Ultima editie tiparita in format pdf

Cum a stat învăţământul prahovean cu Resursa umană în anul şcolar precedent


Activitatea desfăşurată de compartimentul resurse umane în anul școlar 2017-2018 a avut ca obiectiv principal încadrarea unităţilor de învăţământ cu personal didactic calificat, în condiţiile permise de metodologia în vigoare. În anul școlar 2017-2018, numărul total de posturi, pe toate formele de finanţare, a fost de 9.519,5 (7.196,25 norme didactice, 726,25 posturi didactice auxiliare, 1.582,75 posturi nedidactice). Raportul existent între personaul didactic, didactic-auxiliar şi nedidactic este urmatorul: 7.196,25 norme didactice (723 personal didactic auxiliar = 9,95 cadre didactice la un cadru didactic auxiliar, față de 7,29 cât era în anul precedent); 7.196,25 norme didactice (1.600,25 posturi nedidactice = 4.49 cadre didactice la un post nedidactic, față de 5,48 cât era în anul precedent)
..Citeste mai departe..

Performanţe la C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti

Alexandru Niculae, absolvent al Colegiului Naţional „I.L.Caragiale” din Ploieşti este singurul elev din judeţul Prahova căruia i s-a echivalat proba de Informatică de la Bacalaureat cu medalia de argint de la Turneul Internaţional de Informatică de la Schumen. Iată încă o dovadă că, la C.N. „ I.L.Caragiale”, performanţa merge mână în mână cu interesul elevilor şi al profesionalismului profesorilor. „Felicitări doamnei profesor Dana Lică şi sper că va obţine performanţe şi mai mari cu seria de clasa a IX-a pe care o va prelua de la toamnă”, a afirmat prof. Carmen Băjenaru – director al C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti pe pagina sa de Facebook. În imagine, Alexandru Nicolae este alături de încă doi elevi străluciţi, Delia Draghci, care a fost admisă la Universitatea Cambridge şi de Tudor Bonifate – ambii olimpici la Informatică ai aceleiaşi profesoare.
..Citeste mai departe..

9 elevi prahoveni au media de admitere 10

După ce au fost cunoscute şi rezultatele de la contestaţiile apărute la Evaluarea Naţională, iată că, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, au fost afişate şi mediile de admitere, acestea fiind mediile finale cu care elevul intră la liceu, după efectuarea Repartizării computerizate, din 9 iulie. În judeţul Prahova găsim 9 elevi cu media de admitere 10, aceştia fiind: Sebastian Dănescu (Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești), Diana Elena Drăghici (Şcoala Gimnazială „Gheorghe Costescu” Aluniș), Ioana-Alexia Enescu (Colegiul Național „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte)
..Citeste mai departe..

Eseu despre regimul totalitarist la „Bac”

Examenului de Bacalaureat a continuat astăzi, 27 iunie, cu proba obligatorie a profilului, unde candidaţii de la real au susținut proba la Matematică, iar cei de la profil uman proba la Istorie. La Matematică, candidaţii au primit, printre altele, cerinţe legate de matrice, polinom şi ecuaţii exponenţiale. La Istorie, subiectul I, elevii au primit un text despre constituirea României Mari, cerându-se rezolvarea unor cerinţe. Subiectul al II-lea a fost despre domnia lui Ștefan Cel Mare, în timp ce în cel de-al treilea subiect, liceenii au avut de scris un eseu despre regimul totalitarist din perioada postbelică.
În judeţul Prahova, dintr-un total de 4.881 candidaţi înscişi, au absentat 333, înregistrându-se şi un caz de elev eliminat din examen, de la Mizil.
..Citeste mai departe..

Tinere talente la Concursul Județean de Cultură și Civilizație Engleză

Palatul Copiilor Ploiești a organizat, pe 18 iunie a.c. ediţia a XII-a a Concursului Județean de Cultură și Civilizație Engleză, adresat elevilor ce frecventează instituțiile de învățământ extrașcolar din județul Prahova. S-a înregistrat un număr total de 90 participanți. Juriul a fost format din: prof. Maria Mirabela Șerban-Gurău, prof. Aurelia Filip și prof. Angela Năsulea – preşedinte al juriului. Ediția din acest an a constat în prezentarea unui moment de artă teatrală în limba engleză, iar în urma evaluării, juriul a hotărât acordarea a trei locuri I, acestea fiind obținute de Palatul Copiilor Ploiești, Clubul Copiilor „Martha Bibescu” Comarnic și Clubul Copiilor Slănic
..Citeste mai departe..

Bacalaureat 2018, actul doi!

După susţinerea, iarna, a competenţelor, iată că acum, vara, a venit rândul probelor scrise, examenul de Bacalaureat fiind împărţit în două etape

Luni, 25 iunie a.c., a început cea de-a doua parte a primei sesiuni a Bacalaureatului, odată cu susţinerea probei scrise la Limba şi Literatura Română. După cum se ştie, din acest an, Bacalaureatul este programat a se susţine în două etape, în anotimpuri diferite, iarna – competenţele, iar vara – probele scrise
..Citeste mai departe..

Avem 14 elevi cu media 10 la Evaluarea Naţională

Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut cunoscut astăzi, 19 iunie, rezultatele probelor de la Evaluarea Naţională. Absolvenţii de clasa a VIII-a, dar şi pentru părinţii şi bunicii lor, aşteptau cu sufletul la gură să vadă rezultatele, mai ales că site-ul ministerului (edu.ro) a stat mult timp blocat, putândându-se accesa doar după ora 11.30, aproape de ora limită, ora 12.00! Uitându-ne pe rezultatele obţinute de elevii prahoveni, putem observa că sunt 14 care figurează cu media 10 la Evaluarea Naţională, printre care şi o elevă de la Școala Gimnazială „Gheorghe Costescu” din comuna Aluniș.
..Citeste mai departe..

Donare de materiale didactice utile pentru copiii români din Torino înscrişi la Cursul LCCR

În cadrul Proiectului Internaţional Italo - Român, coordonat de Dott, Serenella Cuiuli, prof. Cristina Petre şi prof. Mariana Paliev, proiect derulat la a Torino, s-a realizat şi donarea de materiale didactice utile pentru copiii români înscrisi la Cursul LCCR. De curand au fost realizate activităţi în care s-a utilizat Caietul pentru învatamantul preşcolar în domeniul de prim ajutor, elaborat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Casa Corpului Didactic Prahova şi Primăria municipiului Ploieşti, prin editura LVS Crepuscul. Copiii din Torino au fost atraşi de temele propuse în caiet, teme prezentate atractiv, util şi explicit.
..Citeste mai departe..

Succes pentru Palatul Copiilor Ploieşti şi la Concursul internațional de creație literară și jurnalism „Tudor Mușatescuˮ

Palatul Copiilor din Ploieşti s-a bucurat de un real succes şi la Concursul internațional de creație literară și jurnalism „Tudor Mușatescuˮ, găzduit recent de Pitești. Astfel, din cele 28 de județe participante la concurs, doar 5 au fost selectate pentru etapa finală a desfășurării proiectului, printre care şi judeţul Prahova, datorită reprezentanţilor Palatul Copiilor Ploiești. Copiii de la cercul de creație literară: Bianca Rîmboacă, Ştefania Iordăchescu şi Ioan Negroiu, coordonați de prof. Mirabela Șerban, au participat la ateliere de scriere creativă și jurnalism, primind titlul de laureat, medalii și Trofeul „Tudor Mușatescu”.
..Citeste mai departe..

Echipele Colegiilor Naţionale „I.L. Caragiale” şi ,,Jean Monnet” din Ploieşti, câştigătoare a etapei judeţene a Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Colegiul Tehnic „Elie Radu” din Ploieşti s-a dovedit a fi şi în acest an o gazdă excelentă a Olimpiadei „Tinerii dezbat”, conducerea unităţii meritând numai cuvinte de laudă pentru modul în care s-a implicat în buna desfăşurare a acestui concurs. De asemenea, aceleaşi cuvinte de apreciere se pot adresa şi prof. inspector şcolar Aurel Graur – coordonatorul Olimpiadei „Tinerii dezbat” la nivel judeţean
..Citeste mai departe..

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti, premiat la „Gala Ja Hall Of Fame”!

În cadrul evenimentului „Gala Ja Hall Of Fame”, Investeşte în educatie!, editia a VIII-a, au fost apreciate şi premiate şcolile câştigatoare la Concursul Şcoala Antreprenoriala 2018, printre care s-a aflat şi Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti, asta şi datorită prof. Simona Lupu – director al acestei prestigioase unităţi de învăţământ. Evenimentul a fost organizat de Junior Achievement Romania, la Ateneul Roman, în data de 23 mai 2018.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7