Ultima editie tiparita in format pdf

Încă o rundă de concurs pentru completarea posturilor de conducere din şcolile prahovene


Pentru că nu s-a reuşit, la concursul anterior, completarea tuturor posturilor de conducere din şcoli declarate vacante, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova organizează o nouă rundă de concurs pentru ocuparea acestor posturi de conducere din unităţile de învăţământ.
Este vorba despre 50 de funcţii vacante de director şi 47 de director adjunct, sesiunea de concurs susţinându-se în perioada ianuarie-aprilie a.c.
Dosarele candidaților se încarcă în aplicația informatică dedicată în perioada 19 - 25 ianuarie.
Proba scrisă este programată pentru data de 18 februarie, iar pentru candidații care, la data de 18 februarie se află, eventual, în carantină sau izolare, va avea loc în data de 4 martie.
Proba de interviu se va desfășura în perioada 16 - 25 martie
..Citeste mai departe..

30%, rata de promovare a sesiunii a doua a Bac-ului

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august - septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 este 30,3%, la nivel naţional.
În aceeași sesiune a anului trecut, înainte de soluționarea contestațiilor, procentul candidaților promovați a fost 31,5%.
Din totalul candidaților promovați (9.703), 6.816 candidaţi provin din promoţia curentă, iar 2.887 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoția 2020 - 2021 este 32,3%.
Pentru promoțiile anterioare, rata de succes a candidaților este 26,3%.
În judeţul Prahova, înainte de contestaţii, au promovat 342 de candidaţi, din 1.088 prezenţi (dar unii dintre aceştia nu au susţinut toate probele).
Cea mai mare medie 8.78, a unui elev de la Colegiul Ucecom „Spiru Haret” Ploieşti
..Citeste mai departe..

Pe 13 septembrie îşi redeschide porţile şi Palatul Copiilor Ploieşti

Vă oferim posibilitatea să aflaţi oferta educaţională, 2021-2022, a acestei instituţii şi, de asemenea, să vedeţi şi când vă puteţi înscrie copilul, copiii pentru a frecventa cursurile

Înscrierile încep pe 2 septembrie

Palatul Copiilor din Ploieşti a făcut cunoscută oferta educaţională valabilă pentru anul şcolar 2021-2022. Cursurile încep pe 13 septembrie, frecventarea lor fiind gratuită.
Vârsta minimă a copiilor care frecventează activitățile organizate în Palatul Copiilor Ploiești în funcție de profilul cercului:
..Citeste mai departe..

„Lăsaţi copiii să respire la şcoală!”

Sute de părinţi au protestat, în faţa sediului Ministerului Educaţiei, cerând guvernanţilor să nu vaccineze copii, să fie desfiinţate centrele de vaccinare din şcoli, să nu mai existe obligativitatea purtării măştilor în şcoală.

A fost semnat şi un Memoriu dedicat principalelor instituţii ale Statului

Câteva sute de oameni, părinţi, s-au strâns ieri, 31 august, în faţa sediului Ministerului Educaţiei pentru a protesta împotriva deciziilor luate de ministrul Sorin Cîmpeanu asupra elevilor ce se vor întoarce, pe 13 septembrie, la şcoală.
Părinţii îi cer ministrului, cer gruvernanţilor să înceteze în a-i mai obliga pe elevi să poarte mască în sălile de curs, să nu vaccineze copiii, să nu facă presiuni pe copii pentru a se vaccina cu serurile experimentale şi să nu îi transfome pe cadrele didactice în propagandişti vaccinişti
..Citeste mai departe..

Redaţi elevilor Sala de sport!

Sala de sport „Octavian Belu” a fost concepută pentru sport şi trebuie redată activităţii sportive, nu să fie în continuare centru de injectare cu serurilor experimentale. Chiar nu se găseşte o cameră pe undeva în care să se desfăşoare acest act medical?

Unde vor mai efectua elevii orele de sport pe timp friguros?

De la începutul anului, sala de sport ce aparţine Colegiului Naţional „Al.I Cuza” nu mai este rezervată sportului şi a fost transformată în centru de vaccinare, unde oameni în halate albe înţeapă populaţia cu seruri aflate în teste până în decembrie 2023!
Se apropie un un nou an şcolar şi bineînţeles că elevii vor trebui să aibă şi ore de sport.
Ei bine, unde vor practica elevii sportul pe timp ploios şi pe timp friguros? În sala de clasă, pe holurile colegiului? Şi Sala de sport? Că doar poartă numele mareului antrenor de gimnastică, Octavian Belu. Poate că se are în vedere a se schimba şi numele sălii dacă tot s-a schimbat profilul acelei săli. Ce, este imposibil?
..Citeste mai departe..

Ministra de la Sănătate doreşte ca elevii şi profesorii să arate precum chirurgii!

Ea spune că o să interzică utilizarea măştilor textile în şcoli şi o să permită folosirea doar a măştilor de uz medical! Ce parodie! Părinţi, acceptaţi aşa ceva?

Mai indicat este, oameni buni, să consumaţi Tinctură de Propolis decât să purtaţi masca aia pe faţă

Ministra de la Sănătate, Ioana Mihăilă, face ce face şi mai inventează nişte ordine ciudate. Recent, aceasta a declarat că măștile textile vor fi interzise în școli și universități, fiind înlocuite de măști de uz medical! Dar de ce? Bineînţeles că nu s-a adus niciun argument logic sau să se spună că s-a făcut vreun studiu din care să reiasă că măştile textile ar fi mai proaste decât celelalte.
Ioana Mihăilă nu a precizat şi din ce bani vor fi asigurate aceste măști mai scumpe pentru familiile cu mulți copii sau în cele cu venituri mici. Păi ce, o interesează
..Citeste mai departe..

Părinţii elevilor sunt îndemnaţi să boicoteze acţiunea de completare şi semnare a unor chestionare dedicate vaccinării copiilor

Îndemnul vine din partea Alianţei Părinţilor, printr-un comunicat de informare.
„Chestionarul pune în discuție (într-o formă disimulată) restricționarea dreptului la muncă al cadrelor didactice și restricționarea dreptului la educație al elevilor pe criterii de vaccinare”, spune Alianţa Părinţilor

Alianța Părinților are o reacţie dură asupra campaniei de vaccinare ce este pregătită de guvern pentru a se derula în unităţile de învăţământ, asupra copiilor ce au împlinit 12 ani
..Citeste mai departe..

Ploieștiul găzduiește Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

Municipiul Ploiești este gazda Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, ediția a V-a, eveniment organizat în premieră în țara noastră. Primarul Municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici însoțit de viceprimarii municipiului nostru, doamna Magdalena Trofin și domnul Daniel Nicodim, împreună cu administratorul public al Municipiului Ploiești, doamna Simona Albu, s-au întâlnit, astăzi, la sediul municipalității, cu doamna prof. Daniela Lica, director al Centrului Județean de Excelență Prahova, organizator al acestei competiții educaționale de talie internațională alături de Societatea de Performanță și Excelență în Informatică(SEPI).
..Citeste mai departe..

Şcoala se transformă, dar nu în bine!

Educaţia, moralitatea, par să fie de domeniul trecutului în Şcoala românească. Cu ce sunt înlocuite? Cu frica de ceva, cu supunerea imediată faţă de „măsuri sanitare” impuse de... sus, cu suspiciuni faţă de colegii de clasă în ce priveşte starea de sănătate, cu dezmăţ, cu pornografie!

Asta nu mai este Şcoală!

Ştiu, oare, guvernanţii, câte cazuri de depresii au fost înregistrate în rândul copiilor începând de anul trecut, odată cu introducerea restricţiilor?

Şcoala tinde să fie schimbată radical de noul val „progresist” ce este impus şi în România, deşi Constituţia ţării spune cu totul altceva. Dar cine mai ţine cont de Constituţie? Nici măcar cei care au jurat că o vor respecta nu o respectă!
Şcoala nu mai este acea instituţie în care copiii se formează ca oameni, în care educaţia, moralitatea, învăţarea istoriei poporului, a geografiei, sportul să fie priorităţi
..Citeste mai departe..

Discriminare după Discriminare, în Educaţie

Se urmăreşte ca doar elevii ce acceptă vaccinarea (experimentală) să beneficieze de şcoala faţă în faţă dacă vor exista „cazuri” de covid în clasă! Dar dacă cel „pozitiv” este deja vaccinat, pe cine mai păstraţi în clasă?

S-a descoperit actul medical pentru care, dacă îl faci, primeşti bani, nu numai mici şi bere! 100 de lei pentru profesorii care acceptă „imunizarea” cu serurile experimentale. Din punct de vedere juridic, cu ce avem de aface?

A apărut Petiţie împotriva discriminării elevilor

Cu cât se apropie mai mult momentul când elevii vor reintra în şcoală, cu atât apar fel de fel de idei bizare în ce priveşte măsurile „pandemice”, luate de către cei ce conduc destinele învăţământului şi sănătăţii româneşti. Incredibil, dar adevărat!
..Citeste mai departe..

Şcoala trebuie să rămână Şcoală, nu locul în care unii fac experimente medicale pe copii! Părinţi, ce faceţi?

Gheorghiţă şi Cîmpeanu doresc să înfiinţeze centre de vaccinare pentru copii, în şcoli, cu „cadouri” pentru părinţi! Aşa ceva...!

A rămas mai puţin de o lună până la începutul unui nou an şcolar. Faţă de anul trecut, de data aceasta autorităţile centrale sunt decise ca şcoala să se facă faţă în faţă, adică elevii să vină la şcoală, nu să se mai stea pe online, chiar dacă populaţia era ameninţată cu „valul IV” pentru la toamnă încă din prima lună de vară!
Dar de ce, aşa dintr-o dată, nu le mai place unora online şi vor „faţă în faţă”? Păi, dând un pic timpul înapoi putem deduce ce se urmăreşte, de fapt.
Colonelul de Armată, Gheorghiţă – cel însărcinat să se ocupe de înţeparea populaţiei, inclusiv a copiilor!, dar şi ministrul Educaţiei, Cîmpeanu, au lansat public ideea ca în şcoli să existe centre de vaccinare pentru elevi! Şi mai mult decât atât se vorbeşte despre oferirea de stimulente pentru părinţii care îşi lasă copiii la vaccinare!
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7