Ultima editie tiparita in format pdf

Concurs si Simpozion „Tendinţe moderne în educaţia parentală” la Grădiniţa Drăganeşti


Joi, 18 aprilie a.c., la Gradinita cu program normal Dragănesti s-a desfăşurat activitatea Concurs creaţie artistico-plastică (desen, pictură, colaj) cu tema „Bucuria în familie prin ochii copiilor”. Au fost expuse 240 de lucrari înscrise în concurs, lucrări ale preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar din judeţul Prahova şi judeţe participante la nivel naţional. Creaţiile copiilor au fost jurizate de catre o comisie de evaluare, acordându-se premii I, II, III şi menţiuni. Obiectivul specific al concursului a fost stimularea interesului copiilor pentru aprecierea şi raportarea la actul de creaţie, respectiv la artele frumoase. Totodată, a avut loc şi Sesiunea de comunicări ştiinţifice, având ca temă educaţia parentală.  Activitatea a fost susţinută de cadrele didactice participante, care au prezentat materiale electronice şi schimb de bune practici. Lucrările etalate la Simpozion vor fi editate pe format CD, cu nr. de ISSN, reprezentând volum de lucrări colectiv. Evenimentul de la Grădiniţa din Drgăneşti a fost susţinut de: Inspectoratul Scolar Judeţean Prahova, prin participarea prof. Carmen Maria Costeleanu - inspector şcolar pentru educaţie timpurie, prof. Georgeta Vasile – monitorizare activităţi extraşcolare, prof. Irina Curelea – metodist; Primăria Dragăneşti prin participarea Constanţei Dedu – bibliotecar; Casa Corpului Didactic Prahova, prin prof. Mariana Cazacu – director; Şcoala Gimnaziala Drăgăneşti, prin prof. Laura Neagu
..Citeste mai departe..

Indulgenţa de la catedră, „răsplătită” cu agresiune prin înjunghiere!

Profesoara de la Colegiul „Spiru Haret” era destul de înţelegătoare cu elevul care, după ceva timp, urma să o înjunghie chiar în şcoală

Mesajul de pe Facebook al băiatului agresor nu era adresat profesoarei, pentru că nu aceasta l-a dat afară din şcoală. Logica, ignorată în dauna senzaţionalului sau din comoditatea de a obţine informaţii şi din alte surse, nu numai prin „copy-paste”

În judeţul Prahova există, în prezent, doar 27 de consilieri psihopedagogici în şcoli, însă necesarul ar fi de 40

Odată cu trecerea timpului, apar tot mai multe detalii în legătură cu drama prin care a trecut o profesoară de matematică de la Colegiul „Spiru Haret” din Ploieşti, înjunghiată în abdomen de către un fost elev al acestei unităţi de învăţământ. Deşi iniţial a circulat zvonul că a fost exmatriculat, ei bine informaţia corectă este că el a fost transferat disciplinar la o altă unitate de învăţământ din oraş
..Citeste mai departe..

O noutate în învăţământul românesc: apar gădiniţe cu program sportiv!

Într-un Memorandum, Executivul a stabilit ca, prin Programul „gROwth - investim in copii, investim in viitor”, va susţine construirea, amenajarea şi dotarea a 1.000 de grădiniţe cu profil sportiv. Cei care doresc să construiească astfel de grădiniţe cu profil sportiv, vor primi ajutor de la stat, cu condiţia ca aceştia să asigure anumite gratuităţi pentru copii. Gratuitatile vor fi acordate pentru copiii cu familii care au un venit salarial pe persoana sub salariul minim brut, la momentul depunerii cererii de înscriere. Copii cu dizabilităţi vor avea prioritate la înscrierea pe locurile gratuite.
..Citeste mai departe..

Valoarea burselor în anul şcolar 2018 - 2019

A fost promulgat, recent, proiectul pentru modificarea Legii Educaţiei, prin care consiliile locale sunt obligate să acorde burse elevilor, bursele putându-se cumula. Bursele care sunt acordate în anul şcolar 2018-2019 sunt: burse sociale sau burse de ajutor social, burse de studiu, burse de merit, burse de performanţă. Potrivit iniţiativei legislative, cuantumul minim al bursei de performanţă, al bursei de merit, al bursei de studiu şi al bursei de ajutor social se stabilesc anual prin hotărâre a Guvernului. Pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale sau nedeplasabili din motive medicale se poate organiza învăţământ la domiciliu sau pe lângă unităţile de asistenta medicale.
..Citeste mai departe..

Ecaterina Andronescu doreşte repetenţi şi la clasa I!

Păcat că nu se introduce repetenţia şi la nivel ministerial 

Cum era de aşteptat, nu trece mult timp de când Ecaterina Andronescu a fost reinstalată în fruntea Ministerului Educaţiei Naţionale şi iată că aceasta este fermă în a schimba din nou Legea Educaţiei. Săraca lege, fiecare ministru care a venit la Educaţie a simţit o „foame”, o dorinţă arzătoare, să o schimbe, bulversând total învăţământul. Începi gimanziul sau liceul cu o lege, însă termini aceste cicluri de învăţămnânt având altă lege! Acum, tanti Andronescu vrea ca şi copiii din clasa I să fie lăsaţi repetenţi, declarând că vrea să schimbe prevederile legale privind repetenția în clasele primare și să ofere posibilitatea învățătorului de a lăsa repetent un copil, prin schimbarea legii.
..Citeste mai departe..

Calendarul Olimpiadelor Şcolare 2019

Judeţul Prahova găzduieşte etapele naţionale a şase olimpiade


Au fost făcute publice calendarele de desfăşurare a olimpiadelor şcolare. De remarcat faptul că, în acest an, şase dintre acestea vor avea ca loc de desfăşurare a etapelor naţionale judeţul Prahova: Limba şi Literatura Română (cls. IX-XII), Limba neogreacă, Limba engleză, Astronomie şi Astrofizică, Electric, electrotehnic şi electromecanic, Electronică, automatizări şi telecomunicații. Două etape naţionale sunt anunţate a fi găzduite de Ploieşti, fiind vorba despre etapele naţionale a olimpiadelor de Limbă neogreacă şi de Limba engleză. Dar iată care este calendarul întreg al olimpiadelor şcolare pentru acest an şcolar:
..Citeste mai departe..

Retraşi de la definitivat!

În perioada 8 – 10 ianuarie, candidaţii care s-au înscris pentru examenul de definitivat, sesiunea 2019, au fost programaţi să se prezinte la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, pentru validarea înscrierii. Această procedură era obligatorie, pentru parcurgerea etapelor urmatoare ale susţinerii definitivatului. Pentru respectiva sesiune a definitivatului erau înscrişi, iniţial, 280 de candidaţi, însă, la validare, patru dintre aceştia s-au retras din.. cursă. Conform Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, structura examenului de definitivat este următoarea: etapa I – eliminatorie (cuprinzând susţinerea a două inspecţii de specialitate şi evaluarea portofoliului profesional); etapa a II-a – finală (o probă scrisă)
..Citeste mai departe..

Priorităţile României, în domeniul educaţiei, pentru cele şase luni de preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene: mobilitatea, incluziunea şi excelența

Pe parcursul celor şase luni ale mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, prioritățile în domeniul educației și formării profesionale vizează trei dimensiuni majore: mobilitatea, incluziunea şi excelența. Astfel, în mandatul său, România va face demersuri pentru obținerea acordului privind Recomandarea Consiliului pe tema sistemului de înaltă calitate privind educația și îngrijirea timpurie a copilului. Serviciile de educație și îngrijire a copiilor preșcolari contribuie la consolidarea incluziunii și coeziunii, precum și la întărirea dimensiunii europene, inclusiv prin integrarea familiilor și a copiilor din țări terțe, conform site-ului edu.ro.
..Citeste mai departe..

Andronescu doreşte ca părinţii să nu mai plătească pentru after school

Dacă părinţii sunt încurajaţi să nu mai plătească pentru odrasele lor, atunci de unde credeţi, domnilor şi doamnelor, că se vor găsi bani pentru „reglementările” doamnei ministru cu privire la „after school”. Cumva din bani publici? Haideţi, atunci, să le plătim şi bonele ce au grijă de copii la domiciliu!

Ecaterina Andronescu – ministrul Educaţiei Naţionale, a făcut noi referiri despre noua lege a educaţiei care ar urma sa reglementeze şi programul de after school în şcolile de stat, în aşa fel încât să nu mai fie percepute taxe de la părinţi. „After school-ul încercăm să îl asiguram public. Salariul mic al cadrului didactic l-a determinat sa încerce să mai facă ceva ca sa supravieţuiască.
..Citeste mai departe..

Performanţe ale profesorilor prahoveni în domeniul proiectelor educaţionale europene

Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei – Centru Naţional eTwinning a organizat, în luna decembrie 2018, la Bucureşti, Conferinţa Naţională eTwinning 2018, în cadrul căreia a avut loc ceremonia de premiere a celor mai bune proiecte eTwinning înscrise în competiţie. Evenimentul, aflat în acest an la cea de-a treia ediţie, a reunit peste 130 de personalităţi publice din sectorul educaţional românesc, cadre didactice premiate, ambasadori eTwinning, directori de şcoli şi cercetători. Din cele 91 de proiecte evaluate de ambasadorii eTwinning şi de evaluatorii externi au fost selectate şi premiate cele mai bune 29 de proiecte, care s-au remarcat atât prin rezultate excelente, cât şi printr-o bună colaborare între parteneri.
..Citeste mai departe..

În atenţia candidaţilor pentru definitivat: A început validarea înscrierilor!

Începând de pe data de 8 ianuarie şi până pe 10 ianuarie, inclusiv, candidaţii care s-au înscris pentru examenul de definitivat, sesiunea 2019, trebuie să se prezinte la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova pentru validarea înscrierii. Această procedură este obligatorie, pentru parcurgerea etapelor urmatoare ale susţinerii definitivatului. Validarea are loc între orele 10:00 şi 14:00, în zilele amintite mai devreme. Conform Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, structura examenului de definitivat este următoarea: etapa I – eliminatorie (cuprinzând susţinerea a două inspecţii de specialitate şi evaluarea portofoliului profesional); etapa a II-a – finală (o probă scrisă)
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7