Ultima editie tiparita in format pdf

52% dintre candidați au obținut note mai mari de 7 la Titularizare, în Prahova


Singura notă de 10 aparține unei învățătoare!

La proba scrisă a concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-a înregistrat, în județul Prahova, un procent de promovabilitate de 52%, adică 385 de lucrări au primit note între 7 și 10, dintr-un total de 728 transmise spre evaluare. Avem și o notă de 10, ea fiind obținută de Roxana Brroască, pentru postul de învățătoare. De evidențiat faptul că acest rezultat este peste cel obținut la nivel național, respectiv 47,40%
..Citeste mai departe..

Caravana EDIS revine în Ploiești

În perioada 2-4 iunie a.c., la Colegiul Național „Nichita Stănescu” din Ploieşti se desfăşoară, de către, Asociația ARES EL a cincea și ultima activitate din cadrul Caravanei EDIS, caravană organizată în proiectul Educație Incluzivă în Școlile Prahovene, prin intermediul căreia se propune promovarea incluziunii sociale a tinerilor cu oportunități reduse în școlile din Județul Prahova.

După activitățile desfășurate la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Ploiești, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Boldești-Scăeni, Școala Gimnazială „George Cosbuc” și Școala Gimnazială din Comuna Vărbilău, a venit rândul elevilor Colegiului Național „Nichita Stănescu” din Ploiești să își dezvolte atitudini pro incluziune socială şi cunoștințe privind modul în care excluziunea socială și atitudinile discriminatorii conduc la acutizarea unor probleme generale la nivel județean, probleme la care proiectul dorește să găsească soluții concrete și sustenabile.

..Citeste mai departe..

Festivitate de premiere pentru elevii olimpici ploieşteni şi pentru profesorii care i-au pregătit!

Elevii şi porfesorii care au obţinut, în acest an şcolar, premii la olimpiadele şi concursurile naţionale, precum şi cei calificaţi în lotul naţional lărgit în vederea participării la olimpiadele internaţionale, au fost astăzi, 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, premiaţi de către Primăria Municipiului Ploieşti. Festivitatea a avut loc la Teatrul „Toma Caragiu” din localitate, performerii fiind recompensaţi cu Diplome de Excelenţă şi cu bani. Au fost premiaţi 128 de elevi şi 88 de profesori. Suma totală, pentru elevi, a fost de 28.800 lei, iar pentru cadrele didactice a fost de 21.450 lei. Fiecare elev calificat în lotul naţional lărgit al României, în perspectiva participării la olimpiadele internaţionale, a primit suma de 600 de lei.

..Citeste mai departe..

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploieşti şi Şcoala Gimnazială „Sf. Vineri” Ploieşti au obţinut din nou certificatul de „Şcoală Europeană

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploieşti şi Şcoala Gimnazială „Sf. Vineri” Ploieşti au reuşit să obţină certificatul „Şcoală Europeană”, în urma unor evaluări care au avut loc în cursul lunii trecute. Competiţia, organizată de  Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Direcţia Generală a Învăţământului Preuniversitar a ajuns la cea ce-a 13-a ediţie, iar până la ediţia din acest au participat 1.677 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării şi 436 dintre acestea au primit certificatul şi trofeul „Şcoală Europeană”.

..Citeste mai departe..

„Olimpiadele K”: Ne-am înscris, am „punctat”, am învins!

În perioada 15 septembrie 2015 – 29 februarie 2016 s-a derulat, în România, Programul „Olimpiadele K” - un program de responsabilitate socială, sponsorizat de un cunoscut centru comercial şi implementat în parteneriat cu Şcoala de Valori şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care a oferit tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar şansa de a primi o medalie olimpică sub forma unei sponsorizări generoase. La încheierea programului, numărul unităţilor şcolare înscrise depăşea 1.300, iar numărul activităţilor prezentate pentru validare trecea de 40.000.

Pe scurt, Regulamentul „Olimpiadei K” prevede înscrierea şcolii în program şi organizarea unui număr dat de activităţi cu un „tipar” precizat, încadrate în mai multe categorii: Creativitate şi tradiţii, Mediu, Sport şi sănătate, Ştiinţă, cultură, educaţie. Fiecare activitate validată a primit un anumit punctaj.

..Citeste mai departe..

„Festivalul salcâmului înflorit”, la Bucov

Sala de sport a comunei Bucov a găzduit, pe 21 mai a.c.,Concursul judeţean de folclor intitulat „Festivalul salcâmului înflorit”, eveniment înscris într-un proiect care îşi propune înţelegerea importanţei cunoaşterii şi promovării folclorului românesc (obiceiuri, tradiţii, dansuri şi cântece populare, costume populare) în vederea dezvoltării sentimentului naţional şi european.

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: secţiunea I – interpretare vocală - solişti sau grup vocal – 1 cântec popular; secţiunea a II-a – dans popular sau obiceiuri şi tradiţii populare.

La jurizare, s-a ţinut cont de: autenticitatea cântecului (linia melodică, textul), dansului şi obiceiului; calitatea tehnică şi artistică a interpretării; reprezentativitatea costumului popular în raport cu zona folclorică de provenienţă; ţinuta artistică şi prezenţa scenică a artiştilor. La concurs au participat 20 de şcoli din judeţul Prahova, cu 350 de elevi şi 46 de profesori coordonatori.

..Citeste mai departe..

1.505 de candidaţi pentru „titularizare”. Un singur post de Limba română este râvnit de 125 de profesori!

Pentru concursul organizat în vederea ocupării posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul prahovean s-au înscris 1.040 de candidaţi, în timp ce numărul posturilor scoase la concurs este de 1.505, dintre care doar 166 sunt pe perioadă nedeterminată, adică titularizabile.

Şi în acest an, „bătălia” cea mai mare să dă pentru un singur post titularizabil la Limba şi literatura română, unde figurează înscrişi 125 de candidaţi! Respectivul post se găseşte la Liceul Tehnologic din comuna Sângeru.

De asemenea, raportând la numărul înscrişilor faţă cel al posturilor vacante, foarte căutate sunt posturile de învăţători, unde numărul înscrişilor trece lejer de 200, dar şi la Limba engleză, cu 109 candidaţi pentru 8 posturi titularizabile.

..Citeste mai departe..

A patra Caravană EDIS, la Şcoala Gimnazială Vărbilău

La Şcoala Gimnazială Vărbilău se va desfăşura, în perioada 30 mai – 1 iunie a.c., cea de-a patra Caravană EDIS, activitate insclusă în proiectul „Educaţie incluzivă în şcolile prahovene” finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus + Acţiunea Cheie 3: Dialog structurat-Întâlniri între tineri şi factorii de decizie în domeniul tineret. Evenimentul de la Şcoala din Vărbilău face parte din prima activitate a proiectului, care constă în desfăşurarea a 5 caravane în perioada 30 martie – 4 iunie 2016, în fiecare din cele 5 unităţi şcolare partenere ale proiectului: Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Ploieşti, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Boldeşti-Scăeni, Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti. Proiectul este implementat de Asociaţia ARES El, în perioada 1 decembrie 2015 – 31 octombrie 2016, în judeţul Prahova.

..Citeste mai departe..

Elevii Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia au câştigat etapa regională a competiţiei „Tinerii dezbat”

Elevii Colegiului „Mihail Cantacuzino” Sinaia au reuşit să câştige etapa regională a Competiției „Tinerii dezbat”, impunându-se, în finală, în faţa celor de la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu”. Competiţia s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, la Sinaia, județul Prahova găzduind, iată, pentru al treilea an consecutiv etapa regională a acestui concurs.

Pe locul III s-a clasat echipa Colegiului Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti.

Echipa câştigătoare, cea a Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia a fost alcătuită din elevele Mara Cobeanu, Bianca Nazarie şi Iulia Cocârlea, profesor îndrumător Mihail Gheorghe Comşea.

..Citeste mai departe..

Începe cea de-a VII-a ediţie a Concursului Naţional „Romanian Business Challenge” şi a Târgului Naţional al Firmelor de Exerciţiu

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Municipiul Ploieşti organizează, cu sprijinul partenerilor, Târgul Naţional al Firmelor de Exerciţiu şi Concursul Naţional „Romanian Business Challenge”, ediţia a VII-a, ambele evenimente având ca dată de desfăşurare 26 şi 27 mai a.c. Respectivele activităţi au darul de a dezvolta spiritul antreprenorial şi creează premisele pentru integrarea mai rapidă a elevilor pe piaţa muncii. Coordonatori ai proiectului sunt prof. ing. Petrica Dragomir şi prof. ec. Simona Lupu.

Obiectivele activităţilor: promovarea şi dezvoltarea antreprenoriatului autohton pentru o economie globală; dezvoltarea de competenţe necesare unui întreprinzător dinamic şi viabil; dezvoltarea carierei profesionale pentru o piaţă a muncii dinamică şi flexibilă; asigurarea şi dezvoltarea calităţii în unităţile de învăţământ profesional şi tehnic; dezvoltarea abilităților de analiza si sinteza, a creativității si relațiilor interumane la tineri; familiarizarea elevilor cu activităţile specifice unei firme reale.

..Citeste mai departe..

Au început înscrierile pentru probele de aptitudini

Astăzi, 23 mai, şi mâine, 24 mai, se primesc înscrieri pentru liceele/clasele la care se organizează probe de aptitudini. Înscrierea pentru probele de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă se face direct de către candidaţi cu o anexă a fişei de înscriere eliberată de unitatea şcolară la care aceştia absolvă cursurile gimnaziale. Probele de aptitudini se desfăşoară în perioada 25-28 mai a.c., în centrele stabilite de comisia judeţeană de admitere: Colegiul Naţional „Jean Monnet”, Municipiul Ploieşti, (profil pedagogic), Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Municipiul Ploieşti, (profil sportiv), Colegiul de Artă „Carmen Sylva”, Municipiul Ploieşti, (profil artistic), Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Municipiul Ploieşti, (profil sportiv), Liceul Teoretic, Oraşul Azuga, (profil sportiv), Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir”, Oraşul Breaza, (profil militar), Liceul Tehnologic “Ludovic Mrazek” Municipiul Ploieşti, (Profil sportiv).

..Citeste mai departe..

    37 38 39 40 41 42 43