urmează să fie înregistrate şi eventualele contestaţii, până ora 20:00. Lucrările vor fi recorectate între 13-15 iulie, pentru ca sâmbătă, 16 iulie, să fie cunoscute rezultatele finale.

..Citeste mai departe..

73,03% promovabilitate la prima sesiune a Bacalaureatului, în Prahova, înainte de contestaţii. Avem şi o medie de 10, ea aparţinând elevei Amalia Gabriela Florescu

După centralizarea rezultatelor obţinute de candidaţii prahoveni la Bacalaureatul de vară, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova raportează un procent al promovabilităţii de 73,03%, numărul elevilor cu medii egale sau mai mari de 6.00 fiind de 3.702, dintr-un total de 5.069 câţi s-au prezentat în sălile de examen. Să evidenţiem singura medie de 10 în Prahova, ea aparţinând elevei Amalia Gabriela Florescu, de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” Câmpina, la specializarea mate-info.

..Citeste mai departe..

Au început înscrierile pentru Repartizarea computerizată

Astăzi, 8 iulie, s-a dat startul perioadei rezervate înscrierilor candidaţilor proveniţi din alte judeţe, valabile pentru Admiterea în învăţământul liceal. Pentru judeţul Prahova, înscrierile se primesc la sediul Inspectoratului Şcolar (Str. Democraţiei, Nr. 35) timp de patru zile, inclusiv pe 12 iulie. În prima zi, figurau înscrişi în jur de 70 de elevi din alte judeţe, cei mai mulţi provenind, ca de obicei, din Dâmboviţa (aproximativ 60% dintre înscrieri), dar şi din Buzău, Ialomiţa şi chiar Bucureşti.

Înscrierea candidaţilor la admitere se face prin completarea fişelor de înscriere, conform modelului stabilit de Comisia Naţională de Admitere şi transmis comisiilor de admitere judeţene.

Tot în această perioadă se fac înscrieri şi pentru absolvenţii clasei a VIII-a din judeţul de provenienţă, fiecare candidat înscriindu-se la şcoala la care a încheiat cursurile învăţământului gimnazial.

..Citeste mai departe..

Gata şi cu Bac-ul. Astăzi s-a dat ultima probă. Aşteptăm rezultatele... de la „aplicaţie”!

Elevii de clasa a XII-a au susţinut astazi, 8 iulie 2016, ultima probă din cadrul primei sesiuni a Bacalaureatului, anume proba la alegere. Mai de fiecare dată, Geografia a fost una din materiile preferate ale candiaţilor de la profilul umanist asta şi pentru ca materia se studiază în toţi anii de liceu, spre deosebire de alte materii precum sociologia sau filosofia.

Pe langa geografie, elevii de la profilul umanist au mai putut da BAC-ul din: logica, economie, sociologie, psihologie sau filosofie. Cei de la profilul real au putut alege din: informatica, biologie, anatomie, fizică şi chimie.

Elevii au primit un subiect în care trebuiau să scrie despre Europa şi să precizeze capitalele unor state europene. De asemenea, ei au avut si un grafic pe baza caruia li se cerea să spună suprafaţa agricolă din trei ţări.

..Citeste mai departe..

S-a dat „verde” bonului valoric al Porgramului Euro 200

Executivul a aprobat, recent, printr-o hotărâre, noul model al bonului valoric valabil în anul 2016 în cadrul programului „Euro 200”, destinat acordării unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare. Din motive de siguranţă, culoarea şi seria bonurilor, cu o valoare echivalentă în lei a sumei de 200 de euro, diferă de la an la an. Culoarea bonurilor valorice din acest an este verde deschis, iar distribuirea acestora  se va face până la data de 30 iulie a.c, urmând ca achiziţia efectivă a echipamentelor IT să se facă până la data de 31 august a.c.

În total, în anul anul 2016, vor beneficia de acest sprijin financiar un număr de 12.024 de elevi şi studenţi, bugetul alocat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice fiind de 15 milioane de lei.

..Citeste mai departe..

110 candidaţi nu s-au prezentat la prima probă scrisă a Bac-ului, în Prahova

Luni, 4 iulie, s-a desfăşurat prima proba scrisă din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, proba de Limba şi literatura română - E)a). Conform datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, numărul elevilor participanţi a fost de 4.657, dintr-un total de 4.767 înscrişi. La nivel naţional, rata de participare a fost de 96,12%. Mai exact, dintre cei 123.958 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea acestei probe s-au prezentat 119.147 de candidaţi. Au absentat 4.741 de de candidaţi, iar 70 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Prima sesiune a Bacalaureatului continuă miercuri, 6 iulie, cu proba obligatorie a profilului - E)c), în timp ce vineri, 8 iulie, este programat ultimul test scris, proba la alegere a profilului şi specializării - E)d).

..Citeste mai departe..

Ce au descoperit profesorii care au soluţionat contestaţiile elevilor prahoveni! Multe lucrări notate... alandala, cu punctaje care nu reflectau realitatea

Procedura de a se corecta lucrările în alt judeţ decât în cel în care s-a susţinut Evaluarea Naţională, dar şi de a se rezolva contestaţiile în cu totul alt judeţ decât în cel în care s-a făcut corectarea nu se poate cataloga ca fiind una de bun augur. Dovadă stau şi rezultatele de la recorectare, care sunt modificate substanţial faţă de notele iniţiale. Au fost şi cazuri fericite pentru unii elevi, dar ei trebuie să se felicite că au avut inspiraţia să depună contestaţie, pentru că altfel rămâneau cu „podoaba” de notă de la corectarea iniţială.

..Citeste mai departe..

Liceenilor de la real le-a picat „Madona” la Bac, iar cei de la uman s-au ales cu „Citadela sfărâmată”!

Absolvenţii de liceu au susţinut astăzi, 4 iulie, prima probă scrisă din cadrul Bacalaureatului, la Limba şi literatura română.

Candidatii au avut la dispozitie trei ore să rezolve cele trei subiecte de pe foaia de examen, subiectele fiind diferenţiate în funcţie de profil. Astfel, cei de la uman şi pedagogic au avut anumite subiecte, iar elevii de la real, tehnologic şi vocaţional au avut altele. Bineînţeles că şi acest examen este supravegheat atât video, cât şi audio, pentru că, nu-i aşa, suntem un popor care luptă împotriva corupţiei şi a vicleniei!

..Citeste mai departe..

    38 39 40 41 42 43 44