Ultima editie tiparita in format pdf

Rezultate de excepţie obţinute de studenţii Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti la concursurile profesionale de Mecanică şi Rezistenţa Materialelor – etapa naţională


În tradiţia învăţământului superior din ţara noastră este şi organizarea de concursuri profesional ştiinţifice la diferite discipline, care, înainte de 1989, purtau numele generic de „Traian Lalescu”. După 1989, concursurile la disciplina de Rezistenţa materialelor şi Mecanică au continuat fiindu-le acordate numele iluştrilor profesori de la Şcoala Politehnică „C.C. Teodorescu” şi „Andrei G Ioachimescu”.

Concursul la Rezistenţa Materialelor „C.C. Teodorescu”
În perioada 10-12 mai, la Universitatea din Piteşti s-a desfăşurat etapa naţională a Concursului la Rezistenţa Materialelor „C.C. Teodorescu”, la care Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti a participat cu doi studenţi la secţia „nemecanici”.
..Citeste mai departe..

„Pasiunea mea, Pictura!”

Asociaţia ARES EL, în calitate de beneficiar, împreună cu Asociaţia Întreprinderea Socială Podenii Noi în calitate de partener, implementează, în perioada 1 august – 1 noiembrie 2016,  proiectul Pasiunea mea, Pictura!”, finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova. Valoare totală a proiectului este de 11.333 lei, iar obiectivul general este acela de a se stimula interesul a 20 de tineri cu oportunităţi reduse de a participa la viaţa comunităţii sub aspectele: social, educational şi cultural.

Principalele activităţi ce se vor derula în cadrul proiectului: Ateliere de lucru în domeniul picturii şi a artei decorative; Seminar de Incluziune; Expoziţie “Open Space”. Beneficiarii proiectului sunt 20 de tineri cu oportunităţi reduse din judetul Prahova (tineri din mediul rural, tineri de etnie romă). Rezultate: un seminar de incluziune; 60 de creaţii realizate de 20 de tineri cu oportunităţi reduse; o expozitie; un Club de creaţie al Asociaţiei ARES EL.

..Citeste mai departe..

Vor avea liceenii manuale la început de an şcolar?

Liceenii ar putea să înceapă noul an şcolar fără manuale. Tipografii cer ministrului Educaţiei să finalizeze plata necesară tipăririi manualelor până la finalul lunii iulie, iar în cazul în care Ministerul Educaţiei nu plăteşte suma aferentă tipăririi manualelor şcolare, elevii claselor a XI-a şi a XII-a ar putea începe fără manuale anul şcolar 2016-2017.

Printr-o scrisoare deschisă, adresată la finalul lunii iunie Ministerului Educaţiei, de către Uniunea Editorilor din România, Compania Naţională Imprimeriile Coresi şi Uniunea Sindicatelor Tipografilor din România, se arată că industria de carte şcolară este în pericol.

Editurile şi tipografiile partenere în procesul de asigurare a cărţii şcolare sunt în situaţia de a da faliment. În ultimii 100 de ani, principală activitate în perioada verii atât a editurilor, cât şi a tipografiilor, a fost elaborarea manualelor şcolare. De trei ani, Ministerul Educaţiei nu a mai fost în stare să asigure toate manualele şcolare necesare la începutul anului şcolar.

..Citeste mai departe..

Seminar EDIS, la Azuga

Asociația ARES EL desfășoară, în perioada 11-20 august 2016, în Azuga, la Hotel Larisa o activitate înscrisă în cadrul proiectul Educație Incluzivă în Școlile Prahovene”, prin intermediul căreia se propune  implicarea unor factori de decizie și organizații nonguvernamentale prahovene în dezvoltarea unei strategii județene pentru promovarea și implementarea de activități de incluziune a tinerilor cu oportunități reduse din județul Prahova (în special a tinerilor romi) în procesul decizional.

..Citeste mai departe..

Titularizare 2016. Până când se pot depune contestaţiile

La scurt timp după publicarea rezultatelor de la concursul de titularizare, numeroşi candidaţi au ţinut să se prezinte la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova pentru a depune contestaţii. Cei nemulţumiţi de nota obţinută pot depune aceste contestaţii atât în cursul zilei de astăzi, 27 iulie, până la ora 21:00, cât şi joi, 28 iulie, dar până la ora 15:00. Reamintim că, în judeţul Prahova, s-a obţinut un procent de aproape 50% al notelor titularizabile, egale sau mai mari de 7:00, înregistrându-se şi 5 note de 10...Citeste mai departe..

131 de contestaţii la „titularizare”

În judeţul Prahova, după susţinerea concursului de Titularizare, s-au înregistrat 131 de contestaţii. Cele mai multe contestaţii s-au înregistrat în rândul celor care candidează pentru posturile de educatoare, 32 de lucrări trimise la recorectat, după care urmează cei de la română, 17 contestaţii). Dintre lucrările trimise la recorectat, nota cea mai mare se întâlneşte la biologie, ea fiind  9,25, iar cea mai mică este de 2,20, la chimie. Contestaţiile au fost primite de către o comisie formată din prof. inspectori şcolari Cristina Petre, Bianca Ciuleac, Tudor Iancu şi personalul de la informatizare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Rezultatele de la contestaţii se vor afişa pe 3 august, iar prima repartizare, în şedinţă publică, este programată pentru data de 8 martie, la ea având dreptul să participe doar cei care au obţinut, la concurs, cel puţin nota 7.

..Citeste mai departe..

Cinci note de 10 la „Titularizare”, în Prahova

Astăzi, 27 iulie, au fost publicate rezultatele de la concursul organizat, pe 20 iulie, pentru ocuparea posturilor/catedrelor vacante din învăţământul prahovean. Astfel, vă putem informa că s-a obţinut un procent de 49,58% al notelor egale sau mai mari de 7:00 (note cu care se pot ocupa, cel puţin teoretic, posturi titulare), numărul candidaţilor care s-au încadrat în acest interval de note fiind de 351. Note între 5 şi 6,99 au primit 226 de lucrări, iar 131 au primit între 1 şi 4,99.

Prahova are 5 note de 10 la „Titularizare”, ele fiind obţinute de candidaţi pentru posturile/catedrele de la limba română, matematică, limba franceză, religie şi protecţia mediului. Conform datelor prezentate de inspectorii şcolari din cadrul departamentului de mobilitate a personalului didactic de la ISJ Prahova, la repartizări vor intra 82% dintre cei care au candidat acum, ceea ce este destul de bine. Prima dată vor fi repartizaţi, pe 8 august, cei care au obţinut note peste 7 la concursul din acest an.

..Citeste mai departe..

30 de candidaţi pentru a doua repartizare computerizată

Pentru cea de-a doua etapă a repartizării computerizate s-au înscris, în Prahova, 30 de candidaţi, adică cei care nu au fost, din anumite motive, repartizaţi la prima... computerizată. Cea de-a doua repartizare computerizată se efectuează pe 28 iulie.

În judeţul Prahova, au rămas neocupate, coform datelor afişate pe www.admitere.edu.ro, 381 locuri după prima repartizare, dintr-un total de 4.970 câte au fost puse la dispoziție pentru anul școlar 2016-2017. Cele mai multe locuri libere au rămas la Colegiul Tehnic „Gheorghe Lazăr” Plopeni, tehnic-mecanică, 41 de locuri, după care urmează Colegiul Agricol „Gheorghe Ionescu-Sisești”, Comuna Valea Călugărească, resurse naturale şi protecţia mediului – agricultură, 35 de locuri, Colegiul „Mihail Cantacuzino” Sinaia – 27 de locuri.

..Citeste mai departe..

O nouă promoţie a Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti

Vineri, 22 iulie a.c., la  Şcoala de Subofiţeri de Pompieri   şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, a avut loc ceremonialul acordării primului grad militar celor 123 de absolvenţi ai promoţiei 2014-2016, calificarea subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă.

Festivitatea, desfăşurată în prezenţa şefului  Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, secretar de stat dr. Raed Arafat, inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, reprezentanţilor inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, ai autorităţilor judeţene şi locale, părinţilor şi apropiaţilor tinerilor absolvenţi, a avut o rezonanţă aparte pentru aceştia, marcând începutul carierei de salvator în slujba comunităţii.

..Citeste mai departe..

În Prahova, 1.167 de candidaţi pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului

S-a încheiat perioada destinată înscrierilor pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. Astfel, în judeţul Prahova figurează înscrişi 1.167 de candidaţi, dintre care 705 sunt din promoţia curentă. Curios este faptul că acest număr, al celor care provin din seria curentă, este mult mai mic decât cel al candidaţilor care nu au luat examenul în iulie (1.367 era cifra elevilor care au acumulat medii mai mici de 6 la prima sesiune). În Prahova, vor fi puse la dispoziţie 5 centre în care se vor susţine probele scrise din sesiunea a doua a Bacalaureatului, dintre care 4 în Ploieşti, iar pentru susţinerea competenţelor (probele orale şi cele digitale) vor fi 7 centre.

Aşadar, Ministerul Educaţiei organizează o nouă sesiune a Bacalaureatului, valabilă pentru cei care nu au reuşit să promoveze examenul la sesiunea din iulie. Aceasta se desfăşoară începând cu 16 august şi până pe 26 august.

Dar iată calendarul complet al sesiunii a doua a Bacalaureatului:

16-17 august – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în

limba română – proba A;

..Citeste mai departe..

Admitere 2016: Rezolvarea situaţiilor speciale, între 1 şi 4 august, la ISJ Prahova

Conform calendarului de Admitere în învăţământul liceal, perioada 1 – 4 august a.c. este stabilită pentru rezolvarea, de către comisia de admitere judeţeană, a situaţiilor speciale apărute după repartizarea computerizată: situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi etc.

După rezolvarea situaţiilor speciale, comisia de admitere judeţeană repartizează, pe locurile rămase libere, absolvenţii învăţământului gimnazial care au fost repartizaţi, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în perioada prevăzută de  metodologie şi pe cei care, din diferite motive, nu au participat la repartizările computerizate.

La repartizare, trebuie să se ţină cont de câteva prevederi legale, cum ar fi: să nu se depăşească numărul maxim de 30 de elevi la clasă; respectarea, în toate cazurile, a criteriului referitor la media de admitere.

..Citeste mai departe..

    29 30 31 32 33 34 35