Ultima editie tiparita in format pdf

Surprize pentru preşccolari la Festivalul copilăriei „Frunza de stejar” de la Plopeni


Dansul popular, dansul tematic, modern, scenetele muzicale și multe alte surprize i-au încântat pe cei 400 de preșcolari prezenți la cea de -a XV- a ediție a Festivalului copilăriei „Frunza de stejar”, organizat, pe 3 iunie, de Grădinița cu program normal și program prelungit „Frunza de stejar” și Casa de Cultură Plopeni, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, Consiliul Local Plopeni, Primăria Plopeni, Asociația de părinți. Au fost acordate diplome de participare tuturor preșcolarilor care au făcut posibilă această sărbătorire a vârstei inocenței, dar și coordonatorilor.
..Citeste mai departe..

Elevii prahoveni care vor reprezenta judeţul Prahova la etapele naţionale ale Olimpiadelor de Istorie şi Matematică

Judeţul Prahova are calificaţi 19 elevi pentru etapa naţională a Olimpiadei de Istorie, clasele VIII-XII, număr record am putea spune. Faza pe ţară a acestei olimpiade se desfăşoară la Drobeta Turnu Severin, în perioada 22-26 aprilie. Iată şi numele acestor bravi elevi prahoveni ce vor reprezenta judeţul nostru la etapa naţională a Olimpiadei de Istorie: Emma Muller, clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Carol I” Plopeni; Alice Nicoleta Coman, clasa a VIII-a la Colegiul Național „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte; Maria Teodora Alecu, clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Măgureni; Antonia Elena Sandu, clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Toma Caragiu” Ploiești; Vlad Ștefan Condrea, clasa a VII-a Școala Gimnazială „Emil Palade” Ploiești; Maria Urlăţeanu, clasa a VIII-a la Liceul Tehnologic „Constantin Cantacuzino” Băicoi;
..Citeste mai departe..

„Euro 200” a primit aprobare şi pentru acest an

Executivul a aprobat pe 3 aprilie a.c., printr-o hotărâre, derularea programului „Euro 200”, în conformitate cu un nou calendar, valabil începând din acest an. Astfel, în conformitate cu acest grafic, alocarea sumei de două sute de Euro, sub formă de vouchere, se va face în perioada 22 iulie - 9 august, la nivelul unităților de învățământ/universităților, urmând ca achiziţia efectivă a echipamentelor IT, la orice furnizor de profil, să se realizeze în intervalul 24 iulie - 10 octombrie 2019. Ministerului Educației Naționale i-a fost alocată, prin Legea bugetului de stat pe anul 2019, suma de 12 milioane de lei pentru derularea acestui program în care sunt așteptați să aplice circa 12.000 de elevi și studenți. Beneficiarii „Euro 200” sunt elevii/studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.
..Citeste mai departe..

Elevii prahoveni premiaţi în etapa judeţeană a Concursului Naţional „Made for Europe”

Sala „Europa”, din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, a găzduit, pe 22 martie a.c., etapa judeţeană a celei de-a 13-a ediţii a Concursului Naţional „Made for Europe”, concurs de produse finale ale proiectelor finanţate prin programe europene. La eveniment au participat 40 de elevi din grădinițe, şcoli gimnaziale şi licee din judeţul Prahova. Juriul, coordonat de prof. Aurel Graur – inspector şcolar pentru proiecte educaţionale europene din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, a acordat următoarele premii:
Premiul I: Andrei Ionuţ Vişan – elev la Colegiul Tehnologic „Toma Socolescu” Ploieşti, prof. îndrumător Maria Horcoş;
Premiul I: Daria Maria Toboc – elevă la Școala Centrală Câmpina, prof. îndrumător Laura Arman;
..Citeste mai departe..

Rezultate modeste la simularea Evaluării Naţionale şi în Prahova

Cum abordau elevii probele simulării dacă s-ar fi precizat ca notele să fie trecute obligatoriu în catalog?!

Au fost centralizate şi în judeţul Prahova rezultatele finale înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a, desfășurată în perioada 11- 13 martie. La această simulare au participat, în premieră, și elevii claselor a VII-a. Astfel, la clasa a VIII-a, procentul celor care au obţinut note egale sau mai mari de 5 este de 59,2%. La proba de la Limba română, 74,75% dintre cei prezenţi au primit note egale sau mai mari de 5, iar la Matematică doar 43,66% s-au ales cu note peste 5. Au fost prezenţi 6.337 de elevi la Limba română (din 6.594 înscrişi) şi 6.273 la Matematică (din 6.594 înscrişi)
..Citeste mai departe..

Elevi, vreţi calculatoare? 19 aprilie, termenul limită pentru depunerea cererilor în programul „Euro 200”

Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că Programul „Euro 200”, pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare, se desfășoară şi în anul acesta, termenul-limită pentru depunerea cererilor fiind 19 aprilie 2019, inclusiv. Beneficiarii acestui program sunt elevii/studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie. Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăşi valoarea computerului achiziţionat.
..Citeste mai departe..

4.103 cereri de înscriere în învățământul primar depuse, în Prahova, înainte de încheierea primei etape

Conform situației centralizate de Ministerul Educației Naționale, în intervalul 4-15 martie din prima etapă (4 - 22 martie 2019) a calendarului de înscriere în învățământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 au fost introduse, în judeţul Prahova, 4.103 cereri în baza de date. Dintre acestea, 3.655 sunt pentru copii cu vârsta de 6 ani împliniți până la data de 31 august 2019, inclusiv, iar 448 sunt pentru copii cu vârsta de 6 ani, împliniți în perioada 1 septembrie –31 decembrie 2019, inclusiv. La nivel naţional, numărul cererilor depuse este de 122.220, dintre care 106.779 de cereri (87,4%) vizează copii cu vârsta de șase ani (împliniţi până la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 15.441 de cereri (12,6%), copii cu vârsta de șase ani (împliniţi în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv)
..Citeste mai departe..

A început simularea Bac-ului

Dacă săptămâna trecută a fost rezervată simulării Evaluării Naţionale, pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, iată că această săptămână aparţine simulării examenului de Bacalaureat, vizaţi fiind elevii claselor terminale ale liceului a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, dar şi din clasele a XI-a zi și a XII-a seral/ frecvență redusă, învățământ de masă. Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a susţin simularea examenului de Bacalureat începând cu 18 martie, astfel: 18 martie – Limba şi literatura română – proba scrisă; 19 martie – Limba şi literatura maternă – proba scrisă; 20 martie – Proba obligatorie a profilului – proba scrisă; 21 martie – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba scrisă
..Citeste mai departe..

Balerinele de la Palatul Copiilor Ploieşti au triumfat şi la Movmnt International Dance din Bulgaria

Talentul şi graţia micuţelor balerine de la Palatul Copiilor Ploieşti, pregătite de prof. Alina Zahariuc, au ieşit în evidenţă şi la o competiţie de specialitate denumită Movmnt International Dance, ce a avut loc la Ruse, în Bulgaria, în perioada 8-10 martie a.c. Elevele Alinei Zahariuc au câştigat două premii I, unul la secţiunea „childrens production”, cu trupa „AristoCats” şi celălalt la secţiunea duet balet/ pointes juniori, graţie surorilor Miruna şi Milena Pîntea.
Felicitari copiilor, echipei şi doamnei profesoare pentru profesionalismul de care dau dovadă oriunde au ocazia să reprezinte Palatul Copiilor, Ploieştiul şi România!
..Citeste mai departe..

2.467 de cereri înregistrate în Prahova în prima săptămână a înscrierilor pentru învăţământul primar

Conform situației centralizate de Ministerul Educației Naționale (MEN), în prima săptămână (4 - 8 martie 2019), din prima etapă (4 - 22 martie 2019) a calendarului de înscriere în învățământul primar pentru anul şcolar 2019-2020, au fost introduse 75.882 de cereri în baza de date, la nivel naţional. Dintre acestea, 68.252 de cereri (89,9%) vizează copii cu vârsta de șase ani (împliniţi până la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 7.630 de cereri (10,1%), copii cu vârsta de șase ani (împliniţi în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv)
..Citeste mai departe..

Fapt fără precedent în învăţământul românesc

Deşi se ştia despre simulările examenelor naţionale de mai multă vreme, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor îi îndeamnă pe elevi, acum, să saboteze simulările naţionale, pe motiv că „probele nu le vor evalua competenţele, ci doar cunoştinţele”! Halucinant! Acesta este, oare, rolul ce-l impune funcţia pe care o ocupă acest tânăr?

Chiar în prima zi a simulărilor Evaluării Naţionale, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Petru Apostoaia, vrea să iasă în evidenţă îndemnând elevii să protesteze şi să predea foile goale deoarece consideră că „probele nu le vor evalua competenţele, ci doar cunoştinţele”. Este noapte minţii, doamnelor şi domnilor! Şi ce dacă le evaluează cunoştinţele? Ce este rău în asta? Cum vor unii să se remarce o pun de un protest.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7