Ultima editie tiparita in format pdf

„Bătălie” aprigă pentru funcţia de director adjunct la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”


Luni, 21 august, a început un nou episod din tentativa de ocupare a funcţiilor de conducere din şcoli, posturi care au rămas vacante în Prahova după două serii de concurs. S-au înscris 52 de candidaţi pentru testare, de data aceasta fiind vorba doar de proba de interviu, ce curprinde prezentarea planului operaţional şi 3 întrebări din legislaţia şcolară. Cei mai mulţi candidaţi pe post se întâlnesc la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti, unde există patru cadre didactice care îşi doresc să ocupe funcţia de director adjunct a acestei untăţi de învăţământ.
..Citeste mai departe..

Elevii de la C.N. „I.L. Caragiale Ploieşti” au câştigat etapa judeţeană a Olimpiadei „Tinerii dezbat” la secţiunea „avansaţi”

În urma desfăşurării celor două secţiuni, „începători” şi „avansaţi”, judeţul Prahova urmează să fie reprezentat la etapa anţională de Colegiul Naţional „Jean Monnet” Ploieşti şi de Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti

La Colegiul Tehnic “Elie Radu”, municipiul Ploiesti, s-a încheiat faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Argumentare, Dezbatere şi Gândire Critică „Tinerii dezbat”. După disputarea copetiţiei la secţiunea „începători” (6 mai), la finele săptămânii trecute, pe 27 mai, a venit rândul elevilor de la secţiunea „avansaţi” să-şi etaleze vocaţia.
..Citeste mai departe..

1.056 candidaţi pentru Titularizarea din vara acestui an

Pentru concursul de ocupare a posturilor/catedrelor vacante din învăţământul prahovean s-au înscris 1.056 de candidaţi. Cei mai mulţi sunt pentru catedrele de educatoare, 148 fiind numărul persoanelor înscrise (39 posturi titularizabile), dar şi pentru învăţători, 116 candidaţi (44 posturi titularizabile) şi limba română, cu 119 candidaţi (2 posturi titularizabile şi 38 netitularizabile). Conform datelor centralizate de departamentul management al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova mai figurează înscrişi, printre alţii, 88 de candidaţi la limba engleză, 87 la matematică, 42 la limba franceză, 30 la fizică, 17 la biologie etc.
..Citeste mai departe..

A început sesiunea specială a Bac-ului

După cum am mai precizat şi în ediţiile precedente ale ziarului nostru, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti găzduieşte, în perioada 29 mai-9 iunie, sesiunea specială a Bacalaureatului, rezervată elevilor ce sunt componenţi ai loturilor olimpice care vor reprezenta România, în lunile iunie și iulie, în competițiile internaționale pe discipline şi în concursurile sportive, dar și pentru absolvenții de liceu care vor susține examen de admitere la universităţile din străinătate. Sunt așteptați să participe 223 de elevi de clasa a XII-a.
..Citeste mai departe..

Evaluarea formativă a directorilor şi a profesorilor

Evaluarea formativă a resursei umane din orice domeniu de activitate aduce numai beneficii acelei instituţii. În învăţământ, acest tip de evaluare reprezintă un factor important pentru asigurarea calităţii educaţiei. În acest context, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova este implicat în proiectul european ERASMUS + “EVALUATION OF SCHOOL LEADERSHIP AND TEACHING PRACTICE” (EOSLATP)din septembrie 2015. Coordonatorul proiectului este Inspectoratul Şcolar General din Ţara Bascilor şi avem ca parteneri alte trei inspectorate din Portugalia, Lithuania şi Bolzano.
..Citeste mai departe..

Menţiuni şi medalii pentru trei elevi ploieşteni la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei

La etapa naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei, care a avut loc la Ploieşti, în perioada 18-21 mai, judeţul Prahova s-a ales cu două menţiuni şi trei medalii (două de argint şi una de bronz). Performeri sunt: Victor Bertalan (clasa a X-a la C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti) – menţiune şi medalie de argint; Emanuel George Vintilă (clasa a XI-a la C. N. „Alexandru Ioan Cuza” Ploieşti) – menţiune şi medalie de argint; George Andrei Iosif (clasa a XII-a la C.N. „Alexandru Ioan Cuza” Ploieşti) – medalie de bronz.

..Citeste mai departe..

Elevii de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi la Bursa de valori educaţionale

Bursa de valori educaţionale se desfăşoară în perioada 22-25 mai

Astăzi, 22 mai, la Sala Coloanelor din cadrul Palatului Copiilor Ploieşti s-a deschis cea de-a XVII-a ediţie a „Bursei de valori educaţionale”, activitate înscrisă în cadrul „Săptămânii de excelenţă pentru elevi”, eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ) – coordonator, prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru educaţia permanentă şi activităţi extraşcolare,
..Citeste mai departe..

Şcoala altfel, şcoala iniţierii în viaţă, pentu elevii de la Ceptura!

Nu mai este un secret faptul că săptămâna cea mai iubită şi cea mai aşteptată de elevi este este cea imperativă, intitulată „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Atelierele de lucru constituite la propunerile venite din partea elevilor Şcolii Gimnaziale „Nichita Stănescu” Ceptura, ca şi parteneri ai procesului educaţional, au avut specific instructiv-educativ, cultural, ecologic, de voluntariat şi bineînţeles sportiv. În săptămâna 15-21 mai a.c., promovând mişcarea, având drept mentor pe profesorul de sport Constantin Panait, elevii din ciclul gimnazial au participat la întrecerile din cadrul Cupei Metigla la baschet interşcolar - 2017, organizată de Asociaţia „Un Strop de Fericire” Ploieşti, având ca sponsor principal o societate comercială din localitate.
..Citeste mai departe..

Începe, la Ploieşti, etapa naţională a Olimpiadei de tehnologia informaţiei

Municipiul Ploieşti găzduieşte etapa naţională a Olimpiadei de tehnologia informaţiei, dedicată elevilor de liceu. Deschiderea are loc joi, 18 mai, la Sala Europa din Palatul Administrativ, iar festivitatea de premiere urmând să se desfăşoare duminică, 21 mai. Cu această ocazie, municipalitatea ploieșteană va acorda premii în bani elevilor ploieșteni, câștigători ai olimpiadei. Probele se susţin în mai multe unităţi de învăţământ din municipiu, care deţin tehnologia necesară bunei desfăşurări a evenimentului.


..Citeste mai departe..

Au început înscrierile pentru „titularizare”

La Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova au început ieri, 16 mai a.c., înscierile pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor, cunoscut şi sub denumirea de Concurs de Titularizare. Perioada înregistrării dosarelor de înscriere a candidaților se încheie pe 22 mai. Perioadele 23-29 mai, respectiv 6-10 iulie sunt pentru validarea înscrierii, prin semnătură, de către candidați sau împuterniciții acestora prin procură notarială în original, conform graficului stabilit de comisia de organizare şi desfășurare a concursului (neprezentarea la validare a absolvenţilor din promoţiile anterioare, atrage după sine anularea înscrierii la concurs), pentru absolvenții promoției 2017/absolvenţii 2017 ai programelor de pregătire psihopedagogică oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/ departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic.
 
..Citeste mai departe..

„Săptămâna de excelenţă pentru elevi”, între 22 şi 25 mai

În acea perioadă se organizează şi „Bursa de valori educaţionale”, pentru elevii clasei a VIII-a, la Palatul Culturii

În perioada 22-25 mai a.c., Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ) organizează, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti şi Fundaţia Prais, "Săptămâna de excelenţă pentru elevi”. În cadrul evenimentului se va desfăşura şi ,,Bursa de valori educaţionale”, la Sala coloanelor din cadrul Palatului Culturii Ploieşti. Pentru buna organizare a evenimentului, prof. Cristina Petre - inspector şcolar pentru activităţi educative din cadul ISJ Prahova, a invitat coordonatorii educativi din şcoli să participe la o întâlnire de lucru, vineri, 12 mai a.c.. la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. Astfel, s-a comunicat, printre altele, că vor fi amenajate 26 de standuri la „Bursa de valori educaţionale”, în care unităţi de învăţământ din Ploieşti şi Bărcăneşti îşi vor etala, fiecare în stilul său original, oferta educaţională valabilă pentru anul şcolar 2017-2018, în atenţia absolvenţilor de clasa a VIII-a.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7