Ultima editie tiparita in format pdf

O nouă... faţă a Palatului Copiilor Ploieşti


În vara acestui an, la Palatul Copiilor din Ploieşti au avut loc mai multe lucrări de renovare a unor săli de curs, dar şi darea în folosinţă a unor săli de aşteptare pentru părinţi. Totul arată impecabil!

Într-o societate dominată, din păcate, de dorinţa pentru ştiri negative, iată că îşi face loc şi un subiect... de bine! Şi nici nu avea cum să nu fie „de bine” atâta timp cât faptele sunt demne de toată lauda şi chiar merită apreciate, ca un foarte bun exemplu pentru ceilalţi
..Citeste mai departe..

Bacalaureat 2016. Miercuri, ultima zi a evaluării competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

În cea de-a doua zi a Bacalaureatului de vară s-au continuat evaluările competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probă care se întinde pe parcursul a trei zile, nu două cum era până acum. La Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti, elevii care ieşeau din sala de examen erau destul de optimişti în privinţa acestei probe şi schimbau câteva opinii cu cei care urmau să intre în „focul” evaluării, pe al căror chip se puteau vedea emoţiile, fireşti spunem noi, pentru că, totuşi, este examen. 

După proba orală la Limba română, care se încheie miercuri, 15 iunie, urmează, pentru elevii prahoveni, proba D, adică evaluarea competenţelor digitale, pe 21 şi până pe 24 iunie, iar între 27 iunie şi 1 iulie se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

..Citeste mai departe..

Simpozionul – Concurs Judeţean „Invenţii şi Inventatori”, ediţia I

Liceul Tehnologic „1 Mai” din Ploieşti a găzduit, pe 27 mai a.c., Simpozionul – concurs judeţean „Invenţii şi inventatori”, ediţia I, activitate înscrisă în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene pe anul 2016, la poziţia 69.

Pornind de la ideea că stimularea  învăţării disciplinelor tehnice se poate realiza prin identificarea şi prezentarea principalelor invenţii tehnice care au influenţat constructiv evoluţia lumii, simpozionul i-a motivat pe elevii participanţi să prezinte sub formă de prezentare PPT, marile descoperiri şi personalităţi ale lumii.

În cadrul simpozionului, au fost susţinute 23 lucrări ale elevilor. Echipajele de maxim 3 elevi, sub coordonarea unui profesor, au reprezentat: Colegiul „Spiru Haret” Ploieşti, Colegiul Tehnic „Lazăr Edeleanu” Ploieşti, Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu” Ploieşti, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, Liceul Tehnologic Cioranii de Jos, Liceul Tehnologic de Transporturi Ploieşti, Liceul Tehnologic „1 Mai” Ploieşti.

..Citeste mai departe..

Educaţia, cultura şi sportul merg împreună spre viitor la Liceul Tehnologic Agricol Bărcăneşti

Vineri 10 iunie a.c. la Liceul Tehnologic Agricol Bărcăneşti a avut loc o activitate de promomovare a imaginii liceului, eveniment care a reliefat rezultatele foarte bune obţinute de elevii Liceului Tehnologic Agricol Bărcăneşti, mai ales în domeniul sportiv, unde elevii pasionaţi de box, pregătiţi de inegalabilul Titi Tudor, s-au remarcat în competiţii naţionale. De altfel, renunitul antrenor a fost prezent la activitate, prezentând rezulatele elevilor săi, iar tinerii pugilişti au ţinut să ofere asistenţei o demonstaţie de măiestrie sportivă. Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a fsot reprezentat de prof. Nicolae Angelescu – inspector şcolar general, prof. Liliana Ţenescu – inspector şcolar general adjunct, prof. Mihai Morar – inspector şcolar de Limba şi literatura română, prof. Ion Ionescu – inspector şcolar pentru învăţământul profesional şi tehnic.

..Citeste mai departe..

Încep emoţiile pentru liceeni. Luni, prima probă a Bac-ului de vară

Luni, 13 iunie, absolvenţii de liceu vor începe sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat, odată cu prima probă, cea de verificare a competenţelor lingvistice la Limba şi literatura română. „Bac-ul” de vară se susţine până pe 8 iulie, absolvenţii de liceu vor avea până pe 1 iulie probele orale şi de competenţe digitate, iar din 4 iulie vor fi probele scrise, rezultatele finale urmând să fie afişate în 16 iulie. Dacă până acum, examenele se susţineau sub supraveghere video, ei bine, din acest an s-a dat ordin ca toate sălile în car se desfăşoară examenele naţionale să aibă şi supraveghere audio!

În judeţul Prahova figurează înscrişi, pentru acestă primă sesiune a Bacalureatului, 5.274 de candidaţi, dintr-un total de 5.905 elevi câţi figurau înscrişi la începutul anului şcolar 2015-2016 în clasele terminale de liceu, a XII-a şi a XIII-a. Din cei 5.274 candidaţi, 4.490 sunt din seria curentă, ceilalţi provenind din seriile anterioare.

..Citeste mai departe..

Mâine, la Palatul Copiilor din Ploieşti, Festivalul Judeţean de Teatru

Palatul Copiilor Ploieşti organizează sâmbătă, 11 iunie a.c., Concursul Judeţean de Teatru, ce se adresează intrepreților individuali, grupurilor şi trupelor de teatru din palatul/cluburile copiilor și din școlile judeţului Prahova. Categoria de vârstă a participanţilor este cuprinsă între 4-18-19 ani, gazdă a concursului fiind tot Palatul Copiilor din Municipiul Ploieşti.

Concursul Judeţean de Teatru se desfăşoară pe secţiuni, la categoriile – preşcolar, primar, gimnazial şi liceal. Vor fi teme la alegere: fragment de teatru, scenete, satiră şi umor, teatru de revistă, recital individual (monolog). Jurizarea se va realiza, evident, diferenţiat – pe cluburi ale copiilor şi şcoli, precum şi pe categorii de vârstă (preşcolari, primar, gimnaziu, liceal), urmând să se acorde diplome pentru locurile I, II, III, menţiuni, diploma speciale de interpretare.

..Citeste mai departe..

Echipă completă la conducerea ISJ Prahova. Prof. Liliana Otilia Ţenescu, noul inspector şcolar general adjunct

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a organizat, în perioada 19 mai-10 iunie a.c. o serie de concursuri pentru ocuparea a 53 de funcţii vacante de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare judeţene şi a 13 funcţii vacante de directori ai caselor corpului didactic (CCD). La noi, în judeţul Prahova, era vorba doar de un post vacant de inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, pentru care au concurat două doamne, prof. Magdalena-Maria Georgescu (inspector şcolar pentru formare şi dezvoltare profesională) şi prof. Liliana Otilia Ţenescu (inspector şcolar pentru management instituţional). Concursul, pentru Ploieşti, a avut loc ieri, noul inspector şcolar general adjunct al ISJ Prahova devenind prof. Liliana Otilia Ţenescu.

..Citeste mai departe..

38 de licee participă la faza finală a Concursului Naţional „Tinerii Dezbat” . Dintre acestea, trei sunt din Prahova

În acest weekend, Concursul Naţional „Tinerii Dezbat”, cea mai amplă competiţie de dezbateri din Europa Centrală şi de Est, îşi desemnează câştigătorii în cadrul etapei naţionale ce are loc la Zalău. După desfăşurarea fazelor regionale, în finala ediţiei a VII-a s-au calificat 38 de echipe formate din elevi provenind din licee teoretice, licee pedagogice şi colegii din România. Printre concurenţi se află şi trei echipe reprezentând judeţul Prahova, din trei colegii diferite, evident: Colegiul „Mihail Cantacuzino” Sinaia (câştigătoare a etapei regionale organizate la Sinaia), Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” şi Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti.

..Citeste mai departe..

Mâine, concurs pentru ocuparea postului de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova

Mâine, 8 iunie, vine şi rândul candidatelor pentru funcţia de inspector şcolar general adjunct la ISJ Prahova să intre în „focul” concursului organizat de Ministerul Educaţiei. După cum am mai anunţat, pentru postul de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova candidează  prof. Magdalena-Maria Georgescu (inspector şcolar pentru formare şi dezvoltare profesională) şi prof. Liliana Otilia Ţenescu (inspector şcolar pentru management instituţional). Concursul se desfăşoară la sediul ministerului de resort.

..Citeste mai departe..

Concursul Naţional pentru elevi „Matematica – limbă şi ştiinţă universală”

Şcoala Gimnazială „Rareş-Vodă” şi Colegiul „Spiru Haret”, ambele din  Ploieşti organizează, pe 10 iunie a.c., alături de parteneri, a VII-a ediţie a Concursului Naţional pentru elevi intitulat „Matematica – limbă şi ştiinţă universală”, avizat de Ministerul Educaţiei.

Matematica este prezentă într-o formă sau alta în toate disciplinele de învăţământ, în toate domeniile, în viaţa cotidiană, astfel ca proiectul se adresează tuturor cadrelor didactice (indiferent de specialitate) pentru a-şi coordona elevii.

..Citeste mai departe..

Rămas bun, liceu!

Zi importantă şi, în acelaşi timp, emoţionantă, pentru elevii liceeni, astăzi, 3 iunie, fiind organizate festivităţi de premiere şi de încheiere a învăţământului liceal. Un astfel de eveniment a avut loc şi la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” din Ploieşti. Curtea liceului s-a umplut de părinţi, bunici,elevi si profesori care au venit să asiste la “ultimul sunet de clopoţel.

Liceenii de clasa a XII-a erau îmbrăcaţi sugestiv, în costumul devenit şi la noi, în România, tradiţional: robă de absolvire, tocă, eşarfă. Colegiul are, în acest an şcolar, 208 absolvenţi de liceu, ei învăţând în 7 clase.

În prezenţa directoarei Colegiului Naţional „Al I. Cuza” – prof. Rodica Popescu, au fost nominalizaţi toţi liceenii de clasa a XII-a şi chemaţi în faţa careului pentru a intra în posesia diplomelor de absolvire, fiind premiaţi toţi elevii care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare, primii nominalizaţi fiind şefii de promoţie, cu media 10 de absolvire.

..Citeste mai departe..

    38 39 40 41 42 43 44