Ultima editie tiparita in format pdf

Încă un elev strălucit ne pleacă din ţară!


Elevul Rareş Avram, de la C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti, a fost acceptat de Univ. Harvard din SUA

Rareș Avram, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești, la profilul matematică-informatică, intensiv informatică, a fost acceptat la prestigioasa Universitate Harvard din Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii.
Rareș a fost unul dintre cei 747 de candidați acceptați, dintre cei 10.000 care au depus aplicații. El a fost pasionat de informatică încă din clasa a V-a, fiind elevul doamnei profesor Daniela Lica.
A participat la 6 ediții consecutive ale Olimpiadei Naționale de Informatică, până în clasa a X-a inclusiv, obținând mai multe medalii. La sfârșitul clasei a IX-a, a fost unul dintre reprezentanții României la Competiția Internațională Mathematical Grammar School Cup Belgrade, unde a obținut Medalia de Argint la Informatică și Medalia de Bronz la disciplinele Matematică și Fizică
..Citeste mai departe..

Un nou an universitar la UPG Ploiești

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și-a deschis joi, 1 octombrie, porțile pentru un nou an universitar, manifestarea fiind organizată în condiții speciale generate de pandemia de coronavirus. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai mediului de afaceri, autorităților publice locale, ai instituțiilor deconcentrate, Camerei de Comerț și Industrie Prahova, ai corpului diplomatic acreditat la București, ai parteneri instituționali și, bineînțeles, studenților. Printre invitații speciali ai evenimentului de deschidere a anului universitar 2020-2021 s-a numărat și fostul mare campion al României, Ivan Patzaichin.
..Citeste mai departe..

Generaţia cu mască pe faţă doreşte să fie educată sexual de către Şcoală!

Dragi elevi, Şcoala a fost concepută pentru a vă învăţa carte, nu să vă arate profesorii, în public, ce să faceţi voi, la clasele primare, cu organele genitale din dotare sau să se spună cum se concep copiii! O astfel de educaţie se face de către părinţi, că voi sunteţi copiii lor, ai părinţilor, nu ai statului! Este vorba despre intimitatea fiecăruia, dacă ştiţi ce înseamnă!

Într-o perioadă în care întreaga societate este abuzată de tot felul de restricţii, iată ce grijă au organizaţiile de elevi!

Pas cu pas spre distrugere sufletului şi spre promovarea desfrâului încă de la cele mai fragede vârste!

O informaţie foarte interesantă, dar şi alarmantă, a apărut astăzi în peisajul mediatic românesc. Se afirmă că mai multe organizaţii de elevi îi cer şefului statului, Klaus Iohannis, să retrimită în Parlament Legea privind educaţia sexuală, exprimându-şi, ce să vezi, dezamăgirea faţă de decizia CCR care a stabilit că prevederile privind înlocuirea educaţiei sexuale cu educaţia sanitară sunt constituţionale
..Citeste mai departe..

Alianţa Părinţilor spune „Nu” măştilor în şcoli

Printr-o Notificare trimisă şcolilor, Alianța Părinților nu îşi dă acordul pentru obligativitatea purtării măștilor de către copii, pentru termometrizare, pentru aplicarea de „substanțe dezinfectante” şi pentru alte măsuri incluse în ordinul comun al Ministerului Sănătăţii – Ministerul Educaţiei

De curând, Alianța Părinților a trimis o notificare pentru școli în care anuță motivele pentru care nu-și vor da cordul pentru dispozițiile referitoare la obligativitatea folosirii măștii de protecție în unitățile de învățământ, la folosirea dezinfectanților, termometrizarea, vaccinare, precum nici pentru administrarea de medicamente.
În Notificare se precizează că aceste măsuri au fost luate fără consultarea prealabilă a părinților şi consimțământul expres al acestora, încălcându-se astfel autoritatea părintească
..Citeste mai departe..

Brambureala din Educaţie continuă!

„Cazuri de covid” în chiar prima zi de şcoală!
Când au avut timp elevii şi profesorii să-şi dea seama că ar fi „infectaţi”, că prezintă măcar unul dintre zecile de simptome?
Când a fost timp să se facă teste?
Când a fost timp să se analizeze testele şi să se dea şi rezultatele? Totuşi, vorbim de prima zi de şcoală!
Dacă persoanele care purtau mască s-au îmbolnăvit de covid (în şcoli este obligatoriu să porţi mască), înseamnă că acea mască nu protejează, iar rezultatul „pozitiv” a ieşit, probabil, din pricina purtării măştilor, pentru că nu este asigurat circuitul normal al respiraţiei!

Încă din prima zi de şcoală, Prefecturile şi Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă de prin anumite judeţe s-au grăbit să anunţe că deja există „cazuri de infectare cu coronavirus în şcoli”, în rândul cadrelor didactice şi a elevilor! Nu vi se pare cam ciudat acest lucru
..Citeste mai departe..

Începutul anului şcolar, „păzit” de poliţişti şi jandarmi cu bastoane! Ne mirăm că nu s-a adus şi armata!

Prezenţa masivă a poliţiştilor şi jandarmilor la fiecare şcoală te făcea să te întrebi dacă Şcoala mai este Şcoală sau s-a transformat în altceva!

„Fluturându-se” lozinca „în context actual epidemiologic” sunt aplicate măsuri extrem de ciudate şi care pot fi foarte periculoase pentru Democraţie şi îi pot traumatiza pe copii!

Tradiţia spune că prima zi de şcoală trebuie să fie un moment unic şi de neuitat pentru un copil, în sensul bun al cuvântului.
Din păcate, în acest an, autorităţile naţionale şi locale nu au ţinut cont de asta şi au adus în jurul elevilor poliţişti şi jandarmi înarmaţi cu bastoane, tansformând acel moment „unic”, într-o mascaradă de prost gust.
În numele covidului se aplică nişte măsuri extrem de ciudate şi foarte periculoase pentru Democraţie şi pentru bunul mers al societăţii în general
..Citeste mai departe..

Masca, distanţarea fizică şi termometrizarea alcătuiesc imaginea sinistră a învăţământului românesc în 2020!

Cum era cândva...
Vă mai aduceţi aminte cum arăta prima zi de şcoală?
Festivităţi de deschidere pentru noul an şcolar susţinute în fiecare curte a unităţii de învăţământ.
Elevii erau încolonaţi, cel mai frecvent, pe terenul de sport, aranjaţi pe clase. Directorul şcolii susţinea un discurs motivator, în care le ura bun venit în şcoală noilor elevi veniţi.
Fiecare profesoară diriginte putea fi văzută având braţele pline de flori primite de la elevi, un gest frumos, pe care, însă, unii conducători au vrut să-l elimine la un moment dat, pe motiv că ar semăna cu o tentativă de corupere! Câtă „inteligenţă”!
..Citeste mai departe..

Învăţământul prahovean, împărţit în trei „scenarii”!

Toată răspunderea este plasată pe... umerii profesorilor, conducerilor de şcoli şi, de ce nu, a părinţilor!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a susţinut, pe 9 septembrie, o „şedinţă extraordinară”, în urma căreia a emis o Hotărâre, cu numărul 46, unde sunt enumerate condiţiile în care se pot începe cursurile şcolare.
Aşadar, toate acestea s-au decis cu doar cinci zile înainte de startul anului şcolar 2020-2021, dintre care două zile sunt nelucrătoare!
Curios este faptul că acest comitet a emis respectivele hotărâri spunând că scenariile 1, 2 şi 3 sunt decise ca urmare a „propunerilor unităţilor de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova”. Incredibil
..Citeste mai departe..

Două noi manuale de Istorie, în format tipărit şi format digital

Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a vor putea intra, la începutul acestui an şcolar, în posesia a două manuale de Istorie. Acestea sunt opera profesoarelor Maria Mariana Gheorghe şi Irina Ema Săvuţă. Manualele sunt concepute atât în format tipărit, cât şi în cel digital, având DVD. Iată, aşadar, şi o veste bună pentru elevi, că tot au ei, dar şi cadrele didactice, parte, în această perioadă, numai de obligaţi după obligaţii şi măsuri după măsuri impuse de unii care nu se gândesc şi la sănătatea psihică a oamenilor
..Citeste mai departe..

Şcoala trebuie să fie şcoală, nu spital de covid sau altceva!

Scenarii după scenarii
A mai rămas un pic şi şcolile îşi redeschid porţile pentru elevi, odată cu începutul unui nou an şcolar.
Din păcate, cei mai mari decât ei, referindu-ne la persoanele mature ce alcătuiesc factorul decizional, s-au tot contrazis între ei şi nu prea au ajuns la un consens în privinţa siguranţei sănătăţii copiilor în şcoli.
Pe site-ul Ministerului Educaţiei a fost publicat un comunicat ce cuprinde „trei scenarii” pentru revenirea copiilor în clase, conform datelor statistice trimise de către DSP-uri.
..Citeste mai departe..

Profesorul de Matematică, Petre Năchilă, îşi continuă seria apariţiilor editoriale

Binecunoscutul profesor de matematică, Petre Năchilă – fost inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, a publicat, în acest an „Teste pentru bacalaureat” şi „Geometrie pentru toţi” (clasa a VI-a). Aceste culegeri sunt au apărut la Editura Nomina. Până la sfârşitul anului 2020 vor mai apare şi ,,Ora de matematică”, pentru clasa a XII-a şi „Geometrie pentru toţi”, pentru clasele a VII-a şi a VIII-a. Cei interesaţi pot să comande lucrările prin poştă, la telefon 0757020442 sau online pe siteul www.edituranomina.ro. De remarcat şi faptul că anul trecut, tot la aceeaşi editură, au apărut şi ,, Ora de matematică” – pentru clasa a IX-a, clasa a X-a şi clasa a XI-a
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7