Ultima editie tiparita in format pdf

Pentru „paşi concreţi spre o Românie Educată” , numărul de elevi într-o clasă se reduce la 24, de la 28!


Fantastică şi plină de „inteligenţă” decizia minsitrului Educaţie, Sorin Câmpeanu!

Să înţelegem că, dacă numărul de elevi ar fi mai mare de 24 într-o clasă, atunci am avea o Românie Needucată?

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu, în învăţământul liceal cu frecvență - zi, să se reducă de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocațională - profil sportiv, teologic, pedagogic şi învățământul liceal de artă şi de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică!
În comunicatul postat pe site-ul Ministerului Educaţiei, la finalul său, se preciczează, cu litere înclinate!: „Această măsură se constituie într-un pas concret în direcția României Educate. Ştiţi voi, acel proiect „România Educată”, al Monicăi Anisie. Incredibil!
..Citeste mai departe..

A crescut numărul absenţilor de la Bac!

De la Matematică şi Istorie au lipsit 194 de candidaţi, în timp ce luni, în prima probă, la Română, au absentat 83 de candidaţi.

La cea de a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat (sesiunea august - septembrie 2020), proba E).c), desfăşurată marţi, 25 august 2020, în județul Prahova, au participat 698 de candidați, din 892 înscriși.
Au absentat, aşadar, 194 de candidaţi, mult mai mulţi decât în prima probă, ceea ce poate reprezenta un semnal de alarmă pentru organizatori.
Dintre cei prezenţi, 650 au susținut proba la matematică și 48 la istorie. Un candidat a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar: 26 august: proba la alegere a profilului și specializării - E.d); 27 august: proba la Limba și literatura maternă - proba E.b)
..Citeste mai departe..

A fost stabilit „traseul” covidului prin şcoli!

Cutiile cu geamuri de plastic, montate pe fiecare bancă, sunt sugestive pentru progresul unora în ce priveşte logica. Se pare că, după unii, virusul atacă doar prin faţă şi pe flancuri!

Uşor, uşor, Şcoala românească începe să nu mai semene deloc a Şcoală.
În numele unui virus intitulat SARS-COV-2, guvernanţii iau tot felul de decizii care mai de care mai bizare şi care te duc cu gândul la altceva decât la vreun sistem de protecţie împotriva virusului.
De curând,acestora le-a venit ideea, inspirându-se probabil din imaginile transmise de televiziuni din China, să monteze pe fiecare bancă o cutie cu geamuri din plastic, astfel încât elevul să fie „protejat” din faţă şi din lateral dreapta-stânga, mai bine zis din... părţi
..Citeste mai departe..

60,25% dintre candidaţii la Titularizare au obţinut note mai mari de 7

Nota 7 îţi permite să aspiri la posturi titularizabile. Totul e să ai şi ce posturi să alegi!

În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovabilitate s-a modificat uşor. Astfel, procentul de promovabilitate este de 86,88%, cu 0,16% față de cea inițială (86,62%). În acest an, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 139. În cazul a 136 de contestații (97,84%), notele au fost modificate astfel: pentru 92 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 44 de lucrări notele inițiale au fost micșorate
..Citeste mai departe..

De la „Ai carte, ai parte” la „Ai tabletă, ai parte” în învăţământul românesc!

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, atrage atenţia asupra pericolului utilizării şcolii on line pe termen lung, spunând că „autorităţile ar trebui să spună clar şi precis că normalitatea este şcoala faţă în faţă şi nu şcoala online. Dacă nu scoatem în evidenţă acest aspect temporar riscăm să dăm impresia că această criză se va prelungi la infinit” 

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, lasă să se înţeleagă, prin ieşirile sale publice (mai mult sau mai puţin „aranjate”, dar se pare că mai mult) faptul că este adepta învăţământului on line şi doreşte ca şcoala să continue tot aşa şi din toamnă, când începe un nou an şcolar!
Ea recomandă ca fiecare elev să deţină aparatură modernă, gen telefon, tabletă sau laptop pentru a face şcoală.
Vroiam să folosim „a face carte”, dar în acest context cartea este scoasă din ecuaţie prin felul în care gândesc oficialii de la MEC
..Citeste mai departe..

S-a schimbat „prefixul” promovabilităţi la Definitivatul din Prahova, după contestaţii

De la 68,37%, cât era iniţial, la 70,75% după recorectarea unor lucrări După soluţionarea contestaţiilor de la Definitivare, procentul de promovabilitate a examenului (sesiunea 2020), este 70,75%, în creștere cu doar 2,33% faţă de rezultatele inițiale, 68,37%. Astfel, din totalul de 215 candidați cu note la proba scrisă, 152 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8, media minimă de promovare a acestui examen. Înainte de contestaţii au fost declarați promovați 147 de candidați. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național
..Citeste mai departe..

Nici măcar trei sferturi dintre candidaţi nu au luat Def-ul în Prahova!

Cu masca pe figură atâtea ore este greu să te poţi concentra la un astfel de examen

În judeţul Prahova, procentul de promovabilitate la concursul pentru obţinerea definitivării în învăţământ este de 68,37%, înainte de contestaţii.
Candidatul, pentru a fi declarat admis, trebuie să obţină medii mai mari sau egale cu 8. Patru candidați au obținut nota 10. Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 147 de candidați cu medii între 8 și 10.
În această sesiune, 231 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 225 de candidați (97,40%), însă 10 candidați s-au retras.
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, se afișează la centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro, în data de 4 august 2020
..Citeste mai departe..

Gata şi cu proba scrisă a Titularizării

Se aşteaptă primele rezultate

La proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 29 iulie, în patru centre de examen, s-au prezentat 858 de candidaţi (89.09 %) din cei 963 candidaţi înscriși. Din promoţia de absolvenţi ai anului 2020, au fost prezenţi 155 de candidaţi.
71 (7.37%) dintre candidaţi s-au retras din motive personale sau medicale. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen. Primele rezultate vor fi afișate în data de 4 august, la sediul Inspectoratului Şcolar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor școlare județene sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00.
..Citeste mai departe..

Proba scrisă pentru Titularizare, gata de start

Miercuri, 29 iulie, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2020. Proba va începe la ora 9:00.
Candidații trebuie să fie prezenți în sală cel mai târziu la ora 8:15.
După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în anumite situații speciale (pentru candidații nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficiențe de vedere).
În aceste situații, comisiile județene de organizare și desfășurare a concursului asigură condiții de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcție de particularitățile individuale și de cele specifice deficienței respective
..Citeste mai departe..

Miercuri, 29 iulie, primele rezultate ale testării profesorilor!

La proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020, au fost prezenţi 225 de candidaţi, dintr-un total de 231 câţi erau înscrişi. Au absentat 6 candidaţi şi 10 alţi candidaţi au decis să se retragă din concurs.
În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 215 de teze.
Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro.
Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 30 iulie, până la ora 12:00.
Rezultatele finale se afișează în centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020
..Citeste mai departe..

Umbrele cu... bere în curtea ISJ Prahova

Pentru ca elevii să fie protejaţi de razele soarelui, două umbrele imense au fost instalate în curtea ISJ Prahova. Apariţia acestora îţi dădeau impresia că ISJ şi-ar fi deschis terasă, asta pentru că umbrelele galbene conţineau numele unei firme producătoare de bere!

Ce lege permite ca o instituţie de învăţământ să aibă materiale promoţionale la alcool, fie şi în curte?

Traversăm, într-adevăr, o perioadă ciudată a existenţei omenirii. Atât de ciudată încât ceea ce se întâmplă te face să te întrebi dacă nu cumva s-a întors lumea cu dosul în sus. 
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7