Ultima editie tiparita in format pdf

Metode din şcoala chinezească, aplicate şi în învăţământul Românesc!


Doamnelor şi domnilor, dacă aţi văzut pe la TV sau pe Net imagini a modului în care se face şcoală în China comunistă, ei bine ar trebui să vă obişnuiţi cu ele, pentru că multe dintre asemenea proceduri vor fi şi în România, ţară democratică şi în care mulţi oameni se declară „de dreapta”, inclusiv cei care acum se află la guvernare! Ceea ce poate nu mulţi cunosc este faptul că, în China, oamenii de mult folosesc măşti de protecţie, din cauza poluării foarte mari, ori eu sunt familiarizaţi cu astfel de metode, inclusiv cu scanarea coprului atunci când pătrund în anumite instituţii. Citiţi ceea ce este publicat pe site-ul edu.ro (site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării din România), unde sunt specificate măsurile ce se vor aplica în şcoli pe timpul Stării de alertă „în contextul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de covid-19”
..Citeste mai departe..

Rolul Proiectului ROSE în învăţământul prahovean

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a găzduit joi,6 februarie, Conferinţa judeţeană a Proiectului ROSE (ROmanian Secondary Education Project), unul dintre cele mai importante şi complexe proiecte educaţionale. Evenimentul a fost prezidat de prof. Radu Jugureanu – senior educaţional expert în cadrul proiectului. Au fost prezenţi directori de unităţi de învăţământ şi inspectori şcolari, activitatea beneficiind şi de prezenţa prof. Radu Pisău – noul inspector şcolar general al ISJ Prahova. Proiectul ROSE este finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare şi este implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE), pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022.
..Citeste mai departe..

Preşcolarii învaţă despre drepturile copilului, la Grădiniţa nr. 23 din Ploieşti

Grădinița cu Program Prelungit nr.23 Ploiești a lansat marţi, 28 ianuarie a.c., Proiectul educațional județean ,,Drepturile copilului”, proiect înscris în Calendarul activităţilor educative al Judeţului Prahova la poziţia 112. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Grădinița „Step by Step Dumbrava Minunată” Ploiesti. Activitatea a beneficiat de participarea reprezentantelor Inpectoratului Şcolar Judeţean Prahova - prof. inspector şcolar pentru educaţie timpurie Mariana Ilie şi Carmen Costeleanu, a 53 de cadre didactice din învăţământul preşcolar prahovean din peste 34 de grădiniţe şi reprezentanţi ai părinţilor. Scopurile proiectului: informarea copiilor preșcolari în vederea conștientizării drepturilor și responsabilităților lor; sensibilizarea adulților cu privire la copil și drepturile sale; sporirea gradului de respectare a drepturilor copilului
..Citeste mai departe..

Măsură populistă sau act de binefacere?

De la circulaţia gratuită a studenţilor pe tren, la gratuitatea tuturor elevilor pe mijloacele de transport

Deşi sunt voci prin Guvernul României care spun că situaţia bugetului naţional nu este una prea roză şi că, printre altele, nu se vor putea majora pensiile şi salariile aşa cum prevede actuala Lege a salarizării, iată că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, le-a promis elevilor că, din anul şcolar 2020-2021, toţi şcolarii vor circula gratuit pe mijloacele de transport public, pe baza carnetului de elev, vizat de către unitatea școlară! Decizia oficialului vine după ce mai mulţi elevi i-au reproşat ministrului, pe paginile de socializare, faptul că nu se implică pentru ca elevii să beneficieze de gratuitate şi de decontarea abonamentelor de transport.
..Citeste mai departe..

Lansarea Proiectului „Drepturile copilului”, la Grădiniţa nr. 23 din Ploieşti

Marţi, 28 ianuarie a.c., Grădinița cu Program Prelungit Nr.23 din Ploiești (director – prof. Cristina Luiza Voica) îşi lansează Proiectului educațional județean intitulat ,,Drepturile copilului”. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Grădinița Step by Step Dumbrava Minunată Ploiesti și se evidenţiază cu o participare de 32 cadre didactice și 650 de preșcolari din cele două unități școlare inițiatoare. Sunt invitate să participe grădinițe din județul Prahova. Scopul proiectului: informarea copiilor preșcolari în vederea conștientizării drepturilor și responsabilităților lor, sensibilizarea adulților cu privire la copil și drepturile sale, sporirea gradului de respectare a drepturilor copilului
..Citeste mai departe..

Şase, vine Anisie!

Atenţie, profesori! Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, fost consilier a lui Traian Băsescu, are de gând să vă „consilieze” inopinat, dar cu cameramanii după ea! Nu-i pasă că, dând buzna peste profesor în timpul orelor de curs, încalcă Statutul personalului didactic.

Monica Anisie – ministrul Educaţiei şi Cercretării, face ce face şi iar iese la rampă prin gesturi fără precedent. Cu puţin timp în urmă, un reportaj al unei televiziuni a arătat cum ministrul Anisie a jignit un cadru didactic din comuna Axintie, din judeţul Ialomiţa, în faţa elevilor. Pur şi simplu, Anisie a dat buzna peste învăţătoare în clasă, însoţită de o armată de cameramani şi jurnalişti. A întrerupt ora de curs după ce a auzit, ascultând la uşa clasei, cum învăţătoarea respectivă le spunea elevilor, pe un ton mai apăsat: „Gata, nu mai vorbeşte nimeni, nu mai tulbură nimeni, cine vrea, ridică mîna!”
..Citeste mai departe..

Un fost ministru al Educaţiei propune ca şefii inspectoratelor şcolare să fie aleşi de profesori

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, doreşte ca inspectorii şcolari generali să nu mai fie numiţi politic şi să fie aleşi de către toate cadrele didactice din județ, iar inspectorul școlar general adjunct să fie ales de către consiliile de administrație ale școlilor din județele respective, plecând astfel de la o procedură asemănătoare, privind alegerea rectorului la nivelul universităților. Liviu Pop propune schimbarea Legii Educaţiei în prima ședință a Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Senatul României! „Am încredere în corpul profesoral din România și am încredere în membrii consiliilor de administrație, părinți, elevi, că vor face cu siguranță, în totalitate, politica școlii. Cred că este o măsură necesară pentru stabilitatea sistemului de învățământ din România!”, spune Liviu Pop pe pagina sa de socializare
..Citeste mai departe..

Grija actualilor guverrnanţi pentru cursanţii Academiei SRI

Intitulat „Precizări referitoare la aprobarea Ordonanței de Urgență pentru completarea art. 201 din Legea educației naționale nr. 1/2011”, un titlu de ştire de pe site-ul edu.ro nu atrăgea atenţia chiar aşa de mult, însă odată ce dai click pe titlu şi se deschide conţinutul apare şi „surpriza”. Astfel, se precizează că în cadrul unei şedinţe de guvern de la finele anului trecut a fost adoptată o Ordonanța de Urgență ce-i priveşte pe studenţii Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” din București (ANIMV). Aceşti cursanţi, „înmatriculaţi la programe de licenţă, master şi postuniversitare pentru nevoile Serviciului Român de Informaţii şi pentru alte autorităţi publice cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, precum şi cetăţenii străini pregătiţi în cadrul ANIMV pe bază de protocoale încheiate în acest scop între Serviciul Român de Informaţii şi organe similare de informaţii ale statelor de care aparţin aceştia, în condiţiile legii, vor fi exceptaţi de la obligativitatea înregistrării în Registrul Matricol Unic al universităţilor din România – RMUR”.
..Citeste mai departe..

Oglindă oglinjoară... !

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, pare se fie tot mai atrasă de chipul ei şi profită de orice moment favorabil pentru a-şi etala poza pe site-ul şi pe pagina de Facebook a Ministerului, dar numai în dreptul comunicatelor laudative, în care este apreciată activitatea guvernului. Este vorba despre o fotografie portret pe care apare, în partea de jos, emblema Guvernului României, numele ei şi funcţia. Pesemne că şi-a dorit atât de mult să fie instalată pe această funcţie încât acum, când în sfârşit o ocupă, ţine să arate la tot poporul că ea este ministru. Cum spune o vorbă din popor: „Asta-i pofta ce-am poftit!” Sau poate e nostalgică după anumite vremuri! De exemplu, fotografia ministrului apare într-un comunicat intitulat „Veste bună pentru elevii și părinții care așteptau această decizie: Evaluarea Națională se va desfășura la aceleași discipline!”, comunicat care cuprinde doar câteva rânduri şi în care nu se spune ceva ce te-ar face să exclami: „Oau!”.
..Citeste mai departe..

Unul hăis și altul cea!

Incredibil, dar adevărat! După ce au fost majorate bugetele Preşedinţiei şi a SRI, premierul Orban anunţă că nu crede că există resurse bugetare pentru creşterile salariale ale profesorilor la 1 septembrie! Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, precizează, însă, altceva, anume că sunt cuprinse sumele de bani în bugetul ministerului pentru majorarea salariilor şi de la 1 septembrie şi dă vina pe un partid politic din opoziţie că dezinformează, omiţând faptul că tocmai şeful ei de partid şi de guvern a fost cel care a spus „nu” majorării salariilor cadrelor didactice!

Cadrele didactice riscă să nu mai primească, de la 1 septembrie 2020, majorarea de salariu stabilită prin legea votată anul trecut în Parlament. Asta rezultă din ordonanța de urgență aprobată pe 6 ianuarie a.c. de către guvernul României, în care nu se pomenește nimic de creșterea salariilor profesorilor de la data de 1 septembrie 2020. Potrivit legii salarizării veniturile lor ar trebui să crească de la această dată, conoform grilei din anul 2022
..Citeste mai departe..

Ce le-a pregătit Consiliul Judeţean Prahova elevilor olimpici prahoveni

Elita învăţământului prahovean a avut parte, pentru a-l doilea an la rând, de o Gală de Excelenţă, în care cei mai buni elevi şi profesori, cu rezultate de excepţie la olimpiade şi concursuri şcolare în 2018-2019, au fost premiaţi cu diplome şi bani

Elevi și profesorii îndrumători ai acestora, care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile școlare de nivel național și internațional, în anul școlar 2018-2019, s-au aflat miercuri, 18 decembrie, în Sala Europa a Palatului Administrativ pentru a fi premiaţi în cadrul celei de-a doua ediţii a „Galei de Excelență a Învățământului Prahovean”, eveniment organizat de Consiliul Județean Prahova. Astfel, conducerea administrației județene, asigurată de pe Bogdan Toader – preşedinte şi Ludmila Sfârloagă – vicepreşedinte, a premiat 358 de elevi şi 210 profesori, oferindu-se diplome şi premii în bani în valoare totală de 267.584 lei
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7