Ultima editie tiparita in format pdf

Elogiu Satului Românesc la Colegiul ,,Spiru Haret” din Ploieşti


Pornind de la metafora scriitorului Lucian Blaga, “Veşnicia s-a născut la sat!”, în cadrul Colegiului ,,Spiru Haret’’ Ploiesti s-a desfăşurat, pe 28 noiembrie, activitatea extraşcolară intitulată ,,Elogiul Satului Românesc”. Cu acest prilej, doamnele profesoare au prezentat câteva aspecte din lumea complexă a satului tradiţional românesc, din mai multe perspective: religios-(prof. Cornelia Corciov); etno-folcloric, cu simbolistica culorilor (prof. Ramona Constantin), literar (prof. Ana Maria Dragomir), filozofic (prof. Simona Căldură) şi din punct de vedere al simbolurilor grafice (prof. Maria Frusinoiu). De-a lungul secolelor, satul românesc a tezaurizat o mulţime de valori autentice spiritual, morale şi culturale, care trebuie aduse din nou în actualitate. Prin această activitate s-a încercat, ca principal obiectiv, fixarea celor trei mari valori ale neamului românesc: credinţa în Dumnezeu, iubirea de ţară şi neam şi dragostea pentru semeni.
..Citeste mai departe..

Ultima şansă pentru elevii care au rămas nerepartizaţi la liceu şi la profesională/ dual

De vineri, 30 august, şi până marţi, 3 septembrie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova se primesc înscrieri pentru învăţământul liceal, profesional şi cel dual. Vineri, 30 august, înscrierile se primesc până la ora 14:00, iar luni şi marţi – de la ora 10:00 şi până la ora 15:00. Miercuri, 4 septembrie, între orele 12:00 şi 14:00, se desfăşoară, în şedinţă publică, repartizarea elevilor înscrişi pentru liceu, iar între orele 14:00 şi 16:00 are loc repartizarea pentru profesională şi dual. Pentru învăţământul profesional/ dual au mai rămas vacante, în judeţul Prahova, cel puţin 500 de locuri, iar pentru liceu în jur de 60.
..Citeste mai departe..

Lovitură pentru Ecaterina Andronescu de la actuala conducere a MEN

Candidaţii care au obţinut note mai mici de 5 la „titularizare” şi cei care şi-au anulat lucrările pot să fie încadraţi ca suplinitori, acolo unde mai sunt catedre disponibile

Conform unei note a Ministerului Educaţiei Naţionale, pot participa la noile concursuri de angajare în şcoală, ca suplinitori, toţi candidaţii ce se încadrează în cerinţele iniţiale ale Metodologiei mobilităţii personalului didactic, metodologie valabilă şi înainte de susţinerea concursului de „titularizare”. Aşadar, candidatii care s-au retras din examenul de Titularizare 2019, precum si cei care au obtinut note sub 5, pot sa participe la noile concursuri de angajare în şcoală, ca suplinitor, organizate în luna septembrie, acolo unde au ramas posturi libere.
..Citeste mai departe..

Ultima „strigare” pentru ocuparea catedrelor în învăţământul prahovean

La sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova şi la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” au avut loc joi, 29 august, şedinţe cu directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar, tema principală constituind-o încadrarea personalului didactic pe codurile ce au mai rămas vacante după sesiunile de repartizări din luna august. Fiecare director de şcoală a anunţat, pe discipline, dacă şi cine a ocupat anumite catedre ce mai erau libere şi dacă sunt persoane interesate să se înscrie pentru susţinerea concursului judeţean de ocupare a posturilor/ catedrelor. La ora desfăşurării şedinţei respective, în judeţul Prahova mai erau vacante în jur de 820 de coduri
..Citeste mai departe..

Are centura neagră la karate şi pare pregătit pentru a conduce Educaţia românească!

Noua propunere pentru postul de ministru al Educaţiei Naţionale se numeşte Şerban-Constantin Valeca. Acesta s-a mai perindat pe la Palatul Victoria, ocupând funcţia de ministru delegat al Cercetării în Guvernul Năstase, în perioada 2000-2004. Interesant este faptul că Valeca este practicant de arte maţiale, fiind deţinător al centurii negre la karate tradiţional. Şerban-Constantin Valeca este de profesie inginer şi a activat în domeniul energiei nucleare. La alegerile din 11 decembrie, Valeca a obţinut al patrulea mandat de parlamentar şi al treilea de senator, relatează news.ro. Şerban-Constantin Valeca s-a născut pe 23 iunie 1956 şi a absolvit Institutul Tehnologic din Bucureşti în 1981. S-a specializat în domeniul energiei nucleare, devenind cercetător ştiinţific şi director al Insitutului de Cercetări Nucleare din Piteşti în 1992 pentru ca, în 1998, să ajungă director-adjunct al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare. Valeca a obţinut titlul de doctor în ştiinţe inginereşti, iar la capitolul studii mai are trecută în CV absolvirea Institutului Diplomatic Român şi a unui curs postuniversitar la Colegiul Naţional de Apărare în specializarea „Conducerea strategică în domeniul securităţii naţionale”.
..Citeste mai departe..

A fost modificat programul preşcolarilor

Ministerul Educaţiei Naţionale a modificat curriculumul pentru grădiniţă, rezultând că activităţile experenţiale scad la jumătate în orarul zilnic, dar copiii vor avea mai multe ore pentru jocuri liber-alese si dezvoltare personală. Planul de învăţământ pentru educația timpurie reprezintă produsul curricular principal și constituie componenta reglatoare esenţială a curriculumului pentru educaţia timpurie, documentul oficial, normativ şi obligatoriu care jalonează organizarea de ansamblu a procesului de predare-învăţare-evaluare, pentru fiecare nivel de vârstă şi tip de instituţie de educaţie specifică perioadei aferente copilăriei timpurii
..Citeste mai departe..

În ce se doreşte să fie transformat învăţământul profesional!

Subiectele referitoare la Educaţie au revenit spectaculos în spaţiul public în acest august torid. După controversele legate de data începerii anului şcolar, cam în aceleaşi timp au apărut şi discuţiile despre încadrarea în învăţământul profesional a elevilor care obţin medii mai mici de 5 la Evaluarea Naţională, dar şi despre eliminarea notelor sub 5! Păi, oameni buni, dacă aceste două, să le spunem idei (ca să fim mai diplomaţi) ar fi puse în practică, atunci ele s-ar bate cap în cap. Din moment ce elimini notele sub 5, pe baza cărei medii sub 5 trimiţi tu elevul la profesională? Nu este, încă, destul de clar dacă este vorba doar de media de la Evaluarea Naţională sau despre media de Admitere, care este cu totul şi cu totul altceva
..Citeste mai departe..

Autoritate fără... autoritate!

Ministerul Educaţiei a cedat insistenţelor „partenerilor de dialog social” şi a fost de acord ca şcoala să înceapă pe 9 septembrie, în loc de 16 septembrie, deşi an de an, conform tradiţiei, prima zi de şcoală era în jurul datei de 15 septembrie. Acum, însă, societatea civilă se pare că devine şi legiuitor! 

După îndelungi dezbateri, declaraţii, tatonări, şi chiar declaraţii halucinante venite şi din partea reprezentantului elevilor, ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, s-a lăsat înduioşat de către unii, de către alţii (oficial li se spune „parteneri de dialog social”!) şi a decis ca prima zi de cursuri din anul şcolar 2019-2020 să fie luni, 9 septembrie.
..Citeste mai departe..

Începe cea de-a doua sesiune a Bac-ului

Miercuri, 21 august, începe cea de-a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat, sesiune valabilă pentru cei care au fost respinşi în prima sesiune, pentru cei care nu au participat deloc anul acesta, precum şi pentru cei din sesiunile anterioare. În Prahova s-au înscris 1.498 de candidaţi pentru aceasta a doua sesiune a Bac-ului.
Iată şi calendarul examenului:
Probele scrise: 21 august - Limba şi literatura română; 22 august - Limba şi literatura maternă; 23 august - proba obligatorie a profilului; 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării.
..Citeste mai departe..

Aflaţi câte norme didactice au mai rămas vacante şi ce se întâmplă cu posturile titularizabile care nu au fost ocupate

După repartizarea în şedinţă publică a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7 la concursul de titularizare din acest an, în judeţul Prahova au mai rămas vacante 1.520 de coduri, ceea ce înseamnă în jur de 900 de norme didactice. Din cele 169 de posturi titularizabile, 89 au fost ocupate în şedinţa de repartizare respectivă. Acele posturi titularizabile neocupate se transformă în posturi netitularizabile şi urmează să fie oferite celor care au obţinut note mai mari sau egale cu 5.00. Surse demne de toată încredrea ne-au spus că se mizează pe circa 1.300 de persoane care vor solicita catedre pentru anul şcolar 2019-2020
..Citeste mai departe..

Ecaterina Andronescu, demisă din funcţia de ministru al Educaţiei după o declaraţie făcută în cadrul unei emisiuni TV!

"Ce a determinat-o să se ducă la mașină de ocazie?", s-a întrebat Ecaterina Andronescu în emisiunea respectivă referindu-se la Alexandra, fata de 15 ani răpită şi sechestrată în care inculpat este Gheorghe Dincă

Premierul Viorica Dăncilă a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei după ce aceasta a  declarat, în cadrul unei emisiuni a unui post TV, că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, adolescenta de 15 ani răpită şi sechestrată în care inculpat este Gheorghe Dincă, bărbatul care a luat-o la ocazie. Iată cum îşi argumentează Dăncilă decizia: „Am decis să o demit astăzi (n.r. 2 august) pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7