Ultima editie tiparita in format pdf

De ce tac sindicatele?


Dacă până în acest an, sindicatele din învăţământ erau foarte vocale, inclusiv prin 2017, după ce se majorase de două ori salariile în sistem, iată că acum, în anul de graţie 2020, vocea sindicatelor nu s-a auzit mai deloc, deşi motive erau şi mai sunt suficiente pentru a se protesta.
Nu s-a revoltat niciun lider de sindicat cu privire la obligativitatea purtării măştilor de către elevi, profesori, o măsură aberantă, care nu face altceva decât să slăbescă sistemul imunitar al omului.
Nici măcar juriştii sindicatelor nu au sesizat acest aspect, că este ilegal să obligi pe cineva să aplice un act medical. Nu am auzit niciun sindicalist bociferând pentru cum au ajuns şcolile să semene cu puşcăriile, cu linii trasate prin curte, pe holuri, cu semne pe unde să păşească elevii, pe unde să circule profesorii etc. Nimeni nu a spus nimic!
Atunci, dragi români, vă meritaţi soarta şi ceea ce urmează a vi se întâmpla din partea ăstora pe care îi lăsaţi să-şi facă de cap, pe banii contribuabililor!
Să înţelegem că sindicatele au glas numai atunci când este vorba despre majorări de salarii
..Citeste mai departe..

972 de candidaţi pentru proba scrisă a concursului de Titularizare

Pentru proba scrisă a Concursului organizat în vederea ocupării posturilor/ catedrelor vacante din învăţământul preuniversitar s-au înscris 972 de candidaţi. În total, ar fi vorba despre 1.044 de persoane înscrise, însă 46 participă la repartizări în baza notelor obţinute în anii precedenţi şi 26 vor participa doar pentru detaşare. Sunt scoase la concurs 1.614 posturi, dintre caree 160 cu contract încheiat pe perioadă nedeterminată, adică titularizabile. Vacante sunt 1.218, iar rezervate 396 posturi. De asemenea, sunt 752 posturi complete şi 862 incomplete. Proba scrisă a Titularizării va avea loc pe 29 iulie. Primele rezultate vor fi afișate pe 4 august.
..Citeste mai departe..

Unde mai sunt locuri libere în învăţământul liceal prahovean

După repartizarea computerizată a absolvenţilor de liceu care au susţinut Evaluarea Naţională, în judeţul Prahova mai sunt disponibile 99 de locuri. Acestea sunt: 3 la Liceul Teoretic Azuga; 9 la Liceul Tehnologic „Carol I” Valea Doftanei; 18 la Colegiul „Ion Kalinderu” din Buşteni; 8 la Liceul Teoretic „Şerban Vodă” Slănic; 9 la Liceul Tehnologic „Gheorghe Lazăr” Plopeni; 6 la Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești; 14 la Liceul Tehnologic „Tase Dumitrescu” Mizil; 22 la Liceul Tehnologic „Gheorghe Lazăr” Plopeni. Reamintim că, în prima etapă de Admitere, după repartizare computerizată, 276 de elevi nu au prins niciun loc în liceu. Au fost repartizați 4.823 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 2.555 candidați la filiera teoretică și 2.268 candidați la filiera tehnologică. Elevii nerepartizaţi vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională
..Citeste mai departe..

Începe testarea profesorilor!

Miercuri, 22 iulie, la Colegiul National Pedagogic „Regina Maria” din Ploieşti, are lor proba scrisă a examenului de definitivat, sesiunea 2020.
Accesul candidaţilor în centrul de examen se va face între orele 8.00 şi 8.30, doar pe baza unui act de identitate valid (CI / BI, paşaport).
Persoanele care de la înscriere (octombrie 2019) şi până în prezent şi-au schimbat numele de familie, vor avea asupra lor acte doveditoare (certificat căsătorie, act divorţ etc.).
În sesiunea 2020 a examenului, nota obţinută la examen se calculează după formula: ND=(2NI+NP+7NS)/10, unde: ND este nota la definitivat, NI este nota la inspecție (respectiv cea mai mare dintre notele la cele două inspecții de specialitate obținute de candidatul care a susținut ambele inspecții), NP este nota la portofoliu, NS este nota la proba scrisă, toate notele fiind obținute de candidat în sesiunea de examen curentă.
Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt)
..Citeste mai departe..

Etapa a doua de Admitere în învăţământul liceal

Elevii care nu au reuşit să prindă locuri la liceu în prima etapă de admitere au posibilitatea să facă acest lucru în perioada următoare, ce este programată pentru etapa a doua de Admitere în învăţământul liceal.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova ne aminteşte faptul că, în perioada 24-30 iulie, Comisia de Admitere Județeană primește cereri de înscriere de la:
a) candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus/ transmis dosarele de înscriere în termenul precizat de calendar;
b) candidații care au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați;
c) andidații care nu au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere
d) absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională;
e) candidații din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020-2021
..Citeste mai departe..

Vă puteţi înscrie la Seral până joi, 16 iulie

Candidații din seriile anterioare, care împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020-2021, mai au timp până joi, 16 iulie, să-şi depună dosarele de înscriere la sediul Inspectoratului Școlar Județean Prahova.
Miercuri, 15 iulie, se pot depune dosarele de înscriere între orele 10.00 şi 14.00, iar joi, 16 iulie, în intervalul orar 10.00 – 12.00. Dosarul trebuie să conțină următoarele acte: cererea de înscriere; certificatul de naştere – copie; cartea de identitate – copie; certificatul de căsătorie, dacă este cazul, în copie conform cu originalul (pentru autentificare trebuie prezentate documentele în original); adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională/tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a/testele naţionale/examenul de capacitate - copie; foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) – copie; fişa medicală – copie. Repartizarea candidaților se va face în ședință publică, în data de 17 iulie 2019, ora 11.00
..Citeste mai departe..

Număr record, în Prahova, de elevi nerepartizaţi la liceu de către computer!

La ediţia din acest an a repartizării computerizate a elevilor de clasa a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională, în judeţul Prahova, 276 de elevi nu au prins niciun loc în liceu. Motivul l-a reprezentat faptul că aceştia nu au completat suficiente opţiuni pe fişa de înscriere.
Anul trecut, 148 de elevi au rămas nerepartizaţi, dar iată că, în acest an, numărul a crescut semnificativ, ceea ce înseamnă că unii elevi nu au învăţat mai nimic din „lecţia” primită de foştii lor colegi anul trecut.
Au fost repartizați 4.823 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 2.555 candidați la filiera teoretică și 2.268 candidați la filiera tehnologică. Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate: 214 de elevi la specializări vocaţionale; 120 de elevi în învăţământul militar; 103 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă; 6 elevi cu CES
..Citeste mai departe..

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, luat cu asalt de către candidaţii pentru Titularizare

Totul se desfăşoară cu distanţare fizică şi cu măştile pe figură, ca să nu fie vreun motiv pentru isterici să spună că nu se respectă măsurile de aşa zisă protecţie faţă de covid!

Ieri, 9 iulie, s-a dat startul înscrierilor pentru concursul organizat în vederea ocupării posturilor din învăţământul preuniversitar. Dosarele de înscriere se depun la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, până pe 16 iulie, în condiţii de distanţare fizică, evident! În prima zi, în judeţul Prahova, au fost depuse 161 de dosare de înscriere. Sunt scoase la concurs 1.614 posturi, dintre caree 160 cu contract încheiat pe perioadă nedeterminată, adică titularizabile. Vacante sunt 1.218, iar rezervate 396 posturi. De asemenea, sunt 752 posturi complete şi 862 incomplete
..Citeste mai departe..

Gală guvernamentală, în aer liber!

Anisie doreşte continuarea proiectului „teleşcoală”! Pare tot mai clar că actuala guvernare nu pare să fie dornică în a redeschide şcolile la toamnă!

Ce poate să rostească doamna ministru al Educaţiei: „Această pandemie ne-a solidarizat în jurul educației și am contribuit la dezvoltarea viitorului copiilor noștri”.
Cum? Dezvoltare prin ce? Prin distanţare fizică, prin „stai acasă”, prin stresul cu obligativitatea purtării măştilor pe durata examenelor şi a ritualului de a se lau temperatura elevilor? Vai de noi!

Ministerul Educației și Cercetării și Televiziunea Română au organizat vineri, 3 iulie, Gala TeleȘcoala, eveniment dedicat cadrelor didactice care au susținut ore de curs în emisiunea TeleȘcoala de la TVR. Dragi români, pentru ce era nevoie de o astfel de Gală?
Pentru ce trebuiau să fie premiaţi profesorii care au venit la TV să susţină lecţii în faţa ecranelor TV elevilor care au fost obligaţi să stea închişi în case timp de două luni?
..Citeste mai departe..

Anisie, de la Educaţie, s-a sucit şi vrea Titularizarea, în Stare de alertă!

După ce a amânat înscrirea şi proba scrisă a concurusului de Titularizare, pe motiv că e Stare de alertă, iată că ministrul Educaţiei s-a răzgândit şi a emis, în plină Stare de alertă, un ordin ce cuprinde şi desfăşurarea probei scrise a acestui concurs al cadrelor didactice

Vremuri extrem de intersante şi ciudate în sistemul de învăţământ românesc. Vă aduceţi aminte cum doamna de la Educaţie, pe numele său Monica Anisie, a emis un ordion prin care a amânat înscrierea şi susţinerea probei scise pentru concursul de Titularizare motivând că Executivul Orban a dat o Ordonanţă prin care se prelungeşte starea de alertă! Ei bine, iată că acum, aceeaşi doamnă de la Educaţie vine şi emite un alt ordin ce cuprinde calendarul mobilității personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021
..Citeste mai departe..

În aceste grădiniţe se vor desfăşura activităţi în vacanţa de vară

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a publicat, pe site-ul său, lista unităților de învățământ preșcolar de stat, care vor desfășura activități în perioada vacanței de vară, 6 - 31 iulie 2020. Astfel, este vorba despre şase astfel de unităţi: Grădinița cu program prelungit nr. 21 Ploiești, Grădinița cu program prelungit nr. 32 Ploiești, Grădinița cu program prelungit „Sf.Mucenic Mina” Ploiești, Grădinița cu program prelungit și program normal „Crai nou” Ploiești, Grădinița step by step cu program prelungit și program normal „Licurici” Ploiești, Grădinița cu program prelungit „Clopoțica” Urlați
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7