Ultima editie tiparita in format pdf

De la catedră la Maternitate!


183 de cadre didactic titulare aui beneficiat, în anul şcolar precedent, de concedii pentru creştere şi îngrijire copil

Conform unei statistici aparţinând Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova referitoare la numărul de cadre didactice care au plecat (pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă) din sistemul de învăţământ în anul şcolar trecut, din diferite motive, rezultă că foarte multe cadre didactice titulare au rămas însărcinate sau au născut. Este vorba despre 183 de astfel de cadre didactice, mămici, care au beneficiat de concedii pentru creştere şi îngrijire copil în anul şcolar precedent.
..Citeste mai departe..

32,17% este promovabilitatea la Bac-ul de toamnă, în Prahova, după contestaţii

Ploieştenii s-au descurcat ceva mai bine decât bucureştenii, capitala totalizând 29,95% promovabilitate!

În judeţul Prahova, procentul de promovabilitate înregistrat la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor, este de 32,17%, faţă de 28,83% cât era înainte de contestaţii, mai bine decât media pe ţară (29,7), dar şi peste cât s-a înregistrat în Bucureşti (29,95%) Cea mai mare medie a fost 8,91, obţinută de o elevă de la C.N. „Nichita Stănescu” Ploieşti, doar 9 elevi având medii mai mari de 8.00.
..Citeste mai departe..

Conform manualului de Biologie pentru clasa a VI-a, corpul uman s-a modificat: inima este în dreapta, ficatul în stânga!

După erorile apărute în manualul de a VI-a de Geografie, iată erori grave au fost semnalate şi în manualul de Biologie, tot pentru clasa a VI-a, manual scos de editura Ministerului Educației. Printre cele mai mari greşeli apărute în respectivul manual se numără cele despre cum sunt poziţionate, conform ilustraţiilor, anumite organe în corpul uman – inima fiind în dreapta, iar ficatul în stânga! Totodată, ilustrații greșite sunt și în ce priveşte lobii plămânilor, dar și de reprezentarea traseului urinei și locul rinichilor în organism! Doamne fereşte!
..Citeste mai departe..

Sute de locuri din licee şi şcoli profesionale aşteaptă să fie ocupate pe 7 septembrie

Vineri, 7 septembire a.c., la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova se organizează repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare. Este vorba atât despre locurile de la liceu, cât şi pentru cele din învăţământul profesional. Cererile de înscriere se primesc până pe 6 septembrie. La liceu, pentru repartizarea de pe 7 septembrie, au mai rămas vacante 413 locuri, acestora urmând să li se adauge şi sutele de locuri de la profesională.
..Citeste mai departe..

28,83% este promovabilitatea, în Prahova, la Bac-ul de toamnă

În judeţul Prahova, procentul de promovabilitate înregistrat la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, înainte de rezolvarea contestaţiilor, este de 28,83%, ceva mai bine decât media pe ţară, care este de 26,9%. Cea mai mare medie a fost 8,91, obţinută de o elevă de la C.N. „Nichita Stănescu” Ploieşti, doar 8 elevi având medii mai mari de 8.00. S-au prezentat la examen 1.318 candidaţi, fiind promovaţi 380, iar respinşi 937, adăugându-se şi un elev eliminat din examen. Printre cei respinşi, 253 au avut medii între 5 şi 5,98, ei fiind în categoria „respinşi cu medii”.
..Citeste mai departe..

Elevii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat, premiaţi la Inspectoratul Şcolar

Cuantumul stimulentului financiar acordat fiecărui absolvent este în valoare de 3.000 de lei pentru absolventul învățământului liceal care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat

La sediul Inspectoratului Școlar Județean Prahova a avut loc joi, 30 august a.c., festivitatea de premiere a absolvenților învățământului liceal care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2018) precum și a absolvenților învățământului gimnazial care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul 2018 în temeiul unui ordin al Ministerului Educaţiei
..Citeste mai departe..

Se schimbă modalitatea de calcul a mediei de admitere la liceu?

Se apre că media de admitere la liceu se doreşte a fi modificată de către Ministerul Educaţiei, care a propus o nouă modalitate de calcul în cadrul unui întâlniri avută cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi. Astfel, notele de la tezele unice din clasele a VII-a şi a VIII-a vor înlocui media de gimnaziu şi vor conta în proporţie de 20% în media de admitere la liceu. Dezvăluirea a fost făcută de preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, care a precizat că propunerea vine de la Ministerului Educaţiei. Reprezentanţii părinţilor au propus ca tezele unice să fie date numai la materiile din profilul pe care elevii vor să îl urmeze la liceu.
..Citeste mai departe..

Noutăţi în Legea Educaţiei!

Unele acte normative în domeniul educaţiei au fost modificate în cadrul unei şedinţe a Executivului din ultima decadă a lunii august a.c.

Finanţarea de bază pentru învățământul antepreșcolar, asigurată de către stat, începând cu anul şcolar 2019-2020
Printre cele mai importante modificări se numără și introducerea unui nou alineat cu privire la finanțarea de bază pentru învățământul antepreșcolar (copiii sub 3 ani care se află în creșe și grădinițe), care urmează să fie asigurată începând din anul școlar 2019-2020 de către stat, și nu de autoritățile locale așa cum este în prezent
..Citeste mai departe..

Încep repartizările candidaților care au obținut media minim 5 la concursul de Titularizare

Pe 23 şi pe 24 august a.c. se desfăşoară, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, ședințele de repartizare a candidaților cu media minim 5 obținută la concursul de ocupare a posturilor / catedrelor vacante din 2018, precum și a candidaților care au solicitat repartizarea în baza notelor obținute la concursurile naționale din 2017, 2016, 2015, (2014, 2013,2012-media de repartizare peste 7,00). Pe 23 august, repartizarea se efectuează la următoarele discipline : limba română, limba franceză, limba germană, limba latină, limba engleză, documentariști, matematică, informatică, fizică, chimie, biologie, istorie, cultură civică, psihologie, economie, filosofie, profesor consilier, geografie, religie,
..Citeste mai departe..

Detalii despre înscrierile la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti anunţă că înscrierile pentru Liceu – cursuri serale şi Şcoala postliceală – cursuri de zi se pot efectua până pe 30 august, între orele 11:00 şi 15:00, iar pentru Şcoala profesională de 3 ani – cursuri de zi, înscrierile se efectuează în perioada 31 august – 3 septembrie, tot în intervalul orar 11:00 – 15.00.
Pentru Şcoala profesională de 3 ani – cursuri de zi este pusă la dispoziţie o clasă a IX-a, filiera Tehnologică, pentru domeniul Turism şi alimentaţie: 14 locuri – specializarea Bucătar şi 14 locuri – specializarea Ospătar (chelner) vânzător ȋn uniţăţi de alimentaţie.
..Citeste mai departe..

S-a definit... Definitivarea!

Aproape de 80% este promovabilitatea, în Prahova, la Examenul de Definitivare în învăţământ

După rezolvarea contestaţiilor, procentul de promovabilitate la Examenul de Definitivat s-a majorat la 79,17%, în judeţul Prahova, de la 74, 53%, cât se înregistra înainte de contestaţii. Astfel, în loc de 161 de candidaţi care au primit note egale sau mai mari de 8, acum sunt 171. Examenul s-a susţinut la Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti. Opt candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă: Irina Ion (proba de concurs: asistentă medicală generală - maiştri instructori, specialitate şi metodica predării acesteia); Iulia Ecaterina Ţacă (Limba şi literatura româna şi Matematică, metodica predarii acestora, învăţământ primar în limba română); Mariana-Andreea Dragomiroiu (psihopedagogie specială – pentru profesori, specialitate şi metodica predării acesteia); Alexandru Călin (educaţie fizică şi sport, specialitate şi metodica predării acesteia),
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7