Ultima editie tiparita in format pdf

De la „Ai carte, ai parte” la „Ai tabletă, ai parte” în învăţământul românesc!


Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, atrage atenţia asupra pericolului utilizării şcolii on line pe termen lung, spunând că „autorităţile ar trebui să spună clar şi precis că normalitatea este şcoala faţă în faţă şi nu şcoala online. Dacă nu scoatem în evidenţă acest aspect temporar riscăm să dăm impresia că această criză se va prelungi la infinit” 

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, lasă să se înţeleagă, prin ieşirile sale publice (mai mult sau mai puţin „aranjate”, dar se pare că mai mult) faptul că este adepta învăţământului on line şi doreşte ca şcoala să continue tot aşa şi din toamnă, când începe un nou an şcolar!
Ea recomandă ca fiecare elev să deţină aparatură modernă, gen telefon, tabletă sau laptop pentru a face şcoală.
Vroiam să folosim „a face carte”, dar în acest context cartea este scoasă din ecuaţie prin felul în care gândesc oficialii de la MEC
..Citeste mai departe..

Anisie, de la Educaţie, aruncă jucăriile din grădiniţe!

Printr-un Ordin de ministru, doamna de la Educaţie îi obligă pe copii să stea distanţaţi unii faţă de alţii şi să evite jocurile ce presupun apropierea! Această măsură poate avea un impact negativ pentru psihicul copilului. Jucăriile care nu se pot spăla „vor fi eliminate din sala de grupă”!

Din penibil în şi mai penibil!

Este incredibil ce se întâmplă în România! Monica Anisie, ministrul Educaţiei, se întrece în aberaţii şi iată că a mai scornit alte măsuri ridicole odată cu redeschiderea creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor! Sub umbrela prevenirii îmbolnăvirii cu covid sunt aplicate măsuri care, citindu-le, ai crede că ar fi o glumă proastă, însă nu este deloc aşa
..Citeste mai departe..

Mii de elevi nu s-au prezentat la Evaluarea Naţională

La nivelul judeţului Prahova, numărul absenţilor este de 316

Neconcordanţă între cifrele prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi cele ale Ministerului Educaţiei în ce priveşte numărul elevilor participanţi la nivel naţional!

De la prima probă a Evaluării Naţionale, cea de la Limba şi literatura română au absentat 11.490 de elevi absolvenţi de clasa a VIII-a, la nivel naţional, ne anunţă Ministerul Educaţiei, pe site-ul său. Aceeaşi sursă precizează că, la această probă, au fost prezenţi 161.038 de candidați. Însă, în comunicatul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova se precizează că „peste 170.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020)”! Offf, Doamne
..Citeste mai departe..

Evaluare Naţională cu... termometrul şi cu masca!

Aceasta este noua reformă a învăţământului românesc? Ce mult seamănă cu sistemul din China comunistă!

Luni, 15 iunie a.c., elevii care au încheiat învăţământul gimnazial susţin prima probă din cadrul Evaluării Naţionale, anume la Limba şi literatura română. Cea de-a doua probă se susţine miercuri, 17 iunie, la Matematică. Pentru Evaluarea Națională s-au înscris 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 6.734 în județul Prahova, conform situației centralizate de către Ministerul Educației și Cercetării. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
..Citeste mai departe..

Avocatul Poporului acuză ministerele Educaţiei şi Sănătăţii că discriminează elevii şi că încalcă dreptul la învăţătură!

Avocatul Poporului şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării recomandă eliminarea prevederilor ce interzic accesul elevilor cu temperatura peste 37,3 grade Celsius la examene. Recomandarea atinge şi accesul - condiţionat încă – din celelalte insituţii publice, pentru că procedura înseamnă discriminare! În sfârşit!

De când a fost introdus acest sistem de a controla temperatura oamenilor la intrarea în insituţii, tot aşteptam ca cineva, o voce publică, cu autoritate, să intervină prin a critica şi prin a elimina această procedură aberantă. Ştiţi bine că şi la intrarea în şcoală, elevii sunt verificaţi că nu cumva să aibă vreunul temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius. Iar dacă cine depăşeşte acest prag nu mai este lăsat să intre în şcoală, instituţie! Ei bine, după lungi aşteptări, iată că a venit acea voce, care este a vocatului poporului
..Citeste mai departe..

Simpozion on-line „Tendințe moderne în educația parentală - arta de a fi părinte”

Evenimentul a fost organizat de către Şcoala Gimnazială Drăgăneşti și Grădinița din Drăgănești

Traversăm o perioadă dificilă în plan personal și profesional, din pricina crizei pandemice actuale. Astfel, educația s-a mutat din sala de clasă în mediul virtual, un spațiu pe care puțini dintre noi l-ar fi văzut ca singurul mijloc de formare și educare în relația educatoare/învățătoare - copil/elev. Pentru fiecare dintre noi, această tranziție a venit cu diverse provocări, solicitându-ne un efort suplimentar de adaptare. Trecerea bruscă de la educația față în față la educația on-line a fost neprevăzută și a generat un efort susținut de ambele părți
..Citeste mai departe..

Elevi valoroşi continuă să ne plece din ţară!

Trei elevi de la C.N. „I.L. Caragiale” din Ploieşti au fost admişi la Universitatea Sorbona din Paris

Prof. Carmen Băjenaru – director al Colegiului Naţional „I.L. Caragiale” din Ploieşti, a anunţat că trei elevi de la profilul umanist din colegiul amintit au fost admişi la Universitatea Sorbona Paris. Este vorba despre Cătălina Dumitrașcu – sociologie politique, Andrei Valentin Istrățoiu – Lettres, Arts, Langues, Sciences Humaines et Sociales – Lettres classiques și de Robert Minea – Langues, littératures et civilisations étrangères et régionales-arabe. „Se dovedește astfel că, în Colegiul nostru, se face performanță la toate profilele și specializările.
..Citeste mai departe..

Modificările legislative pentru susţinerea gradelor didactice

DEFINITIVAT 2020

Candidaţii pentru obţinerea definitivării în învăţământul preuniversitar, aflaţi pentru prima dată în situaţia efectuării stagiului de practică se pot înscrie la examen dacă în anul de stagiu desfăşoară activitate la catedră cu normă întreagă în calitate de cadru didactic calificat şi pot susţine proba scrisă dacă finalizează stagiul de practică obligatoriu în sesiunea respectivă.
Noutate: Perioada concediului de maternitate, precum și perioada suspendării cursurilor ca urmare a declarării stării de urgență/alertă se consideră vechime la catedră pentru cadrele didactice înscrise la examenul național de definitivare în învățământ.
..Citeste mai departe..

Elevi şi profesori mascaţi... „în contextul actual epidemiologic...”!

Aceasta este noua... faţă a învăţământului românesc!

În ce condiţii sunt nevoiţi elevii să se pregătească şi să susţină examenele. Purtatul măştilor în timpul examenului ar putea afecta capacitatea de concentrare?

După cum am mai anunţat şi noi în publicaţia noastră, începând cu data de 2 iunie, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a/XIII-a, cei din anii de final de ciclu profesional și postliceal, au revenit în unitățile de învățământ pentru două săptămâni. În acest timp, se susţin activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. Revenirea în unitățile de învățământ se face, însă, sub o exagerată supraveghere, autorităţile motivând că aşa trebuie să se procedeze pentru a se preveni răspândirea îmbolnăvirilor cu Covid-19
..Citeste mai departe..

Cu controlul pe capul elevilor şi al profesorilor! Asta mai lipsea!

În prima zi a revenirii elevilor la şcoală, pentru pregătirea examenelor, aceştia au fost „monitorizaţi, de către autorităţile locale, dacă respectă măsurile din Starea de alertă!

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a încheiat, pe 1 iunie, chiar de Ziua Internaţională a copilului, distribuirea măștilor de protecție către cele 171 unități de învățământ cu personalitate juridică care organizează activități cu elevii în această perioadă, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei amintite
..Citeste mai departe..

Se vorbeşte despre sex... la şcoală! Unde este educaţia în... „educaţia sexuală”?

Părinţii erau cei care aveau datoria să le ofere copiilor lor educaţie, inclusiv să le vorbească despre reproducere, atunci când copilul are vârsta potirvită pentru a înţelege anumite lucruri. Acum, însă, unii vor ca statul, prin anumite instituţii, să le spună copiilor anumite variante despre contacte sexuale!

În ce vreţi să transformaţi şcoala românească?

Preşedintele Klaus Iohannis avea să promulge, pe 3 aprilie 2020, legea care prevede obligativitatea organizării în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, a unor programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7