Ultima editie tiparita in format pdf

Echipele Colegiilor Naţionale „I.L. Caragiale” şi ,,Jean Monnet” din Ploieşti, câştigătoare a etapei judeţene a Olimpiadei „Tinerii dezbat”


Colegiul Tehnic „Elie Radu” din Ploieşti s-a dovedit a fi şi în acest an o gazdă excelentă a Olimpiadei „Tinerii dezbat”, conducerea unităţii meritând numai cuvinte de laudă pentru modul în care s-a implicat în buna desfăşurare a acestui concurs. De asemenea, aceleaşi cuvinte de apreciere se pot adresa şi prof. inspector şcolar Aurel Graur – coordonatorul Olimpiadei „Tinerii dezbat” la nivel judeţean
..Citeste mai departe..

Premii importante pentru delegaţiile prahovene la etapa naţională a Olimpiadei de Engleză şi de Germană

La etapa naţională a Olimpiadei de Limba Engleză, care a avut loc la Constanţa, între 2 şi 6 aprilie, elevii care au reprezentat judeţul Prahova s-au întors acasă cu premiul I şi două menţiuni. Astfel, premiul I a fost cucerit de către Ana-Maria Stănescu (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploiești, prof. Anca Andreea Ștefănescu), iar menţiunile au intrat în posesia Anei Teodora Chirilă (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploiești, prof. Genoveva Preda) şi a Irinei Cristiana Ionete (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploiești, prof. Andreea Dorobanțu).
..Citeste mai departe..

Festivalul Concurs Naţional al Teatrelor de Revistă pentru copii „Toată lumea râde, cântă şi dansează!”, Buşteni 13-15 aprilie

Palatul Copiilor Ploieşti, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, organizează, sub egida Ministerului Educației Naționale și a Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Festivalul Concurs Naţional al Teatrelor de Revistă pentru copii „Toată lumea râde, cântă şi dansează!”. Concursul, al cărui partener media este, în acest an, ziarul Informaţia Prahovei, a ajuns la ediţia a XXIII-a şi se va desfăşura la Buşteni, pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe”, în perioada 13-15 aprilie,
..Citeste mai departe..

Acţiune de voluntariat a elevilor de la Liceul Tehnologic „1 Mai” Ploieşti în cadrul unui proiect al Ambasadei SUA în România

Ambasada Statelor Unite în România a lansat, alături de American Councils for International Education, proiectul „4/4 Pentru Prieteni”, inspirată de gândurile exprimate de remarcabilul activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai urgentă și insistentă a vieții este: Ce faci pentru ceilalți?” Pe 4 aprilie 2018 am fost invitati să dedicam o parte din timpul nostru celorlalți – prietenilor, comunității, școlii – şi să facem o faptă bună. De ce 4/4 Pentru Prieteni?
..Citeste mai departe..

Etapa judeţeană a Concursului Naţional „Made for Europe” şi-a desemnat premianţii

Sala „Europa”, a Consiliului Judeţean Prahova, a găzduit vineri, 30 martie, etapa judeţeană a Concursului Naţional „Made for Europe” – un concurs pentru elevi, unde sunt prezentate produsele finale obţinute în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene, derulate de unităţi şcolare de orice nivel. În urma prezentărilor susţinute de elevi, pe primele locuri s-au clasat: Premiul I - Daria Stănescu, eleva a Colegiului Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti, profesor coordonator Cristina Rusu; Gabriel Colţ, elev la Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu” Ploiesti, profesor coordonator Marian Dragomir
..Citeste mai departe..

Câştigătorii Concursului Național de Științe și Tehnologii, ediţia a VIII-a

Colegiul Tehnic „Elie Radu” din Ploiești a găzduit, pe 29 martie a.c., ediţia a VIII-a a Concursului Național de Științe și Tehnologii. Concursul este adresat elevilor de liceu și de gimnaziu pasionați de știință și tehnologie și a avut următoarele secțiuni: Noi dimensiuni ale cunoaşterii (fizică - aplicată şi teoretică, chimie, biologie, energii regenerabile); Tehnologiile secolului XXI (informatică, discipline tehnice - mecanic, electric şi alte specializări, roboţi); Limbile străine pentru ştiinţă şi tehnologie (proiecte de ştiinţe şi tehnică în limba engleză și în limba franceză); Astǎzi mici, mâine cercetǎtori! (proiecte de ştiinţe aplicate pentru elevii de gimnaziu)
..Citeste mai departe..

Unirea Basarabiei cu Regatul României, marcată şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova

Pe 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu Regatul României, Basarabia fiind prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România. Au urmat celelalte provincii românești – Ardealul, Crișana, Banatul, Maramureșul și Bucovina, iar în decembrie 1918 am devenit România Mare. Din păcate, ţara noastră avea să piardă Basarabia după 22 de ani, la 28 iunie 1940, când un ultimatum al guvernului sovietic, care urmărea punerea în aplicare a pactului Hitler-Stalin a fost adresat României, cerând cedarea Basarabiei către Uniunea Sovietică.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a marcat Centenarul Unirii Basarabiei cu România, prin organizarea luni, 26 martie, a unei Conferinţe internaţionale la sediul instituţiei.
..Citeste mai departe..

Premianţii Concursului de programare „InfO(1)Cup”, lansat de către Centrul Judeţean de Excelenţă Prahova

La Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti a avut loc, pe 22 martie a.c., festivitatea de premiere a elevilor care s-au evidenţiat la cea de-a doua etapă a Concursului de programare „InfO(1)Cup”, atât în etapa naţională, cât şi în cea internaţională. Iniţiat de prof. Dana Lica, proiect-concurs este înscris în calendarul Ministerului Educaţiei Naţionale, realizat la nivel naţional în exclusivitate de către elevi. Concursul este înscris, evident, şi în Calendarul activităţilor educative judeţene, unde coordonator este prof. Cristina Petre, inspector şcolar pentru educaţia permanentă şi activităţi extraşcolare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.
..Citeste mai departe..

A fost lansat cel de-al treilea caiet cu noțiuni de prim-ajutor pentru preșcolari

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” Prahova, a organizat, pe 21 martie, la Sala Europa a Consiliului Judeţean Prahova, un eveniment ce avea să marcheaze lansarea celui de-al treilea caiet intitulat „Învaţă, ascultă, respectă!”, cu tematica în domeniul primului ajutor, pentru grupele de copii din învăţământul preşcolar, caiet conceput cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova şi Casei Corpului Didactic Prahova. În deschiderea evenimentului au laut cuvântul Mădălina Lupea – prefectul judeţului Prahova, locotenent colonel Mihai Drăgan - inspector şef ISU Prahova şi prof. Nicolae Angelescu – inspector şcolar general. Discursurile oficiale au fost urmate de un scurt instructaj privind tehnici de prim-ajutor şi primă intervenţie în caz de accidente sau alte tipuri de calamităţi şi dezastre naturale. Acest caiet reuşeşte să pună în practică o teorie susţinută de toţi, aceea de educaţie medicală pentru copii.

..Citeste mai departe..

Întâlnire a coordonatorilor proiectelor educaţionale în Săptămâna mondială a banilor!

În perioada 12-16 martie a.c., Banca Națională a României a organizat „Săptămâna mondială a banilor 2018” (Global Money Week 2018), în parteneriat cu Child and Youth Finance International și Ministerul Educației Naționale. Evenimentul, derulat la nivel mondial, Global Money Week (GMW) își propune să fie o campanie de conștientizare a rolului banilor în viața de zi cu zi a copiilor și tinerilor, un real prilej de educare a acestora prin intermediul unor activități interactive și distractive. În acest context, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a organizat vineri, 16 martie a.c., o întâlnire a coordonatorilor proiectelor înscrise în CAEJ Prahova, CAER/I şi CAEN 2018.
..Citeste mai departe..

„Porți și suflete deschise”- trecut, prezent şi viitor

,,Nu există artă mai frumoasă decât arta educației. Pictorul si sculptorul fac doar figuri fără viață, dar educatorul crează un chip nou, uitându-se la el, se bucură și oamenii, se bucură și Dumnezeu” (Sf. Ioan Gură de Aur)

La început, la prima ediție a proiectului „Porți și suflete deschise” ideea de bază a fost aceea de a bucura copiii, părinții și cadrele didactice prin activitatile propuse, prin așteptări, dar mai presus de orice, prin rezultatele și impactul asupra copiilor. Antrenarea și implicarea lor, participarea sinceră, plină de emoție și bucurie, au constituit un imbold, un plus de entuziasm și din partea noastră, a coordonatorilor.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7