Ultima editie tiparita in format pdf

Elevii care frecventează învățământul profesional, inclusiv dual, vor beneficia în continuare de burse profesionale


Programul național de protecție socială „Bursa profesională”, care subvenționează costurile pentru elevii din învățământul profesional, inclusiv cel dual pentru nivelul 3 de calificare profesională, va fi aplicat în continuare de Guvernul României, conform unei hotărâri adoptate la final de an 2017. Bursa profesională se acordă tuturor elevilor care frecventează învățământul profesional și constă într-un sprijin financiar lunar de 200 lei, pe perioada cursurilor școlare, a pregătirii practice și pe timpul pregătirii și susținerii examenului de certificare a calificării profesionale. De bursă beneficiază și copiii cetățenilor străini beneficiari ai unei forme de protecție în România sau copiii cetățenilor străini, ai cetățenilor Uniunii Europene/Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene cu drept de ședere/rezidență pe teritoriul României, care frecventează învățământul profesional.
..Citeste mai departe..

5 octombrie - Ziua Mondială a Educaţiei la Ceptura

Educația este și va fi un imperativ pentru societatea modernă în care ne place să credem că trăim. Dintotdeauna am fost învățați că educația ne face oameni, capabili să înțelegem lumea din jur, pentru a putea la rândul nostru, să ne integrăm în ea alegând din tot, ceea ce ni se potrivește. Iar educaţia exact acest lucru reușește: ne oferă libertatea să alegem. Este 5 octombrie, este toamnă, una superbă, colorată. La Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu” din Ceptura evadăm din granițele lecțiilor curente și sărbătorim Ziua Mondială a Educației. Gimnaziștii ceptureni, însoțiți de dascălii lor, pornesc cu entuziasmul specific vârstei în drumeție către Schitul Cepturei, Mănăstirea „Sfinții Impărați Constantin si Elena”, ctitorie a lui Matei Basarab.
..Citeste mai departe..

Schimbări importante în Legea Educaţiei

Părinţii şi profesorii vor alege auxiliarele şcolare, iar salariile în învăţământ se vor vira direct şcolilor, fără să mai treacă pe la primării!
Cu prilejul unei videoconferinţe cu inspectoratele şcolare, sindicatele şi reprezentanţi ai asociaţiilor şcolare, prof. Liviu Pop, ministrul Educaţiei, a anunțat o serie de modificări importante ce urmează să intre în vigoare în curând în sistemul de învățământ, referindu-se în special la manuale, manuale auxiliare şi modalitatea de plată a salariilor pentru cei care lucrează în educaţie
..Citeste mai departe..

Ziua Mondială a Educaţiei, sărbătorită cu activităţi la CN „Mihai Viteazul”

În toată lumea s-a sărbătorit, pe 5 octombrie, Ziua Mondială a Educaţiei. În România, această zi este dedicată activităţilor extraşcolare şi în care nu se susţin cursuri. Ministerul Educaţiei transmite, pe site-ul instituţiei, că unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor marca prin manifestări specifice, potrivit planificărilor existente la nivelul fiecărei şcoli, Ziua Mondială a Educaţiei. Printre cei care au marcat prin activităţi Ziua Mondială a Educaţiei s-au numărat şi elevii clasei a Va G de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti. Coordonaţi de prof. diriginte Octavia Maria Popescu, ei au realizat activitatea intitulată „Profesorul ideal”.
..Citeste mai departe..

5 octombrie, Ziua Mondială a Educaţiei!

Unele şcoli marchează această sărbătoare organizând diverse activităţi cu elevii, altele au dat zi liberă!

În toată lumea se sărbătoreşte astăzi, 5 octombrie, Ziua Mondială a Educaţiei. În România, această zi este dedicată activităţilor extraşcolare şi nu se susţin cursuri. Elevii, însă, trebuie să fie foarte antenţi, pentru că dacă nu vin la şcoală, chiar dacă nu se desfăşoară cursuri, se vor alege cu absenţe! Ministerul Educaţiei transmite, pe site-ul instituţiei, că unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor marca prin manifestări specifice, potrivit planificărilor existente la nivelul fiecărei şcoli, Ziua Mondială a Educaţiei.
..Citeste mai departe..

S-a stabilit câte ore de curs pot să aibă inspectorii şcolari!

Solicitările Colegiului „Virgil Madgearu” şi ale Colegiului Tehnic „Elie Radu”, de acordare a dirigenţiei unor inspectori şcolari, a fost respinsă de Consiliul de Administraţie al ISJ Prahova

În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova din data de 5 octombrie 2017 s-au aflat pe ordinea de zi 14 puncte, cu diverse solicitări. Cele mai multe au fost aprobate de comisie, printre care şi „Validarea raportului privind starea învățământului în unitățile şcolare din județul Prahova”, raport care, probabil, o să fie făcut public într-o şedinţă de bilanţ organizată pentru joi, 12 octombrie, data nefiind însă stabilită oficial.
..Citeste mai departe..

Elevul şi profesorul anului, de la C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti

La Palatul Administrativ din Ploieşti, la sala de 200 de locuri, a avut loc azi, 29 septembrie, festivitatea de premiere a „elevului anului” şi „profesorului anului”, premirea fiind făcută de Primăria Ploieşti. Titlul de „elevul anului” i-a fost acordat lui Teodor Cucu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, pentru medalia de aur câştigată la Olimpiada internaţională de Lingvistică, iar profesorii care l-au pregătit au primit titlul de „profesorul anului” – prof. Carmen Olteanu şi prof. Nicolae Angelescu (inspector şcolar general). Cu acest prilej a fost premiat şi elevul David Nicholas Canţar, dar de deputatul Dragoş Zizopol. David Nicholas, care învaţă tot la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, face parte din lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori, la disciplinele Chimie, Fizică şi Biologie, fiind pregătit de prof. Horia Toma (inspector şcolar general adjunct), Mihaela Morcovescu (inspector şcolar de chimie) şi Ana Tăbårcă
..Citeste mai departe..

Interes enorm pentru câteva posturi devenite vacante după nici o lună de la debutul anului şcolar!

De la începutul acestui an şcolar a trecut foarte puţin timp, însă iată că s-au ivit câteva posturi vacante, cadre didactice renunţând la ele din anumite motive – concedii îngrijire copil, demisii, concedii fără plată. Pentru completarea acestor posturi, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a avut loc marţi, 25 septembrie, şedinţa publică pentru repartizarea pe respectivele posturi. Deşi era vorba de daor 15 posturi, numărul celor care s-au arătat interesaţi de ele a fost destul de mare, în jur de 80, şi bineînţeles că toate posturile au reuşit să fie ocupate: un post de educatoare; trei de învăţători; un post de limba română; trei de engleză; două de matematică, unul de religie ortodoxă, unul de educaţie plastică; unul de profesor la cercul atlierul fanteziei de la Clubul Copiilor Slănic-Clubul Copiilor Băicoi; unul la discipline tehnice şi unul la învăţământ special
..Citeste mai departe..

Consfătuirea coordonatorilor de proiecte şi programe educative şcolare şi extrașcolare

Mai multă atenţie pe ora de dirigenţie!

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a organizat vineri, 22 septembrie a.c., Consfătuirea coordonatorilor pentru programe şi proiecte educative şcolare şi extraşcolare. Evenimentul a fost găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, sala de spectacole, şi a fost coordonat impecabil de prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru educaţie permanentă şi activităţi extraşcolare din cadrul ISJ Prahova.
..Citeste mai departe..

În atenţia cadrelor didactice care se înscriu pentru susţinerea Gradelor Didactice

Au fost date publicităţii informaţii importante referitoare la înscrierea pentru susţinerea gradelor didactice II şi I.
Astfel, pentru GRADUL DIDACTIC II înscriere are loc în luna octombrie 2017, valabilă pentru sesiunea 2019. Candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de înscriere: stagiu de predare efectivă la catedră de la obţinerea definitivatului în învăţământ – 4 ani (sau 3 ani dacă media de la examenul de definitivat este 10); în toate cazurile, vechimea la catedră necesară înscrierii se calculează de la data obținerii definitivatului până la data de 31 august a anului școlar în care se susțin inspecția specială și probele scrise și orale (nu se iau în calcul perioadele de concediu fără plată sau concediu creștere și îngrijire copil); calificativul cel puţin „bine” obţinut la aprecierile anuale şi inspecţiile şcolare (dacă au avut loc), în ultimii doi ani de activitate premergători înscrierii
..Citeste mai departe..

Au fost aprobate graficele de desfășurare a examenelor de certificare a calificării profesionale pentru absolvenții din învățământul profesional (2017-2018)

Absolvenţii învățământului postliceal organizat în școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne (calificări profesionale: agent de poliție, agent de poliție de frontieră, aubofițer de jandarmi, subofițer de pompieri și protecție civilă, maistru militar auto - nivelul 5 de calificare) au la dispoziție două sesiuni: decembrie 2017 (pentru promoția 2016-2017) și iulie 2018 (pentru promoția 2017-2018). Prima sesiune se desfășoară între 7 și 20 decembrie 2017, iar a doua între 5 și 19 iulie 2018.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7