Ultima editie tiparita in format pdf

Asta ce mai e?


Desen provocator la Sala de sport situată în curtea unui colegiu naţional din Ploieşti! Ai impresia că e club de noapte acolo..!

Cel ce a desenat picioarele „balerinei” este acelaşi care a desenat şi partea superioară? Că par diferenţe mari dintre cele două... părţi!

Vă vine să credeţi că aşa arată acum o sală de sport situată în curtea unei instituţii de învăţământ? În desen pare a fi o dansatoare, o balerină, cu rochiţa ridicată de se vede şi lenjeria intimă!
Partea de jos a corpului este desenată altfel de cum este desenată partea superioară, de îţi dă impresia că artistul a lucrat doar la partea superioară şi că altcineva ar fi continuat... lucrarea desenând, mai stilizat, forma picioarelor! Şi în parte de jos, în stânga, ce se vede, cumva un copil? Ce e harababura asta?
..Citeste mai departe..

S-a redeschis Bursa de valori educaţionale pentru elevi

Elevii ce termină acum învăţământul gimnazial au ocazia de a afla mai multe detalii despre liceul pe care vor să-l urmeze. De asemenea, în acest an sunt prezente, la Bursă, şi câteva Universităţi, aşa că şi liceenii au nde câştigat dacă vor trece pragul Bursei de valori educaţionale

În sfârşit, iată că se reia fizic şi Bursa de Valori Educaţionale! Aceasta desfăşoară în cadrul Săptămânii de excelenţă pentru elevi, 16-19 mai, evenimentul fiind găzduit de Palatul Culturii Ploieşti şi va avea loc în Sala Coloanelor.
La Bursa de valori educaționale, unitățile de învățământ liceal și universitar vor prezenta oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023, precum și activități reprezentative desfășurate de elevi. La ediția de anul acesta, a XII-a, s-au înscris 25 de licee și colegii din Ploiești și din alte localități ale județului.
..Citeste mai departe..

Primăria Ploiești a premiat echipa de robotică de la CN IL Caragiale

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici și administratorul public al municipiului Ploiești, Simona Albu, au premiat, astăzi, elevii câștigători în cadrul Campionatului Mondial de Robotică, care a avut loc în Houston, Texas – Statele Unite ale Americii, în perioada 20-23 aprilie 2022. Conducerea municipalității ploieștene i-a felicitat atât pe tineri, cât și pe doamna profesor Daniela Lica, director al Centrului Județean de Excelență Prahova și mentor al echipei de robotică ploieștene, pentru rezultatul remarcabil obținut în cadrul competiției amintite, respectiv câștigarea Premiului Special al Juriului "Blast of Energy". Echipa de robotică a Colegiului Național „Ion Luca Caragiale”, InfoO1 Robotics, a fost susținută permanent de către administrația publică ploieșteană, în contextul etapelor acestui campionat, derulate la nivel național și internațional.
..Citeste mai departe..

Vălenii de Munte găzduieşte Olimpiada Naţională Interdisciplinară „Ştiinţele Pământului”

În perioada 4 - 8 mai 2022, orașul Vălenii de Munte va găzdui cea de-a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Naționale Interdisciplinare „Științele Pământului”, organizată de Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.
La acest eveniment educațional de marcă, ce are drept obiectiv stimularea studiului interdisciplinar, promovarea performanței și a valorilor autentice în învățământul preuniversitar românesc, participă aproximativ 100 elevi din majoritatea judeţelor ţării.
Colegiul Național ,,Nicolae Iorga", va fi gazda desfășurării celor două probe, teoretică şi practică, la cele patru discipline menţionate anterior, în zilele de 5 și 6 mai 2022.
Cazarea participanților se face într-o unitate hotelieră din orașul Vălenii de Munte. Festivitatea de premiere se va desfăşura duminică, 8 mai 2022, ora 9:30, la Centrul Cultural din localitate. Cei mai buni elevi se vor califica la etapa internaţională a competiţiei.
..Citeste mai departe..

Elevii de la C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti au intrat în posesia Premiului special la Concursul intenaţional de robotică din Houston

Elevii Colegiului I.L Caragiale Ploieşti au câștigat Premiul special la competiția internațională de robotică First Tech Challenge! Concursul s-a desfășurat în perioada 20-24 aprilie, în Houston (SUA) şi a presupus demonstrarea de abilităţi deosebite în domeniul ştiinţelor, tehnologiei, ingineriei şi matematicii (STEM), iar juriul urmăreşte, cu prioritate, modul de stăpânire al principiilor specifice ingineriei, înainte de a evalua performanţele robotului.
Au participat elevi din peste 160 de ţări, ceea ce face ca rezultatul elevilor de la C.N. „I.L. Caragiale” să fie extrem de valoros.
..Citeste mai departe..

Cu „România Educată” în creşe, printr-o Hotărâre de Guvern!

O nouă Metodologie de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară!

De 32 de ani o tot aplică reformă după reformă în Educaţie şi încă mai se continuă cu... reformarea! Unde vom ajunge, în stilul ăsta?

Executivul a adoptat, în ședința din 28 aprilie a.c, prin hotărâre, Metodologia de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară, inițiată de Ministerul Educației. Hotărârea de Guvern a fost emisă în baza Legii nr. 17/2022 de aprobare a Ordonanței de urgență nr. 100/2021, potrivit căreia, începând cu anul școlar 2021 - 2022, creșele devin parte a sistemului de educație! 
..Citeste mai departe..

Proiect eTWINNING ”CHRISTMAS GREETINGS FROM AROUND THE WORLD!”, la GRĂDINIȚA DRĂGĂNEȘTI, județul Prahova

În perioada octombrie 2021 - martie 2022, Grădinița cu Program Normal Drăgănești a fost angrenată într-un proiect interesant intitulat „CHRISTMAS GREETINGS FROM AROUND THE WORLD!”
La nivel internațional, la proiect au fost angrenaţi 163 de participanți (https://live.etwinning.net/projects/project/327625).
În cadrul său, preșcolarii grupei mici ”FLORILOR” din Grădinița Drăgănești au marcat:
a) Colaborare directă cu TIZIANA CAMMARANO, ITALY și HULYA OCAK, TURKIYE. Fiecare dintre copii a pregătit felicitări pentru fiecare coleg din clasa parteneră. Așadar, au fost trimise prin poștă 80 de felicitări de Crăciun, lucrate individual de fiecare preșcolar din grupa „Florilor” din GRĂDINIȚA DRĂGĂNEȘTI către TIZIANA CAMMARANO, ITALY și HULYA OCAK, TURKIYE și partenerii noștri din Grecia, Spania, Portugalia și Bulgaria. 
..Citeste mai departe..

„Lumina lumii”, la Palatul Copiilor Ploieşti

Concurs Județean interdisciplinar la care au participat 94 de copii, care a devenit, astfel, mesageri ai spiritualității creștine

Vineri, 15 aprilie a.c., Palatul Copiilor a organizat prima ediție a Concursul Județean interdisciplinar „Lumina lumii”, proiect aflat în Calendarul Activităților Educative Județene al ISJ Ph, mai exact secțiunea de muzică religioasă.
Au participat 94 de copiii, soliști și grupuri, care prin interprerarea lor emoționantă, au devenit mesageri ai spiritualității creștine. Având în vedere faptul că acest concurs se desfăşura în pragul unei iubite sărbatori creștine - Intrarea Domnului în Ierusalim, cu atât mai mult vocile și puritatea lor copilărească au adus „pământul mai aproape de cer”.
..Citeste mai departe..

,,Tânărul ecologist – ocrotitorul mediuluiˮ - ediţia a-x-a

27 de unităţi de învăţământ din judeţul Prahova au participat la acestă ediţie a X-a a proiectului, plantând copăcei în grădinile şcolilor, ei marcând, astfel, şi Luna pădurii

În cadrul proiectului judeţean, înscris în CAEJ Prahova 2022, ,,Tânărul ecologist - ocrotitorul mediuluiˮ, în săptămâna 11-15 aprilie a.c. a avut loc o activitate de plantare. Elevii şi profesorii au plantat puieţii în grădinile instituţiilor de învăţământ pentru a marca Luna pădurii (15 martie-15 aprilie 2022). Materialul săditor, constând într-un număr de 100 puieţi de molid, a fost asigurat gratuit de către Direcţia Silvică Prahova, care este partener în proiect de la prima ediţie.
..Citeste mai departe..

„Învăţ şi salvez”, proiect de educaţie sanitară în învăţământul prahovean

750 de elevi de clasa a 7-a din 15 școli prahovene participă la cursuri de acordare a primului ajutor în cadrul programului de educație sanitară „Învăț și salvez”.
Unitățile de învățământ care se vor implica în proiecte viitoare de formare în prim ajutor vor fi dotate cu echipamente specifice ca suport pentru cursuri. Proiectul se desfășoară în perioada martie - septembrie 2022.
În perioada 4 aprilie-13 mai, elevii fiecărei clase participă la 8 ore de curs în care vor deprinde noțiuni de prim ajutor, care includ: utilizarea numărului de urgență 112, lanțul supraviețuirii, siguranța salvatorului, suportul vital de bază, manevrele de resuscitare, poziția laterală de siguranță, primul ajutor în hemoragii și traumatisme și, nu în ultimul rând, cum cei mici pot acorda primul ajutor pentru părinți și bunici (accident vascular, durere toracică, criză convulsivă, criza hipoglicemică).
..Citeste mai departe..

Echipa C.N. „I.L. Caragiale Ploieşti a câştigat marele premiu la Olimpiada Națională de Robotică

Echipa de robotică a Colegiul Național "Ion Luca Caragiale", Ploiesti a obținut marele premiu Inspire Award 1, la Olimpiada Națională de Robotică „First Tech Challenge”, organizată de asociația Nație prin Educație şi desfășurată la București, în perioada 1-3 aprilie 2022.
În urma acestui rezultat echipa va reprezenta România la faza ințernațională a competiției ce va avea loc la Huston, în Statele Unite ale Americii, între 20 şi 24 aprilie a.c.
Iată şi care este componenţa echipei câştigătoare: Georgescu Sebastian – lideul echipei; Andronache Mădălina, Neagoe Rareș, Barbu Antonia, Bîcin Anelisse - Departament PR; Săndulescu Alexandru, Cimpoiașu Mihail - Departament Programare: Andraș Alin, Popescu Alexandra, Dinu Vlad, Enache Gabriel – Departament construcție; Ristea Codrin, Crețu Sebastian – Departament proiectare 3D; Tudor Avram, Stefan Soare și prof. Daniela Lica - mentorii echipei.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7