Ultima editie tiparita in format pdf

Rezultate de excepţie obţinute de studenţii Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti la concursurile profesionale de Mecanică şi Rezistenţa Materialelor – etapa naţională


În tradiţia învăţământului superior din ţara noastră este şi organizarea de concursuri profesional ştiinţifice la diferite discipline, care, înainte de 1989, purtau numele generic de „Traian Lalescu”. După 1989, concursurile la disciplina de Rezistenţa materialelor şi Mecanică au continuat fiindu-le acordate numele iluştrilor profesori de la Şcoala Politehnică „C.C. Teodorescu” şi „Andrei G Ioachimescu”.

Concursul la Rezistenţa Materialelor „C.C. Teodorescu”
În perioada 10-12 mai, la Universitatea din Piteşti s-a desfăşurat etapa naţională a Concursului la Rezistenţa Materialelor „C.C. Teodorescu”, la care Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti a participat cu doi studenţi la secţia „nemecanici”.
..Citeste mai departe..

Începe cea de-a VII-a ediţie a Concursului Naţional „Romanian Business Challenge” şi a Târgului Naţional al Firmelor de Exerciţiu

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Municipiul Ploieşti organizează, cu sprijinul partenerilor, Târgul Naţional al Firmelor de Exerciţiu şi Concursul Naţional „Romanian Business Challenge”, ediţia a VII-a, ambele evenimente având ca dată de desfăşurare 26 şi 27 mai a.c. Respectivele activităţi au darul de a dezvolta spiritul antreprenorial şi creează premisele pentru integrarea mai rapidă a elevilor pe piaţa muncii. Coordonatori ai proiectului sunt prof. ing. Petrica Dragomir şi prof. ec. Simona Lupu.

Obiectivele activităţilor: promovarea şi dezvoltarea antreprenoriatului autohton pentru o economie globală; dezvoltarea de competenţe necesare unui întreprinzător dinamic şi viabil; dezvoltarea carierei profesionale pentru o piaţă a muncii dinamică şi flexibilă; asigurarea şi dezvoltarea calităţii în unităţile de învăţământ profesional şi tehnic; dezvoltarea abilităților de analiza si sinteza, a creativității si relațiilor interumane la tineri; familiarizarea elevilor cu activităţile specifice unei firme reale.

..Citeste mai departe..

Au început înscrierile pentru probele de aptitudini

Astăzi, 23 mai, şi mâine, 24 mai, se primesc înscrieri pentru liceele/clasele la care se organizează probe de aptitudini. Înscrierea pentru probele de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă se face direct de către candidaţi cu o anexă a fişei de înscriere eliberată de unitatea şcolară la care aceştia absolvă cursurile gimnaziale. Probele de aptitudini se desfăşoară în perioada 25-28 mai a.c., în centrele stabilite de comisia judeţeană de admitere: Colegiul Naţional „Jean Monnet”, Municipiul Ploieşti, (profil pedagogic), Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Municipiul Ploieşti, (profil sportiv), Colegiul de Artă „Carmen Sylva”, Municipiul Ploieşti, (profil artistic), Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Municipiul Ploieşti, (profil sportiv), Liceul Teoretic, Oraşul Azuga, (profil sportiv), Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir”, Oraşul Breaza, (profil militar), Liceul Tehnologic “Ludovic Mrazek” Municipiul Ploieşti, (Profil sportiv).

..Citeste mai departe..

Istoria recentă a României, o nouă disciplină opţională pentru clasele a XI-a şi a XII-a

Din anul şcolar 2016-2017, la clasele a XI-a şi a XII-a se va putea studia o nouă disciplină opţională: Istoria recentă a României.

Programa cursului face parte din oferta de cursuri opţionale propusă elevilor şi profesorilor de istorie de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în cadrul Curriculum-ului la decizia şcolii (CDS). Disciplina prezintă o imagine complexă a societăţii româneşti din a doua jumătate a secolului XX şi din primele decenii ale secolului XXI.

Noul curriculum susţine o abordare flexibilă prin ponderarea studierii evenimentelor în favoarea ansamblului şi a perspectivei asupra trecutului, respectiv prin aprofundarea şi interpretarea trecutului în locul memorării unor serii cronologice şi al istoriei de tip narativ şi enciclopedic.

..Citeste mai departe..

S-a încheiat cea de-a XVI-a ediţie a Bursei de valori educaţionale

S-a tras cortina şi peste ediţia cu numărul XVI a Bursei de valori educaţionale, eveniment inclus în Săptămâna de excelenţă pentru elevi şi care a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ Prahova), în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti. Gazdă a fost, şi de această dată, Sala Coloanelor din cadrul Palatului Culturii Ploieşti. Au fost amenajate 24 de standuri, unităţile de învăţământ liceal încercând să prezinte, într-un mod cât mai original, oferta educaţională valabilă pentru anul şcolar următor. Bursa de valori educaţionale este organizată, an de an, în această perioadă de primăvară, fiind destinată elevilor care acum încheie clasa a VIII-a, pentru ca aceştia să beneficieze de informaţii cât mai exacte, mai în detaliu, despre unitatea de învăţământ liceal şi despre profilul pe care doreşte să-l frecventeze în anii de liceu, ajutându-i astfel la Admitere.

..Citeste mai departe..

La Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia, Elevi din trei județe participă la etapa regională a Concursului Naţional „Tinerii Dezbat”

Județul Prahova găzduiește, pentru al treilea an consecutiv, etapa regională a Competiției „Tinerii dezbat”, în anul 2013 organizând chiar finala națională a acestei competiții.

În acest an, confruntarea regională se va desfăşura în zilele de sâmbătă, 21 mai, şi duminică, 22 mai a.c., la Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia, liceu care s-a remarcat în anii precedenți prin rezultatele obținute la nivel național. Colegiul din Sinaia va fi gazdă pentru echipele reprezentând 19 școli, dintre care 9 din Prahova, 9 din Dâmbovița și 1 din Giurgiu.

De precizat că, în aceeaşi perioadă, comeptiţia „Tinerii dezbat” se desfăşoară şi în alte zone din ţară, în zece centre regionale, anunţându-se participarea a cel puţin 500 de elevi, dezbaterile având următoarele teme:

1. Educația civică ar trebui să fie materie obligatorie în programa școlară pentru liceu;

..Citeste mai departe..

În atenţia celor care doresc să devină profesori! Au mai rămas doar două zile din perioada destinată înscrierilor la „Titularizare”

Cei care doresc să participe la concursul de ocupare a posturilor didactice din acest an, mai  cunoscut sub denumirea de Concurs de Titularizare, mai au la dispoziţie doar două zile (joi şi vineri) pentru a-şi depune dosarul de înscriere la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Până la data de 17 mai inclusiv, figurau înscrişi cel puţin 400 de candidaţi, însă în următoarea zi, pe 18 mai, a fost înghesuială mare la înscriere, cifra dosarelor depuse ridicându-se la 700. După cum ne-au declarat inspectorii şcolari de la biroul personal al ISJ Prahova, numărul posturilor scoase la concurs pentru anul şcolar 2016-2017 este de 1.505, dintre care numai 166 sunt titularizabile.

După perioada destinată înscrierilor, pe 26 mai urmează validarea fişelor de înscriere de către candidaţi, tot la ISJ Prahova, iar cine nu se prezintă la validare pierde înscrierea.

..Citeste mai departe..

A început Bac-ul special. Cinci elevi din Prahova participă la acest examen

Colegiul „Nicolae Titulescu” din Braşov găzduieşte, în perioada 16 - 27 mai, sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu prima sesiune a bacalaureatului. Pentru susţinerea examenului în sesiunea specială s-au înscris 237 de elevi de clasa a XII-a, printre care şi cinci din Prahova, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.), precum şi în situaţia de a participa la examene de admitere în universităţi din străinătate.

..Citeste mai departe..

S-a deschis Bursa de valori educaţionale!

Evenimentul este desdicat elevilor care încheie, în acest an, învăţământul gimnazial şi participă la Admiterea la liceu

Astăzi, 16 mai, s-a deschis o nouă ediţie a Bursei de valori educaţionale, activitate inclusă în Săptămâna de Excelenţă pentru elevi, organizator fiind Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ Prahova), în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti.

Bursa de valori educaţionale este o activitate ce le dă ocazia elevilor care acum încheie clasa a VIII-a să se informeze mai în detaliu despre unitatea de învăţământ liceal şi despre profilul pe care doreşte să-l frecventeze în anii de liceu, ajutându-i astfel la Admitere.

..Citeste mai departe..

Seminar de formare la Sinaia

În perioada 24 – 27 aprilie a.c., la Sinaia, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, prin Inspectoratul Școlar Județean Prahova,  în parteneriat cu Centrul European pentru Limbi Moderne de la Graz (ECML) a organizat un seminar de formare destinat experților din domeniul elaborării programelor de studiu și al evaluării, inspectorilor, formatorilor și profesorilor de limbi străine atât din unitățile de învățământ, cât și din palatele şi cluburile copiilor. Activitatea s-a înscris în programul Centrului European pentru Limbi Moderne – Graz, intitulat „Languages at the heart of learning”, componenta Formare bilaterală și consultanță, domeniul Metode inovative de predare și evaluare în studiul limbilor străine – proiectul RELANG Armonizarea testărilor lingvistice cu Cadrul european de referință al limbilor străine: promovarea asigurării calității în educație și facilitarea mobilității.

..Citeste mai departe..

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti şi-a prezentat performerii anului şcolar 2015-2016

La Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti a avut loc ieri, 11 mai, o activitate în cadrul căreia au fost evidenţiaţi elevii colegiului care au obţinut rezultate notabile la concursuri, olimpiade şi proiecte, acţiunea fiind organizată de prof. Petrica Dragomir – directoarea Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, prof. Alina Moise – coordonator programe şi proiecte şi de către o comisie de promovare a imaginii şcolii.

..Citeste mai departe..

    35 36 37 38 39 40 41